• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Enciklopedija mrtvih

Started by Kunac, 22-05-2007, 22:05:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

džin tonik

Quote from: džin tonik on 25-04-2020, 23:13:09
norbert blüm
jedan od najvecih politicara koji tvorili svijet na cijim ostacima europa i danas prezivljava, onaj humani dio. kad bi bodovali politicare na skali od 1 do 10, blüm bi bio cista desetka, spram minus osamdeset vecine suvremenih. pokoj mu dushi, tko nije upoznao, ne moze ni zamisliti sta je politicar, koje mogucnosti ima, sta moze kad nije isprazni samopromoter i klasicni lopov ili kreten. (jugokomunisti bi na skali od 1 do 10 bili negdje oko minus tristo.)

Truba

Kazu kim od koreje bolestan
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Meho Krljic

Oh, nisam ni video, umro je Per Ulov Enkvist, jedan od najpoznatijih skandinavskih pisaca u XX, ali i u XXI veku. Ja sam za maturu dobio od škole njegov roman, recimo.  :lol:  I pročitao ga!

Васа С. Тајчић

Саманта Фокс (1950-2020)
Макар један филм у коме је учествовала сам гледао у земунском биоскопу "Централ".
Моја колекција дискова
"Coraggio contro acciaio"
"Тако је чича Милоје заменио свога Стојана."

Meho Krljic

Meho Krljic

Meho Krljic

Preminuo i Trivo Inđić.

Preminuo Trivo Inđić, sociolog i diplomata, disident u vreme SFRJ...

Inače, sad me podseti RTS-ov Dnevnik, Inđić je oboje roditelja izgubio u Drugom svetskom ratu, živeo u sirotištu potom, a posle završio fakultet, bio predavač, kasnije pomoćnik ministra i ambasador. Naravno, on je verovatno bio izuzetni pojedinac, ali opet, skoro da mi je nezamislivo da iko od klinaca koje ovde u kraju znam da žive u domu za nezbrinutu decu makar upišu fakultet, a kamoli ovako nešto. Nije u onoj državi sve bilo zlato, ali socijalna podrška i obrazovanje su mnogo više cenjeni.

Васа С. Тајчић

Мишел Пиколи (Michel Piccoli) (1925-2020)
Моја колекција дискова

angel011

We're all mad here.

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Petronije

[emoji17]

https://youtu.be/T1RNDzsWiaQ

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Arm the Homeless

Meho Krljic

Ode i Ian Holm.

Obituary: Ian Holm 

Naravno, sad će odmah i rasprave da li je bio bolji u Alienu ili u Lord of the Rings. A odgovor na to je: da.

ridiculus

E, bedak... RIP.

Taj odgovor je dao Lemoni Sniket na slično pitanje, pa se ne računa! Kad bih želeo da budem pedantan, verovatno bih izabrao Aliena, jer je tamo Holm imao značalniju ulogu. Mislim, skoro niko ne voli LotR više od mene, ali Bilbo tamo i Bilbo u Hobitu su različite stvari.
Dok ima smrti, ima i nade.

Meho Krljic

Umro je profesor doktor Radan Džodić koga verovatno najviše ljudi zna kao bivšeg direktora Instituta za Onkologiju i Radiologiju Srbije.

Bivši direktor onkologije Radan Džodić preminuo od posledica kovida-19

Tex Murphy

Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Васа С. Тајчић

Енио Мориконе (Ennio Morricone) (1928-2020)
Моја колекција дискова

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Meho Krljic

Baš greota. Jedan od najvećih u  dvadesetom veku.

Meho Krljic

I Branko Stefanović, otac Nebojše Stefanovića, nažalost poslednjih meseci najpre pominjan po jednoj biznis-političkoj aferi je, eto, umro od komplikacija izazvanim COVID-19:

IZGUBIO BITKU SA KORONOM: Preminuo Branko Stefanović, otac ministra Nebojše Stefanovića   

Aco Popara Zver

Jest napljuvaše čovjeka po mrežama
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Meho Krljic

Sad me podsri Skalop, doduše nehotično, da već danima nismo pomenuli da je umrla jedna od najpoznatijih srpskih balerina - Lidija Pilipenko.

Evo lepe emisije RTS-a o njoj stare tri godine:

https://www.youtube.com/watch?v=9MDuUdlT6b4

Tex Murphy

Умро је Џо Поркаро, отац тројице чланова групе Тото (од којих су нажалост двојица већ покојни), иначе сам цијењени џез бубњар.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

tomat

10 jula umro Eddie Gale, poznat između ostalog i po svom radu sa Sun Ra Archestra.

A prekjuče umro Grant Imahara, poznat kao deo Build tima u MythBustersima. Mlad, 49 godina.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

mac

I Keli Preston umrla.

Meho Krljic

Otišla nam je jedna zaslužna građanka:

Preminula Darinka Matić Marović 

za 45 godina karijere dirigovala na više od 10.000 koncerata

:| :|

https://youtu.be/xtTfOpSEu_Y

Meho Krljic

Васа С. Тајчић

Џон Саксон (John Saxon) (1935–2020)
Моја колекција дискова

lilit

Olivia de Havilland, Golden Age of Hollywood star, dies at 104

https://www.bbc.com/news/entertainment-arts-53546021
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Meho Krljic

E, pa nek se odmori. Baš sam pre nekoliko nedelja čitao o tome da je još  tu sa nama i divio se.

Truba

velik izum
ali po meni je još veći skrol

rip ljudima koji su olakšali drugima
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

lilit

Meho Krljic

E, da, zaboravih to juče da podelim sa Sagitom. Nek počiva u miru a mi ćemo se prisetiti najbolje pesme Novih Fosila sa kojom on nema nikakve veze, čisto jer sam ja svinja:

https://youtu.be/L-zx0_JqHA0

lilit

btw, sad videh da se vlado kalember mumificirao (mozak radi in mysterious ways :lol:)

Meho Krljic

Kad sam bio prvi osnovne pretvarao sam se da slušam Srebrna Krila, toliko je Vlado bio lep.

Alexdelarge

moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Aco Popara Zver

baš danas se ljudi proseravali nešto na njen račun po netu

52 godine, baš prerano

Meho Krljic

Prerano... Nek počiva u miru...

Truba

Rip

Kad cujem da je  neko pobijedio tu bolest dobijem proljev
Rijetko kad tu ima pobjede

Aco Popara Zver

ridiculus

Umro britanski glumac Ben Cross, u 73. godini.

Ben Cross Dies

Igrao je u Chariots of Fire ali i u TV seriji Banshee.

RIP, majstore.
Dok ima smrti, ima i nade.

Truba

Da chariots je super film
A tek glazba