• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

ko bi vas napisao

Started by otaku, 07-06-2007, 20:57:18

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Ghoul

ja sam ti uredno ponudio da štampaš II izdanje, ali si to u svom tradicionalnom smislu za biznis - odbio.
https://ljudska_splacina.com/

vilja

Quote from: Boban on 25-07-2009, 16:27:43
Quote from: acaciA on 25-07-2009, 15:51:30
što se pisanija tiče, ja toliko poverenja u gulija imam -
čak i na neživo (jer do Naživo ne mogu da dođem),
da bih to prepustila njemu!

Konačno sam shvatio otkud ovolika fascinacija raznoraznih ovih neuspelim književnim abortusom... te knjige nema nigde i samo se legende ispredaju, a pripadnici gh-sekte šire pozitivne vibracije i ustreptalo iščekivanje...
Zapravo bi najbolji način bio da se ta seansa prekine, naštampati gomilu tog smeća i podeliti svima, da se snovi rasprše i realnost dođe po svoje.

Hajde Bobane uradi to, ako smeš. Znam da je provokacija providna, ali postajem već nestrpljiva da dođem do knjige. Btw, jel ona ponuda o poklanjanju NAŽIVO još uvek važi?

ridiculus

Moj život bi verovatno zamislio preplašeni šimpanza kome su dati papir i olovka da napiše nešto i koji se pita zašto onaj čovek u belom stalno urla na njega.

A od suptilnijih tonova, malo Česterton, malo Daglas Adams, malo Kafka.
Dok ima smrti, ima i nade.

Boban

Quote from: vilja on 25-07-2009, 16:47:06
Btw, jel ona ponuda o poklanjanju NAŽIVO još uvek važi?

Možemo da počnemo da pregovaramo.
Situacija nije više onako bezuslovna kao u početku, ali nismo mnogo odmakli.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

taurus-jor

Hm, možemo li smatrati da će EverestMedia biti izdavač drugog izdanja romana Naživo?
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

vilja

Quote from: Boban on 26-07-2009, 03:03:26
Quote from: vilja on 25-07-2009, 16:47:06
Btw, jel ona ponuda o poklanjanju NAŽIVO još uvek važi?

Možemo da počnemo da pregovaramo.
Situacija nije više onako bezuslovna kao u početku, ali nismo mnogo odmakli.

Ok, kaži uslove. Onda pregovori.

Boban

pa, pošto ne znam ništa o tebi, ne znam odakle da počnem.
Ima li nečega u čemu si posebno dobra?

a što se tiče drugog izdanja Naživo, sumnjam da će to ikada imati veze sa mnom.
Godinama sam kukao što "izgubljena generacija" (rođeni 70-ih) ne piše i ne objavljuje. Sada kada vidim šta vi radite i čime se oduševljavate, bolje da se nikada niste ni opismenili. Ovi 80-ih daju nadu neku mutnu nadu, ali to tek treba da se potvrdi u praksi. Sve u svemu, jad, beda, tuga i beznađe...

Biki

vilja

Quote from: Boban on 26-07-2009, 04:18:36
pa, pošto ne znam ništa o tebi, ne znam odakle da počnem.
Ima li nečega u čemu si posebno dobra?

a što se tiče drugog izdanja Naživo, sumnjam da će to ikada imati veze sa mnom.
Godinama sam kukao što "izgubljena generacija" (rođeni 70-ih) ne piše i ne objavljuje. Sada kada vidim šta vi radite i čime se oduševljavate, bolje da se nikada niste ni opismenili. Ovi 80-ih daju nadu neku mutnu nadu, ali to tek treba da se potvrdi u praksi. Sve u svemu, jad, beda, tuga i beznađe...

1.šta te zanima?
2.ni u čemu nisam posebno dobra.
3.jad, beda, tuga i beznađe....obično daju odlične pisce.
Ja ne sumnjam da je Ghoul dobar pisac, jer piše iz potrebe, zato što mora, zato što ne može drugačije.

Boban

1. sve i ništa; zavisi; a još uvek sam rad da isprobam nove stvari.
2. dakle, neupotrebljiva... ma valjda se nešto dâ iščeprikati.
3. jad, bega, tuga i beznađe kao polazište daju dobre pisce, ali ne kada se upotrebe za krajnji rezultat.

A ko ne piše iz unutrašnje potrebe?

Nego, vidim da će ovi pregovori da se otegnu do staračkog doma.

Son of Man

Dosadasni John Waters, jer moj je zivot shisharka , ko pala s drveta, a ponekad je i Rumunija, ko lepkom...

a ovaj najnoviji zivot bi bio suvise smoran za bilo koga...

