• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

steta, steta...

Started by marlowe, 17-04-2003, 21:30:50

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

marlowe

danas sam saznao da se zatvorila on mala antikvarnica kod hrama u kojoj je nekad bilo i dosta stripova. kad god cujem takvu vest bude mi tuzno...
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Djole

M'da, ja bas bio pre dve nedlje i slikao se. Ali sam iskopao NOVU! :D
(adresa nove antikvarnice sa stripovima poznata autoru posta 8) )
"THAT is why they call me The Decorator."

marlowe

kakve su to mistifikacije djole???
ja sam autor posta, i nije mi poznato da postoji neka nova slicna prodavnica. ako ti znas, za mene je takva informacija dragocena (naravno, ne u trzisnim (novcano merljivim) vrednoistima. :shock:
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Djole

Ne, autor mog posta sam JA! 8)
Ajd javicu ovde cim licno budem obisao doticnu antikvarnicu i pokupio jedno izdanje jedne knjige do koga mi je veoma, veoma stalo...  :twisted:

Truba

kada sam bio mlađi
knjige u antikvarnicama sam sakrivao i premještao u skrovite dijelove antikvarnice
ako da bih kada sakupim novac bez problema nalazio te knjige
:D
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

marlowe

da to je standardna sema, koja nema veze s uzrastom, posto su sredstva na raspolaganju i dalje veoma ogranicena iako je covek odrastao :cry:  :cry:
nego, djole, jesi li pokupio tu knjigu?
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Boban

xex... ja sam uvek voleo po antikvarnicama da zavirim iza redova knjiga i pokupim ono sto su tamo pojedinci ubacili... cak i ako mi ne bi trebalo: uvek se moglo dobro preprodati.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

taurus-jor

:D  :D  :D
Bobane, zlocho stara. :wink:
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

marlowe

dakle, ti li si taj bobane sto mi pokupi sve one knjige i stripove tokom godina...
:x  :x
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Djole

marlowe, not yet, monday or tuesday... I'll let you know, don't worry... :wink:
Bobane, zlobno, zlobno...  :twisted:

Truba

Quote from: "Boban"xex... ja sam uvek voleo po antikvarnicama da zavirim iza redova knjiga i pokupim ono sto su tamo pojedinci ubacili... cak i ako mi ne bi trebalo: uvek se moglo dobro preprodati.

jedan od najzlobnijih postova

najzlobniji post tekućeg kvartala :cry:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Boban

Desava se.
Jednom u Zagrebu u antikvarnici gde moj poznanik visi prakticno svaki dan po nekoliko sati i prekopava sve od krova do vrha, nalazimo se tamo i dok cekam da on zavrsi sta je zapoceo malo gledam okolo... zapazim seriju od dvadesetak knjiga sa plavom riknom i posegnem rukom da vidim sta je, posto je u toj ediciji izasla jedna hiperraritetna SF knjiga i nekoliko decijih bez elemenata fantastike.
"Ma to je sve ..." kaze mi ortak pomenuvsi neki naslov koji nije bitan; medjutim, ja po inerciji izvucem knjigu iz sredine i to bude bas ona koju trazimo godinama...
Covek je doslovno plakao naredna dva dana i mislim da do dana danasnjeg nije prezalio taj primerak koji mu je ko zna koliko dugo stajao pred nosem...

Truba

što bi neko rekao:
Nije kome je namijenjeno već kome je suđeno!

davno sam prestao plakati i pomirio sam se sa sudbinom:
Ko prvi knjizi, njegova knjiga

Spider Jerusalem

To je luzerski stav, crvenko, i zato gubis knjige.

Ja sam se tukao.

Jednom sam pretukao neku devojcicu koja je htela da joj mama kupi jednu Ursulinu knjigu zato sto su joj, valjda, korice izgledale lepo, primamljivo, i decje. Gospodja mama je podvriskivala dok sam deristu lupao samare i lomio prste kako bi jebeno pustila knjigu! I was there first, mine, mine, mine !!!

Jednom sam se opekao. Udjem u knjizaru, i vidim nekog kretena od 23 i kusur godina kako je stavio pod misku Simonsov 'Hiperion', i pazljivo sprovodeci isplaniranu strategiju da prodje pored polica sa filozofijom i onda da se provreba pored uskog prolaza sa domacom politickom esejistikom kako bi neprimetno stigao do kase. Sneaky son of a bitch, lemme tell ya. Odma' sam spazio koji blef pokusava da odradi, skocio sa njega, poceo da mu zabijam u facu tvrdokoriceno izdanje Mirinih dnevnika, kad, nuto djavla, tip mi zabije nogu u jaja, iskoprca se od ispod mene, ishutira me k'o macku (dva slomljena, jedno napuklo rebro), protrci pored kase, izvezbanim pokretima plati knjigu, i otpiche.

Otada nosim stanglu kad idem u knjizaru. Razmisljam se da nabavim i onaj sprej sa tecnim koncentratom bibera i luka, posto je to mnogo efikasnije, a i moram da vidim kako deluje na decu  :lol:

marlowe

spider, you should be put away, man!
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Truba

Quote from: "Spider Jerusalem"To je luzerski stav, crvenko, i zato gubis knjige.

Ja sam se tukao.

jebiga

svak ima svoju filozofiju

moja je

Utabanim stazama očaja!

Truba

hm
sada sam se sjetio da u zadnje vrijeme samo kopiram knjige (sve se fino uveže )
nekako mi je tako jednostavnije doći do nekih rjetkih naslova

peglam se za Snežnu kraljicu već pola godine

i kada dođe u knjižaru košta 44 marke

e evo vam kurac a ne 44 marke jebale vas tvrde korice

Boban

Fotokopiranje je jeftinije od proizvodnje knjige stamparskim putem.
Knjiga od 200 strana se fotokopira za 50 dinara, sto je jedva iznad cene golog papira.

Truba

Quote from: "Boban"Fotokopiranje je jeftinije od proizvodnje knjige stamparskim putem.
Knjiga od 200 strana se fotokopira za 50 dinara, sto je jedva iznad cene golog papira.

zaista mi je žao što sam prekršio zakon kopirajući knjige
ali toga tjedna nigdje u gradu nisam mogao naći Lolitu a ni farenhajt 451

MORAO SAM IH KOPIRATI (posudila mi ih je bibliotekarka iz svoje privatne kolekcije jer ih nema ni u gradskoj biblioteci)

Bilja

Ima li u Novom Sadu takvih antikvarnica? Slaba mi ona Matice Srpske, mada, moram da priznam da dugo nisam bila. Mozda su dobili novih knjiga...
Prostor i Solaris, cini mi se, zasad vode. Ali Prostor ima bolju atmosferu, vise onako "knjiznicku" idealnu da se zabijes tamo par sati i kopas, dok Solaris deluje vise kao Prodavnica Knjiga, komercijalnije. Nije mesto za "zakopavanje". Vise da odes, osmekas nova izdanja i cene i onda odes u Prostor (bilo koji).
Nije losa ni ona u Domu Kulture (uvek zaboravim je li to Svetovi ili Mala VElika knjiga, brkam ih  :oops: ). Malo mi smeta sto su neka ocito stara britanska izdanja, ocigledno kupljena u Engleskoj "na kilogram" (neraprodate kjnige), ovde prodaju za, za nase uslove, ogromne cene, navodno zato sto "toliko kostaju u funtama". To sto toliko pise na nalepnici, ne znaci da su oni knjigu za taj novac i nabavili.
Licno, obozavam knjige, ali cu lako prezaliti nekupovinu knjige od par 1000 dinara cene.
Bilja
----------------------------------------@

SANdMAN

Quote from: "Bilja"Malo mi smeta sto su neka ocito stara britanska izdanja, ocigledno kupljena u Engleskoj "na kilogram" (neraprodate kjnige), ovde prodaju za, za nase uslove, ogromne cene, navodno zato sto "toliko kostaju u funtama". To sto toliko pise na nalepnici, ne znaci da su oni knjigu za taj novac i nabavili.

ma nije to zbog toga vec vecina nasih knjizara nema nikakvu predstavu sta i koliko treba nabavljati, zato to i izgleda ko da je nabavljano na kilo. a opet, oni koji i imaju neku predstavu (kao IPS, naprimer) suvise su konvencionalni u svom izboru i nabavljaju uglavnom samo proverene stvari, klasike ili knjige i pisce koji su bili popularni pre otprilike 10 godina.

knjizarstvo i izdavastvo u srbiji vec decenijama kaska tih nekih 10 godina, u najboljem slucaju...

Truba

u nas u sarajevu je situacija mnogo gora
mi dobijemo 10%od onoga što se u beogradu ili zagrebu prevede

što se tiče engleskoh knjiga tu ste upravu
veoma su skupe (10 eura) a kupili su ih na kile (Kilo marka)

Djole

Sand, stvarno ne bih rekao da u IPSu znaju sta treba da se nabvlja. Plato je mnogo vise po mom ukusu (ali ne i po mom novcaniku, naravno). I vrati plz svog starog avatara, ovaj me plasi. :lol:
marlowe, doticna antikvarnica se nalazi u ulici Djure Jaksica (mala ulica, relativno ju je lako naci i bez broja), ali je sto se stripova tice jad i beda. a od knjiga eventualno jos i moze da se probere ponesto.

SANdMAN

ma naveo sam ips kao najgori primer onih koji nabavljaju samo "proverene" stvari. sve od kinga. sve od barkera. sve od pracheta. sve od dikensa. sve od tomasa jebenog mana. monografije renesanskih umetnika. monografije nadrealista. monografije hiperealista.

da sam jos u pubertetu, zaista bih puno pazario kod ips-a...  :lol:

sto se tice slicice, pa ovo je stara, najstarija, kao i quotation. na neki nacin, back to the roots.

navicices se...  :evil:

Bilja

SAndmane, IPS, to su oni sto su jedini bili ogradjeni na sajmu? Imali su neka strana izdanja koja nisu izasla kod nas, s tendecijom da nikad ni ne izadju, bad koliko ja znam, cini mi se nesto od K. Barkera sto nisam videla na srpskom dosad, a bilo bi lepo...
Znam engleski, ali srpski je srpski   :wink:
Eeeee, nije bilo Plato-a steta, steta...
Imali su lep stand u BG, veliki, ali su i cene bile u srazmeri sa standom  :)  pa ko voli nek izvoli.
Doduse, moglo se kupiti jeftinih starih brojeva stranih casopisa.
Bilja
----------------------------------------@