• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Enciklopedija mrtvih

Started by Kunac, 22-05-2007, 22:05:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Meho Krljic

E, da... Veličina ode... Ja ga čak i nisam mnogo voleo, ali jeste bio jedan od najeksplozivnijih belih pevača svoje ere...

http://youtu.be/4RnjWLVyMps

Father Jape

Umro Džeremi Lojd, tvorac 'Alo, 'Alo i Are You Being Served?.

https://en.wikipedia.org/wiki/Jeremy_Lloyd
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Васа С. Тајчић

Моја колекција дискова
"Coraggio contro acciaio"
"Тако је чича Милоје заменио свога Стојана."

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

scallop

Ode i Mladen Markov. Ništa nije snimao, ni u šta nije svirao, samo je dobro pisao. Kažu da je pokupio Ninovu nagradu za jedan od najboljih romana u poslednjih pedeset godina. Mnogo miran čovek. Upoznao sam ga na našim institutskim okupljanjima, njegova žena Vera je moja koleginica. Ponekad se pitam zašto ja bučim, ako je on ćutao. R.I.P.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Kimura

Pre desetak godina sam čitala knjigu za koju je dobio nagradu i ona mi je, za razliku od ''Velikog rata'' ostavila baš jak utisak, bez obzira na naoko neprivlačnu temu.

Meho Krljic

O, ode čovek iznenada.... Greota, mlad i još veoma aktivan.
Preminuo Predrag Simić

Predrag Simić, profesor Fakulteta političkih nauka i bivši ambasador Srbije u Francuskoj iznenada je preminuo večeras u Beogradu.

Profesor Simić bio je redovan analitičar u programu RTS-a i drugim medijima, neko ko je mogao brzo, precizno i tačno da objasni komplikovane odnose na svetskoj i domaćoj političkoj sceni.
Bio je, između ostalog, spoljnopolitički savetnik predsednika Jugoslavije posle 5. oktobra, direktor Diplomatske akademije, redovni profesor međunarodnih odnosa i spoljne politike Univerziteta u Beogradu i Podgorici, autor više knjiga o spoljnoj politici.
Novinari će ga pamtiti kao sagovornika sa velikim razumevanjem i poštovanjem za novinarstvo.
Predrag Simić rođen je 31. augusta 1954. godine u Beogradu.
Magistrirao je 1980. na Fakuletu političkih nauka u Beogradu, a doktorirao 1988, takođe na Fakultetu političkih nauka.

Anomander Rejk

A bogte, nekidan sam ga slušao u jednoj emisiji. Pametan i pristojan čovek.

Tajno pišem zbirke po kućama...

Albedo 0

baš nevjerovatno, ali na FPN samo pristojni i odlaze. Treći u posljednjih nekoliko godina, počinjem da vjerujem u onu glasinu da je mobilna telefonija postavila neku radioaktivnu instalaciju u blizini.

RIP

zakk

http://www.jutarnji.hr/napustio-nas-je-kemal-monteno-sarajevski-kantautor-preminuo-u-67--godini-nakon-zdravstvenih-komplikacija-/1278450/

Vijest o smrti za Dnevni avaz potvrdio je Halid Bešlić nakon razgovora sa Montenovim sinom Đanijem. Sarajevski kantautor je izgubio bitku u 67. godini nakon komplikacija koje su nastale nakon transplantacije bubrega.

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Meho Krljic

Auuu... Ode veličina. RIP.

ALEKSIJE D.

http://www.tanjug.rs/novosti/161868/preminuo-milenko-pajic.htm
Red bi bio i njega se spomenuti.
Bio mi je komšija i cenio sam njegov rad.

bluelight

:shock:

Sinoc sam slusao album Phaedra.

tomat

odlični su Tangerine Dream.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

divča

Quote from: ALEKSIJE D. on 21-01-2015, 14:22:47
http://www.tanjug.rs/novosti/161868/preminuo-milenko-pajic.htm
Red bi bio i njega se spomenuti.
Bio mi je komšija i cenio sam njegov rad.

Dobar pisac.
Bog da mu dušu prosti.
And every life became
A brilliant breaking of the bank,
A quite unlosable game.

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

scallop

R.I.P. I sa njim sam igrao kao klinac.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Meho Krljic

Dugo ga nigde nije bilo, nadam se da je uživao u penziji. RIP.

Tex Murphy

Умро Демис Русос :-(
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Джон Рейнольдс

Зар је он био жив?
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Васа С. Тајчић

Умра је Лизабет Скот, глумица у неколико значајних филмова ноара

www.theguardian.com/film/2015/feb/06/lizabeth-scott
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

Умро је Боба Стефановић.
Моја колекција дискова

Nightflier

Melanie Tem (1949 – 2015)

Locus Online is reporting that Horror/Dark fantasy author Melanie Tem has passed away at the age of 65 due to cancer.

