• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SLUŽIO SAM ENGLESKOG KRALJA, KAD ONO...SPANKING!!!

Started by ginger toxiqo 2 gafotas, 24-08-2007, 15:52:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ginger toxiqo 2 gafotas

Menclova batina

Najznačajniji živi češki reditelj Jirži Mencl pobrinuo se da bar jedno veče na ovogodišnjem filmskom festivalu u Karlovim Varima ne bude dosadno.
Pred očima 1.200 gledalaca u hotelu Termal on je prutom istukao producenta Jiržija Siroteka.
"Kada sam čuo da će Sirotek doći, pripremio sam prut, a kada je imao hrabrosti da sedne pored mene i obratio mi se na ti, nisam više oklevao da ga upotrebim", komentarisao je Mencl, inače član međunarodnog žirija festivala, svoje batinanje imenjaka.
Sirotek, iako krupniji od omalenog i znatno starijeg reditelja, nije pružio nikakav otpor, samo je štitio glavu, a kada je Mencl spustio prut, izašao je iz sale.
Batine su kulminacija spora oko producentskih prava na ekranizaciju romana Služio sam engleskog kralja Bohumila Hrabala.
Iz hira ili iz senilnosti, Hrabal je pred smrt prava ustupio više puta, zbog čega su već žestoko polemisali Mencl i reditelj Karel Kahinja.
Izgleda da se ovih dana prava domogla i češka TV Nova, sa namerom da roman ekranizuje Jan Sverjak (reditelj Oskarom nagrađenog filma Kolja).
Mencl batinanje Siroteka opravdava njegovom teškom prevarom, tvrdeći da je za njega od Hrabala vrlo jeftino, za oko 3.000 EUR, dobio prava na Engleskog kralja, da bi ih Sirotek prodao Novi za 250.000 EUR.
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

ginger toxiqo 2 gafotas

...ovo sam postovao jer se čini kao zabavna priča, ima kinky undertone, a i baca svetlo na moguć način sređivanja kuće u srpskom filmu...

...pozovemo sukobljene strane, recimo u Čačak, ko se prvi dohvati šibe taj nek bude domino, još pozovemo  srdito-prsatu dykeful Sammy Fox da se vr'ne i u pozadini skiči svoj hit "Hurt me, hurt me (but my pants stay on)- u prevodu na podrinjski "udaraj me, udaraj, al' mi gaće ne skidaj"... a pobednik dobija primerak "Povesti o O" Polin Reaž...
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."