• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Orson Skot Kard u Algoritmu

Started by Nightflier, 15-10-2007, 22:25:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Perin

Zato se meni Šon Rasel svideo: čovek odradi duologiju ili trilogiju, i to je to. Nightflieru se on ne sviđa kao pisac; meni je i kao pisac odličan. Šteta je samo što mono i manjana nisu nastavili dalje sa njegovim knjigama. Objavili su duologiju "River into Darkness," ali meni je favorit "Brother initiate" od istog pisca. Elem, malo sam skrenuo sa teme - čovek jednostavno odradi ili duologiju ili trilogiju, ne palamudi previše. Otkad privodim faks kraju i istovremeno radim, nemam vremena za serijale, pa se više orentišem na kraću formu ili standalone romane.

Berserker

Tacno, Raselu svaka cast. Steta sto su MnM pukli sa njim, ali pozitivno je sto sad mozete da kupite tu duologiju za 500 kinti na sajmu ili u vulkanovim knjizarama (aha, na akciji su obe knjige po 250din).

Perin

Krasno; ja sam jedan deo plaćao 900 dinara. Vredi, u svakom slučaju. Nije ona karakteristična fantastika, više kao nekakav vid nestajanja magije i razvoj tehnologije. Preporuka.

Nightflier

Znaš kako, s obzirom na to koliko me lažu sa svih strana, nimalo mi ne smeta da li će me neki pisac lagati glede broja knjiga u svom serijalu. S druge strane, ja relativno lako dolazim do knjiga, imam pristup manje-više insajderskim informacija kad će šta da izađe i kakvo je, a dobijam i džabe knjige, što od domaćih što od stranih izdavača, tako da ja imam potpuno drugačije gledište na Martinovo odugovlačenje sa pisanjem "Plesa". Dok sam čekao taj roman, otkrio sam Eriksona, Kiza, Stirlinga - pa i Hamiltonovu, Bučera, u poslednje vreme Vudinga, Kenjonovu, na moju neizmernu nevericu - Bruksovu. Otkrio sam čitave podžanrove i žanrove. Da je Martin objavio "Ples" pre četiri godine, možda bih se zadovoljio time i ne bih tražio ništa drugo.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Anomander Rejk

U tome i jeste stvar- ima toliko dobrih pisaca i dela, da je prosto šteta gubiti vreme na serijale koji idu na n-tu knjigu... Lično, uvalio sam se u serijale Martina, Eriksona i Džulije Džouns i to ću izgurati, jer su kvalitetni, ali više nema šanse da čitam išta duže od trilogije. I Džordana sam zaklopio do daljnjeg. Ti serijali odvlače od drugih dobrih knjiga, em što  su i finansijski zahtevni, i zatrpavaju prostor- kod mene se već polako pojavljuje problem prostora za knjige.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Nightflier

Ja sam svoju kolekciju pejperbekova rasprodao, baš zbog nedostatka prostora - a i zbog toga što sam se iz roditeljskog stana preselio u manji. Srećom, e-čitači su među nama, pa ta činjenica potire potrebu za velikim prostorom odvojenim za knjige. Ja sada kupujem samo HC izdanja, a i to ona koja me baš baš zanimaju. Ali zato sam se okrenuo sakupljanju antikvarnih knjiga.
First 666

Perin

Kad pomenu e čitače: izgleda da ću si nabavljati jedan. Sestra od friend-a je u Americi, vratiće se za par meseci, pa će mi prijatelj naverovatnije srediti da mi donese kindle..Barem neću morati plaćati poštarinu :)

Nightflier

Što se mene tiče, za sada sam na sonijevom čitaču, a nakon praznika najverovatnije kupujem novi asusov uređaj.
First 666

filip_serbon

Sa "Hatrack River":

OSC suffered a mild stroke on Saturday 1 January 2011. He is now back home, retraining his brain so that the fingers of his left hand strike the keys he's aiming for. He will not be responding to most emails because his typing time must be devoted to finishing his fiction. But he is grateful for your good wishes and he promises not to die with any series unfinished.

For the foreseeable future, OSC will not make any public appearances or undertake any travel. Since his speech is unimpaired, he will still conduct radio and recorded interviews.

"Man takes up the sword to protect the small injuries that burdened his heart, on a distant day beyond his memories.
Man wields the sword to die with a smile on his face, on a distant day

filip_serbon

Samo da se potpuno oporavi!!!
"Man takes up the sword to protect the small injuries that burdened his heart, on a distant day beyond his memories.

filip_serbon

Nightflier-u, da ne znas slucajno,jer si im radio neke knjige, ima li kakvih vesti od algoritma,hoce li oziveti? Planiraju li sta od Karda u skorije vreme? Hvala :)))

Nightflier

Svaki put kada pitam direktora i vlasnika "Algoritma", kaže mi čovek da je kriza i da će raditi Karda, ali kada budu bolja vremena. Lično, mislim da je odustao zbog slabe prodaje. Loša naslovnica nije nimalo pomogla knjizi, inače.
First 666

filip_serbon

Ne bih da opanjkavam,al kakve su im ostale naslovnice,sedmi sin je dobar,ali sara i avram je grrrrr. Steta stvarno,volim Karda i zao mi je sto ne mogu da ga citam na srpskom. Hvala na odgovoru!!!

Nightflier

Problem sa naslovnicom za "Sedmog sina" je u tome što više priliči nekoj knjizi o planiranju porodice, nego romanu alternativne istorije. Na to sam mislio.
First 666

filip_serbon

Mene asocira na neki religijski sadrzaj,zbog fonta gde je umesto t u imenu Skot neki krstic,sto je fazon sa naslovnice Little,Brown Book Group-a,koja mi takodje nije nesto. U svakom slucaju u pravu si da je daleko od alternativne istorije. Kod tako malih izdavaca uvek nesto mora da zakaze,imaju dobru knjigu,dobar prevod,al umesto da uloze dodatni napor da odrade i naslovnicu i marketing kako treba,oni tu zakazu i ostane im brdo neprodatih knjiga,a posle ispastaju i citaoci jer se odustaje od odlicnih serijala,pisaca...

angel011

Taj dodatni napor u odrađiavnju marketinga debelo košta. Mali izdavači nemaju sredstava za to.

Plus postoji i problem da se za neko delo, dok je u najavi da će biti izdato, javi gomila oduševljenih, a kad se pojavi u knjižarama, proda se jednocifren broj primeraka. Doduše, ne znam da li se to dešava samo malim izdavačima, ili i onim većim, tu bi mogao da kaže koju neko ko je više upućen od mene.
We're all mad here.

filip_serbon

Da,da kosta to si u pravu,ali se i isplati,plus reklamiranjem (besplatnim) na mestima kakva je i sagita mnogo moze da se postigne. Pa ja sam kupio "Mehanicku devojku" uprkos najgoroj ocrni prevoda i naslovnice knjige,a ne bih je ni video da kombib nije postavio temu! A sto se tice algoritma,mogu bar da osveze sajt koji nisu apdejtovali od maja 2009-te. Samo treba malo truda.

angel011

Reklamiranjem na besplatnim mestima poput Sagite može dosta da se postigne, to je tačno, ali da bi to zaista imalo efekta, treba da uposliš bar jednu osobu da samo to radi, reklamira gde stigne, odgovara na pitanja, populariše te knjige... A tu osobu onda treba i platiti, pošto radi posao sa punim radnim vremenom. To uopšte nije malo truda, i, opet, košta.

Što se apdejtovanja sajta tiče, tu se potpuno slažem. Mislim, ako tražim podatke preko interneta, neću da zovem telefonom ili štagod, hoću da mogu da odem na sajt i da tu budu svi podaci koji su mi potrebni.
We're all mad here.

filip_serbon

Ako obecaju da ce zavrsiti serijale Woman of genesis i Alvin Maker i jos uz to izdaju i jos nesto od Karda ja cu im to sto si pominjala raditi besplatno :)))
Malo ko danas na poslu nema pristup racunaru i internetu,tako kad bi nasli nekog ko moze da se,u toku svog radnog vremena,bakce i reklamiranjem i popularisanjem knjiga,taj neko mislim ne bi puno trazio za uzvrat. Al to je moje misljenje,mozda gresim...

angel011

Ako ne popije otkaz zbog toga... :lol:

Nisam sigurna koliko bi bili dobri rezultati (al' opet, to bi moglo da bude do mog neznanja), meni to izgleda kao: usputno baktanje - rezultati u skladu s tim.
We're all mad here.

filip_serbon

Al ako radis u drzavnoj firmi,onda opusteno stizes sve to da radis :DDD