• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

LIČNA KARTA SREBRENICE

Started by Ghoul, 02-10-2007, 21:19:27

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Son of Man

Koji to mi...alo bre ?  :shock:
pa ja ne bi ni serijske ubice hapsio a kamoli tako gotivnu i pitomu facu ko shto je Dabic, nemoj se vredjamo jbga...smrt drzavi, smrt policiji !!!

Albedo 0

pa oni koji se prepoznaju... dakle ne ti.....

Son of Man

pa kolko ja znam niko odavde nije predo Dabu  :lol:
to su sve (vecinom) maj nigazi tako da opushteno, nisu to jajare  :wink:

Albedo 0

jajara deLarge prvi....

Son of Man

pa nije ga on predo pobogu...mislim ne bi bijo na ovom forumu da je "izdajnik"  :lol:
i ja sam brate glaso sa LDP pa shta mi fali  :wink:

Albedo 0

pa onda si glasao za izručenje....

Son of Man

isplatilo mi se jbga, nov monitor 19 incha pa ti vidi  :evil:

Albedo 0

to ti objasni roditeljima one djece....

Son of Man

kojim bre roditeljima ? ja dobio monitor alo bre, ja sam sebi najvazniji, glasao bi i za manje pare veruj mi...puca mi kurac za vashe ratove i sranja ako hocesh iskreno...

Albedo 0

Quote from: "Son of Man"ja sam sebi najvazniji

zato si i išao kod Dabića...

Son of Man

ja sam mislio da si ti neki zajebant i duhovit dechko a sad vidim da nije tako...odjebi i zajebi...over.

Albedo 0

jeste, ja sam se zajebavao da su mi devetoro zaklali.... to nisu smiješne stvari...

DušMan

Cekajte, cekajte... Iymicu nam bitne stvari ovde.
Sine, tebi je neko kupio novi monitor zato sto si glasao za LDP? Hocu i ja onda da glasam za njih. Kome da se javim, a da nije Cheda?
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Son of Man

E malo morgen, keva mi kupila  :evil:

Mada glaso bi ja i za radikale i za manje pare, zaista mi svejedno  :lol:

Alexdelarge

Quote from: "Albedo 0"jajara deLarge prvi....

Za dz nikad ne bih predao Dabica, jer nisam  bas toliko pravdoljubiv, ali za 5 000 000 $ (i slovima: pet miliona americkih dolara) postajem u roku od tri nanosekunde gradjanin s razvijenim osecanjem  duznosti, dakle neko, ko misli na buducnost ove zemlje. Mislim da bi to bila dobra pogodba, s obzirom da se nekoc davno taj cin placao tricavih 30 srebrnjaka (i slovima: trideset necega sto je u ono doba bilo konvertibilno). Jebi ga mora se od necega ziveti. Mora se nesto jesti. To ces videti Albedo kad ne budes ziveo kod tate i mame, vec budes jeo slamu iz svog samara. Vid' ti njega drznika, on bi da zivi od ideala.

No,vratimo se Dabicu. Duhovni istrazivac ce dobiti priliku  da se upozna sa stanjem stvari u zatvorima u drzavama koje postuju ljudska prava; da vidi zasto se  nas celokupni bivsi drzavni vrh odlucio da poslednje godine svog zivota  provede bas tamo. Seveningen je za njih premija. Hotel sa pet zvezdica. Imaju da jedu, da piju, cistu postelju, toplo im, mogu da gledaju tv u boji, da piskaraju memoare. Stanje blagostanja za kojim cezne bar 80% Srba. Drugim recima, tesko da ce tamo zaraditi cir na zelucu ili poviseni krvni pritisak. Rano ustajes, rano lezes. Ma, milina. Zar ne vidis kako je Seseljuga smrsao, dobio finu liniju koja istice njegovo vretenasto telo. Podmladio se. Kao da je bio na tretmanu kod Dabe.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Albedo 0

QuoteZanima me samo besmislica, samo ono što nema praktično nikakvog smisla.

