• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Enciklopedija mrtvih

Started by Kunac, 22-05-2007, 22:05:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Mark

Quote from: slavko on 17-06-2010, 01:47:05
Što bi išao,bio je i to kada drugi nisu.
Veliki glumac,ne samo talenat nego i znanje zanata i velika disciplina u građenju likova.Šteta što je na RTS-u prikazan film koji nije pokazao mlađim gledaocima kakva je bio glumčina.

Ma pustace sigurno, ali malo je kasno sada ...
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Melkor

Nobel-winning author Jose Saramago dies at 87

Jose Saramago Saramago explored the human condition through his works

Portuguese novelist Jose Saramago, who won the Nobel Prize for literature in 1998, has died at the age of 87, his publisher has announced.

Saramago, a communist and atheist, only began to become recognised for his work in his fifties.

One of his best-known novels is Blindness, written in 1995, which tells the story of a country whose entire population lose their sight.

He had been due to appear at Edinburgh's book festival in August.

Saramago moved to Lanzarote in the early 1990s after opposition from Portugal's right-wing government to his controversial work The Gospel According to Jesus Christ.

The administration barred his work from being entered in the European Literary Prize on the grounds that it was offensive to Catholics.
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

angel011

We're all mad here.

ginger toxiqo 2 gafotas

Umro režiser Ronald Nim

Engleski reditelj, scenarista i producent Ronald Nim umro je u 100. godini u jednoj bolnici u Los Anđelesu, objavio je danas BBC.

Jedan prijatelj porodice Nim rekao je da se reditelj, koji je umro u sredu, nije oporavio od pada.

Nim je, između ostalog, režirao film "Mladost gospodjice Džin Brodi" a za ulogu u tom filmu glumica Megi Smit je 1970. godine nagrađena Oskarom.

Reditelj je tri puta bio nominovan za Oskara - za scenario filmova "Veliko iščekivanje" iz 1946. i "Kratak susret" iz 1945, kao i za specijalne efekte u filmu "One of Our Aircraft is Missing" iz 1942.
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Alex

Legendary Al Williamson: 1931-2010

RIP

Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Meho Krljic

scallop

Jel' to onaj zbog koga su pod Makartijevim pritiskom pukli sjajni strip autori u SAD?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Alex

Quote from: scallop on 19-06-2010, 14:11:02
Jel' to onaj zbog koga su pod Makartijevim pritiskom pukli sjajni strip autori u SAD?

Ne znam jel on izazvao nešto, ali jeste radio za EC comics, koji su tada bili na udaru i ugašeni. Najpoznatiji je po Fil Koriganu, a radio je i Flaša Gordona i Ratove zvezda. Jedan od velikana stripa.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Meho Krljic

sandjama

umr'o sebastian horsley, pre neki dan:

http://en.wikipedia.org/wiki/Sebastian_Horsley

bedak, tesko da ce svet vise da vidi ovakvu dileu.
ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!

Meho Krljic

Jes, i jos umro od overa... Covek bi pomislio da ce ga ubiti njegova umetnost a ne trivijalni heroin.

QuoteIn August 2000 Horsley traveled to the Philippines to experience a crucifixion, in order to prepare for a series of paintings on the topic. Refusing pain killers, he was nailed to a cross and passed out. The foot rest broke and he fell off. A film and photos of the event, as well as his subsequent paintings of crosses, were exhibited in London in 2002.

:| :| :| :| :|

Cornelius

Poslije krace i teske bolesti, u Paraćinu je 17.6.2010.g., umro Zoran Matić Mazos (1960-2010) strip crtač i karikaturista.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Alex

Quote from: Cornelius on 22-06-2010, 01:04:48
Poslije krace i teske bolesti, u Paraćinu je 17.6.2010.g., umro Zoran Matić Mazos (1960-2010) strip crtač i karikaturista.

R.I.P.
:(

Mica Milovanovic

Tomislav Gotovac. R.I.P.
Mica

Meho Krljic

shrike

...nije da kukam al' ipak je za temu:

Dj Tiesto was pronounced dead at the scene by paramedics responding to the accident.

