• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Koja boja kose vam je omiljena?

Started by Kunac, 31-07-2007, 15:43:16

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Koja boja kose vam je omiljena?

crna
13 (29.5%)
smeđa
7 (15.9%)
riđa
11 (25%)
plava
11 (25%)
bela
0 (0%)
neka druga
2 (4.5%)

Total Members Voted: 44

Voting closed: 31-07-2007, 15:43:16

Kunac

"zombi je mali žuti cvet"

Kunac

Zanimliv razvoj situacije! Smeđa, crna i riđa su izjednačene - a za sada niko nije glasao za plavu kosu!
Izgleda da su Paris Hilton, Bekam, Karleuša i slične spodaobe devalvirale ovu boju!

Truba

jel riđa crvena???

8)

i mislis li na svoju boju kose ili na nekome drugom  :oops:  recimo zensko/musko zavisno od spola forumasa:!:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Ghoul

crna kosa, jer najbolje ide uz 'crne' (smeđe) oči, koje najvolijem (mislim da su zelene i plave precenjene)!
s tim u vezi, evo žene kakvu bih ženio (a ja čak i ne volim nešto posebno azijatkinje!)

https://ljudska_splacina.com/

angel011

@Ghoul: Da li je to što bi ti ženio punoletno?

@Kunac: Nema opcije "svejedno mi je".
We're all mad here.

Ghoul

Quote from: "angel011"@Ghoul: Da li je to što bi ti ženio punoletno?

"svejedno mi je"  8)  :evil:

angel011

Po zakonu, ne bi trebalo da ti bude svejedno, ako ne želiš da zaglaviš robiju zbog silovanja maloletnice, pa da neko "ženi" tebe.  :twisted:  :evil:  :lol:
We're all mad here.

Ghoul

ne brini, ceo ovaj topik je u žanru maštanja; opasnost da se oženim bilo kime/čime je zanemarljiva.

+ azijatkinje imaju taj mladoliki izgled koji može da zavara, izgledaju mlađe nego što jesu... :wink:

Bab Jaga

@Ghoul:

ma čistokrvne azijatkinje i nisu bog zna šta, ove lijepe obično su miješanke, kao Lucy Liu ili Kelly Hu... (ili muški kao Brandon Lee...  :evil:
Ghoul fhtagn!

Kunac

@Truba: Da, riđa je crvena. I da - boja kose na nekom drugom.
@Angie: Neam "svejedno" opcije, svako mora da ima neku preferencu... Naravno, boja kose je samo jedan od aspekata fizičkog izgleda, ali je svakako jedan od najuočljivijih...

I dalje mi je interesantno da niko još uvek nije glasao za pavuše/plavušane... Imajući u vidu koliko se ljudi farba u plavo, čovek bi pomislio da je to najomiljenija boja. Prođite samo centrom Beograda - 50% žena je ofarbano u žuto, najčešće u kombu sa tamnim izrascima.

angel011

@Ghoul: znam da azijatkinje često izgledaju mlađe, mladoliki izgled koji vara mi je odlično poznat, moje pitanje je bilo da li bi "ženio" ono što je punoletno a izgleda mlađahno, ili ti ni maloletno ne bi smetalo.

@Kunac: nema svako preferencu kad se radi o boji kose. Meni je, recimo, stvarno svejedno kad se o tome radi, jedino u vezi kose što mi smeta je kad je masna i/ili zalizana, i ne volim proizvode za oblikovanje kose (lak, gel, pena, vosak...). Ali to veze nema s bojom. Moglo bi se reći da mi je preferenca čista i negovana kosa, mada je to nešto što bi trebalo da se podrazumeva.
We're all mad here.

Ghoul

anđelija: radije bih ostao s ove strane zakonski dozvoljenog, ali stras' ne zna za granice, tako da... šta znam!

Kunac

Meni je najdraža nijansa ono što bi Rusi nazvali rusa kosa... Znači, svetlo smeđa - tamno plava. Relativno svetla, ali prirodnog izgleda.

Od crvenkastih nijansi, tamno riđa mi je najdraža.

Ugljen crna može da bude jako lepa, ali retko kome dobro stoji, posebno kad je duga.

Tex Murphy

QuoteMeni je najdraža nijansa ono što bi Rusi nazvali rusa kosa... Znači, svetlo smeđa - tamno plava. Relativno svetla, ali prirodnog izgleda.

A TO je rusa kosa!  :idea:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Kunac

Quote from: "Harvester"
QuoteMeni je najdraža nijansa ono što bi Rusi nazvali rusa kosa... Znači, svetlo smeđa - tamno plava. Relativno svetla, ali prirodnog izgleda.