Ja koliko vidim 5 miliona ima praktično mnogo smisla.... ali da je tebi stalo SAMO do tih 5 miliona, ne bi napisao:''Mislim da bi pod hitno trebalo izvrsiti revalorizaciju i reinterpretaciju srpske istorije i ukazati na ovakve gadosti i nitkovluke koji se pravdaju Visim Ciljevima. Pozivam i Vrle Rodoljupce sa ovog sajta da ucestvuju u ovom plemenitom poduhvatu, da konacno izvade prste iz nosa i stave ih na celo.''

Ovo može da napiše samo jajara.

QuoteMora se nesto jesti.

Kako se zovu ljudi koji jedu ljude?

QuoteTo ces videti Albedo kad ne budes ziveo kod tate i mame

Albedo ne živi kod tate i mame... ne čitam stripove odavno...

Alexdelarge

Svaki topik shvatas suvise licno. Suvise si ozbiljan. Cak istices ,reklo bi se sa ponosom, da ne citas stripove i to na forumu gde ljude to i te kako zanima. Covece, ovo je forum. Zajebancija.

Svaka polemika sa tobom postaje zamorna.Odustajem.

over and out
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Albedo 0

Ti nikad u polemiku nisi ni ušao....

DRUSTVO, ISTORIJA, RELIGIJA, FILOZOFIJA... nigdje ne vidim zajebanciju....

a to koliko je ko ozbiljan smo vidjeli sa copy-pastom Danila Kiša i neodgovaranjem na Sartrov citat... i na ostale tvoje primjere licemjerja.... Ti si ozbiljno licemjeran....

Son of Man

@Albedo - shto si dosho koji qrac ovde medj izdajnike, imash tolko tebi bliskih foruma, npr. srpskinacionalisti.com, stormfront i slichno. Jedino ako uzivash u sado-mazo svadji, onda je opravdano i dobrodosho si  :wink:

angel011

Došao je da ti pokaže da nisi najgori.  :evil:
We're all mad here.

Albedo 0

Što bih ja bio nacista, pa Hitler je prvi pokrenuo ideju Evropske unije... to je ipak vaš čo'ek.

Son of Man

Quote from: "angel011"Došao je da ti pokaže da nisi najgori.  :evil:
Znachi vec sam izgubio titulu THE najgoreg ?  :(  
Ghoule reci im... :cry:

zakk

Quote from: "Son of Man"E malo morgen, keva mi kupila  :evil:

Mada glaso bi ja i za radikale i za manje pare, zaista mi svejedno  :lol:
Ček, keva ti kupila da glasaš za LDP?! Daaamn :)
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Son of Man

piso sam o tome vec poodavno, keva me ucenila jbga... :lol:

Rakeeya

Quote from: "Son of Man"@Albedo - shto si dosho koji qrac ovde medj izdajnike, imash tolko tebi bliskih foruma, npr. srpskinacionalisti.com, stormfront i slichno. Jedino ako uzivash u sado-mazo svadji, onda je opravdano i dobrodosho si  :wink:

Dok rat traje svi su frontovi u opciji  :)

Son of Man

ah da, zaboravio sam na onu "preporuku" sa srpskinacionalisti foruma da treba da se ide na sve vrste foruma i da se shire ideje, nije ni chudo shto je ovolka navala od kad je Kosovo ocepljeno. :evil:

Albedo 0

Sam Adolf Hitler je u Nirnbergu 1937. godine rekao: ,,Nas više interesuje ujedinjena Evropa kao harmonična porodica naroda od bilo koje države".

,,Tehnologija transporta i telekomunikacija smanjuje razdaljine između naroda i to će neminovno dovesti do evropske integracije, veliki nemački rajh će reorganizovati Evropu, srušiti granice koje još razdvajaju evropske narode i omogućiti im da lakše žive zajedno; za 50 godina ljudi više neće razmišljati u kategorijama nacije".
Jozef Gebels 1941.
AlexdeLarge 2008.