Highway Safety Investigators have told reporters that Dj Tiesto lost control while driving a friend's vehicle on Interstate 80 and rolled the vehicle several times killing him instantly.

The vehicle was believed to have been traveling at approximately 95 miles per hour in a 55mph zone at the time of the accident.

Witnesses have stated that Dj Tiesto's car crossed the double lines several times prior to the accident and hit the center lane divider causing the vehicle to flip and roll.

Toxicology tests will be performed to determine whether he was driving under the influence.

Memorial services for Dj Tiesto have not yet been announced. The service is expected to be a closed casket funeral due to the severe head trauma
"This is the worst kind of discrimination. The kind against me!"

Meho Krljic

RIP za Tiesta. Nije da sam ga mnogo trosio, ali ipak je bio pozitivac.

Road_warrior

Izgleda je ovo neko provalio za Tiesta.
океј,платићемо њима ако имају дуг...

sandjama

bogdan bogdanovic, jos 18. juna, ja saznao tek pre neki dan.

R.I.P.
ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!

Meho Krljic

shrike

zajebali me zlotvori. ja prekopirao s drugog foruma.
"This is the worst kind of discrimination. The kind against me!"

sandjama

ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!

Meho Krljic

Mark

Harvey Pekar, one of the great chroniclers of American life, has passed away. 
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

Cornelius

Bio je underground autor i sada je zaista otišao u underground.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Meho Krljic

Pekar je i do sada živeo izvan svih mapa. RIP.

ginger toxiqo 2 gafotas

Preminuo glumac Ivan Jagodić

Dramski umetnik Ivan Jagodić preminuo je danas u Beogradu u 75. godini, objavio je Radio Beograd. Jagodić, pozorišni, filmski i televizijski glumac naročito je bio angažovan u Dramskom programu Radio Beograda i ostavio je iza sebe veliki broj snimljenih radio-drama.
Ivan Jagodić je bio član JDP-a

Rođen je u Zrenjaninu 1936. godine.

Bio je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Na velikom ekranu debitovao je 1962. godine u filmu "Prekobrojna". Uz epizodne uloge u više igranih filmova, učestvovao je i u serijama "Salaš u malom ritu", "Vuk Karadžić" i drugim.

U poslednje vreme radio je na seriji Radio-televizije Srbije "Zaboravljeni umovi Srbije". U tri epizode igrao je likove Stanoja Stanojevića, Ivana Đaje i Jovana Radonića.

Cornelius

Umro je Feliks Pasic (71), poznati srpski novinar, kriticar i publicista, jedan od najvecih poznavalaca srpskog pozorista.

pokojni Steva

Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

RedSonja

Piter o Donel, preminuo ove godine, doživeo devedesetu. Neka mu je večna slava.
Njegovo:
http://www.bleedingcool.com/wp-content/uploads/2010/05/mb.jpg

Cornelius

Umro je Rade Markovic (89), srpski glumac.

Plottz

subota 14

angel011

We're all mad here.

pokojni Steva

Kakva je ovo rednja?! Dosta, aman... :-(
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Tex Murphy

Ode nam i Kevin Mekarti :-(
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Kunac

McCarthy je dogurao do impresivnih 96 godina. Markoviću je malo nedostajalo do 90. To su godine kada je odlazak očekivan. Znate već kako je... Svako živo biće u jednom trenutku pređe iz života u večnost. Ne može se to izbeći. Osim ako niste vampir. Što se Šabrola tiče, i on je dočekao finu starost.
"zombi je mali žuti cvet"

Mark

Ja sam se uvek pitao kakav li je kvalitet zivota kada udjes u osmu deceniju zivota?! Pitao bih ja ljude, ali mi je neprijatno...

PS

Inace, kada vidim novi post na ovom topiku - ja se iz nekog razloga zaradujem! A onda kada vidim da je u pitanju neko koga ne znam - sav se rastuzim. Eto, samo toliko...
E NES NI TI U BECEJ!

