• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Muse-Moguc dolazak u Beograd?

Started by elderane, 22-06-2007, 23:53:19

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

elderane

Sta mislite o ovom bendu i uopste popularnosti istog u Srbiji? Je li ih moguce dovesti ovamo?

Meho Krljic

Moja žena bi bila egzaltirana a ja bih je zbog toga kritikovao... Naravno da je moguće dovesti ih ovamo, kakvo je to pitanje? Ako rade turneje, ako imaš dovoljno novca da ih platiš, zašto da ne?

Tex Murphy

A kakav je to bend? Je li neka bizarna rok-elektronika sa elementima sci-fija i fantazije?
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Milosh

Quote from: "Harvester"A kakav je to bend?

U odličnom trejleru za "28 Weeks Later" ide njihova pesma Shrinking Universe. A ako se sećaš muzike iz "Haute Tension" tamo se kroz film provlači njihova pesma New Born (beše Ghoul reče da mu se svidela pesma?) sa Origin of Symmetry albuma, koji je, što se mene tiče, još i najslušljiviji; a inače nisam neki fan, suviše mi zvuče (i to u boljim momentima) kao klon Radioheada, a ipak je jedan Thom Yorke.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Ghoul

Quote from: "Milosh"A ako se sećaš muzike iz "Haute Tension" tamo se kroz film provlači njihova pesma New Born (beše Ghoul reče da mu se svidela pesma?)

jeste, mada ne ljubim mnogo ovaj žanr, 'newborn' mi je super, a ni 'citizen' nije loš od tih muzara!
mada, ja volim SVE što je vezano za haute tension...  :oops:  :!:
https://ljudska_splacina.com/

Meho Krljic

Jebote, ja se toga i ne sećam a svideo mi se Haute Tension... Enivej, Muse su metalizirani Radiohead klon... Što zvuči užasno i jeste užasno...

Ghoul

Quote from: "Meho Krljic"Enivej, Muse su metalizirani Radiohead klon... Što zvuči užasno
možda, ali lepo zvuči na odjavnoj špici HT!  :!:

crippled_avenger

U svojoj najdekadentnijoj Brit fazi sam po službenoj dužnosti slušao i Muse, i potpuno se slažem sa Mehovom definicijom. Metalizirani Radiohead iz PABLO HONEY faze. Ali, čak i ta definicija meni zvuči bolje nego što Muse zaista jesu.

Još je strašnije njihovo skretanje prema Queenu na poslednjem albumu koji sam jedva preživeo.

Gledao ih na Szigetu i uživo deluje vrlo zanimljivo. Bellamy naizmenično cepa gitaru i klavijature i tako to. Doduše, to je bilo još u vreme dok su bili mlad bend.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Nyarlathotep

Quote from: "Meho Krljic"Jebote, ja se toga i ne sećam a svideo mi se Haute Tension... Enivej, Muse su metalizirani Radiohead klon... Što zvuči užasno i jeste užasno...

upravo tako. uzasno ljigavo i napeglano.
nesrecno-metalizirani Radiohead, ali deset klasa ispod Radioheada.

Cripp, verujem da je to OK svirka uzivo, ali o QUEEN dometima mogu samo da sanjaju i da se nadaju.
Da nema vetra, pauci bi nebo premrezili.

crippled_avenger

Muse su engleski Van Gogh.

Tex Murphy

Uh, meni čak ni sam Radiohead nije pretjerano interesantan  :oops:
Genetski četnik

Ghoul

Quote from: "Harvester"Uh, meni čak ni sam Radiohead nije pretjerano interesantan  :oops:

zanimljivo, mislio sam da ti voliš plačipičkastu muziku... :shock:

Nyarlathotep

jesu Radiohead placi-pickasti, naravno, ali su ipak na najvisem mogucem nivou. odlicni muzicari i generalno veoma bitan i dobar rok bend. sad, ni ja ih ne volim, ali to je vec stvar ukusa.

Alex

Lepo je što su se Muse malo komercijalizovali, ali još uvek nisu na Hall & Oates nivou.  :)
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Tex Murphy

Quote from: "Ghoul"
Quote from: "Harvester"Uh, meni čak ni sam Radiohead nije pretjerano interesantan  :oops:

zanimljivo, mislio sam da ti voliš plačipičkastu muziku... :shock:

Where the f... did you get that idea???
Genetski četnik

Demo(n)lisher

Pored toga sto su placipicke, oni su ubedljivo i najdosadniji bend na svetu, sa sve na celu sa Yopkeom. Studentima Filozofskog faksa oni su najuzbudljiviji bend koji postoji, i koji na svojim koncertima ima da ponudi akcije, krvi i svega sto moderni spektakl nudi. A za Coldplay ne smem ni da pomislim. :(
I`m a self - improved evil baby.

crippled_avenger

Radioheadu za sve do OK Computer skidam kapu, za sve posle toga bih im skinuo glavu...