,,Još jednom je ekonomski i tehnički progres taj koji gura ka formiranju velikih kontinentalnih ekonomskih oblasti. Sadašnja tehnologija nudi mogućnosti koje ne mogu potpuno iskoristiti nacionalne ekonomije. Granice nacija su se približile kroz sve veću brzinu vozova, proširenje mreže puteva i plovnih tokova, transkontinentalne lance nabavke energenata, koji nude mnogo potencijala, i najzad, aviona. Izvan Evrope su već formirane ogromne ekonomske oblasti, ili su u procesu formiranja, dejstvom ovih faktora. Za svoje dobro, Evropa mora biti gurnuta iz romantične nazadnosti." (Ekonomski izgled Nove Evrope - Walter Funk, ministar ekonomije Rajha i predsednik Rajhsbanke).

U istom govoru ministar nastavlja sa vizijom zajedničkog tržišta kao ekonomskog raja. ,,Razmena roba između nacija neće još biti posmatrana kao domaća trgovina zato što je još rano razmatrati potpuno uklanjanje barijera. Kao velika trgovinska oblast ipak će uživati sve privilegije kao tržište pod državnom upravom. Rumunski farmer, norveški drvoseča, holandski baštovan i danski stočar , neće više brinuti o tome gde će prodati svoje proizvode ili da li će odgovarajuća cena nagraditi njihove napore. Oni će znati da međudržavni ugovori određuju sigurnu proizvodnju i prodaju, i da su spekulacije i krize stvar prošlosti. Tekstilne kompanije u Protektoratu, francuski hemijski radnici i belgijski rudari neće više živeti u strahu od niskih nadnica i nezaposlenosti."

Izitpajn

Tebi teba stručna pomoć. Jako, jako, jako, jako, jako stručna.

Rakeeya

Quote from: "Izitpajn"Tebi teba stručna pomoć. Jako, jako, jako, jako, jako stručna.

vidi ko mu kaže  :P
'ajde, prvo se ti oslobodi jarma srbofobije pa onda da uvažimo sve tvoje natkonfesionalne i internacionalne potencijale i kvalitete

Albedo 0

to su samo citati, izitpajn, ne znam šta ti smetaju....

Son of Man

@Albedo - aj sad priznaj sa kod foruma si mazno ove citate Hitlera i Gebelsa... :evil:

Usul

Quote from: "Son of Man"@Albedo - aj sad priznaj sa kod foruma si mazno ove citate Hitlera i Gebelsa... :evil:

U srce si ga dirnuo sine :)
God created Arrakis to train the faithful.

Rakeeya

Quote from: "Son of Man"ah da, zaboravio sam na onu "preporuku" sa srpskinacionalisti foruma da treba da se ide na sve vrste foruma i da se shire ideje, nije ni chudo shto je ovolka navala od kad je Kosovo ocepljeno. :evil:

ima da nas trpite dok se sve ne vrati u normalu  :evil:

zakk

QuoteПусти то, него јеси ли ти ожењен?
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

DušMan

Ijao, to je bio neki hit... Ko to bese rece kome?
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Albedo 0

Quote from: "Son of Man"@Albedo - aj sad priznaj sa kod foruma si mazno ove citate Hitlera i Gebelsa... :evil:

www.politika.co.yu

Son of Man

Quote from: "Rakeeya"
Quote from: "Son of Man"ah da, zaboravio sam na onu "preporuku" sa srpskinacionalisti foruma da treba da se ide na sve vrste foruma i da se shire ideje, nije ni chudo shto je ovolka navala od kad je Kosovo ocepljeno. :evil:

znachi zauvek  :evil:

---

citati su sa http://www.nspm.org.yu/koment_2007/2008_vukadinovic_ivan1.htm#1

meni je zabrinjavajuće koliko često nailazim na ovakav pristup pisanju, a još više čitanju naučnih i publicističkih tekstova. to je ono što nazivam "nauka ispred prodavnice". tako se u mom selu raspravlja dok se pije pivo ispred dućana. tako se na forumima gađa citatima i "naučnim istinama".

inače, o istoriji ideje evropske unije može se pročitati i na veseloj vikipediji: http://en.wikipedia.org/wiki/Pre-1945_ideas_on_European_unity

i tamo piše sve i za naciste, i za trockiste, i od rima do napoleona itd.

nije to ništa revolucionarno. međutim, revolucionarno je pisanje tekstova bez elementarne "naučne aparature": fusnota, recimo.

