• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Koliko ste života oduzeli?

Started by Ghoul, 22-07-2007, 01:23:07

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Mixitron M. Storm

Kastor

Quote from: "angel011"
Na ovom drugom ima ovo: http://www.novinepress.co.yu/blog/post.jsp?id=18288

Heheheh, kako je taj čovek namazan... nemam reči.
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

WARLOCK

Quote from: "Ghoul"slažem se da je neprofesionalno objavljivati to na naslovnim stranam novina... s druge strane, pak,... ima li negde link ka slici/slikama onlajn?  :P  :roll:
dobio sam fotku u vecoj rezoluciji,bio je prebacen na mobilni od rano jutros..neverovatno je da se toliko umnozila do sada..

DušMan

JOŠ JEDNA SLIKA MLADIĆA, NAĐENOG U KAVEZU SA MEDVEDIMA!!!

NE GLEDAJTE AKO IMATE OSETLJIVO SRCE, STOMAK, MOZAK ILI BEŠIKU!

http://i122.photobucket.com/albums/o271/motorna_testera/mladic.jpg
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Ghoul

Quote from: "DušMan"JOŠ JEDNA SLIKA MLADIĆA, NAĐENOG U KAVEZU SA MEDVEDIMA!!!

GENIJALNO!!! :!:
https://ljudska_splacina.com/

angel011

Quote from: "DušMan"JOŠ JEDNA SLIKA MLADIĆA, NAĐENOG U KAVEZU SA MEDVEDIMA!!!

:lol:
We're all mad here.

WARLOCK

angel011

Nastradali mladić imao 2 ‰ alkohola
22. avgust 2007. | 09:37 -> 14:26 | Izvor: B92
Beograd -- Pokojni Branko Jovanović koji je upao u kavez sa medvedima bio u teško alkoholisanom stanju s 2 gram-promila alkohola u krvi.

Okružni sud u Beogradu saopštava i da je toksikološkom analizom utvrđeno prisustvo kanabisa u urinu. Prilikom obdukcije utvrđeno je da je pok. Jovanović imao povrede na glavi, vratnom pršljenu i u leđnom delu, te da su pojedine povrede zadobijene dok je još bio živ, dok su ostale povrede nastale nakon smrti.

Obdukcioni zapisnik u kome će detaljno biti objašnjene sve povrede, kao i toksikološki nalaz, biće naknadno dostavljeni sudu.

Po dobijanju detaljnog obdukcionog i toksikološkog nalaza, kao i ostale relevantne dokumentacije, predmet će biti dostavljen Okružnom javnom tužilaštvu na dalje postupanje.
We're all mad here.

Ghoul

Quote from: "angel011"Nastradali mladić imao 2 ‰ alkohola

lepo sam reko: mama priroda čisti genetsko bazenče od štetnih gena koji se neće dalje množiti...

otaku

To:  Skupstina grada Beograda
Nesretna smrt mladog Beogradjanina Branislava Jovanovica u domacoj stampi je izazvala ostre reakcije koje su zahtevale da se otkriju odgovorni za nemili dogadjaj.Ovakav pritisak medija uticao je na gradske zvanicnike koji su u zurbi da ucvrste svoje politicke polozaje i operu sebe od moguce odgovornosti,kao glavnog krivca izdvojili upravnika zoo-vrta Vuka Bojovica,i da pokrenu godinama unazad planirano izmestanje zoo-vrta na periferiju grada.Ova situacija nam pruza idealnu priliku da se osvrnemo i sagledamo kakav je ucinak imao rad Vuka Bojovica kao upravnika zoo-vrta.U trenucima kad je nasa zemlja prolazila kroz teske trenutke i kada politickim zvanicnicima nije ni na kraj pameti bila briga o zivotinjama,gospodin Bojovic je ucinio sve da zivotinjama omoguci pristojne uslove za zivot,da im preko svojih licnih kontakata obezbedi dovoljne kolicine hrane,lekova,omoguci pristojnu higijenu,obezbedi cuvare 24 h,koji su konacno sprecili nadljudsko izivljavanje okolnih manijaka nad zivotinjama,renovaciju smestaja zivotinja itd. Konstatacija da gospodin Bojovic nije naucno kvalifikovan za obavljanje tih duznosti je sasvim na mestu,ali uzevsi u obzir da gospoda sa Veterinarskog fakulteta u Beogradu vec decenijama unazad okrecu glavu na desavanja u zoo-vrtu i bilo kakvu saradnju sa gospodinom Bojovicem,posmatrajuci napredak ostvaren u poslednjih 17 godina,moramo se sloziti da je iz ocajne situacije izvucen maksimum,Da li je moglo bolje,pitanje je koje se nuzno namece.Mozda.Ali ako uzmemo u obzir cinjenicu da gradska vlada godinama nije izdvojila ni 100 dinara za pomoc zoo-vrtu,da nije obezbedjena nikakva strucna pomoc i da veliki deo opstanka zoo-vrta direktno zavisi od brojnih volontera,moramo da se zapitamo ko je ljudima koji pokusavaju sve ne bi li smenili gospodina Vuka Bojovica dao za pravo da uopste potezu to pitanje.Da li je gospodja Hrustanovic iznenada stekla nuzno strucno znanje o brizi o zivotinjama dok je razmatrala mogucnosti rusenje beogradskog hipodroma i izgradnje luksuznih stanova,ili dok je razmatrala izmestanje zoo-vrta iz zidina Kalemegdana,radi izdavanja prostora bogatim ugostiteljima.I postavlja se pitanje motiva gradskih celnika za resavanje nesretne smrti mladica.Zoo-vrt je jedno od kultnih mesta naseg grada,vec decenijama na istom mestu bez ikakvih smetnji,gde svako od nas sa gostima iz inostranstva i gradova sirom Srbije,nakon setnje Knez Mihajlovom i Kalemegdanom,nastavlja svoj put ka zoo-vrtu i ka Skadarliji.I sada zamislite da nakon setnje Knez Mihajlovom i Kalemegdanom,odete do Surcina,mesta gde zele da premeste zoo-vrt,pa onda nastavite odatle ka Skadarliji?!Ne dozvolimo da se to desi,ne dozvolimo da zarad bogacenja malog broja privilegovanih ljudi,ispastamo svi,i izgubimo jedan od glavnih simbola naseg grada.Ne dozvolimo da oteraju coveka koji nam je to sve omogucio,koji je ceo svoj zivot posvetio dobrobiti zivotinja!!Ima li u nama imalo ljudskosti?Pokazimo je...
Proooobaj da u glavi budes sam

