• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Natječaj Istrakona 2008. za kratku SF&F priču

Started by Bab Jaga, 04-10-2007, 17:02:32

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bab Jaga

Natječaj Istrakona 2008. za kratku SF&F priču
Organizacijski odbor Devete istarske konvencije fantastike i SF-a
"ISTRAKON 2008" raspisuje

NATJEČAJ ZA KRATKU SF&F PRIČU

1. Na natječaj se mogu slati samo neobjavljene SF ili fantasy priče, do 5 kartica dužine (do 9000 znakova, uključujući i razmake, ni znaka više), pisane na hrvatskom jeziku.

2. Tekst mora biti otipkan ili isprintan u jednom primjerku, na pisaćem stroju ili PC-u, a obavezno je priložiti i elektronsku verziju teksta na disketi ili CD-u. Svaki autor može poslati najviše tri priče. Nepotpune prijave neće se uzimati u obzir.

3. Natječaj je anoniman.

4. Rad mora biti obilježen šifrom. Rješenje šifre - puno ime i prezime, adresu i broj telefona, te e-mail adresu, treba priložiti u zasebnoj i zatvorenoj koverti.

5. Dodjeljuju se tri novčane nagrade:

- Prva nagrada u iznosu od 1.500,00 kn
- Druga nagrada u iznosu od 800,00 kn
- Treća nagrada u iznosu od 500,00 kn.

6. Ocjenjivački odbor zadržava pravo ne dodijeliti nagrade ako tekstovi ne zadovolje kvalitetom ili uvjetima.

7. Krajnji rok za slanje radova je 15. 01. 2008. godine.

Radovi se šalju poštom na adresu:

PUČKO OTVORENO UČILIŠTE U PAZINU (za Istrakon)
Šetalište Pazinske gimnazije 1
52000 PAZIN

8. Nagrade će biti uručene u ožujku 2008. godine na Devetoj istarskoj konvenciji fantastike i SF-a "ISTRAKON 2008" u Pazinu.

9. Posebna nagrada dodijelit će se za priču koja najbolje obradi neku istarsku temu

10. Ako prosudbena komisija veći broj pristiglih radova ocijeni iznimno kvalitetnima, odabrane priče objavit će se u zajedničkoj zbirci kratkih SF priča.
Ghoul fhtagn!

Bab Jaga

Podsječam vas da 15. siječnja 2008. ističe rok za slanje priča na sedmi Istrakonov natječaj za kratku SF&F priču (do pet kartica).
Ako netko nešto piše a nije još poslao, požurite!
Ghoul fhtagn!

Boban

Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Usul

Pa valjda imaju prevodioce tamo ako zafali. Ako se ne varam u siriusu su još u ono vreme ijekavizovali priče iz Srbije.
God created Arrakis to train the faithful.

Bab Jaga

Quote from: "Boban"Primaju li se priče na ekavici?

Za čitanje nema problema, za objavljivanje (ako prođe) se lektorira na hrvatski.
Ghoul fhtagn!

Ghoul

Quote from: "Bab Jaga"Za čitanje nema problema, za objavljivanje (ako prođe) se lektorira na hrvatski.

hm, zanimljiv način da se TO nazove...
https://ljudska_splacina.com/

Джон Рейнольдс

:) Neki Hrvati sa kojima sarađujem takve stvari zovu "prilagodba".
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Bab Jaga

OK, koliko vam puta treba napominjati da nisam hrvatica.  :x
Ghoul fhtagn!

Ghoul

Quote from: "John Reynolds":) Neki Hrvati sa kojima sarađujem takve stvari zovu "prilagodba".

...ili 'pokatoličenje'? :evil:

Draza

Quote from: "Bab Jaga"Za čitanje nema problema, za objavljivanje (ako prođe) se lektorira na hrvatski.

Nezadovoljno bih promrmljao sada... Ipak, samo ću reći da su u "Gradu", časopisu koji izlazi u Kruševcu, do sada objavljene dve priče hrvatskih autorki - u originalu. Dakle, bez "prevođenja", "lektorisanja na srpski" ili kako god tu vrstu "neophodnih" intervencija nazvali.

Джон Рейнольдс

Quote from: "Ghoul"
Quote from: "John Reynolds":) Neki Hrvati sa kojima sarađujem takve stvari zovu "prilagodba".

...ili 'pokatoličenje'? :evil:

Onda će po staroj formuli na ovom konkursu prihvatiti (uz sva lektoriranja i prilagodbe) samo trećinu tekstova prispelih na srpskom.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

PTY

U pitanju je, naravno, eufemizam za nepismenost.

Ali Bab Jaga, baš kao i ja, ovde komunicira na jeziku koji joj nije materinji, pa to i nije bog zna kakav materijal za praktikovanje jezičkog čistunstva...  :lol:

Bab Jaga

Upravo tako, nemojte moje nespretno baratanje hrvatskim jezikom proglašavati nekakvim službenim stavom.
Ghoul fhtagn!

Ghoul

Quote from: "John Reynolds"
Quote from: "Ghoul"...ili 'pokatoličenje'? :evil:

Onda će po staroj formuli na ovom konkursu prihvatiti (uz sva lektoriranja i prilagodbe) samo trećinu tekstova prispelih na srpskom.

dobro, onda će trećinu vratiti u srbiju, ali... šta će biti sa trećom trećinom?
(u seckalicu za artiju?)

Bab Jaga

Napomena: na ovaj natječaj ZASADA nije prispeo nijedan rad na srpskom. Trećina od 0 je 0.
Ghoul fhtagn!

Ghoul

eee, da imam 3 života, pa da 1 još i nekako prokockam... rizično je ovo, rizično...
plus, zaista ne bih pristao da mi se text 'prevodi' na hrvatski a da mi se to ne plati.

Bab Jaga

Pa nitko te ne sili. Ja sam samo pitala.
Ghoul fhtagn!

zstefanovic

Quote from: "Boban"Primaju li se priče na ekavici?

Да нису илирци прихватили источнохерцеговачко наречје, тешко да би се ијекавица икада овако запатила у икавским, загорским и славонским крајевима.

Иначе, ја сам имао и имам намеру бар на овај конкурс да пошаљем (и то на родној ијекавици, како Бог заповеда), али да ли ћу стићи, то је друга ствар.
Свест је екран. Време је тачка. Рат је наслеђен. [,,Веригаши"]

Bab Jaga

Istrakonov natječaj je zaključen, stiglo je ukupno 96 priča. Ako ste poslali priču, nemojte mi kazati , ali hvala onima koji su ih poslali. Sada traje posao čitanja, prebiranja i odabiranja priča, a kad se to dovrši, na ovom topiku biti će objavljeni rezultate.
Ghoul fhtagn!

Bab Jaga

rezultate sedmog Istrakonovog natječaja za kratku SF&F priču. Od 97 pristiglih priča, u sedmu Istrakonovu zbirku bit će uvrštene sljedeće:

Ivana D. Horvatinčić: Reminiscencije oženjenog vilenjaka – 1. NAGRADA
Ed Barol: Dan za danom – 2. NAGRADA
Tereza Rukober: Moć jednog trenutka – 3. NAGRADA
Vedrana Trlek: Djedovina – istarska nagrada
Ed Barol: Zadnja vožnja
Lidija Beatović: Ormarsko čudovište
Juraj Belošević: Labirint
Danijel Bogdanović: Tamo gdje tišine urliču moje ime
Danilo Brozović: Dvostruki prijelom
Jadranka Bukovica: Uzalud
Ivana D. Horvatinčić: Pitanje zvijeri
Veselin Gatalo: Igra
Veselin Gatalo: Lijepak za pametne
Denis Giljević: Kasno je za žalbu
Denis Giljević: A kakve poruke šalješ?
Denis Giljević: Možeš to shvatiti?
Iva Hlavač: Ljubav u vrijeme astronauta Lloyda
Marina Jadrejčić: Orko
Damir Janković: A moj miš, a tvoja mačkica?
Damir Janković: Sve je to M. u nama, draga moja Beatrice!
Dubravka Karan: Posjet
Gordana Kokanović-Krušelj: Planine
Zoran Krušvar: Ljubavni ugriz
Ivana Pomazan: Nemoj ovo pročitati
Ivana Pomazan: Idemo dalje
Eduard Pranger: Dajla
Tanja Radović: Mjerne jedinice
Irena Rašeta: Sjećanje generacija
Igor Rendić: Tetovaža
Dario Rukavina: Putovanje na istok
Tomislav Šestan: Kwedo
Natali Španović: Noćni posjet
Natali Španović: Lovac i lovina
Sanja Tenjer: Misteriozna Istra
Antonio Županović: Jurišnici kaosa

Priče je odabrala prosudbena komisija u sastavu Tanja Kocković Zaborski, Tihana Linardon i Davor Šišović. Natječaj je bio anoniman, a žirirane priče bile su potpisane šifrom, što znači da su najprije odabrane priče za uvrštenje u zbirku, među njima su u drugom krugu proglašene najbolje priče kojima se dodjeljuju nagrade, a tek onda otvorene koverte sa šiframa odnosno otkriveni autori.

Prva nagrada na Istrakonovom natječaju tradicionalno iznosi 1.500 kuna, druga nagrada 800 kuna, treća nagrada 500 kuna, a nagrada za najbolju obradu istarske teme je pravi originalni i cijeli istarski pršut.

Sedma Istrakonova zbirka bit će svečano predstavljena, uz uručivanje nagrada autorima, drugog dana ovogodišnje pazinske SF&F konvencije Istrakon, dakle u subotu, 29. ožujka 2008.
Ghoul fhtagn!

Ghoul

opa. vidim da su i bocvanski autori zastupljeni!
čestitam!
lassie's coming back home! ;)

nego, kolke su vam te nagrade u pravim parama?

angel011

Pomnoži kune sa deset i dobićeš u dinarima (ne baš najpreciznije, ali znaćeš okvirno koja je suma u pitanju).
We're all mad here.

Bab Jaga

Prva nagrada cca 200 EUR, druga približno 109 etc
Ghoul fhtagn!

Bab Jaga

Sedma istrakonska zbirka je dobila ime: zove se DOBAR ULOV.
Ghoul fhtagn!

PTY

Bab Jaga

zbirka DOBAR ULOV dobila je i naslovnicu:
Ghoul fhtagn!