zašto bih ja poverovao ovom vukadinoviću da dokumenti koje on navodi uopšte postoje? gde to piše, ko je to preveo, postoji li saglasnost oko autentičnosti dokumenata, na kojoj strani to piše, je li to neki opskurni spis koji kruži među "odabranima" koji znaju pravu istinu ili je lako dostupno?

nedopustivo je da se tako nedogovorno pišu tekstovi sa takvim tvrdnjama. još gore je da im se unapred veruje bez ikakve sumnje.

bez obzira na to da li je ovo što vukadinović tvrdi tačno ili ne. radi se o pristupu.
kad je reč o ozbiljnim stvarima, nema ništa na veresiju. i nije pitanje da li neko laže ili ne laže, jer se ne radi o prijateljskom rasravljanju gde će se neko uvrediti ako vi pretpostavite da on ne govori istinu. dokazivanje tvrdnji i fusnote sa izvorima su elementarna stvar.

inače, na internetu se može naći ta knjiga o nacističkom ujedinjavanju Evrope iz 1942. godine. valja obratiti pažnju na sajt sa kog se knjiga može skinuti, na način priređivanja, prevođenja itd.  

www.silentmajority.co.uk/EuroRealist/ Germany1942/wordfiles/PAMPHLET01.rtf
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

Rakeeya

Quote from: "Son of Man"
Quote from: "Rakeeya"

znachi zauvek  :evil:

Ništa ne traje večno   xpirat
Čas si vamo, čas tamo, ali je najvažnije da jesi.  :lol:

Albedo 0

Quote from: "Zika Kisobranac"citati su sa http://www.nspm.org.yu/koment_2007/2008_vukadinovic_ivan1.htm#1

meni je zabrinjavajuće koliko često nailazim na ovakav pristup pisanju, a još više čitanju naučnih i publicističkih tekstova. to je ono što nazivam "nauka ispred prodavnice". tako se u mom selu raspravlja dok se pije pivo ispred dućana. tako se na forumima gađa citatima i "naučnim istinama".

inače, o istoriji ideje evropske unije može se pročitati i na veseloj vikipediji: http://en.wikipedia.org/wiki/Pre-1945_ideas_on_European_unity

i tamo piše sve i za naciste, i za trockiste, i od rima do napoleona itd.

nije to ništa revolucionarno. međutim, revolucionarno je pisanje tekstova bez elementarne "naučne aparature": fusnota, recimo.

zašto bih ja poverovao ovom vukadinoviću da dokumenti koje on navodi uopšte postoje? gde to piše, ko je to preveo, postoji li saglasnost oko autentičnosti dokumenata, na kojoj strani to piše, je li to neki opskurni spis koji kruži među "odabranima" koji znaju pravu istinu ili je lako dostupno?

nedopustivo je da se tako nedogovorno pišu tekstovi sa takvim tvrdnjama. još gore je da im se unapred veruje bez ikakve sumnje.

bez obzira na to da li je ovo što vukadinović tvrdi tačno ili ne. radi se o pristupu.
kad je reč o ozbiljnim stvarima, nema ništa na veresiju. i nije pitanje da li neko laže ili ne laže, jer se ne radi o prijateljskom rasravljanju gde će se neko uvrediti ako vi pretpostavite da on ne govori istinu. dokazivanje tvrdnji i fusnote sa izvorima su elementarna stvar.

inače, na internetu se može naći ta knjiga o nacističkom ujedinjavanju Evrope iz 1942. godine. valja obratiti pažnju na sajt sa kog se knjiga može skinuti, na način priređivanja, prevođenja itd.  

www.silentmajority.co.uk/EuroRealist/ Germany1942/wordfiles/PAMPHLET01.rtf

Zika Kisobranac, ja rekoh politika.co.yu, a ne nspm.org.yu.... Miroslav Lazanski....

A fusnotama da se bavim na jednom forumu nemam namjeru... Onaj koji nešto zna o totalitarizmu morao je već da pročita knjigu Hane Arent – Korijeni totalitarizma (ranije dostupno i online), u kojoj ona tvrdi da je nacistički pokret prvi istinski internacionalni pokret, jer to komunističke Internacionale nisu bile suštinski.... Niko se nije na evropskom nivou bolje povezao od nacista....