A TO je rusa kosa!  :idea:

Ja sam dugo mislio da rusa kosa znači gusta kosa. Zašto je bilo tako, ni sam ne znam... Na sreću, čitajući Borisa Akunjina, saznao sam tačno značenje ovog lepog epiteta.

angel011

Ja gledam celinu, ne samo kosu. Tako se desi da mi se dopadnu neke neobične boje, na onima koji umeju da ih nose (Eni Lenoks u "Sweet Dreams", ili Kler Dens u "Moj takozvani život").

Dopadaju mi se i kontrasti. Tamna kosa i svetle oči, ili, tamne oči i prirodno svetla kosa. U principu više volim prirodnu od farbane kose.
We're all mad here.

Truba

ljudi budimo iskreni
grudi su najbitnije  :evil:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Kastor

Quote from: "Truba"ljudi budimo iskreni

koje boje?
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Nyarlathotep

Da nema vetra, pauci bi nebo premrezili.

Zoran616

8)   Što tamnije to bolje.    8)

IM

Quote from: "Kastor"
Quote from: "Truba"ljudi budimo iskreni

koje boje?

Crne, crne! S tim što je onda kosa OŠTRO determinisana  :wink:

sivka

Quote from: "Dr Kunac"Meni je najdraža nijansa ono što bi Rusi nazvali rusa kosa... Znači, svetlo smeđa - tamno plava. Relativno svetla, ali prirodnog izgleda.

Od crvenkastih nijansi, tamno riđa mi je najdraža.

Ugljen crna može da bude jako lepa, ali retko kome dobro stoji, posebno kad je duga.

Šteta što nisi ubacio rusu kosu. Mislim da bi bilo glasova.
Ja volim baš tu boju kose.  :lol:
Otišla sam. Ko hoće, zna gde će me naći.

Kunac

Da, rusa je super, ali se ipak radi o specifičnoj nijansi (nijansama). Isto tako sam mogao da ubacim ticijan, platinastu ili kestenjastu itd. - ali to bi zakomplikovalo stvari. Držao sam se 4 osnovne boje (+bela), sa nadom da svako može da se nađe u nekoj grupaciji.

Ali, eto lepe prilike da pokrenemo fan klub ruse kose!  :wink:

Loengrin

Quote from: "Dr Kunac"
Ali, eto lepe prilike da pokrenemo fan klub ruse kose!  :wink:
Aj'm in! Posebno za onu topliju i svetliju varijantu (seno košeno)koja leti dobije riđkaste prelive, a zimi je malo svetlija od boje livadskog meda.
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

faye

:shock: ridje vode u odnosu na plave  :evil: (jedva ali ipak vode)  :lol: a valjda su vise muski glasali (uostalom, ko voli ridje ili plave momke) zanimljivo jako  :lol: bas me zanima ko je glasao  :idea:

Quote from: "Dr Kunac"
Ja sam dugo mislio da rusa kosa znači gusta kosa. Zašto je bilo tako, ni sam ne znam... Na sreću, čitajući Borisa Akunjina, saznao sam tačno značenje ovog lepog epiteta.

i ja sam zivjela u zabludi sve ovo vrijeme. i mislim da vecina ljudi na ovim prostorima izjednacava ruse i guste. pih, dakle nemam rusu kosu  :(

Chi(a)na

1.Žene :
(a) prirodna boja : crna
(b) farbana kosa : crvena
2.Muškarci
(a)prirodna boja : crna
(b)farbana kosa :plava
"Sorry I'm late. Oh God, that sounded insincere... I'm late!"

Lilith Lee

pRIRODNO SAM PLAVA ALI SE FARBAM U CRVENO

super je to boja, varena, emotivna. odgovara mi

drf

Pravi frajer nosi nekoliko bočica spreja u džepu pa farba kako mu se navije.

Tex Murphy

Quote from: "Oparnica"pRIRODNO SAM PLAVA ALI SE FARBAM U CRVENO

Hej, pa ti si žensko!!!  :?
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

lilit

Quote from: "Harvester"
Quote from: "Oparnica"pRIRODNO SAM PLAVA ALI SE FARBAM U CRVENO

Hej, pa ti si žensko!!!  :?
ja sve nesto sumnjam da je to Ghoulov alter ego, ali on ne koristi Caps Lock, pa sam ipak u dilemi.

:twisted:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Morticia

Lepo je videti da je ovo zivlje glasanje od bilo kojeg u poslednje dve godine oko Emitora. :?:
You're dead, son. Get yourself buried.

Kunac

Нема матуре за плавуше

Директор једне средње школе у Енглеској забранио је двема ученицама да полажу матуру јер су плавуше и наложио им да пре доласка на испит врате природну боју косе. Реџан Бут и Еми Вестерн биле су шокиране када су чуле шта се од њих тражи, али директор каже да само поштује правила школе која кажу да ученици не смеју да имају вештачку боју косе. "Моја боја косе није необична или неприродна као што су зелена, црвена или љубичаста. Не видим због чега не бих смела да будем плавуша. Не пристајем да мењам боју", рекла је Реџан додала да живимо у 21, а не у 19. веку и да су такве забране апсурдне.Подржао ју је и отац, који је најавио правну акцију против директора.

