• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Филмски сусрети, Ниш, 2007.

Started by Ghoul, 20-08-2007, 18:18:53

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ghoul

Филмски сусрети, Ниш, 2007.

Званични програм 42. Фестивала глумачких остварења домаћег играног филма
Филмски сусрети – Ниш, од 25. до 30. августа 2007. године, Летња позорница, 20.30

Субота, 25. август
СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ
BELLE EPOQUE ИЛИ ПОСЛЕДЊИ ВАЛЦЕР У САРАЈЕВУ (режија : Никола Стојановић)
Улоге: Давор Јањић, Радмила Живковић, Петар Божовић, Вита Маврич, Татјана Пујин, Боро Стјепановић, Мира Бањац, Раде Марковић, Слободан Ћустић

Недеља, 26. август
КЛОПКА (режија: Срдан Голубовић)
Улоге: Небојша Глоговац, Наташа Нинковић, Аница Добра, Предраг-Мики Манојловић, Марко Ђуровић, Вук Костић, Борис Исаковић

In memoriam

ОПТИМИСТИ (режија: Горан Паскаљевић)
Улоге: Лазар Ристовски, Мира Бањац, Драган Јовановић, Петар Божовић, Небојша Глоговац, Тихомир Арсић, Небојша Миловановић, Славко Штимац

Понедељак, 27. август
АГИ И ЕМА (режија: Милутин Петровић)
Улоге: Милена Дравић, Стефан Лазаревић, Ана Софреновић, Драган Мићановић, Никола Ђуричко, Лена Богдановић

Додела награде ,,ОНА И ОН"

КОЊИ ВРАНИ (режија: Љубиша Самарџић)
Улоге: Калина Ковачевић, Милан Васић, Љубиша Самарџић, Марта Узелац, Милена Васић - Ражнатовић, Славко Штимац, Иво Грегуревић, Андрија Милошевић

Уторак, 28. август
ОДБАЧЕН (режија: Милош-Миша Радивојевић)
Улоге: Светозар Цветковић, Александра Јанковић, Рената Улмански, Ненад Ћирић, Љиљана Међеши, Милица Спасојевић

Додела награде ,,Павле Вуисић"

ПРОМЕНИ МЕ (режија: Милан Караџић)
Улоге: Милутин-Мима Караџић, Неда Арнерић, Ивана Поповић, Андрија Милошевић, Дара Џокић, Ивана Вукчевић

Среда, 29. август
ХАДЕРСФИЛД (режија: Иван Живковић)
Улоге: Горан Шушљик, Небојша Глоговац, Војин Ћетковић, Јосиф Татић, Дамјан Кецојевић, Јелисавета-Сека  Саблић, Сузана Лукић, Предраг-Мики Манојловић

Јубилеј

ХАМЛЕТ (режија: Александар Рајковић)
Улоге: Игор Ђорђевић, Петар Божовић, Миодраг Фишековић, Зоран Костић, Мирјана Шишић, Срђан Бошњаковић

Четвртак, 30. август
Свечана додела нагрaда и затварање Фестивала

ЦРНА ЗОРА (гостујући филм)
????
ŠTA JE OVO?

Пратеће манифестације
Фестивала глумачких остварења домаћег играног филма
Филмски сусрети – Ниш, од 25. до 30. августа 2007. године

25. август, субота
12:00      Конференција за новинаре – Фестивалски центар (Хотел My Place)
19:00   Пријем за госте и учеснике Фестивала и отварање изложбе фотографија Јована Шурдиловића ,,Први сусрети пете деценије", Кабинет Градоначелника

26. август, недеља
***13:00   ПРОМОЦИЈА ЧАСОПИСА ,,НОВИ ФИЛМОГРАФ" И ОКРУГЛИ СТО ,,ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛИ", МАЛА САЛА НКЦ-А
10:00-22:00   Изложбa фотографија Јована Шурдиловића ,,Први сусрети пете деценије", Европска кућа
18:00      Документарна серија ,,Жене на филму" – Аница Добра, Мала сала НКЦ-а

27. август, понедељак
13:30      Промоција монографије и пројекција филма о Петру Краљу, Мала сала НКЦ-а
18:00      Документарна серија ,,Жене на филму" – Љиљана Благојевић, Мала сала НКЦ-а
19:30   YU PRESS PHOTO – отварање изложбе најбољих фотографија у медијима (Асоцијација медијских фотографа Србије), Галерија Нишког културног центра
   Деца на Фестивалу - Школа цртаног филма, Дечје одељење Народне библиотеке ,,Стеван Сремац"
19:30   Школа за младе таленте - дечја позоришна представа ,,Нестварна стварност", ДКОЦ (Чаир)

28. август, уторак
***13:00   ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ БРАНИСЛАВА МИЛТОЈЕВИЋА ,,У ПАУКОВОЈ МРЕЖИ" (СУПЕРХЕРОЈИ У СТРИПУ И НА ФИЛМУ). УЧЕСНИЦИ: ВАСА ПАВКОВИЋ, ДР ЂОКИЦА ЈОВАНОВИЋ, СЛОБОДАН КРСТИЋ, МАЛА САЛА НКЦ-А
18:00      Документарна серија ,,Жене на филму" – Неда Арнерић, Мала сала НКЦ-а

29. август, среда
***18:00   ПРОЈЕКЦИЈА ДОКУМЕНТАРНОГ ФИЛМА О ИСТОРИЈИ ЦЕНЗУРЕ У НАШЕМ ФИЛМУ ,,ЗАБРАЊЕНИ БЕЗ ЗАБРАНЕ", ДИНКА ТУЦАКОВИЋА И  МИЛАНА НИКОДИЈЕВИЋА МАЛА САЛА НКЦ-А
22:00   ,,Не пропусти дан", пријатељи Банету Тасићу (концерт, изложба, пројекција, промоција, сећање на Банета Тасића), Tераса Нишког културног центра, Палилула
***   ИЗЛЕТ - СИЋЕВО
00:00    Караока Party – ,,Од поноћи до зоре" (,,La Campanela"), Фестивалски центар (Хотел My Place)

30. август, четвртак
18:00   Пројекција документарног филма ,,Сећате ли се Ите Рине" поводом стогодишњице рођења наше велике глумице (Центар филм), Mала сала НКЦ-а
https://ljudska_splacina.com/

Death Wish

Quote from: "Ghoul"

ЦРНА ЗОРА (гостујући филм)
????
ŠTA JE OVO?