Nyarlathotep

potpuno si u pravu.
raniji albumi su mnogo kvalitetniji i originalniji. barem meni, kome je Radiohead poznat kroz usputno preslusavanje, ali nikad mi se nisu nesto svideli. Yorkeovo kukanje mi je uvak kvario kompletan dojam muzike.

David

imaju zaista ok video-spotove, ali onakav zvucni 'high-school'-'intelektualizam', tj. 'metafizicarenje' upakovano u njihovu svirku, onakvom kakva vec jeste, ja ne varim, hvala.
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

Nyarlathotep

a sta varis?
imam ja nesto mnogo dobro ovih dana...  :lol:

Milosh

Quote from: "crippled_avenger"Radioheadu za sve do OK Computer skidam kapu, za sve posle toga bih im skinuo glavu...

Za sve do OK Computer... tu računaš i onaj pokušaj Pablo Honey? Inače, od onoga posle THE albuma, Kid A mi je uvek bio precenjen, dok jako volim Amnesiac (nepravedno zapostavljen i u šali prozvan Kid B).
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

David

srescemo se jednom na soulseeku, nisam u zadnje vrijeme tamo navracao, pa onda sevuple... :wink:
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

Milosh

Quote from: "Demo(n)lisher"Pored toga sto su placipicke, oni su ubedljivo i najdosadniji bend na svetu, sa sve na celu sa Yopkeom. Studentima Filozofskog faksa oni su najuzbudljiviji bend koji postoji, i koji na svojim koncertima ima da ponudi akcije, krvi i svega sto moderni spektakl nudi. A za Coldplay ne smem ni da pomislim. :(

Što volim kad fah-idioti krenu da okolo lupaju etikete; headbanging i njegove posledice...

i kog đavola jebeni Coldplay traži u ovoj priči?

:roll:

DušMan

Ma daj, Miloshe, opste je poznato kako svi studenti Filozofskog slusaju Radiohead. Stavise, to je jedan od uslova koji se trazi pri upisivanju.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Nyarlathotep

zato sam ja upisao Filoloski.
:!:

Ghoul

Quote from: "Nyarlathotep"zato sam ja upisao Filoloski.
:!:

upisao - ne i završio!  :evil:

jer slušaš pogrešnu mjuzu! :twisted:

Nyarlathotep

ginger toxiqo 2 gafotas

Muse u Zagrebu i Beogradu?!      

Jedan od najpopularnijih Britanskih bendova kao i jedna od najvećih koncertnih atrakcija, sastav Muse, najverovatnije će u oktobru nastupiti u Zagrebu i Beogradu. Prema nezvaničnim informacijama, do kojih je Kontra magazin došao od promotera koncerata u Srbiji i Hrvatskoj, Muse bi u Zagrebu trebalo da nastupe 9. oktobra, dok bi eventualan datum za koncert u Beogradu bio 7. oktobar.

Za sada na sajtu benda nema zvaničnih potvrda ove informacije a jedini nastup u oktobru  bend ima 27. oktobra na Vegoose muzičkom festivalu.

Muse su trenutno jedan od najpopularnijih bendova u Britaniji a u prilog tome govore i dva spektakularna koncerta koja su održali u novoj Wembley areni u junu gde ih je videlo preko 140 000 obožavaoca. Karte za ove koncerte britanci su razgrabili za 45 minuta.
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

ginger toxiqo 2 gafotas

Muse u Beogradu!!!     
Kao što je Kontra magazin ranije najavio, sastav Muse zvanično je potvrdio nastup u Beogradu. Bend je objavio datume drugog dela evropske turneje koja će početi 4. oktobra nastupom u Atini a završiti se 24. oktobra u Danskoj. Bend će u Beogradu nastupiti 7.oktobra u Beogradskoj Areni, u Zagrebu će nastupiti 9. a u Budimpešti 10. oktobra.

Organizatori koncerta u Beogradu su Terra Nostra Promotions, LUPA Beograd i Beogradska Arena.Pre Beograda Muse nastupaju u Bukureštu 6. oktobra. Bend u novembru nastavljau turenju u Australiji dok je septembar rezervisan za nastupe u Americi. Musu se na promotivnoj turneji a ovoga puta u Evropi će održati samo 12 koncerata.  Bend trenutno promoviše svoj poslednji studijski album 'Black Holes and Revelations'.