Ghoul

vilja je kao jedan od onih arapskih prodavaca, više joj je stalo do pogađanja nego do pazara!

vilja

Quote from: Boban on 26-07-2009, 05:54:30
A ko ne piše iz unutrašnje potrebe?

1.oni koji pišu "iz zabave, da bi zabavili sebe i druge",površno..
2.oni koji pišu jedino iz ambicijeda da prodaju što više knjiga i obogate se.
3.oni koji se prostituišu i podilaze ukusu širokih čitalačkih masa, kako bi bili
omiljeni, tapšani po ramenu itt.
4.oni koji pisanje shvataju kao posao, nečim čime se bave jer im ništa drugo ne pada na pamet ( "a u školi su uvek imali odličnu ocenu iz književnosti..") etc..

Bobane, zašto ti meni jednostavno ne prodaš NAŽIVO? Da se ne smaramo ni ti ni ja.

Ghoul

bobane, uzmi joj već jednom tih 500ak dinara i okončaj ovu torturu!
ako ti je novac uzet od prodaje *moje* knjige prljav - prosledi ga meni.

vilja

Quote from: Ghoul on 26-07-2009, 14:30:01
bobane, uzmi joj već jednom tih 500ak dinara i okončaj ovu torturu!
ako ti je novac uzet od prodaje *moje* knjige prljav - prosledi ga meni.

Tako govori pravi cinik i mizantrop. xremyb

Son of Man

Ako ne budes uspela da nagnas Bobana, evo posudicu ti ja svoju ako budes skupila jajnike da se pojavis na nekom od skupova u septembru ili kad vec bude ta crveno-crna misa koju odrzavamo redovito, jer takav sam ja, darovit, a i da pokazem Ghoulu da je nisam prodo jer je to drsko insinuiro to jedared.  xwink2 

Ecrivian

Quote from: Morningstar on 09-06-2007, 00:59:35
Ne znam koga bih unajmio da dovrsi pricu. Bilo bi bas lepo da to bude neko ludilo sa puno putovanja, avanture i akcije, smelih pustolovina u kojima bih uvek za dlaku izbegao rafalnu paljbu, divlje zivotinje i sudske procese, sa puno ljubavi, prijateljstava, romanticnih i strasnih veza, ali to bi delovalo nakalemljeno kao proteza na nedostajuci ekstremitet.

Pa ja mislim da si sad skoro u riječ opisao Hemingvejevu "Kome zvono zvoni"

vilja

Quote from: Son of Maniac on 26-07-2009, 14:55:35
Ako ne budes uspela da nagnas Bobana, evo posudicu ti ja svoju ako budes skupila jajnike da se pojavis na nekom od skupova u septembru ili kad vec bude ta crveno-crna misa koju odrzavamo redovito, jer takav sam ja, darovit, a i da pokazem Ghoulu da je nisam prodo jer je to drsko insinuiro to jedared.  xwink2 

Hvala S.O.M.e, imaću to u vidu ako dođem na tu crveno-crnu misu u septembru. :)

Ghoul

Quote from: Son of Maniac on 26-07-2009, 14:55:35

ma verujem ti, sine: znam da niko ko ima imalo ukusa ne bi pomislio da tu knjigu proda ili se drugačije nje liši.
boban je najbolji dokaz za suprotan slučaj.

Boban

ma to je super knjiga za one koje zanima tvoj unutrašnji psiho-poremećeni patrljak ličnosti...ja bih tu knjigu korisio kao brz i lak test normalnosti i prava na život, potomstvo, vozačku dozvolu, posao i oružje.

Ghoul

sjajno: ovo ću da stavim kao blurb na II izdanje!

"super knjiga za one koje zanima unutrašnji psiho-poremećeni patrljak ličnosti autora... ovu knjigu možete koristiti kao brz i lak test normalnosti i prava na život, potomstvo, vozačku dozvolu, posao i oružje."
-boban knežević (autor spin-off romana NAŽIVOSAHRANJENI)-

naravno, u staroj dobroj tradiciji blurbova, još bolje je da samo citiram:
"ma to je super knjiga"
-boban knežević-

:twisted:

vilja

Quote from: Boban on 26-07-2009, 16:41:51
ma to je super knjiga za one koje zanima tvoj unutrašnji psiho-poremećeni patrljak ličnosti...ja bih tu knjigu korisio kao brz i lak test normalnosti i prava na život, potomstvo, vozačku dozvolu, posao i oružje.

Ok Bobane, nikad nisam bila zainteresovana za normalnost, potomstvo, vozačku .....na te stvari se pale normalni....mene JEDINO zanima jel ima šanse da mi prodaš knjigu? Da? Ne? Možda? Kad?