• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Ilija Bakić: "Jesen Skupljača"

Started by sivka, 07-10-2007, 17:22:10

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

sivka

Otišla sam. Ko hoće, zna gde će me naći.

zstefanovic

Као што рекох јуче Сивки: аферим, машала, иншала & Алах уекбер.

Нека је са срећом и радошћу ово важно првенче.

Свака част аутору и издавачу, па у здрављу да се видимо 15. октобра у Дому омладине...

Ах да...

И селам свима,  
З.
Свест је екран. Време је тачка. Рат је наслеђен. [,,Веригаши"]

Ghoul

e, baš me raduje što je ovo uspelo da se pojavi na vreme!
ako je već boban omanuo sa svojom davnoobećanom edicijom domaćih autora, dobro je da su se pojavili neki novi vernici u tu zaludnu misiju – i sa pravim autorom za prvu knjigu!

ja već imam pozitivnu predrasudu prema ovoj knjizi – čestitke autoru i izdavaču!
https://ljudska_splacina.com/

drf

Bravo!
Nastojaću da budem tu.

angel011

Svaka čast! Čestitke i autoru i izdavaču.
We're all mad here.

S.

Fali cena... ali i za ovo cestitke! :lol:

Mica Milovanovic

Čestitam...
Ali, nažalost, opet nisam tu kad se lepe stvari dogašaju...  :cry:
Mica

sivka

U ime pisca i celog Tardis tima, zahvaljujem se svima na čestitkama. Detalje oko cene, prodajnih mesta i promocije, obajaviću uskoro.
Hvala vam svima.

sivka

Meho Krljic

PTY

Čestitke i autoru i izdavaču!
(dobro je znati da ima i onih koji rade...   :cry:  :wink:  :) )

varvarin

I od mene, čestitke autoru i izdavaču!!
Vidimo se na promociji.

Richard

Pridruzujem se cestitkama. Zao mi je sto cu te nedelje biti van Beograda, ali cu sigurno doci do te knjige.
Bavim se istrazivackim radom u raznim oblastima...

sivka

Knjiga Jesen skupljača će se na promociji prodavati po nešto nižoj ceni nego što će biti cena u knjižari, odnosno za 300,00 dinara.

Još jednom se zahvaljujem svima na čestitkama.

Mica Milovanovic

Kako da dodjem do knjige do subote?
Mica

sivka

Quote from: "Mica Milovanovic"Kako da dodjem do knjige do subote?

Knjige su kod mene, javi mi se pa da se dogovorimo.

O Iliji Bakiću i zbirci u ponedeljak govore Radmilo Andjelković i Zoran Stefanović.

lilit

That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Bab Jaga

Ghoul fhtagn!

Usul

Quote from: "sivka"

Je'l ima smisla da se i ja javljam, odnosno da li bi autor ili vec neko bio raspolozen da to posalje za inostranstvo?
God created Arrakis to train the faithful.

sivka

Quote from: "Usul"

Je'l ima smisla da se i ja javljam, odnosno da li bi autor ili vec neko bio raspolozen da to posalje za inostranstvo?

Naravno. Javi se sa privatnom porukom.

Ghoul

stigao mi je primerak:
voleo bih da su korice čvršće a font krupniji; takođe, lepo bi bilo da knjiga ima bar neki uvod, pogovor, recenziju, štagod, ili barem pasus-dva o piscu, ovako mi deluje neprimereno rudimentarno imajući u vidu autora o kome se IMA šta reći.
asketizam opreme je previše extreman za moj ukus: time ne mislim samo na rudimentarnu koricu, već i na odsustvo BILO KAKVE informacije na zadnjoj korici: bilo kakav blurb, ili opis knjige (tipa: 'prva zbirka priča velikog bla bla...'), ili citat iz neke priče ili BILO BILO BILO ŠTA.

ja se nadam da je ilija bakić tolika zvezda da će ljudima biti dovoljno da u izlogu ili na štandu vide golu crnu koricu s njegovim imenom, pa da im to bude dovoljno da posegnu za knjigom i uskliknu: 'JUPI, NOVA KNJIGA ILIJE BAKIĆA! OVO MORAM IMATI!'
ipak, samo najveći (kao METALLICA i SPINAL TAP) mogu sebi da dopuste 'crni album'!

o sadržaju knjige, vrlo uskoro, jer jedva čekam da iščitam one priče koje ranije nisam.
:!:

sivka

Dobro je, znači poštanska služba dobro funkcioniše...

