• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta se zbiva sa Popboksom?

Started by crippled_avenger, 28-09-2007, 17:13:20

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

crippled_avenger

Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Meho Krljic

Menjaju dizajn. Danas u toku dana treba da postanemo svedoci novog, unapređenog Popboksa.

Meho Krljic

Mada se meni nije zakočio, radi mi normalno. Možda misliš u smislu 'nema novih apdejta'? U tom slučaju, biće ih danas, do kraja dana.

crippled_avenger

Bolji je bio stari dizajn...

Meho Krljic

Bogami, meni se više ovako sviđa, ali videćemo šta je bilo funkcionalnije. U međuvremenu, preporučujem čitanje Goranove kolumne:

http://www.popboks.com/tekst.php?ID=5959

crippled_avenger

ah, stari dobri polizei stadt momenat, `komentari na cekanju`... :oops:

da se vidi da tu slucajno ne bude nesto...

crippled_avenger

Na znam kako moze ovaj dizajn da ti bude bolji kada je konfuzan za razliku od proslog koji je bio optimalan, minimalisticki, elegantan, nudio po nekoliko recentnih opcija iz svake od kljucnih rubrika (VESTI, ALBUM, FILM, KONCERT) sa rubrikama koje se redje apdejtuju sa strane, i koje su imale samo po jedan link ali sa malim izvodom iz teksta.

To je bio optimalan layout, redak slucaj da neko dobro dizajnira sajt iz prve i na bazi toga je trebalo da se razvija dalje.

Ovde su prvo naslovi rubrika u senci naslova clanaka, a samo za vesti ima spisak recentnih na naslovnoj strani.

Konacno, mislim da je moguce da meni kao starom Popboksasu ovaj dizajn deluje egzoticno posto budi radoznalost u odnosu na prethodni ali svakako nije bolji.

David

I meni je bolji dizajn starog sajta, pregledniji i formom jednostavniji, sistematicniji u prezentaciji priloga...

Ako je pilot-kolumna gl. urednika, Gorana Tarlaca, posvecena olinjalom 'fenomenu' uber-olinjale 'Zajecarske gitarijade', znaci jednog visedecenijski (komada 3, otp.) apsolviranog abortusa o kojem ne treba trositi rijeci i prostor (@ebes takvu 'kurentnu problematiku', koja je odavno presla granice i samog Apsurda), onda se samo nadati da slijedeca nece biti reciklaza opusa Kerbera i 'fajt' sa ostalim zombijima poput njih, u tim i sl. evergreen-temama 'progresivnih' R'n'R-proletera, koji na takav deplasiran nacin pokusavaju da potvrde svoju 'razlicitost', 'progresivnost' ili sta vec.
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

Meho Krljic

:lol:  :lol:  Goran želi da se obračuna sa stvarima koje ga žuljaju a on je takav čovek, roker. I drugo, to je neki pokušaj da Popboks malo dotakne i nekakav mejnstrim. Mislim, kad vidiš šta se tamo piše od muzike, jasno je da nema neki veliki mejnstrim krosover potencijal.

Son of Man

Koga zabole za POP BOX jebali ih Jarboli da ih jebali - ej bre oni tamo tripuju da predstavljaju ono shto su novi talas i SKC predstavljali za Beograd pocetkom 80-ih...ili to bar ja tako tripujem da oni tripuju  :?

Meho Krljic

Pa, ne znam baš da li to tripuju ali se trude. Mojne ih napadaš, b'e.

Son of Man

Quote from: "Meho Krljic"Pa, ne znam baš da li to tripuju ali se trude. Mojne ih napadaš, b'e.
Svaki Ciga svoga konja (firmu) hvali  :lol:

crippled_avenger

iako ne govorim sa Tarlaćem, ja sam veliki supporter Popboksa. mislim da je to odličan sajt, kome samo nedostaje da ima više dobrih tekstova. međutim, sajt koji hostuje veličine kao što je Meho Krljić, otaku, Milosh, zaslužuje pažnju i poštovanje...

Ghoul

Quote from: "crippled_avenger"međutim, sajt koji hostuje veličine kao što je Meho Krljić, otaku, Milosh, crippled_avenger, zaslužuje pažnju i poštovanje...

