• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

What Ever Happened to Ivana Legin?

Started by Kunac, 27-05-2007, 10:45:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Kunac

Da li neko zna?

Ova gingerokosa devojčica se krajem osamdesetih proslavila ulogom u KUDUZU, a zatim i "duetom" sa Tata Zdravkom "Čaje Šukarije". Jedno vreme je Beogradom kružila urbana legenda (?) da je poginula tokom opsade Sarajeva, ali koliko ja znam, to nikada nije zvanično potvrđeno.

Setio sam je se sasvim slučajno, pa me je zaintrigiralo da li neko od vas ima info više.
"zombi je mali žuti cvet"

lilit

ja sam nekad davno cula da nije poginula (rekla mi tetka koja je bila i i dalje je u Sarajevu, ali ajde, to je rekla-kazala informacija).

sad sam malo googlovala i naletim na:
http://www.rmit.edu.au/browse/News%20and%20Events%2FNews%2Fby%20group%2F;ID=wfgrsfi98zbc;STATUS=A

ili je koincidencija (crvena kosa + ime + film) ili je crvenokosa devojka koja se zove Ivana Legin ona Ivana Legin.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Jake Chambers

I ja sam cuo da je poginula...
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Truba

ja mislim da je u australiji

i ja sam svašta čuo

recimo da je dragan bjelogrlić poginuo u vukovaru u tenku  :x
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

faye

ivana je isla u moju osnovnu skolu  :) ovde je bila pravo poznata, a glumila je i alisu u zemlji cuda :) u tv seriji  :)

prije par godina sam citala clanak u novinama, neko je nasao, zivi u australiji  :)

Kunac

Drago mi je da je Ivana dobro. Još samo da rešimo misteriju devojčice iz reklame za Čokolešnik ("Baš je ukusno, kao da jedem veliku čokoladu s lješnjacima") pa mogu da odahnem.

Loengrin

Ja se još pitam šta je sa devojčicom sa stare Plazma kutije, a i sa onom sa stare Mančmelou reklame.
Brinem se! :evil:

PS: Sad mi pade na pamet, zna li neko šta radi Bojan Rambosek koji je pevao "Cicu iz Grivca!"
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

nenad I

seriji  :)

Molio bih te ako mozes ikako da mi napises i posaljes nesto vise o Ivani Longin, treba mi za Blic posto sam novinar. Ja cu ti se oduziti tako sto cu te spomenuti u tekstu.
Pozdrav.
Nenad :roll:

Meho Krljic

Tex Murphy

Ih Nenade, umjesto što sakupljaš informacije po raznim forumima, zar nije bolje da tražiš da ti matična novinska kuća plati put do Australije  :wink:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Ghoul

Quote from: "Meho Krljic"WTF?

kad smo vec kod nadrealnih postova, pogledajte tek ovaj prvi, kojim topik pocinje:
http://www.kfccinema.com/xtemplex/index.php?showtopic=12657&pid=241735&st=0&#entry241735
https://ljudska_splacina.com/

Truba

godinama se kanim registrovati na taj sajt  :?

možda jednom i obavim registraciju   8)

sta cu kada nisam znatizeljan  :roll:  :idea:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Jake Chambers

Quote from: "Loengrin"Ja se još pitam šta je sa devojčicom sa stare Plazma kutije, a i sa onom sa stare Mančmelou reklame.
Brinem se! :evil:

PS: Sad mi pade na pamet, zna li neko šta radi Bojan Rambosek koji je pevao "Cicu iz Grivca!"

Um... ti znaš da su tamo negde cirka 1998. izabrali bili NOVU "bambiku" i da se od tad ona pojavljivala na kutiji, a ne ona mala stara? :D

Meho Krljic

Jebote, Džejče, ti si nepresušan izvor najneverovatnijih informacija. :lol:   Mislim, nije sama informacija neverovatna već činjenica da je iko na ovom svetu zna :lol:  :lol:  :lol:

Jake Chambers

Jebiga... ja sam prevodilac, meni treba svaka naizgled nepotrebna informacija. LOL.
Ma to je bilo tik kad sam se vratio iz Nemačke, pa mi je iz tog perioda sve ostalo u pamćenju.  :lol:
I da... jebo te taj nakaradni vokativ.  :lol:

Meho Krljic

Kunac

Dirljiv susret s Ivanom posle 18 godina
Autor: V. Đurić Đura | 22.03.2009. - 20:00

Popularni pevač i kompozitor Zdravko Čolić se posle sedam godina ponovo našao u Australiji, imao je rekordne posete, a svi koncerti bili su unapred rasprodati. Posebno zanimljivo bilo je nakon nastupa u Melburnu kada se nakon osamnaest godina sreo sa Ivanom Legin, koja je kao devojčica snimila sa njim pesmu ,,Čaje Šukarije".