Nadam se da ćeš uskoro imati priliku da kritikuješ uživo, ili naživo  :lol:  :lol:  :lol:  jer smo planirali promociju i u Nišu. Tada  nećeš imati opravdanje da se ne pojaviš.

:lol:

Ghoul

Quote from: "sivka"Dobro je, znači poštanska služba dobro funkcioniše...

ptt služba je nesumnjivo igrala fudbal sa vašom pošiljkom, budući da mi je tanušni koverat sa knjigom uručen rastrgnut na više mesta i izgužvan u celini, te savjetujem nadalje uporabu kartona. :wink:

srećom, na knjizi su ostali samo manji tragovi poštarskog fuzbala.

sivka

Quote from: "Ghoul"
Quote from: "sivka"Dobro je, znači poštanska služba dobro funkcioniše...

ptt služba je nesumnjivo igrala fudbal sa vašom pošiljkom, budući da mi je tanušni koverat sa knjigom uručen rastrgnut na više mesta i izgužvan u celini, te savjetujem nadalje uporabu kartona. :wink:

srećom, na knjizi su ostali samo manji tragovi poštarskog fuzbala.

Pošta je zahtevala takvo pakovanje  :(  Službenicu koja je nosila knjige na poštu su vratili i tražili da se zapakuje tako, sve sa isečenim  delom koverte, da se vidi da je knjiga. :(
Dobro je što si mi skrenuo pažnju, ubuduće šaljem Post Expresom, skuplje, ali sigurnije.

angel011

Kad sam slala knjigu kao štampanu stvar, u pošti nisu imali karton za pakovanje, pa su pustili mene da donesem hamer i knjigu umotam u to (na gornjem i donjem kraju ostaje otvoreno da bi se videlo da je knjiga), oni su to uvezali konopcem i bilo je ok. Možda možeš i tako, hamer je čvršći od koverte.
We're all mad here.

Ghoul

dozvolite da vam dam jedan besplatan savet:
knjigu je najbolje da SAMI kod kuće zapakujete u KARTON, ali tako da je bar 1strana otvorena tako da se lepo vidi da je unutra knjiga. isecite karton da bude za po pola cm širi od ivica knjige, kako bi je najbolje zaštitio po ivicama (koje će biti najviše na udaru poštarskih čizama), uvijte je čvrsto i bez lufta u njega, zalepite onim širokim selotejpom za pakovanje, i bog da vas vidi!
pored adrese primaoca napišite jasno 'štampana stvar', i to je sve.
poštarina za to je 35 din (mada često umeju da dodaju neku markicu, tipa, nedelja borbe protiv borbe, ali nikad ne bude više od 45 din.)
dakle, uštedite sebi i novac i maltretiranje, nema potrebe da plaćate Post Expres, ovo ono, fensi šmensi dodatne usluge koje ništa ne znače, najobičnije ovako odradite i sve je OK.
verujte mi.

sivka

Da ne zaboravite!

Dom omladine u Beogradu
u okviru redovnog termina Kluba ljubitelja fantastike "Lazar Komarčić"
ponedeljak 15. oktobra 2007. u 19 časova.
Promocija knjige "Jesen Skupljača"(zbirka od 15 priča ) - Ilija Bakić,
u izdanju izdavačke kuće "Tardis" iz Beograda
O književnom delu i piscu govore Radmilo Anđelković i Zoran Stefanović
Posle promocije prirediće se  koktel za srećan početak.
Dobro nam došli!

scallop

Ja sam slao knjigu u US pakovanu u koverat sa puckavim mehurićima, službenica je proverila da je knjiga "čista" (posveta ili drugi papirni prilozi) i čovek se kasnije nije žalio. :shock:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

sivka

Oni koji do sada nisu čitali Ilijine priče, roman, prikaze... na Projektu Rastko je objavljena zbirka Dole u zoni iz koje su uzete neke priče za ovu zbirku. Takodje, na sajtu Projekta Rastko, u okviru srpske fantastike, objavljen je i Ilijin roman Prenatalni život.