Her novels included Prodigal (1991, winner of a Bram Stoker Award for First Novel), Blood Moon (1992), Wilding (1992), Making Love (1993, with Nancy Holder), Revenant (1994), Desmodus (1995), Witch-Light (1996, with Nancy Holder), The Tides (1996), Black River (1997), Daughters (2001, with husband Steve Rasnic Tem), Slain in the Spirit (2002), and The Deceiver (2003). Her short fiction collections included Daddy's Side (1991), Beautiful Stranger (1992, with Steve Rasnic Tem), The Ice Downstream (2001), and Singularities, a new collection coming later this year. She was also the recipient of the 1992 Icarus award for most promising newcomer. Her and her husband Steve won a World Fantasy Award, a Bram Stoker Award, and an International Horror Guild Award for their co-written novella "The Man on the Ceiling".
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Ghoul

STEVE STRANGE OF NEW ROMANTIC AND ELECTRONIC MUSIC PIONEERS VISAGE DEAD AT 55

We are extremely saddened to announce that Steve Strange died at 11.15 local time on Thursday 12th February, in Sharm El Sheik International Hospital, Egypt. Steve died in his sleep, of Heart Failure. Steve's family, band members and friends are all distraught at this sudden news of his untimely death.

http://youtu.be/UMPC8QJF6sI
https://ljudska_splacina.com/

tomat

juče umro tata na Nutelu, Michele Ferrero.

Ghoul

umro LUJ ŽURDEN. :(

Fear No Evil, Ritual of Evil, Count Dracula, Swamp Thing, The Return of Swamp Thing, i još neki mejnstrim filmovi navedeni ovde:
http://variety.com/2015/film/news/louis-jourdan-star-of-octopussy-gigi-dies-at-93-1201434557/

Alexdelarge

Quote from: tomat on 16-02-2015, 00:12:26
juče umro tata na Nutelu, Michele Ferrero.

grehota. nutela je posle coca cole najbolji izum u istoriji čovečanstva.

moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Tex Murphy

Заборавио си Барила шпагете.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Alexdelarge

Linkin

Da su prva dvojca jela Nutelu živela bi po 150 godina svaki!  :evil:

Ghoul

umreo leonard nemoj.

Stipan

Nightflier

First 666

Meho Krljic

Pre sat vremena kada sam proveravao da li je to istina, još uvek se tvrdilo da je u pitanju samo nečija sprdnja. Ali evo, sada je potvrđeno. RIP.

Father Jape

Alexdelarge

Umro Vlada Divljan

Legendarni muzičar preminuo je jutros u Beču.

Velikan jugoslovenske i srpske scene preminuo je jutros u Beču u 57. godini, nakon duge i teške bolesti.

Koncertna agencija "Long play" potvrdila je vest o smrti slavnog Divljana, i navela da će o vremenu i mestu sahrane naknadno odlučiti porodica.

Čuveni muzičar karijeru je počeo sedamdesetih godina u bendu Zvuci ulica, a osamdesetih godina osniva bend Idoli, da bi 1985. godine nastavio solo da nastupa.

Radio je i muziku za filmove, i sarađivao sa drugim izvođačima kao što su Srđan Gojković Gile, Kiril Džajkovski, Električni Orgazam, Cubismo, ali i Lepa Brena i Slatki Greh.

Divljan je prošle jeseni trebalo da nastupi u Beogradu, ali je taj koncert bio otkazan iz tehničkih razloga. Nedavno su izvori bliski muzičaru objavili da je on u veoma teškom zdravstvenom stanju, ali se on oglasio i poručio "ne brinite za mene".

tomat

Father Jape

sinisa123

Meho Krljic

Pa, baš je dugo bolovao i namučio se. Neka mu je laka zemlja.

Ghoul

neka mu je slava i hvala i laka zemlja!

Sam Simon, co-creator of "The Simpsons," died on Sunday in his Los Angeles home following a long, public battle with colon cancer. TMZ was first to report the news of Simon's death, which was confirmed to Variety by "Simpsons" showrunner Al Jean. "A great man; I owe him everything," Jean wrote in a tweet.

Simon received his diagnosis back in 2012, and at the time was given three months to live. He donated $100 million to charity

Nightflier

First 666

Father Jape

Eh...  :(
A svi smo se pitali nakon one dijagnoze koliko će još biti s nama.

Nightflier

Ne mogu a da se ne zapitam da li se ubio ili je otišao ovako... A naročito pošto je preminuo nekoliko dana po objavljivanju zbirke ranih priča. Kao da je želeo da ga pamte kakvim je bio. :(
First 666

Meho Krljic

Naradio se i namučio na kraju života. Neka mu je lak počinak sad...

Nightflier

Da prenesem svoj post sa FB:

Dakle, sam je odabrao kada će da ode. Uklapa se s skorašnjim objavljivanjem zbirke njegovih ranih priča. Očito je želeo da ga pamte kakvim je bio, a ne kakvim ga je Alchajmer načinio. Džebiga, umro je kako je i živeo - sa ogromnim srednjim prstom pokazanim celom svetu i igrajući igru po svojim pravilima. Massive respect. Slava.
First 666

ALEKSIJE D.

Sa mačkom na krevetu... Koja spava. Nalik kakvoj sceni sa univerziteta magije kada neko od profesora se spremi i sačeka duboke plave oči...

Meho Krljic

Umro je Daevid Allen, baš na petak, trinaesti. Slava velikom muzičaru i predanom kulturnom radniku:

Soft Machine - Ce Soir On Danse (Paris 10 1967)

Gong - Radio Gnome Invisible (Daevid Allen)