Ivana je sa Čolom pevala ,,Ja se zovem Ivana, a tata me zove zlato"

Čola je oduševio publiku u Pertu, Melburnu i konačno u Sidneju u noći između subote i nedelje. Pred koncert u Melburnu, Čola je imao prijatan susret i podsetio se stihova koje je napisao Goran Bregović. ,,Ja se zovem Ivana, a tata me zove zlato, rekla sam mami kad porastem, udaću se za tebe, zato rastem i rastem i jedva čekam da porastem", pevala je pre osamnaest godina mala Ivana, kako su je mediji tada zvali.

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Kunac

Scooby Doobie DO!

Još samo da rešimo misteriju devojčice iz reklame za Čokolešnik ("Baš je ukusno, kao da jedem veliku čokoladu s lješnjacima") pa mogu da odahnem.

mafija_x

Jel zna neko kako je nastradao/umro Satan Panonski?
Ja sam cuo da je krenuo viljuskom na tenk...
izgubili smo se u sirini ideje

raindelay

Quote from: "Kunac"Scooby Doobie DO!

Još samo da rešimo misteriju devojčice iz reklame za Čokolešnik ("Baš je ukusno, kao da jedem veliku čokoladu s lješnjacima") pa mogu da odahnem.
Slucaj resen.

Vesna Zornik , pevacica grupe "Katalena"

http://www.rirock.com/hrvatska-i-svijet/katalena-najuzbudljiviji-glas-slovenske-folk-glazbe/

Inace pricalo se da je poginula u avionskoj nesreci na Korzici.

:!:  :!:
I WAS ANTI-OBAMA BEFORE IT WAS COOL

Ghoul

samo još da otkrijemo šta se desilo s onim slatkim plavim dečkićem iz reklame za eurokrem od pre 15-20 godina...

Tex Murphy

Ostaje još samo da riješimo misteriju Kunčevog interesovanja za ove nekada male curice a danas razvijene (na svim pravim mjestima) djevojke u naponu snage  :!:
Genetski četnik

Tex Murphy

Kad smo već kod toga:
1) Šta je sa Bracom i Sekom sa omota istoimenih čokolada?
2) Šta je sa klincem koji je u reklami za neku paštetu vikao "Al sam gladan, al sam gladan, mmmmm!" (ne, nije umro od gladi, to je bio vic)
Genetski četnik

lou benny

Quote from: "Meho Krljic"Jebote, Džejče, ti si nepresušan izvor najneverovatnijih informacija. :lol:   Mislim, nije sama informacija neverovatna već činjenica da je iko na ovom svetu zna :lol:  :lol:  :lol:

kod mene je bilo porodično većanje da li da se šalje fotka moje starije sestričine na konkurs.  :?:
put duha sa sekirom je zaobilazni put

Джон Рейнольдс

Prati li ovde neko osim mene urbane legende? E, trebalo bi. Zadatak. Sećate li se klinke koja grabi kutiju i viče: "O, kupila si ćoko-lješnjak?" Sećate li se aviona koji je pao kod Ajačija? Znate li da postoji bizarna paralela između ex-Yu urbane legende i jednog brenda koji je malo poznatiji u svetu i nekada mlade osobe povezane sa njime?

Urbane legende su vanvremenske i transnacionalne.