I onda nađeš Hitlerove citate i sabereš dva i dva.... a plakat je pravi.... i istorija se ponavlja.... Evropa ima posla za sve.... Evropa znači nova radna mjesta....

Helmut Šmit, Hans Ditrih Genšer – bivši nacisti stvorili EU 1993. godine

Quotenedopustivo je

nedopustivo je da se zarad neke vize isporuči 50 Srba u Hag, a da srpski krvnici ostanu nekažnjeni. To je nedopustivo. Za fusnote ćemo lako....

Meho Krljic

Quote from: "Albedo 0"Onaj koji nešto zna o totalitarizmu morao je već da pročita knjigu Hane Arent – Korijeni totalitarizma (ranije dostupno i online), u kojoj ona tvrdi da je nacistički pokret prvi istinski internacionalni pokret, jer to komunističke Internacionale nisu bile suštinski.... Niko se nije na evropskom nivou bolje povezao od nacista....

Er... Ja naravno nisam čitao ovu knjigu, ali kako je pokret okupljen oko partije koja je u imenu imala reč 'Nemačke' kvalifikovan kao suštinski internacionalan a Komunistička Internacionala koja ima u imenu 'Internacionala' nije? Mislim, ozbiljno pitam.

Albedo 0

Alfred Rozenberg, jedan od nacističkih funkcionera, je napisao knjigu ''Mit XX vijeka'', gdje implicitno kaže da je skoro čitava ideologija samo ono što bi se modernim rječnikom nazvalo - marketing, on izjavljuje da će se koristiti lažima da bi došao na vlast, potrebna je jaka ideja koja pokreće emocije kod ljudi, a to je ideja srkhanog njemačkog naroda pod naletom Jevreja.... antisemitizam je od početka bio lažni dio ideologije i sprovođen je koliko je trebalo da bi se očuvala vlast i mir među narodom koji su za taj antisemitizam glasali.... ono što je okupljalo naciste Evrope je bijela rasa i njeno ujedinjenje...

Zato Horkhajmer i Adorno u knjizi ''Dijalektika prosvjetiteljstva'' i kažu da je početak priče Francuska Revolucija, a kraj priče nacizam. To je istorija ''humanizma''.
Zato su svi savremeni filozofi ''anti-humanisti'', sa par izuzetaka...

Nadam se da sam bio jasan... nacionalistički dio ideologije je bio opijum za raju, a prava priča je bila od početka Ujedinjena Evropa. I to su bivši nacisti i sproveli 1993. godine, poslije ujedinjenja Njemačke.

To sve naravno ne znači da kod svih današnjih funkcionera EU postoje zle misli ili slično, nisam ja kreten pa da tako nešto tvrdim... ali koketiranja sa nacizmom je bilo i to nije očišćeno a lupa se nama po grbači....

Son of Man

brate zavisi kako kome, meni ta izruchenja "Srba" kako ih ti nazivash nimalo ne smetaju osim shto bih voleo eventualno ja lichno da im sudim pa zato. Najveca zal mi je npr. za Miloshevica jer realno izvuko se samo tako. Jbte odu tamo a ono banja robija, josh imaju i TV a kolko sam nachuo i komp u sobi, ej bre pa i ja imam isto to, samo nemam tako dobru hranu ko oni i druzenje sa zaista zanimljivom ekipom. I shta sad, kolko shiptara ja treba da poubijam da bi zavrshio u Hagu ? Nema vishe - kraj priche jbga, sad bi mi sudili u Specijalnom Sudu i lezo bi u onoj shtali zvanoj Zabela  :(  :cry:

Albedo 0

kakve ovo veze ima sa tim što ti pričaš......

Izitpajn

Quote from: "Albedo 0"antisemitizam je od početka bio lažni dio ideologije i sprovođen je koliko je trebalo da bi se očuvala vlast i mir među narodom koji su za taj antisemitizam glasali....
Baš sam prije tjedan dana bio u Auschwitzu i impresionira me stupanj do kojeg su neki spremni ići "samo da bi se održao mir među narodom". Jebote, to su pravi narodski ljudi...