YOU DON'T WANNA KNOW!!!!

uzasan diletantski pokusaj rekonstrukcije smrti Karadjordja!
Pol Kerzi ne oprasta!

Ghoul

aha, to su oni što su teli da nadkadijaju kadiju!  :roll:

ali što 'gostujući' - zar to nije serbski film?

Shozo Hirono

Zato sto nije srpski ostajati do rano u crnu zoru ! :!:

Ghoul

Death Wish

gostujuci je zato sto ni po jednom kriterijumu ne moze biti uvrscen u program festivala

ali posto niski poltroni moraju da guraju svoje kvazi autore onda je film isforsirano uvrscen u program Filmskih susreta, ali po zavrsetku ceremonije dodele nagrada i zatvaranja tako da formalno nije deo programa festivala.

Crna zora je jedna osrednja TV drama sa nekoliko "dokumentarnih" delova...
losa rezija, gluma, maska kao i skoro svaki aspekt tog nazovi filma....
pri tom je film toliko dosadan da je to skoro neizdrzivo...
forvardovaje sa x16 jedva uspeva da to kompenzuje...

a prica je o tome sta je mucilo Milosa i Karadjordja pre nego sto je vozd ubijen...
ali to je toliko nesto proizvoljno i nadasve nebitno za bilo koga, a pri tom nezanimljivo, da je i sramota sto je na rec nekih ljudi koji tvrde da film ima "veliki umetnicki kvalitet" film uvrscen na ovaj (ili bilo koji drugi) festival.

glumci niskog pozorista su apsolutno neharizmaticni i jedine scene koje mogu da se odgledaju u normalnoj brzini na plejeru su one u kojima se pojavljuje Dragan Nikolic kao duh sa kojim Karadjordje komunicira... ali toga nema puno tako da...
Pol Kerzi ne oprasta!

Shozo Hirono

A pa to su ovi nasi TV kamermani TURN OUT TO BE directors !!!
Karadjordje komunicira sa duhovima......to ti se desava kada ti znanje o istoriji kinematografije zapne na Kurosawinom Throne of Blood,pa jos napravis rip-off,nadajuci se da to niko ne primeti i kaze kako je to super originalnama do sada nama strana tekovina Srbalja u XIX veku,komunikacija sa natprirodnim silama.......za koju se na kraju mozda ispostavi da je ustvari kriva za neslogu izmedju Djordja i Milosa,a da ustvari to nije bila politika i nesloga i stara dobra borba za vlast !!!
Citiracu Phoebe iz serije Friends,govoreci o svojoj pesmi Smelly Cat :
"Oh my God ! This song got so many levels !!!! "

Ghoul

pogledah BEL EPOK. sort of.

auh! pa ono je NESNOSNO arhaična i negledljiva tvorevina!

a šta si pa očekivo, upitaće neko s pravom.

pa, očekivo sam jedva-podnošljiv arhaičan i uninvolving kvazi-film.
mislio sam da će nešto što ima muda da se nazove BEL EPOK da barem pruži neku raskoš, neki eye candy, neke production values koji su nam danas, kao, nedostižni.
patka!

taj 'kabare' izgleda kao neka jadna školska predstava, i isto toliko je 'erotično-lascivan'! :x  da i ne pominjem UŽASNU 'muziku' arsena dedića koga zbog ovoga treba streljati (nakon što ga čopor divljih svinja brutalno siluje). ljudi su izlazili sa projekcije lef & right, i to najčešće tokom tih 'muzičkih tačaka' koje - oh, tako avangardno - služe da dodatno objasne kolorit i značenje i teme i ideje filma!  :cry:

možda su me ovi južni korejci razmazili, ali meni je SVAKI njihov film - bel epok! njima čak i neke umjetnički sasvim jadne tvorevine, poput GHOST THEATRE na koji se nedavno osvrnuh ovde, izgledaju FASCINANTNO.
BEL EPOK izgleda kao malkice raskošniji američki made for TV film iz ranih 70ih.
jebote, ova papazjanija je uslikana nekom banalnom, jadnom, nekoloritnom fotografijom koja, da se ublaži još za 2 nijanse, i ispašće jebena SEPIJA!

davor janjić igra glavnog junaka koji je nešto između mrtvog puvala i klinički retardiranog kretena.
a on je još kao pionir bosanske kinematografije! sad su mi mnoge stvari o toj 'kinematografiji' jasnije! HARV, SVE SI BIO U PRAVU!

mislim, 2,5 sata ove nesuvislosti je zaista previše! počeo sam da se meškoljim na NESNOSNO neudobnim sedištima na letnjoj pozornici već posle pola sata; oko sat vremena u filmu - kad još uvek nije bilo diferencirano KO je taj gl. junak uopšte (u smislu, what makes him tick) rekoh sebi: I'm outta here; ali iz pukog mazohizma reših da ostanem još pola sata. kad ni posle sat i po 'filma' ovo nije deliverovalo NI NA KOM NIVOU ('ideje' su smešne; vizuelnost je jadna i sirotinjska, sve u srednjim i krupnim planovima; 'bal' izgleda kao neki vatrogasni bal u prćilovačkom domu kulture; erot'ke ni za lek, par jedva otkrivenih sisića u mraku, sa nevidljivim licem vlasnice, na 3 sekunde, i to je sve; i stoga, kad u 90om minutu shvatih da ove idiotarije ima još SAT VREMENA do kraha, ja rekoh: SCREW YOU, GUYS, I'M GOING HOME!

ocena?
(*)
1-

Tex Murphy

Quotesad su mi mnoge stvari o toj 'kinematografiji' jasnije! HARV, SVE SI BIO U PRAVU!

:!:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Ghoul

a ovo što sledi zapravo je idealan dodataka za MOŽE L' BIT' GLUPLJA, BA?! ali da ne dupliramo postove, dovoljno je i ovde.
sapientis sat!

dakle, evo kako u 'festivalskom magazinu' izgleda UVODNI POZDRAV, na 2. strani ovog više-no-zabavnog (in a way  :wink:  ) izdanja:

Ghoul

zaboravih da pomenem da je saučesnik na scenariju bio NEBOJŠA PAJKIĆ, poznatiji kao suprug isidore bjelice i nekadašnji 'žanrovac'.
eh, ubi sunt etc.?

a da ne ispadne da sam skroz negativan prema filmu koji mi je u nepovrat odneo 90 minuta života ne pruživši mi NIŠTA zauzvrat (hej, najuzbudljiviji deo filma je bio kada je odjednom, niotkuda, iznad naših glava prozviždao mega putnički avion u uber-niskom letu, teško da je bio više od 100ak metara iznad naših glava! kako su samo ljudi oživeli, kako se začuo žamor... ostatak filma publika je više TRPELA nego što je gledala; potpuno mrtvosana, hladno je primala i pokušaje humora, i erotike, i muzike, i angažmana, i 'poruke'... nisam znao da KRCATA pozornica, bar 3000 duša, može da bude TOLIKO nema, toliko HLADNA... a tko bi im pak zamjerio?) – dakle, da navedem JEDNU polu-pozitivnu stvar vezanu za ovaj film: rada ž. bambić je ODLIČNA kao kurveštija. istina, u njenom slučaju to baš i nije neka glumačka TRANSFORMACIJA... ali svejedno, moram priznati da sam u jednom trenu bio zadivljen njenom SVETSKOM pojavom i harizmom, i pomislio kako bi bilo sjajno videti je, recimo, u nekom bertolučijevom filmu!

crippled_avenger

Poslednjih 45 minuta su zanimljiviji zato što ti u toj fazo apolutno ništa više nije jasno.  :D
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Ghoul

Quote from: "crippled_avenger"Poslednjih 45 minuta su zanimljiviji zato što ti u toj fazo apolutno ništa više nije jasno.  :D

dovraga, moraću da kupim dvd!  :evil:

Shozo Hirono

a da ne ispadne da sam skroz negativan prema filmu koji mi je u nepovrat odneo 90 minuta života ne pruživši mi NIŠTA zauzvrat (hej, najuzbudljiviji deo filma je bio kada je odjednom, niotkuda, iznad naših glava prozviždao mega putnički avion u uber-niskom letu, teško da je bio više od 100ak metara iznad naših glava! kako su samo ljudi oživeli, kako se začuo žamor...
To Rusi opet gasili pozar !

---

Quote from: "Ghoul"zaboravih da pomenem da je saučesnik na scenariju bio NEBOJŠA PAJKIĆ, poznatiji kao suprug isidore bjelice i nekadašnji 'žanrovac'.
eh, ubi sunt etc.?

nagradno pitanje:
možete li prepoznati replike koje je napisao pajkić?
pomoć: sadrže reč "židovi".  :D
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

Ghoul

pogledah KLOPKU na projekciji za žiri.
počela je sa pola sata zakašnjenja i sa (ukupno) pola sata pauza – u 2 maha – zbog pucanja trake ili već tako nekih tehničkih problema.
imajući u vidu stanje u kome je mašinerija u klubu vojske – trenutno jedinom 'bioskopu' u nišu – ovo se može smatrati svojevrsnim uspehom.

odmah da vam otkrijem da je žiri – gorica popović, dubravka mijatović i irfan mensur – prosto POJEO film.
totalni i nepodeljeni izrazi oduševljenja – naročito dubravka, koja se potpuno poistovetila s pričom, i dahtala sve vreme (nije zbog mensura, sigurno!) – jasno su svedočanstvo onoga što je ionako svima jasno, pa ne mislim da otkrivam bilo šta exkluzivno ako ustvrdim ono što sam kazao još u svom izveštaju sa naci festa u NS: glogovac iz niša neće otići bez nagrade! koliko čujem reakcije žirija, čak i nataša ninković ima jake šanse za žensku nagradu.

sad, film.
pa, mislio sam da ovo nikad neću reći, ali:
a)   pogledao sma domaći novi film, i
b)   NIJE ME BOLELO! čak sam, na momente, ako ne uživao (to bi bila prejaka reč) a ono... recimo, bivao prijatno iznenađen viđenim, i čak involviran u priču.
znači, za (današnje!) srpske uslove ovo je definitivno natprosečan film.
to ne znači da je on nešto posebno bitan u kontextu sveopšte istorije srpskog filma, ili daleko bilo da se nešto preterano može nositi sa današnjom svetskom produkcijom, ali moram priznati da sam bio prijatno iznenađen videvši:
-intrigantan zaplet;
-vrlo dobru glumu;
-pretežno ubedljive replike i reakcije na situacije;
-sasvim pristojan suspension of disbelief koji mi je film izazvao (srpskije rečeno, uspeo je da me ubedi u svoj svet i uvuče me u njega).

od zamerki, imam samo dve velike:
1.   glogovac je slab glumac za ovu ulogu: on uvek deluje kao da je na nekim bensendinima il tako nekim daunerima, stalno je usporen, mlitav, RAVAN, pa tako i ovde. njegova idiosinkratična 'gluma' se samo dleimično može opravdati 'otupelošću od bola zbog bezizlazne situacije' itsl. prosto, on i kad je ljubak sa ženom, i kad plače i kad rastura po sobi, on mi je isti. nema dijapazon, nego sve u istom ključu. voleo bih da neki vremeplov prebaci acu berčeka od pre 25 godina u sadašnjost da odigra ovu ulogu: film bi bio bar troduplo žešći!
2.   zaplet je dobar, ali rasplet je slab, mlitav, kao da nisu znali kako da se ispletu iz onoga u šta su se ispleli pa išli linijom najmanjeg otpora i najpredvidivije struje. očekivao sam veći pay off i od glogovčeve ispovesti i naročito od aničinog lika, koji je uvredljivo pasivan na kraju. dakle, 'rasplet' je LENJ.

od manjih zamerki, dete je u ovom slučaju TIPIČNO srpsko dete glumac, dakle, neprirodno, neubedljivo, recituje replike bez totalne predanosti i uverenja, nisam kupio nijedan trenutak s njim. sem toga, malo je čudno da dečko –predstavljen kao bistar- nijednog trena ne pita šta mu je, zašto je u bolnici, itsl.

sve u svemu, od mene **(*) 3-

Ghoul's test of foreign passability: pa, recimo da bih ovo mogao bez previše stida da pogledam s nekim strancem.

ginger toxiqo 2 gafotas

Zla sudbina festivala

NIŠ - Skoro da nema neposrednog učesnika ili gosta 42. filmskih susreta u Nišu, koji ne lamentuje nad zlom sudbom festivala u Srbiji. Nacionalni filmski festival u Novom Sadu, po mišljenju predstavnika drugih festivalskih manifestacija, uglavnom nije opravdao predznak "nacionalnog" događaja. Petar Volk je na okruglom stolu posvećenom ovoj temi, izneo da je novosadska smotra "nazovi nacionalni festival", napominjući da je shvatanje filma kao zabave pretpostavilo umetničku vrednost filmskih ostvarenja.
Miroslav - Bata Mirković, s druge strane, predlaže simultano održavanje nacionalnog festivala u više gradova i javno žiriranje, dok je Voja Mirić, član Saveta niškog festivala i predsednik Udruženja filmskih glumaca Srbije, mišljenja da je za organizaciju nacionalnog festivala najoptimalnija Vrnjačka Banja. Nedostatak zakonske regulative, ali i kritičkog mišljenja, utiču na nezahvalan položaj organizatora festivala, odnosno povlašćenog položaja pojedinih festivalskih događaja, misle poznavaoci filma.
Strah da se Niški filmski susreti s dugom tradicijom ne zaustave pre poluvekovnog života umiruju uglavnom sami glumci. Među njima je i u Nišu omiljeni Petar Kralj, prošlogodišnji dobitnik nagrade za životno delo "Pavla Vuisić", kojem je juče neposredno bila posvećena festivalska pažnja na promociji monografije i filma o njegovom stvaralaštvu. I Mira Stupica, dobitnik istog priznanja, koje će joj biti uručeno večeras između projekcija filmova "Odbačen" Miloša Radivojevića i ostvarenja Milana Karadžića "Promeni me", juče je odbila da bude "zvezda intervjua", jer, kako je objasnila za "Novosti", "danas je samo Perin dan"...
Pojedini glumci do Niša su praktično "skoknuli" tek da se pozdrave i poklone publici, kao što su to preksinoć učinili protagonisti "Klopke" Nebojša Glogovac (izabran za glumca treće festivalske večeri), Anica Dobra i Nataša Ninković, dok su se akteri drugih - "Opimista" Gorana Paskaljevića (Ivan Bekjarev, Viktor Savić...) - trajnije zadržali u festivalskom centru. Gostovanje u Nišu nisu mogli da odbiju, kao ni Paskaljevićev poziv da zaigraju u njegovom filmu.
- Imao sam te sreće da učim od svog profesora Gorana Jeftića, koji je sarađivao na filmu, a među mentorima mi je bila i Mira Banjac - objašnjava mladi glumac, pojašnjavajući da je učio od najboljih bardova domaćeg glumišta, među kojima je i Lazar Ristovski.

SEĆANjE
FESTIVAL je, kao i uvek, bio prilika da se kolege memorijalno podsete dojučerašnjih "saigrača" sa scene i velikog platna. Glumci su se simbolično, zajedno s mnogobrojnom publikom na Letnjoj pozornici u Tvrđavi burnim aplauzom na otvorenoj sceni pozdravili od glumaca, koji su svet napustili između dva festivala. Faruk Begoli, Petar Banićević, Miroslava Nikolić, Nevenka Urbanova, Zagorka Marjanović neka su od imena kojih više nema.
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Ghoul

bio sam na tom okruglom stolu, ali na njemu ne čuh ništa pametno što bi vredelo prepričavati.
gomila žalopojki pomešana sa gomilom ničim utemeljenih optimizama.
podsećalo me na grupu dece koja su se okupila kraj reke i sela da pričaju o tome kako bi njihovi džeparci trebalo da budu veći, i da smeju tv da gledaju do kasnije, i da češće jednu eurokrem.
znači, mnogo jalovog, impotentnog maštanja bez ikakve inicijative ili učinka koji bi dospeo do gluvih ušiju onih koji zapravo odlučuju o stvarima o kojima se tu naklapalo.
meni lično najzabavniji momenat je bio kad je nikola stojanović učinio sledeću distinkciju: 'don zigel je reditelj. bergman je autor.'
2 sedišta dalje od njega sedeo je najveći niški (a možda i srpski?) ljubitelj dona zigela, i 'muških' filmova uopšte – i ja sam se kezio oko cele glave iščekujući njegovu reakciju, ali nje avaj ne beše – možda i zato što je rečeni filmofil odnedavno postao portparol sps-a i mileta ilića, pa mora da malo pazi na ugled stranke (sps i ugled! to je bila ironija!) u javnim nastupima.
inače, NS je ovu distinkciju izveo kako bi ilustrovao to da je on umetnik i autor (videti malo gore moj osvrt na BEL EPOK!), za razliku od tamo nekih najamnika poput dona zigela i štatijaznam.

---

Quote from: "Ghoul"meni lično najzabavniji momenat je bio kad je nikola stojanović učinio sledeću distinkciju: 'don zigel je reditelj. bergman je autor.'
2 sedišta dalje od njega sedeo je najveći niški (a možda i srpski?) ljubitelj dona zigela, i 'muških' filmova uopšte – i ja sam se kezio oko cele glave iščekujući njegovu reakciju, ali nje avaj ne beše – možda i zato što je rečeni filmofil odnedavno postao portparol sps-a i mileta ilića, pa mora da malo pazi na ugled stranke (sps i ugled! to je bila ironija!) u javnim nastupima.

možda nije reagovao zato što zna da je nikola stojanović dibidus gluv?

crippled_avenger

Ja kao najveći fan Dona Siegela u Srbiji mogu da kažem, da Nikola Stojanović sigurno ima bolje mišljenje o Siegelu nego što je pokojni Don imao o samom sebi.

Koliko se sećam na fakultetu, Nikola je bio vrlo tolerantan prema žanrovskom filmu, a štaviše, Siegel je bio uključen program istorije filma u skupini američkih reditelja koji su stasali u periodu televizije.

Ako još tome dodamo da je Nikola jedan od najvećih afirmatora japanskog filma, nije lepo da mu se Ghoul ovako podsmeva.

Ghoul

nisam ja nigde ismevao NS-a kao osobu, već samo njegov film, koji je zaista sve ono što sam gore rekao (a što si i ti na neki način potvrdio).
izveštaj sa okruglog stola je takođe sasvim objektivan i ne vidim nikakvu subjektivnost ili kritiku/ismevanje. samo sam preneo šta je NS rekao.

inače, pogledah ODBAČEN by miša r.
fasciniran sam sa više stvari:
-apsolutno poštujem njegovu apartnost u odnosu na sve ostalo što se danas srpskim filmom zove;
-poštujem autorsku doslednost i beskompromisnost;
-zadivljen sam režijom (gledajući ga prvi mentalni usklik mi je bio: 'jebote, REŽIRAN film!!!');
-fasciniran sam fotografijom- ne mogu da verujem da je ovo snimio isti onaj r. vladić koji je snimio bledunjavi i nenadahnuti BEL EPOK! šta znači razlika kad snimaš za AUTORA a ne za REDITELJA!!!
-prijatno sam iznenađen da reditelj poznat po svom veoma oslabljenom sluhu (blago rečeno, avaj!) uspeva da isporuči film sa ovako bogatim, vrhunskim soundscape-om i muzičkim skorom (uključujući i jednu genijalnu temu odsviranu –naživo?- na harmonici!)
-zabezeknut sam ovolikim lepim ženama u jednom srpskom filmu! najmanje 3 komada (lezbejka, radnica u kockarnici, šefica iz banke – poslednja čak nudi svoje frontal nude kvalitete!)! jebote, gde su ove žene u ostatku srpske kinematografije? zašto moram da gledam paćeničku 'kaži zašto me ostavi' facu nataše ninković i njoj sličnih?
-donekle se divim i onome što je zapravo istovremeno kvalitet i major undoing: pretenciozni SELF-INDULGENCE koji izbija iz svakog majstorski postavljenog frejma!

sve u svemu, brojne stvari koje bi mi, prepričane ili pročitane, zvučale kao izdrkavanje koje ne želim da gledam, U PRAXI su zapravo deo jednog sasvim dovoljno koherentnog autorskog sveta koji me je kupio dovoljno da progutam i neke stvari koje drugde ne bih.

veliki RESPECT, i (ipak) 3- od mene.

crippled_avenger

Vidi se da si sa njegovim sinom putovao na Grossman :D

Odlično uvlačenje, a sada na mesto.. :D

(P.S. Meni se film dopao, gledao sam ga tri puta)

---

iako se kriple sve vreme dok smo gledali film dopisivo na esemes, satelicku poštu, munto me u rebra i tero da pijem rakiju iz pljoske, ja sam valah uživao gledajući Odbačen, iz svih razloga koje je ghoul naveo (naravno da je scena sa harmonikom presudna, kao i gola, naga i obnažena aleksandra janković), a dodao bih i, zašto da ne, cvetkovićevu glumu - ovaj put, za razliku od budjenja iz mrtvih, uloga mu baš leži, i uz izvesno preterano coktanje, uspeo je da na nivou doćara toga čoeka, glavnoga junaka. a to nije mala stvar - najzad LIK u srpskom filmu, pojava, sa pogledom na svet, izgledom, ukusom, šarmom, ćemerom... zaista moćno izvedeno.
meni čak ni ti nazovi demoni sa đozlucima nisu smetali, sve mi je bilo potaman, jedino možda one previše metabolične, alergorične scene Cvelovog urlanja u kavezu.
a jes, u odnosu na hadersfildove, belepokove, arminove, pescanikove - odbačen je keva.

crippled_avenger

Što se harmonike tiče, ARMIN ipak rula zbog replike, "Razvali Halida!"

---

u novom broju ekstremno pedersko-lezbijskog časopisa Rez trebalo bi da se pojavi prikaz Armina pod nazivom "Halidova jesen".
one man Armin!

crippled_avenger

SMS je jedini način da se podnese srpski film. Ti filmovi se ionako ne prave da ti sve vreme gledaš u ekran.

---

pravo vreme da se promoviše novi hits rokera s moravu:

ESEMES
Zna se da mobilni ima razni zvuci
ja ga, brale, celog dana vucaram u ruci
baterija kad istekne frustriram se ceo
mobilni mi je na meni najvazniji deo

s esemesom čovek šalje šta se seti:
telegrami, razglednice, pisma i paketi
političke doskočice, najnovije psovke
ispisujem s esemesom i to bez olovke

ljubavnici javljam da ću da okasnim
a mojega kuma častim s jednim vicom masnim
ženu lažem s razdaljine sa poruke razne
mobilni mi plaća parking, računi i kazne

šta sve neće srbin da izmisli - SMS SMS
baš nam prija satelicka pošta - SMS SMS
sve je skupo, dugovi pritisli
jedino nas SMS ne koštaaaa!

Ghoul

Quote from: "crippled_avenger"Što se harmonike tiče, ARMIN ipak rula zbog replike, "Razvali Halida!"

ODBAČENI, pak, rula zbog adrese 'ugao Obilićeve i Vuka Brankovića'!
(na žalost, kasnije je tu dosetku morao da kompromituje beskrajno banalnijom: 'Ugao Slobodana Miloševića i Šešelja'!)

Ghoul

kao clan zirija kritike fipresci upravo sam ucestvovao u dodeli 2 nagrade, za najbolju musku i zensku ulogu, i uspeo sam izlobiram tako da obe mogu puna srca da potpisem.

na zalost, moje lobiranje za stefana nije upalilo, ali ovi koji JESU nagradjeni su ipak vise nego zasluzni.

videcemo sta ce glumacki ziri da odluci, ali on sigurno nece biti ovoliko alter underground special kao mi.

zvanicna obznana je sutra u podne pa ne smem explicitnije, ali ko je cito moje osvrte na ovde prikazivane filmove moze da nasluti odabranike.

Shozo Hirono

Quote from: "Ghoul"kao clan zirija kritike fipresci upravo sam ucestvovao u dodeli 2 nagrade, za najbolju musku i zensku ulogu, i uspeo sam izlobiram tako da obe mogu puna srca da potpisem.

na zalost, moje lobiranje za stefana nije upalilo, ali ovi koji JESU nagradjeni su ipak vise nego zasluzni.

videcemo sta ce glumacki ziri da odluci, ali on sigurno nece biti ovoliko alter underground special kao mi.

zvanicna obznana je sutra u podne pa ne smem explicitnije, ali ko je cito moje osvrte na ovde prikazivane filmove moze da nasluti odabranike.
Blago si ga tebi....dzabe jedes,pijes,zajebavas se,jedina muka da izdrzis projekcije !!!!

crippled_avenger

Mafija je čula šta si uradio i poslali su tim asasina da vas vajpautuju i to tako da izgleda kao samoubistvo, i falsifikuju vašu današnju odluku.