Ako pratite link ...

http://www.rastko.org.yu/knjizevnost/fantastika/bakic-zbirka/index.html

sivka

sivka

Nadala sam se da ce neko da se oglasi povodom promocije....

Boban

Samo vas gledam:

Evo, ja ću uskoro da okačim fotke, ima ih poprilično, a biće pokoja i dobra.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Boban

Slike kačim ovde, nadam se da se vide.
Prijavite anomalije.
Nema prizora baš sa same promocije jer sam okasnio, ali većina prisutnih likova su tu negde.

sivka

Nedostaje fotka gde smo svi zajedno ispred DO.
Takodje, ja nisam TAKO ružna. Gledala sam se bar sat vremena u ogledalu, i zaista nisam ...

lilit

fotke su fenomenalne, potpuno docarana atmosfera s promocije, a ZStef izgleda ima svog profesionalnog fotografa.  :wink:

nego, sivka, i ja bih jedan primerak da mi se sacuva, ako moze. htela sam da zamolim Micu da uzme knjigu i za mene (ako stigne da uzme za sebe), ali bilo mi zao da ga maltretiram posto sam ionako vec preterala s "narudzbinom".

sivka

Quote from: "lilit_depp"fotke su fenomenalne, potpuno docarana atmosfera s promocije, a ZStef izgleda ima svog profesionalnog fotografa.  :wink:

nego, sivka, i ja bih jedan primerak da mi se sacuva, ako moze. htela sam da zamolim Micu da uzme knjigu i za mene (ako stigne da uzme za sebe), ali bilo mi zao da ga maltretiram posto sam ionako vec preterala s "narudzbinom".

Nikakav problem... mada nisam sigurna da li je Mica uzeo knjigu i za tebe, ili za jos nekoga??

Tex Murphy

QuoteSike kačim ovde, nadam se da se vide.
Prijavite anomalije.

Ispravio sam ovaj pasus u skladu sa politikom foruma.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Boban

Evo, sada nastavljam da kačim.

sivka, i ja kada vidim svoju fotku pomislim "kakva nakaza", a imao sam utisak da sam lepši, no, valjda i jesam bio pre koju deceniju.
Ovo su lica s kojima sada raspolažemo i nemamo kud.

angel011

Quote from: "sivka"Nadala sam se da ce neko da se oglasi povodom promocije....

Lepo je bilo.  :)
We're all mad here.

sivka

Bobane, fotka na kojoj ste ti i Zoki a Vlada izmedju vas, Bojan stoji... bila bi prvak sveta da niste ti i Zoki ozbiljni... Vlada izgleda kao covek koji se veseli u kafani. Super je fotka.

I serija Gaginih portreta.

I img 7067

Aparat je majka.

Boban

Lo je uspela da nas izmuti samo tako, što je zaista umetnost s najnaprednijim AF fokusom koji uopšte postoji, ukupno dve fotke nisu mutne i one su postavljene. Žene!!! *&#@

1089 je super: al paćino nadgleda dok se dvojica dogovaraju, a mutne žene lepršaju okolo.

sivka

Misliš na 7089?  
Meni se dopala i 7032... kakav raspon. Vide se pisac pravnik i pisac lekar i sve oko njih. Trenutak upoznavanja i još dve priče oko njih.

Jedino ja imam kožu kao krokodil.
A možda je stvarno tako. Imala sam jezive bolove pola večeri.