Truman

Kakva bizarna tema...
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

Cornelius

Smrt nije bizarna tema, nego sasvim uobicajena pojava. Biti obavesten o smrti osobe cije stvaralastvo ima odredjeni znacaj u nasem duhovnom, emotivnom i intelektualnom zivotu, spada u sasvim prirodne potrebe.

Truman

Bizarno je da se na jednom mestu akumuliraju vesti o smrti.
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

scallop

I groblja su bizarna - treba sahranjivati kojekude. :lol:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Cornelius

Quote from: Truman on 21-09-2010, 13:00:32
Bizarno je da se na jednom mestu akumuliraju vesti o smrti.

Ma, bizarno je i kada se na jednom mestu akumuliraju vesti uopste (dnevna stampa), a i kada se na jednom mestu akumuliraju knjige (biblioteka, knjizara), kao i kada se na jednom mestu akumuliraju kuce i zgrade (gradovi)... Ima jos vazda bizarnih akumulacija, a francuski umetnik Arman (danas pokojnik) pravio je jos bizarnije akumulacije, nego sto su sagitaske citulje.

sandjama

ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!

Meho Krljic

ginger toxiqo 2 gafotas

Preminula Glorija Stjuart

Holivudska glumica preminula je u 100. godini, posle višegodišnje borbe sa rakom pluća

LOS ANĐELES - Holivudska glumica Glorija Stjuart, koja je u filmu Titanik glumila Rouz Kalvert, preminula je u 100. godini, posle višegodišnje borbe sa rakom pluća, potvrdila je njena ćerka Silvija Tompson.

Glorija Stjuart se u periodu između tridesetih i četrdesetih godina prošlog veka pojavljivala u mnogim filmovima, i iako je njena karijera išla uzlaznom putanjom, ona je 1946. godine odlučila da napusti glumu.

Verovatno se nikada ne bi ni vratila na filmska platna, da joj Džejms Kameron nije ponudio ulogu u najvećem filmu svih vremena - Titaniku, prenose svetske agencije.

Stjuart je glumila 101-godišnju Rouz Kalvert, lik za kojeg su mnogi smatrali da je prava Rouz, koja je preživela katastrofu Titanika.

Mlađu Rouz Kalvert u Titaniku je glumila Kejt Vinslet.

Za ulogu u Titaniku Stjuart je nominovana za Oskara, čime je postala najstarija nominovana glumica ikad.

Savajat Erp

свега 100 година...сећам је се магловито из Титаника, знам да ми се чинило да има неки злокобни поглед, чист субјективни трип.
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Kunac

Glorija Stjuart je glumila u filmu velikog Jamesa Whalea The Old Dark House (1932). Ko nije pogledao, neka pogleda in memoriam. Bolje TODH nego Titanic.
"zombi je mali žuti cvet"

ginger toxiqo 2 gafotas

Preminuo Vojislav Voki Kostić

Istaknuti srpski kompozitor i pisac Vojislav Voki Kostić preminuo je u Beogradu, u 79. godini, posle duge i teške bolesti.

Voki Kostić je rođen 1931. godine u Beogradu i bio je jedan od najdarovitijih srpskih kompozitora. Komponovao je 93 dela ozbiljne muzike, kao i muziku za 67 filmova, 310 pozorišnih predstava, 20 TV serija, 40 TV filmova, 20 radio drama i mnogo balada. Objavio je 33 LP ploče, tri knjige i više od 35 naučnih radova, eseja i studija.

Kostićeva muzika iz pozorišnih predstava "Sveti Georgije ubija aždahu", "Oj, Srbijo, nigde lada nema", "Zabavi Ameliju", kao i muzika iz filma i baleta "Ko to tamo peva" predstavljaju trajne muzičke vrednosti.

Visoki profesionalac u umetnosti, Kostić je posebnim stilom života plenio savremenike, a jedna od njegovih posveta životu su i kuvari, prožeti iskustvom, osobenim ukusom i domišljatošću.

Sahrana Vokija Kostića obaviće se u subotu, 2. oktobra, na Novom groblju u Beogradu, a opelo počinje u 15.30 sati.

Shozo Hirono

angel011

We're all mad here.