Rose Ann

otaku, reci jim da ako kliknu na tvoju poruku, da mogu otvoriti original i potpisati peticiju.
Me transmitte sursum, caledoni

Meho Krljic

Srbi su stvarno retardirana nacija... Prvo, sam koncept zoološkog vrta je sumnjiv i meni je teško da ga vidim kao išta drugo do zatvor za životinje. Ako ćemo već da pokrećemo akciju neka to bude akcija za ukidanje zoo vrta.

Drugo: jedan pijani momak upadne u kavez sa medvedima sa tvrđave i strada prevashodno svojom krivicom i sad je to jedan od glavnih gradskih problema?? Ni deca koja prose po ulicama, ni neadekvatna situacija sa smeštajem starijih, bolesnih osoba, ni problematične saobraćajnice, ni alarmantna građevinsko-urbanstička situacija, nego baš rizik da će pijana & drogirana omladina svojom krivicom postajati medveđa žrtva u godinama koje dolaze!! Fak mi sajdvejz, što bi rekli Ameri....

varvarin

I niko da pita - a koliko se istraumirao medved:  Spavao je, i onda...

mac

Trebalo bi smanjiti stres životinja. Ako je tigar u kavezu od dvadeset kvadrata sigurno je da se neće prijatno osećati. Ali Surčin je baš daleko.

Kamicak spoticanja

Imamo mreze na prozorima- nismo imali frke sa bubama i komarcima.

Ipak,ono ako slucajno gazim nekoga dok hodam- (a to ne osecam jer imam patike ) - to stvarno nemogu kontrolisati...ali ako vidim nekog veceg gmaza-zaobidjem ga.
Ne ubijam nista- nisam ubila nikoga do sada- ako ikada (licno) pocinim ubistvo- bice to nad ljudom-:shock:(ako dodje dotle- bilo bi  u samoodbrani) jer  samo covek moze da me ugrozi toliko da moram da se branim tolikom silom pa da to dovede d ubistva.
(ne idem mecki na rupu sto bi se reklo- a dosada nisam dozivela napad zivotinje na mene)
Nothing can stand in the way of an Idea Whose Time Has Come (V.H.)

Mixitron M. Storm

ja ću zaista da kupim nekoliko onih šurikena na buvljaku i mamu maminu onim džukelama koje misle da je zabavno ujedati bicikliste. A jedna od tih zubatih nakaza mi je usred lovišta, a sezona uskoro počinje. Uh.  :evil:  xuss  :evil:

mac

Probaj bičem, kao u Zadužbini i Zemlji. Kad jedan zaskviči i ostali će se razbežati.

Mixitron M. Storm

! hm, ideja... mogao bih da ih gađam lancem. Problem je što je to sve kabasto za bicilističke pojmove, a ove zvezdice mogu da držim praktično bilo gde.

Ghoul

Quote from: "Mixitron M. Storm"Problem je što je to sve kabasto za bicilističke pojmove, a ove zvezdice mogu da držim praktično bilo gde.

hm, baš BILO GDE???!!!  :?

Mixitron M. Storm

Bab Jaga

Tjah, samo njima trebaš pokazati zube.
Ghoul fhtagn!

Mixitron M. Storm

I među psima ima onih s kojima pokušaj razumne priče garantuje da ćeš da xfuck5 ...

Ghoul

dakle, ubijate li te životinje, ili šta?

Ecrivian

Pošto je nemoguće spavati u potkrovlju bez otvorenih balkonskih vrata, imam(tačnije imao sam, evo već su počeli da nestaju) mnogo problema sa komarcima i ostalim bubama. Pošto u kasnim satima kada sam za računarom, jedini izvor svjetlosti predstavlja monitor, svi insekti koji bi zalutali u sobu, rado slijeću na njega.

Ujutro jednostavno obrišem brojne muzge sa monitora dok praznim pepeljaru.

Alexdelarge

ZA UBIJANJE MRAVA KAZNA ZATVORA DO TRI GODINE!

Ubijanje bubamare, mrava ili miša može vas koštati do milion dinara, a pride vam preti i kazna zatvora do tri godine!!!

BEOGRAD - Neko bi mogao i na doživotnu, koliko je mrava ubio!
Ubijanje bubamare, mrava ili, recimo, miša može vas koštati do milion dinara, a preti vam i kazna zatvora od tri meseca do tri godine!!!

Prema Zakonu o zaštiti životne sredine, odnosno pravilniku kojim su pojedine vrste životinja zaštićene kao prirodne retkosti u našoj zemlji, od početka ove godine kažnjivo je ubijanje, ali i uzgajanje barskih puževa, žaba krastača, pa čak i medicinskih pijavica!

Tatjana Babić, šef odseka Republičke inspekcije za zaštitu životne sredine, na pitanje da li je kažnjivo ubijanje bubamare, miša ili mrava koji su svojevoljno ušli u našu kuću i šta u tom slučaju učiniti, kaže:
-Trebalo bi da obavestite Ministarstvo životne sredine i Zavod za zaštitu prirode Srbije! Ove životinje su svrstane u strogo zaštićene divlje vrste na osnovu terenskih istraživanja, posle kojih donosimo procene o stanju populacije neke vrste.

Prema njenim rečima, po cenovniku koji je donet u aprilu ove godine, kazne za hvatanje, držanje, ubijanje strogo zaštićenih divljih vrsta životinja, kao i za trgovinu njima, za pravna lica kreću se od 500.000 do 1.000.000 dinara, dok za fizička iznose od 5.000 do 50.000.dinara.
- Krivičnim zakonikom predviđena je i kazna zatvora od tri meseca do tri godine - saopštila je Babićeva.

Nosorog zaštićena vrsta
Ako ste mislili da je tu kraj vašem čuđenju, prevarili ste se: u Srbiji je i nosorog zaštićen kao prirodna retkost!
- Tu su još i kanadska guska, grčka kornjača... - izjavio je za Kurir Milan Mladenović, predsednik Udruženja za zaštitu, proučavanje i odgoj ,,Ptice pevačice faune Evrope". Prema njegovim rečima, ovim pravilnikom su u nezgodnu situaciju stavljeni i vlasnici kanarinaca i drugih pevačica, koji će sada morati da pribave potvrdu da su životinju kupili od uzgajivača, ali i da ih ,,prstenuju", jer će im u suprotnom biti oduzete.

http://www.kurir-info.rs/vesti/drustvo/za-ubijanje-mrava-kazna-zatvora-do-tri-godine-51801.php
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Alexdelarge

izgleda da je najisplativije tamaniti zabe, puzeve i pijavice. ocigledno je da su sve zivotinje jednake,ali neke su jednakije od drugih.

scallop

A, jel' osnovana Agencija? Jer, ako nije, onda tu nema love. Biće ozbiljno tek kad osnuju Agenciju.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Alexdelarge

ne znam, ali me brine ovaj troskovnik. npr. bubamara je 12 puta vrednija od zabe ( odma' me asociralo na: za jednog ubijenog nemca, strelja se 100 srba). pa to je (sporedna) diskriminacija.

scallop

Samo sam hteo da ti skinem brigu s vrata.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Albedo 0

pa da, kada bi počeo da ubijaš poljske miševe, pola Vlade bi nestalo.

Ugly MF

Ja imam jednu Zelenu Bogomoljku u tegli, koju moram da cuvam,
a ona je dosad potamanila nekoliko bogomoljki, par gubara, skakvaca i desetine muva...
Meni je svaki ubijeni komarac predivno zadovoljstvo, castim sebe pivom kad god ucmekam nekog ,
a ovako bubasvabe  i  miseve samo trujem, onim humanim zamkama,nista krvopljus i stroka, macke volim, i pse, ali
kolko ima lutalica, ne bih kamenovo sintere...

A ono da kokosku prase itd, seljacke rabote, nisam od tih.