"Она је узорна ученица и захтев директора је смешан. Довољно је оптерећена учењем и матуром тако да јој не треба додатни притисак попут овог", рекао је Реџанин отац. Директор је накнадно објаснио да ученицама није забранио да полажу матуру, већ да долазе у школу, јер не поштују правила.

Milosh

Podržavam direktora! Ali ne iz ideoloških, već iz čisto estetskih razloga, naravno.  :wink:
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Kunac

Ali, zanimljivo je pitanje... Cure traže pravo da budu plave... One su ugnjetavana manjina. U srpskim školma problema ove vrste nema.Ako neko želi da ima i zelenu kosu: niko ga ne sprečava.

zakk

Zar u  srpskim školama nisu PROFESORI ugnjetavana manjina?
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Kunac

Pa, sad... Komplikovano je to.  :D
Odgovor je otprilike sledeći::: kako ko, kako kad i kako gde.
Život nema pravila, itd.

No, da se vratimo plavušama iz srednje škole... Evo vesti u orginalu, izgleda da se nešto "uzgubilo u prevodu"...

Schoolgirls banned from lessons by headmaster for being 'too blonde'

By Daily Mail Reporter
Last updated at 8:35 PM on 22nd January 2009

A headteacher has come under fire from parents and pupils after banning two 16-year-olds from school for being 'too blonde'. Raegan Booth, 16, and Aby Western, 15, say they were threatened with expulsion by David Alexander unless they dyed their hair brown. The girls claim they are being forced to adhere to the strict dress code of Rednock School in  Dursley, Gloucestershire, in order to sit GCSE exams. But Raegan remains adamant that her hair is a natural shade of blonde.

She said:'The school rules clearly state that there are to be no "unnatural" hair colours on students. 'Unnatural hair colours are blue, purple, green and bright red. Blonde is considered a natural hair colour and there are many different shades. 'The head claims that he must follow the rules. To me this suggests that certain students are being made to look a way which is against their will. 'I believe this is wrong and no amount of hair dye affects a person's ability in school.'

The teenager, who is refusing to dye her hair a darker shade, added: 'As we are in the middle of our GCSE year, we should not be excluded over something so petty.'This is a crucial time for us and we should be focusing solely on our grades as opposed to our level of appearance.'

Martin Booth, Raegan's father said: 'Raegan is a model pupil and is working very hard towards her exams.'She is always well turned out, her hair looks a very natural blonde. 'This is their final year, they are under enough pressure with GCSEs, they do not need to be worrying about their hair.'

Mr Alexander, who is due to meet with Raegan, denies the claims.He said that the girls were sent home only to dye their hair, and that they would still have been allowed to sit their GCSE exams. He said: 'We would not stop any student from sitting their GCSEs, it is in our interests that every student sits their GCSEs at the school. 'We are just trying to be consistent and apply the rules across the board. This code of conduct has been in place for a long time. 'However I am going to be meeting with parents to talk about looking again at the code and making it more clear. 'I think the problem is how you interpret the rules and we need to make it clearer for the students and parents.'I accept this is a stressful time for the GCSE students, but we have to be consistent with our rules and must apply it to all year groups, otherwise it would be unfair.'

Znači, nije problem što su ofarbane u plavo, nego što su previše plave...

Evo, uostalom, prosudite sami:::

ginger toxiqo 2 gafotas

"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

akhnaton

Quote from: "ginger toxiqo 2 gafotas"...i nedopustivo ružne!

Dobro, nisu baš nešto. Koje su recimo po tebi lepe?
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

Meho Krljic

Meni su prilično slatke, Džindžerovi standardi su nerealno visoki. Ipak je to Velika Britanija, uzimaš šta možeš.

Kunac

To su dva ostvska andjela... Vidi se po pozi & odeci da su smerne i radne.

Bilja

Boja kose bilo koja samo da se dobro slaze sa ostatkom.
Bilja
----------------------------------------@

...

''Daj da vino popijem da ti kicmu savijem....''
R. Amadeus
per-SONAAAAAAAAAAAAAA !!!

akhnaton

Crna kosa, tamno smeđe skoro crne oči, krupne. Neodoljiv osmeh....
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

Mariana Dan

Dve boje.
Pepeljastoplava prirodna, tamnoplava, dečje plava,
kakvu sam ja imala sve negde do 1995. otprilike,
dok nije preko noći  potamnela za 3 nijanse, do neke odvratne miš braon koju farbam u svetlosmeđu.
A za muškarce, vrlo retka prirodna crna koja se na suncu presijava u neku skoro tamnobordo.

Inače mi je lepa, a naročito duga kosa, opsesija i fetiš.
Evo, ovako:

Bog voli da dodiruje stvari kroz naše ruke