Žao mi je što nisi došao ranije. Ne samo zbog fotki već i zbog dobre atmosfere ...

Boban

Žena mi je zabranila da je fotografišem ovim aparatom i objektivom jer on hvata svaku poru na telu, svaki nagoveštaj pukotine, sve... ja opet volim da se sve vidi, pa nek ide život.
Takvi smo kakvi smo, da smo bili lepši bavili bismo se voditeljstvom i manekenstvom, ovako, tavorimo u hororu i fantastici.

sivka

Quote from: "Boban"Žena mi je zabranila da je fotografišem ovim aparatom i objektivom jer on hvata svaku poru na telu, svaki nagoveštaj pukotine, sve... ja opet volim da se sve vidi, pa nek ide život.
Takvi smo kakvi smo, da smo bili lepši bavili bismo se voditeljstvom i manekenstvom, ovako, tavorimo u hororu i fantastici.

He, he...

Ja volim fantastiku.

Btw, glede kritika oko opreme knjige. Dopada se Pavkoviću, Joviću a i Djordje Pisarev reče da je "svetska". Sve sa fontom. Sitnim.

Boban

ma ljudi oće da ti daju podršku na početku... to treba da posmatraš na takav način i nikako drugačije.

Ghoul

Quote from: "Boban"ma ljudi oće da ti daju podršku na početku... to treba da posmatraš na takav način i nikako drugačije.

tačno tako!
previše je finoće i 'učtivosti' u ovim ŠTURIM komentarima, a niko da da konkretan i iscrpan izveštaj o promociji.
'bilo je lepo'?
da, kad sam to čuo, osetio sam se kao da sam lično prisustvovao (a ionako mi je žao što nisam mogao doći)!

vidim na slikama abn-a, dakle, MORA da je bilo i nekih... nadrealističkih momenata.
pominju se neki novinari... jel bilo pitanja, diskusije, bilo čega?

ja sam knj počeo da čitam, uprkos sitnim slovima, i prva priča je vrlo-dobro-odlična! vinjeta posle nje baš i nije, ali nije ni loša, samo je puka skica, nerazvijena ni u šta vredno pomena.
itd.

sivka

Očekivala sam više komentara glede Ilijine knjige.
Očekivala sam više pljuvanja glede opreme knjige - sićušan font a još i bledunjav jer je štampar uštedeo 200 dinara.

Ili su ljudi zabavljeni čitanjem, pa će tek da se jave.
Šta god.

Bilo je lepo.

A posle smo otišli u kafanu.

xcheers

lilit

A posle smo otišli u kafanu.

xcheers
i ja upravo iz kafane i s knjigom/knjigama u ruci. :lol:
komentari slede.
super je sto je knjiga izasla, a font nije toliko bitan.

zakk

Quote from: "Ghoul"vidim na slikama abn-a, dakle, MORA da je bilo i nekih... nadrealističkih momenata.

A.B.N. je zamerio nedostatku golih žena i svemirskih brodova na naslovnici, bez čega on ne ume u knjižari da prepozna knjigu naučne fantastike.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

angel011

@Ghoul:
Ima opisano ovde kako je izgledalo.

Bilo je zamereno na sitnom bledunjavom fontu koji se teško čita i na tri tačke koje se ne vide, pa sam ja zagledala knjigu čim sam stigla i zaključila da imam problema sa vidom jer nikakav problem ne primećujem.  :lol:

abn je, osim ovoga što je zakk pomenuo, zamerio i na velikom S u Skupljači i na tome što se veš skuplja a ljudi se sakupljaju, pa mu je Anđelković objasnio da je, u kontekstu priče, Skupljači savršeno ispravno.

Kad su svi rekli ono što su imali, krenulo je ćaskanje za stolom, pa su govornici zaključili da je rečeno sve što je imalo da bude rečeno, i prešlo se na koktel. Ima lepo na slikama kako su se svi sjatili na iće i piće.

A posle je, ko je hteo, i u kafanu išao.

Sve u svemu, bilo je prijatno.
We're all mad here.