Što se tiče Satana Panonskog, postoji više relativno uverljvih varijanti: Jedna je da se klizao po ledu sa napunjenom puškom, pao, te je ona opalila. Druga je zvanična, čistio oružje, pa slučajno opalilo, što je malo verovatno. Treća je meni najuverljivija, a to je da manijaka poput njega ni ustaše nisu htele da trpe pored sebe u borbama, pa su iskoristili jednu relativnu benignu svađu i ucmekali ga. Sve slikovitije priče su neozbiljne. Nikakva šteta za taj ološ, BTW.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Ghoul

Quote from: "John Reynolds"Prati li ovde neko osim mene urbane legende? E, trebalo bi. Zadatak. Sećate li se klinke koja grabi kutiju i viče: "O, kupila si ćoko-lješnjak?" Sećate li se aviona koji je pao kod Ajačija? Znate li da postoji bizarna paralela između ex-Yu urbane legende i jednog brenda koji je malo poznatiji u svetu i nekada mlade osobe povezane sa njime?

Urbane legende su vanvremenske i transnacionalne.

pa napiši bre nešto o tome za skrobonjinu novu zbirku: imaš fore do idućeg vikenda!

EKSTREMISTA

Quote from: "John Reynolds"Treća je meni najuverljivija, a to je da manijaka poput njega ni ustaše nisu htele da trpe pored sebe u borbama, pa su iskoristili jednu relativnu benignu svađu i ucmekali ga. Sve slikovitije priče su neozbiljne. Nikakva šteta za taj ološ, BTW.

Igzekli.Dobio je metak u ledja.
Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

Event Horizon

da li ste već znali da... je "palenta boy", dečko sa kese palente koja se i dan danas prodaje u istoj ambalazi kao i pre 30tak godina, u stvari Mr. Stocca, koji crta stripove.
možda je nekog ovo stvarno i zanimalo, možda ne, možda nikada nećemo saznati..."verovali ili ne"
"Hipokrizija Trejd - svemirski ugođaj za svemirskog čoveka"

lou benny

Quote from: "Event Horizon"da li ste već znali da... je "palenta boy", dečko sa kese palente koja se i dan danas prodaje u istoj ambalazi kao i pre 30tak godina, u stvari Mr. Stocca, koji crta stripove.

booooooooooooooooooo!!!  :?
put duha sa sekirom je zaobilazni put

ginger toxiqo 2 gafotas

POVRATAK ZANE NIMANI

Poznata pevačica posle 16 godina provedenih u Kanadi planira povratak u Beograd kako bi nastupila na gala koncertu grupe ,,Zana"

Sve ,,Zane" na okupu... Zana Nimani nastupiće sa svim pevačicama koje su posle nje pevale u ovom bendu

Zana Nimani (48), prva pevačica pop grupe ,,Zana", posle višegodišnjeg odsustva s medijske scene i sa ovih prostora, planira povratak u Srbiju.

Kako Press saznaje, pop zvezda koja je svojim prelepim glasom i seksepilom početkom 80-ih žarila i palila prostorom eks-Ju republika biće gost na velikoj koncertnoj turneji grupe u kojoj je pevala od 1980. do 1985. Zana bi na koncertima trebalo da nastupi sa ostalim pevačicama ovog benda: Natašom Gajović, Natašom Živković i Jelenom Galonić.

Zana Nimani već 16 godina živi i radi u Torontu, a u Beograd bi trebalo da dođe ovog leta na poziv jednog od osnivača grupe ,,Zana" - Zorana Žike Živanovića. Prema rečima sagovornika Pressa, Žika je nedavno, posle dugo vremena, uspeo da stupi u kontakt sa svojom prvom pevačicom, po kojoj je grupa i dobila ime.

- Zana je 1993. godine napustila Srbiju i sa suprugom i ćerkom otišla u Toronto - navodi sagovornik Pressa.

- Ona je u Kanadi veoma srećna, vodi povučen život, radi u jednoj firmi i nikada se više nije bavila pevanjem. Iako su godinama u srpskim medijima kružile priče da je lošeg zdravstvenog stanja, Zana se oseća odlično i u potpunosti je posvećena svojoj porodici, a jedini problem koji ima jeste što kuburi s viškom kilograma. Sama Zana oduševljena je idejom da se sve pevačice ove grupe ponovo skupe i nastupe zajedno, a posebno joj je drago što je grupa opstala i da još uvek nosi njeno ime. Zana bi u Srbiju trebalo da dođe krajem leta ili na jesen, kada grupa planira da krene s velikim pripremama za koncertnu turneju po svim eks-Ju republikama - zaključuje sagovornik Pressa.