---

Već vidim saopćenje...
"Predsednik žirija uzbuđenim glasom je saopštio odluku po kojoj nagrada za glavnu mušku ulogu odlazi Nebojši Glogovcu za vrhunsku dikciju i facijalnu ekspresiju kojom je dao izvanredan i srčan prikaz šizofrene osobe, kojim će bez sumnje biti oduševljena disabled zajednica širom sveta.
Nagradu za glavnu žensku ulogu dobija Radmila Živković Bambić za uverljiv, svetski prikaz kurve koje se ne bi postideo ni Bertoluči. Bilo je teško razdvojiti ko je tu kurva a ko glumica, kao i uvek kada je o filmu reč, piše u odluci žirija."

crippled_avenger

Odluka za glavnu musku je OK, odluka za glavnu zensku je za stid. Dubok stid. Diskreditaciju po svakom osnovu.

Kada predstavnici Novog srpskog filma postanu mafija, ovakve odluke ce se kaznjavati smrcu.

Ghoul

Quote from: "crippled_avenger"Odluka za glavnu musku je OK, odluka za glavnu zensku je za stid. Dubok stid. Diskreditaciju po svakom osnovu.

ove godine je stvarno bruka bilo odsustvo pomena vrednih ženskih uloga: s velikom mukom smo morali da idemo taxativno, po programu, od naslova do naslova, i da vagamo šta i kome... i ja, na kraju, stojim iza oba izbora.
na žalost, zbog nekog propisak oji je dabić negde iskopao, ja kao domaći ne smem da budem (formalno) predsednik žirija, pa sam to bio samo nezvanično.
text zvaničnog saopštenja je 97,6% moj, što će moji verni čitaoci, uostalom, vrlo lako i umeti da prepoznaju.
it has ghoul written all over the place!

Shozo Hirono

it has ghoul written all over the place!
Znaci bice krvi po celoj tvrdjavi,ko u doba Turaka !!!! :!:

Ghoul

Quote from: "crippled_avenger"Kada predstavnici Novog srpskog filma postanu mafija, ovakve odluke ce se kaznjavati smrcu.

vidim da je smoki već postao legitimni predstavnik mafije 'Novog srpskog filma', budući da po konferencijama za štampu uveliko krčmi doba nevinosti i čednosti:

(iz festivalskog magazina:)

"Љубиша је на конференцији за новинаре најавио да ће направити трилогију: "Инспирацију ми је дао пољски редитељ Кишловски, који је направио љубавне приче, а то и ја чиним. Један велики писац је рекао да је најважнија ствар да комуницирате са временом коме припадате. Зато сам ја направио филм 'Стршљен', Точкове', да бих у једном тренутку одлучио да режирам, за време бомбардовања и то 'Небеску удицу'. Одлучио сам затим да направим филм у чијем фокусу је човек, са најтананијим осећањима љубави. Ово је време када се изгубила чедност и код мушкараца и жена, а ја сам желео да вратим романтику. :) Трећи део неће бити филм, јер више нема биоскопске публике, победила је телевизија.
'Коњи врани' су филм који је препознат у Индији и позван на фестивал у Калкути, затим у Минску у Белорусији због естетике, а имамо и велику привилегију да се појавимо у такмичарском програму бугарског фестивала у Пловдиву, уз пројекцију неколико мојих филмова."

Ghoul

nisam, na žalost, mogao da danas prisustvujem konferenciji za štampu povodom filma ODBAČEN jer sam u isto vreme imao nekakvu dosadnu sednicu na faxu.

u novom sadu nisam na isto zbitije otišao isključivom krivicom žike kišobranca, koji me je ubedio da je unutra dosadno i zagušljivo, i da je bolje da sedimo u kafani (njemu je kafana odgovor za sve!); posle sam se jeo kad su ljudi izašli i pričali da ih je miša totalno opsenio nekim fascinantnim monologom o smislu života i mestu čoveka u univerzumu nakon koga je dobio i spontani aplauz (hronično smorenih i mrtvopuvačkih) novinara.

osetih se posrano kad mi danas popodne neke kolege rekoše da je na niškoj konferenciji miša opet bio nadahnut i isporučio još jednu neodoljivu tiradu koja je sve oduševila.

fuck! rekoh sebi.

a onda maločas, sasvim slučajno prolazeći kroz sobu spazih na niškoj TV snimak baš te konferencije: i mada nisam uhvatio početak, ono što sam video i čuo je totalno i apsolutno fascinantno i čarobno, i sada je moje divljenje prema njemu bar utrostručeno. na svu sreću, snimak nije bio editovan niti skraćen, nego je ČITAVA konferencija usnimljena i prikazana.
stvarno je teško ne diviti se takvom čoveku: ta energija, ta posvećenost, ta zaljubljenost, ta predanost i fanatizam, ta samosvest, ta rečitost... stvarno zavidim njegovim studentima!!!

Shozo Hirono

Quote from: "Ghoul"ta energija, ta posvećenost, ta zaljubljenost, ta predanost i fanatizam, ta samosvest, ta rečitost... stvarno zavidim njegovim studentima!!!
Zreo si da opet pogledas Last Life in the Universe. :)

---

u novom sadu nisam na isto zbitije otišao isključivom krivicom žike kišobranca, koji me je ubedio da je unutra dosadno i zagušljivo, i da je bolje da sedimo u kafani (njemu je kafana odgovor za sve!);

čista strategija... ako se posvađam sa nekim, odmah mogu da pretim: "Sve kafane sutra znaće ko si ti!"

Ghoul

upravo je u nišu okončana konf. za štampu na kojoj su saopštene sledeće nagrade:
gran pri glogovcu za ulogu retarda + trapavog ubice
šušljiku za krojača,
nataši n. za konstantni izraz 'kaži zašto me ostavi' na faci,
cveletu da se ne oseti odbačenim,
anici jer je dobra,
ražnatovićki za ulogu u 'cecinoj svadbi'
i ćetkoviću, jer junački služio vojsku zajedno sa ghoulom.

za debiltanta – leskovčanin koji je igrao u smokijevom 'dobu nevinosti'.

žiri kritičara fipresci
nagrade je dao
cveletu za održavanje u životu karijere miše r.
i seki sablić za horor ulogu u 'hadersfildu'.

sad mi je još više žao što nisam energičnije lobirao da umesto cveletu nagradu ipak damo malom stefanu: mislim da je sramota da se agi sa glumačkog festivala vrati bez ikakve nagrade (a bili smo ubeđeni da će debitantska otići njemu!).

VAŽNO:
NA KRAJU KONFERENCIJE, KOJU JE DIREKTNO PRENOSILA NIŠKA TV - KOJA SE VIDI U CELOJ JUŽNOJ SRBIJI, A MOŽDA I ŠIRE - ZAPREĆENO JE NOVINARIMA DA SU OVE OBZNANE 'POD EMBARGOM' I DA IH NE SMEJU OBJAVLJIVATI DO VEČERAS, PA ZATO MOLIM I VAS, KOJI STE OVO PROČITALI, DA SE PRAVITE KAO DA NISTE, DO VEČERAS.

taurus-jor

Evo, uzeo sam pilule za privremenu amneziju. :lol:
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Ghoul

evo kako izgledaju nagrade, zvanične i one ostale, dodeljene u nišu danas:

ЗВАНИЧНЕ НАГРАДЕ ФЕСТИВАЛА

Жири 42. Филмских сусрета Ниш 2007. у саставу: Горица Поповић, Дубравка Мијатовић и Ирфан Менсур, на дан 30. августа 2007. године доноси следећу
ОДЛУКУ О НАГРАДАМА ФЕСТИВАЛА

1.   GRAND PRIX - НАИСА (170.000 дин) додељује се  
НЕБОЈШИ ГЛОГОВЦУ за улогу Младена у филму "Клопка" и улогу Ивана у филму "Хадерсфилд".

2.   ЦАР КОНСТАНТИН (120,000 дин) додељује се
ГОРАНУ ШУШЉИКУ за улогу Раше у филму '"Хадерсфилд".

3.   ЦАРИЦА ТЕОДОРА (120,000 дин) додељује се
НАТАШИ НИНКОВИЋ за улогу Марије у филму "Клопка".

4.   ПОВЕЉА ЗА МУШКУ УЛОГУ (100.000 дин)
додељује се СВЕТОЗАРУ ЦВЕТКОВИЋУ за
улогу Он у филму "Одбачен".

5.   ПОВЕЉА ЗА ЖЕНСКУ УЛОГУ (100.000 дин)
додељује се АНИЦИ ДОБРОЈ за улогу Јелене у филму "Клопка".

6.   НАГРАДА ЗА ЕПИЗОДНУ МУШКУ УЛОГУ
(80.000 дин) додељује се ВОЈИНУ ЋЕТКОВИЋУ за улогу Дулета у филму "Хадерсфилд".

7 НАГРАДА ЗА ЕПИЗОДНУ ЖЕНСКУ УЛОГУ
(80.000 дин) додељује се МИЛЕНИ ВАСИЋ РАЖНАТОВИЋ за улогу Милине у филму "Коњи врани".

8. НАГРАДА ЗА НАЈБОЉЕГ ДЕБИТАНТА
(80.000 дин) додељује се МИЛАНУ ВАСИЋУ
за улогу Саве Лађарског у филму "Коњи врани".

НЕЗВАНИЧНЕ НАГРАДЕ ФЕСТИВАЛА

НАГРАДА ПУБЛИКЕ ЗА ГЛУМЦА ФЕСТИВАЛА:
Небојша Глоговац
(428 гласова)

НАГРАДА ЗА НАЈБОЉЕГ ГЛУМЦА-ПРОДУЦЕНТА
Бечка филмска лабораторија SYNCHRO FILM UND VIDEO
већ десет година награђује најбоља филмска остварења и филмске уметнике националних кинематографија земаља Источне и Централне Европе.
Од ове године лабораторија остварује сарадњу и са Фестивалом глумачких остварења у Нишу, као најрепрезентативнијим српским филмским фестивалом.
За овогодишњу Награду за најбољег глумца-продуцента, жири је узео у обзир следећих пет остварења:
КЛОПКА - Наташа Нинковић
ОПТИМИСТИ - Лазар Ристовски
КОЊИ ВРАНИ - Љубиша Самарџић
ОДБАЧЕН - Светозар Цветковић
ХАДЕРСФИЛД - Горан Шушљик и Небојша Глоговац
Већином гласова Награда за најбољег глумца-продуцента (ваучер од 2.000 еура у лабораторијским услугама) додељује се:
ЉУБИШИ САМАРЏИЋУ
за вешт самосталан продуцентски подухват на комплексном филму епохе КОЊИ ВРАНИ
(ovo sranje od nagrade smokiju, koji grca u besparici, dodelili su:
У Нишу. 30. августа 2007.
Бранка Јакшић, комерцијални директор представништва лабораторије за Србију
Милан Шпичек, филмски критичар
и Пеђа Милојевић, глумац и продуцент)

НАГРАДА  ЖИРИЈА  КРИТИКЕ FIPRESCI

Жири FIPRESCI Србија, који је на 42. Фестивалу глумачких остварења у Нишу радио у саставу Владимир Џудовић (председник), Јасмина Продановић и Дејан Огњановић (чланови), једногласно je донео следеће одлуке:

Награда за најбољу женску улогу у српском филму, приказаном у такмичарском програму, додељује се
ЈЕЛИСАВЕТИ СЕКИ САБЉИЋ
за упечатљиву улогу мајке у филму "Хадерсфилд".

Снагом свог израза, госпођа Сабљић боји и конотативно обогаћује идејну димензију филма. Убедљивим приказом пасивне агресивности лика који тумачи, Јелисавета Сабљић отелотворује деструк-тивност и психолошки канибализам старијих генерација које су своју личну несрећу и фрустрације пренеле на сопствено потомство.

награду  за  најбољу мушку улогу на Фестивалу,
Жири FIPRESCI Србија
додељује
СВЕТОЗАРУ ЦВЕТКОВИЋУ
за глумачку креацију остварену у филму "Одбачен".

Цветковић оживљава лик ретко виђен у српском филму, лик човека који подједнако енергично одбија да се приклони како преовлађујућем малограђанском светоназору, тако и наступајућој квазиелити такозваних "модерних инте-грација". Лик кафкијанског самоизгнаника у борби са унутрашњим демонима Цветковић износи са природношћу, неспутаношћу и храброшћу, каналишући притајeну eнeргију којом прожима читав филм.