:evil:

štono reko sin, svaki ciga, itd.
https://ljudska_splacina.com/

Alex

Daleko je Popbox od odličnog sajta. Recenzije su prilično loše i ima ih malo. Nedovoljno kompetentnih ljudi i uopšte premalo tekstova.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Meho Krljic

Aleks je u pravu. Popboks je sajt sa potencijalom pre nego što je sajt koji je u ovom trenutku zaista dobar. No, ja koliko mogu da pomognem, pomoći ću (a to je malo).

San ov men bi trebalo da zna da Popboks nije moja firma,  :lol:  :lol:  :lol:  to jest, ja nemam apsolutno nikakvu korist od tog sajta, to jest ne naplaćujem svoje tekstove koji se tamo objavljuju i jedina satisfakcija mi je ogromna ego erekcija koju dobijem kad god vidim svoje ime na Intenetu.

A nisam znao da Cripple i Goran ne pričaju, otkad to i zašto mene niko ne upućuje u te tračeve???

crippled_avenger

Ma stvar je potpuno prozaična, nije reč o sukobu epskih razmera koji će promeniti odnose u svetu pisanja o srpskoj pop kulturi ili bilo šta slično.

Uostalom, Meho, sada ti pišeš na Popboksu, znam da je u dobrim rukama. Ne bih se svađao sa Goranom da ne znam kako ima ko da čuva obraz Popboksa.

A tu su, kako već rekoh, i otaku, Milosh, ginger, itd. Jedino mi je žao što za vreme svog komuniciranja sa Popboksom nisam uspeo ozbiljnije da infiltriram Žiku tamo, mada Goran ima njegov mejl i bio je zadovoljan njegovim tekstom, tako da, ko zna... Možda će i Žikini tekstovi uskoro unapređivati Popboks.

crippled_avenger

Harvi, evo jednog gnusnog teksta u kome ćeš sigurno uživati

http://www.popboks.com/tekst.php?ID=5962

Meho Krljic

Ja uopšte nisam shvatio osnovnu poentu tog teksta. Mislim shvatio sam postranične poente, ali nisam skapirao to oko ličnih mišljenja... Ali dobro, ja sam tantuz.

Žiku ću ja progurati tamo jer mi ionako treba neko da me odmeni, a ti ćeš mi u 4 oka prepričati kako je došlo do sukoba i ko je tu čiju babu proglasio kurvom.

crippled_avenger

Držim te za reč da ćeš Žiku učiniti osloncem Popboksa u predstojećem periodu.

Son of Man

Quote from: "Meho Krljic"San ov men bi trebalo da zna da Popboks nije moja firma,  :lol:  :lol:  :lol:  to jest, ja nemam apsolutno nikakvu korist od tog sajta, to jest ne naplaćujem svoje tekstove koji se tamo objavljuju i jedina satisfakcija mi je ogromna ego erekcija koju dobijem kad god vidim svoje ime na Intenetu.
Cek bre ne zajebavaj, kako bre ne naplacujes, pa svako kolko ja znam naplacuje pisanje na POP BOXu a ti kao ne zelish da uzmesh pare ili shta ?! :(
Hm, a gde bre idu onda te pare namenjene tebi ?!  :?

Zajebavam se, samo volim da prozivam POP BOX po principu : "Mislili ste da ste - ali niste !!!"  :lol:  :lol:  :lol:
Ali shto kazes trude se...shto jes, jes...(POP BOX = trudimo se da postanemo istureno muzicko odeljenje B92 foruma :lol:  :lol:  :lol: ) :evil:

P.S. Duh Erika Cartmana me zaposeo opet, ne zamerite mi jbga  :twisted:

crippled_avenger

Preteruješ, Forum B92 ima taj patološki momenat koji ne postoji na Popboksu. Mislim da je Popboks štaviše solidan faktor stabilnosti za našu scenu.

Kad je o filmu reč, Popboks se trudi da ima konstruktivan uticaj, setimo se recimo ŠEJTANOVOG RATNIKA koji su podržali iz sve snage. I zaista, kad god je neka dobra akcija, Popboks je raspoložen da pomogne. To mogu da posvedočim.

Pa, pogledaj Scenu. To je bre fenomenalna akcija, neke razne stvari su se tu desile, neki ljudi su se promovisali, za neke se čulo prvi put, neki kontakti se uspostavljaju.

Pa onda JUTRO ĆE PROMENITI SVE, divna akcija koju treba nastaviti.

E sad, što se stavova tiče, to je zaista od čoveka do čoveka. Ima gafova, naravno, kao i uvek.

Ali, recimo, kad god sam ja nalazio nešto zanimljivo od domaće muzike (prvi sam overio Euforiju, recimo, dok su još bili maltene samizdat One Recordsa), Popboks je imao muda da stane iza stava da je nešto dobro, što na B92 nikada ne bi dobio, i upravo zbog stava da se kaže da je nešto dobro (mislim na domaću scenu) Popboks je itekako vredan, i baš zato nema veze sa B92...

Inače, kad smo već kod mojih otkrića posle prekopavanja rafova sa domaćim diskovima, evo jednog:

http://www.znaksagite.com/diskusije/viewtopic.php?p=118226#118226

zstefanovic

Quote from: "crippled_avenger"Preteruješ, Forum B92 ima taj patološki momenat koji ne postoji na Popboksu.

:D Е нек си им рекао...

Quote from: "crippled_avenger"Mislim da je Popboks štaviše solidan faktor stabilnosti za našu scenu.

Мене су врло обрадовали кад су се појавили, толико да им и данас држимо банер код нас на насловној. А да им стрип може да буде дебљи, дубљи и да изађе мало ван мејнстрима... Па може... А момци?
Свест је екран. Време је тачка. Рат је наслеђен. [,,Веригаши"]

Meho Krljic

Pa... Ako je verovati Goranu, pisaće se malo više o stripu u nadolazećem periodu. A izaćiće se i iz mejnstrima, evo ja pišem prikaz Wostokove antologije nedavno izašle.

QuoteCek bre ne zajebavaj, kako bre ne naplacujes, pa svako kolko ja znam naplacuje pisanje na POP BOXu a ti kao ne zelish da uzmesh pare ili shta ?!  
Hm, a gde bre idu onda te pare namenjene tebi ?!

Da, ne želim da uzmem pare kako bi Popboksu ostalo više da može da plati nekog mlađeg & gladnijeg autora kome finansijski podsticaj treba i može da mu znači razliku između buduće karijere i usputne zajevancije. Ja i inače ne naplaćujem svoje pisanje kada god to mogu da izbegnem. Mislim, ja sebi ne bih platio za ono što pišem, pa mi je malo licemerno da od drugih otimam novac...

Meho Krljic

Uzgred, masiv rispekt za Sindikat:

http://www.popboks.com/vest.php?ID=5970

Ti momci su učinili više za sazrevanje domaće pop-kulture nego bukvalno hiljade drugih izvođača u poslednjih četrdeset godina. Kapa dole.

Son of Man

E ovo im je stvarno do sad najbolja akcija, a ne ko oni mamlazi sa maramama kad su snimali spot u Zabeli, kako bi ja to tuko...
A tebi Meho svaka chast, ja sam tripovo da POP BOX ima para kad sam video one prostorije onolike i svu onu tekhniku, imo sam utisak da neko to finansira jer ipak je ono dole bash preterano, ko neka NVO, barem sam ja tako istripovo... :x

Meho Krljic

Koji su to 'mamlazi' koji su snimali spot u Zabeli??? Ne znam za to, hm, ja znam da je Point Blank nastupao u (čini mi se) kruševačkom zatvoru i tamo snimio DVD a za ovo nisam čuo.

Pa, pazi, Popboks možda i ima para ali, kako već rekoh, meni pare ne trebaju, verovatno mogu da ih iskoriste na bolji način.