Muse je engleski bend koji su 1997.godine osnovali  Matthew Bellamy (vocal, gitara i klavijature), Chris Wolstenholme (bas gitara) i Dominic Howard (bubnjevi). Bend je odmah počeo da privlači pažnju javnosti zbog svog spoja progresivnog alternativnog rocka, elektronske i klasične muzike. Klasična muzika je nešto od čega Muse ne beže a u njihovim pesmama često se mogu čuti uticaji Rahmanjinova, Lista, Čajkovskog i mnogih drugih klasičnih kompozitora.
Bend je prvobitno nastupao pod imenom Rocket Baby Dolls da bi posle lokalnog takmičenja demo bendova promenili ime. Prvo izdanje benda bio je EP pod nazivom Muse, a zatim sledi EP izdanje 'Muscle Museum' koje je objavljeno u januaru 1999. godine. 'Muscle Museum' privlači pažnju magazine NME ali i pored manjeg uspeha ovog izdanja bend u Britaniji nije bio u stanju da pronađe izdavača. U decembru 1998. godine bend prvo potpisuje ugovor u Americi i to za Madonninu izdavačku kuću Maverick Records.

Debi album pod nazivom 'Showbiz' objaljuju oktobra 1999. godine za  Mushroom Records. Album je producirao John Leckie koji je producirao album 'Bends' sastava  Radiohead, kao i albume Stone Roses, "Weird Al" Yankovic-a i The Verve. U Britaniji album dostiže platinasti tiraž prodavši se u više od 700 000 kopija dok u Americi nije uspeuo da napravi veći uspeh, prodavši samo 100 000 kopija.

Iste godine bend nastupa kao podrška na turnejama Red Hot Chili Peppers i sastava Foo Fighters kao i na svim većim festivalima širom Evrope.

Drugi album, 'Origin of Symmetry' ponovo producira Leckie a objavljen je na leto 2001.godine. Na albumu se nalaze hitovi poput "Plug In Baby", "New Born", "Bliss", "Hyper Music" i obrada "Feeling Good" koju izvodi Nina Simone. Maveric records je od benda tražio da za američko tržište promeni pesme naročito se plašeći da Bellamy-jev falste, koji je evidentan na novom albumu, nije 'radio friendly' zbog čega je bend uvređen prekinuo saradnju sa ovom izdavačkom kućom i potpisao novi ugovor sa Warner records.

Album je do sada prodat u preko 1,3 miliona kopija širom sveta, sa zlatnim tiražem u Britaniji ali je u Americi prodat u samo 49 000 kopija. 2006. godine magazine Q uvrstiće 'Origin of Symmetry' na listu 100 najboljih albuma svih vremena na 74 mestu.

2003. godine bend objavljuje novi studijski abum pod nazivom 'Absolution' koji je producirao Rich Costey, saradnik sastava Rage Against The Machine. Bend konačno dobija komercijalno priznanje i kreće na svoju prvu stadionsku turneju. Iste godine dobijaju dve MTV Europe nagrade i nagradu magazina Q za najbolji Live bend. 2005. godine dobijaju Brit nagradu za najbolji live bend. Veliku svetsku turneju bend završava tek u januaru 2005. godine.

2006. godine Muse objavljuju četvrti studijski album koji ponovo producira Rich Costey. Album 'Black Holes and Revelations' debituje na prvom mestu britanske liste i 9. mestu liste 200 najprodavanijih albuma u Americi. Izdanje 'Black Holes and Revelations' im donosi i nominaciju za prestižnu Mercury nagradu. Album se prodaje u preko million primeraka u Evropi a Q magazine bend ponovo nagrađuje za najbolji Live bend 2006.godine.

U novembru 2006. ponovo dobijaju priznanje od strane MTV-ja, osvojili su dve nagrade za za najbolji altenrativni bend i najbolji Live bend na dodeli MTV European Music Video u Kopenhagenu.

U februaru 2007. godine bend je dobio Brit nagradu za najbolji Live bend.

U junu mesecu su održali dva spektakularna koncerta u novoj Wembley areni gde ih je videlo preko 140 000 obožavaoca. Karte za ove koncerte britanci su razgrabili za 45 minuta.
Magazin Q uvrstio ih je na listu "10 najuzbudljivijih bendova ovog trenutka na Planeti

elderane

Hvala sto si mi olaksao posao :)

Samo da dodam da su ulaznice u prodaji od 17.-og avgusta.

ginger toxiqo 2 gafotas

...nema na čemu, I always aim to please!!!

elderane

Parter stajanje – 2500din.
Tribine I kategorija – 2500din.
Tribine II kategorija – 2300din.
Loze – 5000din.

Karte se mogu naruciti preko Ticketline, Eventima, Bilet Servis, kao i preko sajtova Terra Nostra Promotions i Lupa Promotion Beograd.

Posebna povoljnost, do 15.09, karte mozete naructiti po popustu od 150 dinara preko Terra Nostra sajuta Lupa Promotion sajta, Ticketline sajta i Ticketline Call centra: 011 20 30 570