U kratkoj izjavi za Press lider ovog benda Zoran Živanović potvrdio je da je nedavno stupio u kontakt sa Zanom Nimani i da su pregovori u toku.

- Posle 16 godina, na moje veliko zadovoljstvo, uspostavio sam kontakt sa Zanom. Poslednji put smo se videli 1993. godine, kada sam je ispratio na aerodrom, i otada smo izgubili svaki kontakt. Zana je srećna i zadovoljna što sam očuvao grupu i što posle toliko godina funkcionišemo. Zasad uglavnom pričamo o privatnim stvarima, porodici, poslu, a ja sam joj, kao i svim drugim pevačicama, uputio poziv da se ponovo okupimo i organizujemo sjajne nastupe - kaže Žika za Press.          

Zanu Nimani otkrila Marina Tucaković

Zanu Nimani, Beograđanku albanskog porekla, rođenu 1962. godine, otkrila je Marina Tucaković i 1980. upoznala je s muzičarima i kompozitorima Zoranom Živanovićem i Radovanom Jovićevićem. Iste godine nastaje i njihova prva singl ploča s pesmom ,,Nastavnice", koja je doživela veliki uspeh. Potom s pesmom ,,Leto" učestvuju na festivalu ,,Beogradsko proleće", a za ,,Jugoton" snimaju debi album ,,Dodirni mi kolena", koji postaje album godine i doživljava astronomski tiraž od čak 420.000 prodatih nosača zvuka. Ređaju se hitovi ,,Majstor za poljupce", ,,Osećam i znam", a sa Željkom Bebekom snimaju legendarnu zajedničku baladu ,,Jabuke i vino". Zbog razmirica u sastavu Zana Nimani je 1985. napustila grupu i započela uspešnu solo karijeru. Godine 1986. objavila je solo album ,,Noćas pevam samo tebi". Grupu ,,Zana" 1999. napustio je i Radovan Jovićević, koji trenutno živi i radi u Americi.
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

zakk

Iz nekog razloga mi je u sećanju da smo tražili i Sofiju Jović (ili sam je možda ja tražio u tom trenutku...), Milicu iz serije "Otvorena vrata".

Enivej, nađena je.

http://www.prophase.com/home/index.php?option=com_content&view=article&id=6&Itemid=8

Dr. Jovic is a clinical psychologist and works with mentally ill adults and children.  She has served at South Beach Psychiatric Center, Bellevue Hospital Center and Center for Specialty Therapy in New York City.   Her expertise is in the area of anxiety disorders and posttraumatic stress disorder.  She has published and presented scientific papers at professional conferences including American Psychological Association, Anxiety Disorders Association of America, American Psychoanalytic Association, and Eastern Psychological Association.  Dr. Jovic obtained her Masters degree in psychology and Ph.D. in Clinical Psychology at Long Island University.   She also holds a B.F.A. in Theatre with Honors in Psychology from New York University, where she graduated summa cum laude.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

DušMan

Pre recimo 5 godina (a moguce i da je bilo 6) sam sa nekim ortakom u busu (negde oko Pravnog) video Milicu, tj. Sofiju kako sedi na sedistu par mesta iza nas. Ortak me je ubedjivao da je to ona, a ja sam bio skeptican posto sam i ja cuo neku pricu da zivi dal na Novom Zelandu ili u USA... Sve u svemu, ona nas je naravno cula (posto smo se drali), nabila sesir na glavu, okrenula je u stranu, i rukom pokrila lice. Tad mi je to delovalo kao dokaz da je stvarno ona u pitanju. Secam se da je prilicno niska.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

mac

cutter

a šta je sa tijanom kondić? poslednji put kada sam je video vodila je neku omladinsku emisiju na rts-u u paru sa likom koji je valjda neko mudo u podmlatku sps-a ili tako nekoj raboti.

DušMan

E, ona mi je bila koleginica na svetskoj književnosti. Živa je, mala, i nimalo seksi koliko je bila u filmu "Nataša".
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

cutter

još ćeš reći da joj je i glas drugačiji... anyway, all I could find:

TUGA (2009) Trailer

Роланд Десчејн

Ја сам чуо да продаје сир и кајмак на пијаци у Дервенти, али није потврђено.