---

u dizajn se ne kontam, ali što se preglednosti tiče... i meni je bolja bila prethodna varijanta, samo zbog toga što je imala linkove za po tri-četiri poslednja teksta u rubrici.
mislim, to dosta olakšava pristup tekstovima, i odmah ti da informaciju šta je novo na sajtu, informaciju koja je naročito korisna ako nisi posećivao sajt neko vreme.

a sad, što se tiče toga kako me protežirate ovod, i oćete da me infiltrirate u popboks... ne znam kako će to ići, pošto se zna da sam ja kultur-fetišista bez kriterijuma, pripadnik, fanatik, promoter i teoretičar yu-wavea/yužnog talasa, titov pionir i utopistički esteta kom je sve domaće dobro, i koji bi najradije re-eveluirao i ri-vajvlovao yu-pop-rock mejnstrim i "ljigu" (Pilote, Kerber, Zanu, Crvenu jabuku, Plavi orkestar, YU Grupu, Galiju), svađao se sa Vreme zabave/XZ/Ukus nestašnih i inom rok kritikom devedesetih, promovisao blatantno džiberske pop-kulturne postulate, malo-malo balavio o narodnjacima, previše se zajebavao, a, na drugoj strani, najradije promovisao potpuno nepoznate i sumanute bendove.

ako vas posle neće biti stid zbog mene - onda u redu...
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

Meho Krljic

Čuj stid... Ja da mogu bio bih ti kad porastem.

crippled_avenger

Stvarno odlična akcija Sindikalaca!

Ja bih izdvojio još jednu hip-hop vest sa današnjeg Popboksa

http://www.popboks.com/vest.php?ID=5969

lilit

a ja cu poceti da citam Pop-box ako Zika odluci da pise za njih.
:lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

crippled_avenger

Žika je prvi kolumnista za koga je javno uslovljavano da će ljudi čitati sajt ako on bude pisao. Fenomenalno!

Meho Krljic

Quote from: "crippled_avenger"

Ja bih izdvojio još jednu hip-hop vest sa današnjeg Popboksa

http://www.popboks.com/vest.php?ID=5969

Da, taj Who See ću rado kupiti, meni su njih dvojica uvek bili prilično interesantni.

Nema Žika šta da odlučuje da piše, već je odlučeno na višem mestu.

crippled_avenger

Meho, za tebe i sebe znam da hajpujemo Žiku samo da bi mu se uvukli u bokserice, fascinantno je da se nekom actually sviđa to što on piše...

Son of Man

Quote from: "Meho Krljic"Koji su to 'mamlazi' koji su snimali spot u Zabeli???
Kako bre ne znash mora da si uvatio barem jednu epizodu "dosijea zatvor" na RTSu ?! Bre ovi "beli crnci" iz bassivity-a shto tripuju geto : VIP, Struka, i tako te zaista smeshne face, (naravno tu je i Luni sa pirsinzima :lol:) dosli stavili neke marame na glave i snimili spot u Zabeli, mislim bilo bi smesho da nije ovo drugo :x ...

Ghoul

pošto sam ja već u žikinim boxericama (e, podseti me da ti ih vratim kad idući pur budem noćio kod tebe!), moram reći da u njegovim dosadašnjim textovima vidim više obećavanja nego deliverovanja.
istina, pročito sam ih tek 3-4...

Meho Krljic

Ja nisam pročitao ni jedan, ali sam siguran da ću biti zadovoljan, na kraju krajeva, dobar urednik od lošeg teksta može da napravi solidan ako ima unutra dovoljno mesa, a teško može od dobrog da napravi izvanredan.

QuoteKako bre ne znash mora da si uvatio barem jednu epizodu "dosijea zatvor" na RTSu ?! Bre ovi "beli crnci" iz bassivity-a shto tripuju geto : VIP, Struka, i tako te zaista smeshne face, (naravno tu je i Luni sa pirsinzima ) dosli stavili neke marame na glave i snimili spot u Zabeli, mislim bilo bi smesho da nije ovo drugo  ...

Ah, gejsiviti... Joj, sačuvaj Alahu...

Meho Krljic

Uzgred, Žika nosi bokserice??? :?  :?  :?  :?

Meni je uvek delovao više kao tip za tangu. Valjda me je naveo da tako razmišljam prepričavajući mi znojave avanture iz vremena dok je trenirao Tae Kwon Do. Čak Noris na nebu, Žika K. na zemlji!!!

Ghoul

postoje razne urbane legende (pa čak i seljačke legende!) vezane za žiku, ali sa njima treba biti oprezan.
mnoge je plantovala naša emigracija da bi ga diskreditovala u krugovima obožavateljki.

