• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Србија, године 1927.

Started by S., 23-08-2007, 14:07:58

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

S.

Ово можда и не иде овде, али ето Дигитална НБ Србије, Музикалије и фонодокументи

Фасцинантна земља била, та Србија између два рата, она велика... нпр. видети шта каже "Сељак из Кумодража у апотеци", by Jumbola Record

Meho Krljic

ma poserem im se ja u njihov fleš :x  :x  :x  :x

Divna ideja, ali mrzim flash i pitam se da li će jednom neko lepo da sve okači u nekom download friendly formatu....

S.

Hm, razumem emotivnu reakciju, ali da li je to problem koji se bas ne moze resiti?

Mislim, steta je da se propusti, stvarno svacega ima tamo, pa i sludjenosti onih koji tu, zaista sjajnu stvar, rade - izuzetno je zabavno videti, i mozda bi jos zanimljivije bilo i razumeti, kada se neka ploca kategorizuje kao izdanje SCG (as early as 1927 - npr. Himna Srba, Horvata i Slovenaca/Srbijanka), a kada Srbije... da dodam, a iz 1957 imamo Hrvatsku, a ne FNRJ, ili kako nam se ona zemlja zvala u to doba.

Meho Krljic

Ma, nije problem koji se ne može rešiti ali me iritira taj paradigm shift koji je napravio YouTube i koji sada ima odjeke na ovaj način...

S.

Priznajem da ne znam o cemu govoris, ja naime na YouTube retko, vrlo retko navracam i nisam bila uopste svesna da ima neki bas toliki uticaj. Blazeno neznanje... generacijski jaz ili samo akademski link, pitanje je sad?

Meho Krljic

Pa, ne znam šta je od svega toga, ali YouTube je učinio prirodnim da video (ili audio) sadržaj na Internetu bude u flešu i nedostupan za pohranjivanje kod korisnika (sem uz dodatni trud). Kod youtubea je to i normalno jer se ipak radi o potencijalnom kršenju kopirajta, ali u slučaju domaćih ploča od pre rata ne vidim zašto pored stream varijante u flešu ne može da se uturi i mp3 varijanta za download, makar u 128 kbps ako im je bandwidtn baš toliko problem.

S.

Ne vidim ni ja. Ali cu da im pisem i predlozim promenu. Inace , SVE arhive su im takve. Ima prelepih skeniranih foto arhiva i starih razglednica, ali to vec moze lakse da se sacuva, jel' te.

Meho Krljic

Ma ne može jer je i to jebeni fleš. Ja toliko mrzim fleš da to ne umem ni da opišem.  :cry: