• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Intacto

Started by Achenaton, 15-04-2003, 12:59:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Achenaton

E to je film ! Juče sam ga pogledao i oduševio se.Posle dužeg vremena jedan zaista originalan i zanimljiv film.

Malo sam već počeo da se zabrinjavam: u poslednje vreme imam priliku da pogledam dosta filmova ali nekako pronalazim da ih je malo dobrih.Nije mi bilo jasno da li sam to u pitanju ja, ili nešto sa filmovima nije u redu ? Posle ovog filma vidim da sam sasvim ok, samo sam malo oguglao na holivudsku produkciju i glamurozne specijalne efekte.Za razliku od njih, evropski film još ima šta da kaže.

Intacto je veoma dobar film a Max fon Siddow je škola glume u pokretu.Svi vi kandidati za akademiju gledajte i učite dok još imate priliku.Čovek je legenda koja hoda.Ostatak ekipe je takodje odlično kastingovan i svi likovi su mi bili uverljivi.Ovo je film za "pogledati obavezno".Španci, svaka čast.

Ghoul

O, drevni egipatski boze, jesi li INTACTO gledao na divxu ili VHSu?
https://ljudska_splacina.com/

Lurd

Hmmmmm. Zar nije Akanton Tutankamonov otac? Lik koji je uveo monoteizam u Egipat?
My trees...They have withered and died just like me.

Ghoul

U stvari  - jeste, to taj koji uveo kult boga Ra umesto predjasnjeg mnogobostva (nakratko, jer su ga zato i ubili ako se ne varam, i vratili sve na staro), dakle prvi monoteista.
Ucinilo mi se da su ga neki kasniji sledbenici obogotvorili posle smrti, ili kako se vec zove to kad smrtnika proglase bogom, ali kad bolje razmislim, nisam siguran da je tako bilo.

Dakle, o prvi monoteisto, da li si INTACTO nasao na divxu, i gde?
https://ljudska_splacina.com/

Achenaton

Momci vaše poznavanje staroegipatske istorije je zadivljujuće, kapa dole :-)
Avaj, ne mogu sa vama da podelim "Intacto" iako bih to rado učinio, jer  nisam u Srbiji.Skinuo sam ga sa Kazaa-om jos pre skoro mesec dana ali nisam uspevao da pronadjem subtitlove (većina filma je na Španskom) pa sam gledanje odgadjao sve do sada.Tek pre koji dan sam iskopao engleski titl i napokon pogledao film.Nadam se da će se uskoro i u Bg pojaviti ova kopija koja je uzgred rečeno odličan DivX, pa ćete ga uvrstiti u svoje kolekcije.Ako je nekom baš frka da ga nadje, dolazim u Srbiju kroz dve nedelje pa mogu primerak nekom poslati poštom kada stignem (nisam poreklom iz Bg-a već iz Vojvodine).

Inače pogledao sam danas i poslednji, zvanični trailer za Matrix Reloaded koji je unfuckinbeleveable !!! Oni koji imaju iole dobru vezu mogu da ga pogledaju na : http://whatisthematrix.warnerbros.com/
Tresao sam se gledajući ga, toliko je dobar ! Setio sam se groznice iščekivanja kada se pojavio prvi Matrix.Vraćam se iz novosadske Arene posle trećeg gledanja :-) i srećem prijatelja sa devojkom.Još oduševljen filmom prepričavam im ga sav ushićen, a riba me gleda kao "dečko tebi treba pomoć" :-) A ja je gledam i mislim se : blago tebi ribo, ignorence is bliss, isn't it ?

Hvala Bogu pa još postoje ljudi koji prave ovakve filmove.