Meho Krljic

Nemci i kad lažu, čine to temeljito.

Albedo 0

Quote from: "Izitpajn"
Quote from: "Albedo 0"antisemitizam je od početka bio lažni dio ideologije i sprovođen je koliko je trebalo da bi se očuvala vlast i mir među narodom koji su za taj antisemitizam glasali....
Baš sam prije tjedan dana bio u Auschwitzu i impresionira me stupanj do kojeg su neki spremni ići "samo da bi se održao mir među narodom". Jebote, to su pravi narodski ljudi...

da si npr malo više proučavao WWII znao bi da Ameri nisu bombardovali nijedan njemački voz na kojem je pisalo Juden Auschwitz. To su uvijek propuštali da ode na svoje odredište... Nije antisemitizam bio razlog sukoba između Saveznika i Trojnog pakta.... oko toga su se čvrsto slagali....

Ali ja pokušavam da kažem da antisemitizam nije bio od prevelikog značaja za naciste, već kolateralna šteta.... antisemitizam postoji u Evropi hiljadama godina, a i u SADu.... nisu ga nacisti izmislili.... jesi li gledao onaj film kada Hitleru pripadne muka u logoru?

Antisemitizam raje je elita otrpjela zarad ''viših ciljeva''. Zašto misliš da je to toliko nevjerovatno, pa mogu da se kladim da tvrdiš da su svi nacionalistički huškači tokom devedesetih u stvari razbili Jugoslaviju da bi se nakrali... dakle isto koristili nacionalizam i antiustaštvo ili antičetništvo da bi postigli nešto sasvim drugo....
Zašto bi iko pri čistoj svijesti mislio da su balkanski političari lažovi, a njemački nisu?

Ali kad dođeš na vlast nekim ''obećanjem'', narod očekuje i da ga ''izvršiš''.

Šarl de Gol je poklao milion Alžiraca... misliš da je nekog Francuza briga?

Meho Krljic

Pa, da, ali to je stvar perspektive. Mislim da bi onih nekoliko miliona Jevreja koji su stradali od nacista pre ili tokom drugog svevkog rata smatrali da je razlika koju ističeš sasvim akademska i da nema neke ozbiljne konsekvence u praksi: da, ubijaju nas sistematski, ali ne zato što nas mrze nego jer to doprinosi njihovom cilju a koji se sastoji od kulturne, ekonomske i političke dominacije Ervopom u kojoj smo se mi tek tako zatekli.

Priznajem da se može naći neka argumentacija za subjektivnu percepciju razlike, ali objektivno, sa strane fenomena u stvarnom svetu, nema je. Anti-semitizam, bio iskren ili utilitaristički, realizovan je kroz sistematsko uništavanje ljui.

Rakeeya

Quote from: "Son of Man"brate zavisi kako kome, meni ta izruchenja "Srba" kako ih ti nazivash nimalo ne smetaju osim shto bih voleo eventualno ja lichno da im sudim pa zato. Najveca zal mi je npr. za Miloshevica jer realno izvuko se samo tako. Jbte odu tamo a ono banja robija, josh imaju i TV a kolko sam nachuo i komp u sobi, ej bre pa i ja imam isto to, samo nemam tako dobru hranu ko oni i druzenje sa zaista zanimljivom ekipom. I shta sad, kolko shiptara ja treba da poubijam da bi zavrshio u Hagu ? Nema vishe - kraj priche jbga, sad bi mi sudili u Specijalnom Sudu i lezo bi u onoj shtali zvanoj Zabela  :(  :cry:

Da, Zlobu je trebalo obesiti još 1995. I to bi bilo kasno, ali šta da se radi...

Rakeeya

Quote from: "Albedo 0"
Quote from: "Izitpajn"

. antisemitizam postoji u Evropi hiljadama godina, a i u SADu.... nisu ga nacisti izmislili.... jesi li gledao onaj film kada Hitleru pripadne muka u logoru?

Tačno tako. Nije baš hiljadama ali stotinama godina jeste  :lol: