• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Enciklopedija mrtvih

Started by Kunac, 22-05-2007, 22:05:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

marlowe

Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Petronije

Ne mogu da verujem da cetiri coveka u autu spava a deda od 60 godina koji je istovremeno i pevac, dakle imao je nastup, radio je, vozi nazad? Jel ovo ceo svet poludeo ???

Josephine

Nije to ništa. Boban spava dok vozi.

Karl Rosman

Charles Aaron "Bubba" Smith (February 28, 1945 – August 3, 2011)
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Tex Murphy

Ooooooooo... :-(
Počivaj u miru, Hajtaueru!
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Gaff

Sum, ergo cogito, ergo dubito.

Albedo 0

Quote from: Karl Rosman on 04-08-2011, 07:40:47
Charles Aaron "Bubba" Smith (February 28, 1945 – August 3, 2011)

neeeeeeeeee! :(

Mark

RIP  Bubba

PS

Pravo je vreme da se reprizira bar jedna epizoda Policijske Akademije ... recimo Police Academy 2: Their First Assignment
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Father Jape

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Mme Chauchat

tomat

4. avgusta je umro nemački muzičar i eksperimentator Conrad Schnitzler, bivši član Tangerine Dream i osnivač benda Kluster.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Meho Krljic

Truman

Nikada! I pokaži malo poštovanja, kakav feces, kakve fekalije...
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

Cornelius

U strip raj se preselio Jean Tabary (81), koautor i crtac serijala Iznogud.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

pokojni Steva

Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Meho Krljic

Savajat Erp

Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Plut

Tex Murphy

RIP.
Jedan od najgenijalnijih stripova EVER.
Genetski četnik

Milosh

RIP

Odličan je Iznogud, baš sam se obradovao kad je pretprošlog petka ponovo krenuo u Zabavniku...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Josephine

Quote from: Harvester on 20-08-2011, 22:06:08
RIP.
Jedan od najgenijalnijih stripova EVER.

O, da... :(

Alex

Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Father Jape

Umro Jerry Leiber autor Hound Doga, Jailhouse Rocka, Stand By Me i mnogih drugih pesama.  :(

Plut

Alex

RIP

Čuveni dvojac - Leiber & Stoller
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Father Jape

Da, Stoller je srecom jos uvek sa nama.

Mme Chauchat

Raul Ruiz umro pre tri nedelje, a ja tek sinoć saznala...

QuoteRaúl Ernesto Ruiz Pino (25 July 1941 – 19 August 2011)[1] was a Chilean filmmaker.

Ruiz spent some years at the Catholic University of Santa Fe, Argentina's cinema school. Back in Chile, he directed his first feature film Tres tristes tigres in the late 1960s, winning the Golden Leopard at the Locarno Film Festival. He was something of an outsider among the politically oriented filmmakers of his generation, such as Miguel Littín and Helvio Soto, his work being far more ironic, surrealistic, and experimental. In 1973, after the coup d'état led by the dictator Augusto Pinochet, he left Chile and settled in France. After several years producing and directing low-budget telefilms, he began working with larger budgets and "name" stars in 1996 with Three Lives and Only One Death. The following year he directed Genealogies of a Crime, starring Catherine Deneuve. John Malkovich starred in Le temps retrouvé, Les Âmes fortes and Klimt.

shrike

Umro Cliff Robertson, Spajdermenov ujka Ben.
"This is the worst kind of discrimination. The kind against me!"

Tex Murphy

Umro Spartak

http://www.imdb.com/news/ni15252464/

Andy Whitfield, whose impressive physique didn't hurt his lead performance in the Starz series "Spartacus: Blood and Sand" has died in his home country of Australia after a battle with non-Hodgkins Lymphoma. Whitfield was 39. In a statement provided to Associated Press, Whitfield's wife, Vashti, called her husband a "beautiful young warrior" who died on a "sunny morning" in the "arms of his loving wife." Whitfield -- who was born in Wales and lived in Australia -- was a virtual unknown when he was cast as the title hero in "Spartacus," a hit original series for the Starz network that was known for its graphic violence and sexuality. Whitfield was preparing for the show's second season when he was diagnosed 18 months ago. And in January, the network announced that another Australian actor, Liam McIntyre, would take over the series' lead role. "We are deeply saddened by the loss of our dear friend and colleague, Andy Whitfield," said Starz president and CEO Chris Albrecht. "We were fortunate to have worked with Andy in 'Spartacus' and came to know that the man who played a champion on-screen was also a champion in his own life. Andy was an inspiration to all of us as he faced this very personal battle with courage, strength and grace. Our thoughts and prayers are with his family during this difficult time. He will live on in the hearts of his family, friends and fans." »

Genetski četnik

Alexdelarge

Quote from: Harvester on 12-09-2011, 10:43:41
Umro Spartak

kad sam procitao, pomislio sam na kirka daglasa.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

angel011

We're all mad here.

Milosh

Umro je Theodore Roszak, pisac, profesor istorije i autor više teorijskih dela od kojih je najpoznatije The Making of a Counter Culture (1969). Ono po čemu će ga mnogi pamtiti - posebno ljubitelji filma i žanrovske proze - je roman Flicker iz 1991. (objavljen i kod nas kao Treptaj, 2007.)

rip

(ovo saznadoh na gulovom blogu u njegovoj kritici Roszakovog romana Dreamwatcher)
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

dejann

Rock legends REM announce split

Members of legendary US rock band REM have announced they are splitting up after 31 years.

"We have decided to call it a day as a band," the band said. "To anyone who ever felt touched by our music, our deepest thanks for listening."

http://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-15012427
I caught a petal fallen from cherry tree in my hand. Opening the fist I find nothing there.

Tex Murphy

I nije neka šteta. Smrtno su dosadni.
Genetski četnik

Mark

Dajem im do prvog kakvog-takvog jubileja ...  :)
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

pokojni Steva

Igrali su na visoke lopte, predugo trajali, imali loš (američki ispravan) politički angažman... Ipak su bili bend, uz The Smiths, sa kojim sam odrastao. Kad su se pojavili 'Life's Rich...' i 'The Queen...' mislili smo da je svet naš. Tako da, Harvi, imaš jedan debo i dugačak srednji prst od mene.

Meho Krljic

Ja sam tolko mrzeo taj REM da mi je ovo olakšanje. Mada sam svestan koliko je to s moje strane nisko i neprilično.

Father Jape

Ja nisam znao da su jos uvek postojali. Mislim poštujem ja njihovo pregalaštvo, čak sam i malo slušao one rane radove, iz prve decenije postojanja im, ali ono... this is long overdue.

Tex Murphy

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 21-09-2011, 23:44:19
Igrali su na visoke lopte, predugo trajali, imali loš (američki ispravan) politički angažman... Ipak su bili bend, uz The Smiths, sa kojim sam odrastao. Kad su se pojavili 'Life's Rich...' i 'The Queen...' mislili smo da je svet naš. Tako da, Harvi, imaš jedan debo i dugačak srednji prst od mene.
Možda, ali taj bend je i dalje smrtno dosadan.
Genetski četnik

Tex Murphy

Bolje da si odrasto uz Simple Minds. TO je bend!
Genetski četnik

Lord Kufer

REM, to je kao da su skupili TV enkore pa ih pustili da skaču i dosađuju ljudima ko mala deca. A i depresivni su.
Kakva je to idiotska ideja o politički korektnoj "rok" grupi  xrofl

zakk

Quote from: Meho Krljic on 22-09-2011, 11:06:19
Ja sam tolko mrzeo taj REM da mi je ovo olakšanje.

Quote from: Father Jape on 22-09-2011, 11:11:51
Ja nisam znao da su jos uvek postojali.

tako nešto.
mada je "mrzeo" prejaka reč, ne daje mi se ni toliko na njih.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

DušMan

Od jutros Serđo Boneli nije više sa nama.
Neka počiva u miru.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

pokojni Steva