Meho Krljic

To je ta ekstremna emigracija kojom su me plašili kad sam bio dete. Sad vidim da osnova za strah zaista ima.

---

naravno da ne nosim bokserice.
ne nosim ništa.

(sad je tek postalo sexy, a? nevaljalci!)
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

crippled_avenger

Meho Krljic

Videćemo da li je Žika proper slut ili samo shameful tease. S obzirom da mi se doseljava u komšiluk predviđam mnogo vrelih večeri na Senjaku uskoro.

lilit

Quote from: "Meho Krljic"Videćemo da li je Žika proper slut ili samo shameful tease. S obzirom da mi se doseljava u komšiluk predviđam mnogo vrelih večeri na Senjaku uskoro.
da nisam fina koliko sam fina, jos bih napisala da ti zavidim.

:D
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Ghoul

Quote from: "Zika Kisobranac"naravno da ne nosim bokserice.
ne nosim ništa.

do đavola, pa čije li su onda ove tuđe na meni?
piše izvezeno 'uroš', ali ja ne poznajem nikakvog uroša... :shock:

Kunac

Quotene nosim ništa.
praktično, isto kao Sharon Stone u BI...
"zombi je mali žuti cvet"

angel011

We're all mad here.

crippled_avenger

[Missy]
This is for my ghetto motherfuckers
Uh hey
Are you really a hot boy
Oh check me

[Verse One]
What's your name cause I'm impressed
Can you treat me good I won't settle for less
You a hot boy a rock boy
A fun toy tote a glock boy
Where you live is it by yourself
Can I move wit' you do you need some help
I'll cook boy I'll give you more
I'ma fly girl and I like those

[CHORUS]
Hot boyz
Baby YOU got what I want
See yall be drivin' those Lexus jeeps, and Benz jeeps and the Lincoln jeeps
Nothin' cheaper wit' the Platinum Visa
Hot boyz
Baby YOU got what I want
See yall be drivin' Jaguars, and the Bentley's, and the Rolls Royce
Playin' hardball wit' the Platinum Visa

[Verse Two]
Is that your car, the SK8
Are you ridin' alone, can I be your date
Come get me, get me
Don't dis me, don't trick me
I got some friends, can they come too
Can you hook 'em up wit' some boyz like you
A hot boy, a rock boy
A top boy, and I like those

[Repeat CHORUS]

[Rap]
Yo, I'ma dig in yo pockets
Dig in yo wallets
Money I'm foundin'
Yea you got my heart poundin'
You a hot boy, drive a drop boy
With a lot boy, and you tote a glock boy
Don't give me no reason
I know that you treatin', these diamonds I'm needin'
Make me believe it
I want alot boy, with a hot boy
Got a fun toy, and you tote a glock boy

Hot boyz
Baby YOU got what I want
Won't you really come and satisfy me
I be lovin' you like instantly

Where the Lexus jeeps, and the Benz jeeps, and the Lincoln jeeps (ooh ooh)
And the Bentley's, and the Jaguars, and the fly cars (ooh ooh)
Where you at (ooh ooh)
Where the Lexus jeeps, and the Benz jeeps, and the Lincoln jeeps (ooh ooh)
And the Bentley's, and the Jaguars, and the fly cars (ooh ooh)
Where you at (ooh ooh, yea yea, yea yea, my boyz)
Hot boyz

[Lil' Mo]
Hot boyz, I like 'em like that

crippled_avenger

Najveći komercijalni trik koji je Popboks izveo je da su uveli komentarisanje svih tekstova tako da ja mislim da će poseta skočiti eksponencijalno kad narod krene da se napušava iz sve snage na sajtu.

Popboksoiv Forum u suštini nikada nije adekvatno zaživeo, ali mislim da će polemika zaživeti na samim člancima. Uostalom, da parafraziram Lenjina, kada sve bude Forum ništa više neće biti Forum.

Meho Krljic

Evo, da skrenem pažnju na prikaz Deksine knjige 'Leva Strana Druma' koja će sigurno zanimate neke članove ovog foruma, a i napisala ga je članica ovog foruma:

http://www.popboks.com/tekst.php?ID=5983