У Нишу, 30.08.2007. год.
Владимир Џудовић - председник
Јасмина Продановић - члан
Дејан Огњановић - члан

Ghoul

АКО НИСИ ИСТИНИТ, ИСТИНСКИ НЕ МОЖЕШ НИ ДА ПОСТОЈИШ
(Конференција за новинаре аутора филма "Одбачен")

Милош Миша Радивојевић, редитељ филма "Одбачен", одушевио је јуче присутне на конференцији за новинаре када је испричао свој угао гледања на актуeлну ситуацију у српској кинемато-графији, свом филму и глумцима. У неколико наврата добио је и аплаузе што сe досада није догађало на оваквим скуповима.

-Немојмо да се заваравамо да ћемо некада имати довољно пара за културу, за филм. Ко тако мисли у заблуди је, али зато мора да постоји грчевита борба да опстанемо. Снимаћемо филмове, макар и мобилним телсфонима, али не смемо да одустанемо. Филм 'Одбачен' има одличне глумцe који морају да се боре за публику. У овом врсмену када биоскопи нe радe, глумац и редитељ морају да буду искрени. Ако ниси истинит, истински не можеш ни да постојиш -казао је Радивојевић. Он је рекао да је "Ниш држава глумаца чије границе се морају чувати". Радивојевић је пре "Одбаченог" са истом екипом створио филм "Буђење из мртвих".
-Направићемо и трећи филм којим ћу да заокружим целину једног доба. То је моја, али и жеља мојих сарадника-саопштио је.
За причу о безименом педесетогодишњаку--интелектуалцу који се није снашао у времену тран-зиције, а о чему говори "'Одбачен", Тихомир Станић је јуче казао да јс први пут суштински спознао уметност на филму.
-Постоји нека интерна анегдота где је сниматељ 'ухватио' неки кадар гробља где је случајно снимио хумку неког Станића. Зато сам ја рекао да је ту престао нозоришни, а отпочео филмски Станић -рекао је помало у шали Тихомир Станић.
Продуцент и главни глумац, Светозар Цветковић, подвукао је да ће овај филм Мише Радивојевића постати трајна вредност српске кинематографије.
-Ово је филм који ће покушати да врати људе у биоскопе, да се на неки начин додвори публици која би требала поново да има праксу гледања филмова на великом платну. Није лако наћи средства данас за један филм. Ми смо кренули са неких 15.000 евра, али смо на крају урадили то што смо хтсли-истакао је Цветковић. На конференцији за новинарe, Даница Максимовић је казала да је пресрећна јер је радила са Радивојевићем који уме глумца да разуме и каналише његов рад у правом смеру.

(ono što se u ovom izviješću ne pominje, je zabavna daničina upadica na konferenciji, da nje u ovom filmu možda ne bi bilo da cvele nije insistirao, pošto su njih dvoje pre 25 godina imali golišavu scenu zajedno, pa je sada želeo da, posle toliko vremena, ponovi iskustvo...)

Death Wish

Quote from: "Ghoul"sad mi je još više žao što nisam energičnije lobirao da umesto cveletu nagradu ipak damo malom stefanu: mislim da je sramota da se agi sa glumačkog festivala vrati bez ikakve nagrade (a bili smo ubeđeni da će debitantska otići njemu!).

mali Stefan nije ni bio u konkurenciji za zvanicne nagrade.

deca ne mogu da dobijaju nagrade, kao ni natruscici.

po Pravilima Festivala samo profesionalni glumci mogu da dobiju nagradu.
Pol Kerzi ne oprasta!

crippled_avenger

Pa da, tako je bilo kad sam ja bio sa TITO I JA, s tim što te godine čak nisam dobio ni nagradu Dečjih novosti za dečju ulogu, ma koliko to suludo zvučalo, tako da sam na kraju bio primoran da overim San Sebastian. :D

To pravilo mora da se promeni pošto deca ne mogu da budu školovani glumci, deca su po definiciji neškolovani glumci, i po tome se razlikuju deca glumci od odraslih naturščika. Deca štaviše ne mogu da budu ni u administrativnom odnosu bilo koje vrste kao glumci, a činjenica je da deca ostvaruju zapažene uloge koje zaslužuju da budu nagrađene.

Ghoul

Quote from: "Death Wish"mali Stefan nije ni bio u konkurenciji za zvanicne nagrade.

mda, tako mi je i sam danas saopshtio.

ipak, dobio je od mene usmene pohvale i tapsanje po ramenu, sto bi trebalo da mu znaci vise od svake 'oficijelne' nagrade.

Shozo Hirono

Quote from: "Death Wish"

deca ne mogu da dobijaju nagrade, kao ni natruscici.

po Pravilima Festivala samo profesionalni glumci mogu da dobiju nagradu.
To je naravno,jedno od najretardiranijih pravila,ionako jednog retard festivala,koji ovako sam sebe zatvara u ljusturu iz koje se nikada nece izvuci. :x
Umetnost kao pojam i fenomen,nikada ne sme samu sebe sputavati i ogranicavati stegama u okviru jedne kategorije....gluma nije STVORENA SAMO za profesionalne glumce,slikarstvo nije samo za profesionalne slikare,muzika nije samo za profesionalne muzicare.......
JEBEM TI JA TOG COVEKA KOJI JE STVOREN ZA SAMO JEDNU STVAR U ZIVOTU !!! :x

Death Wish

Festival su napravili profesionalni glumci da bi zastitili svoju profesiju.
i logicno je sto imaju takva Pravila jer bi se u suprotnom desavala sranja kao u Novom Sadu...

a mali Stefan je dobio, po meni, najlepsu nagradu na festivalu. Bio je proglasen za glumca veceri prema glasovima publike i to veceri u kojoj su i Ljubisa Samardzic i Milena Dravic i Kalina Kovacevic i dr. izasli na pozornicu.
Pol Kerzi ne oprasta!

crippled_avenger

Pa kad je izbor za glumca večeri najlepša nagrada, trebalo je da je date Glogovcu a da mali Stefan dobije taj odvratni Grand Prix i dva soma evra pa nek se čeliči... :D

Shozo Hirono

Quote from: "Death Wish"Festival su napravili profesionalni glumci da bi zastitili svoju profesiju.
i logicno je sto imaju takva Pravila jer bi se u suprotnom desavala sranja kao u Novom Sadu....
Koje je to profesionalne glumce imala selendra posleratna kakav je bio Nis pre 40 i kusur godina....ako hoces da kazes da je par glumaca iz Bg napravilo festival u Nisu da bi ladili jaja u Niskoj Banji,e to vec ima poente. :x