• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

ZEMLJA VIĐENA OČIMA NEBA

Started by Boban, 08-06-2007, 02:07:15

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Boban

Počinje danas, velika izložba na Kalemegdanu:

http://www.zemljasneba.com/sr/

Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

mac

A na stranici http://www.earthfromabove.whereis.com/gallery.html ima nekih 30 slika sa imenima lokacija i opisima. Sad i ne morate da idete na izložbu :evil:

Voleo bih da nađem ove slike u većoj rezoluciji, lepe su za pozadinu.

S.

Jezik pregrizao, greh bi bio ne otici, ko moze.

mac

WOW, koji brz odziv! Elem, idem na izložbu, naravno.

Boban

Nema nijedne slike sa prostora Srbije, to mu je velika mana.

U svakom slučaju, ti ogromni panoi (4x2m) će ostati i posle ove izložbe za eventualno druge postavke, pa se tu može uraditi svašta. Recimo 120 do temelja srušenih manastira na Kosovu u poslednjih 7 godina, nekadašnji izgled i sadašnji izgled. I ostaviti mesta za ovih još nekoliko što je preostalo...

Boban

Mica Milovanovic

Živo me zanima da li su bliznakinje specijalni poklon Societe General-a, s obzirom da ih nema na australijskoj izložbi, ni na našoj web strani...
Mica

Boban

mića oko sokolovo... to sam ja umontirao.

S.

Erm.... moze li neko da kaze kako se zovu stanovnici Sao Paola (Brazil)? I zasto se kaze "da pruzi doprinos" umesto "doprinese"? I... ima jos mnogo toga, nazalost :( tekstovi su ubedljivo najlosiji deo.

Fotografije su meni vecinom lepe, medjutim malo koja me je onako bas zadivila. Valjda je agresivni PR ucinio losu uslugu, podigavsi ocekivanja u nebesa. Ono sto je meni kod pojedinih prizora najvise nedostajalo je sa koje je visine slikano, nista na fotografiji nema poznate dimenzije sto je nepohodno za procenu.

mac

Ne razumem kako je iz dimenzija nečega na slici moguće utvrditi udaljenost objektiva. Možda kad bi imao dva tela na različitim daljinama od objektiva, pa uz znanje veličina tela i njihove razdaljine... Možda.

Meni se svidela fotka sa senkama kamila na pesku. Na žalost, obišao sam samo prvu grupu (trećinu od ukupnog). Nije bilo vremena za sve :(

ginger toxiqo 2 gafotas

...i ja sam zastao negde na trecini, mnogo je to vizuelnih nadrazaja za konzumirati u jednom potezu, a sada na B-92 chitam da je vec 5 fotografija unishteno... 'eve of destruction'-rekli bi neki, a i LADYTRON imaju hit na tu temu...
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

zakk

a gde su ti ogomni 4x2m paneli??? prošao sam ja ovim šetalištem sa fotografija, al te fotke nisu 4x2...
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

angel011

We're all mad here.

S.

a i iritiraju me vesti koje bas ne sadrze potpunu informaciju, sta znaci ostetiti u ovom kontekstu, a sa obzirom da SECURITY non-stop patrolira duz setalista?

mac, u setnji bas i ne tezim primeni metode triangualcije, ali ako vidim coveka na fotografiji mogu da procenim da li je slikano sa 30m ili sa 3000m, i ti bi mogao, zar ne?

zakk  Posted: 19, June, 07. 12:54

--------------------------------------------------------------------------------

a gde su ti ogomni 4x2m paneli??? prošao sam ja ovim šetalištem sa fotografija, al te fotke nisu 4x2...

:lol:

I niko ne zna ono oko Sao Paola? Dobro, onda da jurim kabl i prebacujem fotku na Mrezu.

S.

Sao Paolo,

i legenda ispod slike

Meho Krljic

heh.. Pa u Brazilu je naziv za stanovnika Sao Paola zaista Paolista, pa pretpostavljam da se neko malo zaneo.

crippled_avenger

Nazvana po uzoru na SAO Krajinu, SAO Paolo je najdalja srpska autonomna oblast...
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam