• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

YU Wave - o X jugoslovenskom pop-rock and rollu

Started by ---, 20-10-2007, 11:56:33

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Krsta Klatić Klaja

šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Meho Krljic

Alexdelarge

Raspalo se Prljavo kazalište, kumovi Fileš i Houra više ne razgovaraju

Bend Prljavo kazalište raspao se posle više od 40 godina posotojanja, a njegovi osnivači Tihomir Fileš i Jasenko Houra više i ne razgovaraju.

Bend je davne 1979. godine objavio svoj prvi album upravo pod nazivom Prljavo kazalište, a osnivali Tihomir Fileš i Jasenko Houra danas više ne razgovaraju, već se bore oko toga ko može da koristi žig i ime benda, objavio je Jutarnji list.

Iako je bilo jasno da zajedno neće nastaviti raditi, Houra je, kako je za Jutarnji rekao Fileš, dogovorio nastup Prljavog kazališta n aostrvu Krk za 24. jun.

U najavi koncerta nije navedeno ko će pevati a ko svirati, ali Fileš, koji je vlasnik žiga i imena benda, poručuje da se taj događaj ne sme nazvati ,,koncertom Prljavog kazališta", ako muzičari i turistička organizacija opštine Vrbnik ne žele da rizikuju da dobiju tužbu.

"Bend naravno može nastupiti pod nekim drugim imenom. Nije problem. Ali, pod imenom Prljavo kazalište - ne", rekao je Fileš za Jutarnji list.

On kaže da je tačno da je Houra samoinicijativno i bez znanja ostatka benda, krenuo s dvojicom muzičara da radi samostalno.

"Čak nas je u početku u novinama zavarao tvrdeći kako radi vlastiti mjuzikl, da bismo kasnije saznali da ipak priprema ploču pod imenom Prljavog kazališta. Kako je žig mog navedenog patenta Prljavo Kazalište registrovan u DZZIV Hrvatske, a i EU, to me je, blago rečeno, neprijatno iznenadilo", rekao je Fileš za zagrebački dnevnik.

Bend Prljavo kazalište je poslednji nastup imao pre dve godine, kada su koncertom proslavili 40. godišnjicu od osnivanja grupe.

https://rs.n1info.com/showbiz/raspalo-se-prljavo-kazaliste-kumovi-files-i-houra-vise-ne-razgovaraju/
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Alexdelarge

moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Krsta Klatić Klaja

šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

tomat

Quote from: Meho Krljic on 20-03-2023, 11:57:04
Ljudi koji su obrazovali čitave generacije: Sećanje na Muzičku redakciju Radija B92

Мени само није јасно како се Б92 распао, где су били ти људи када је кренуло низбрдо, и што нико ништа није рекао? Ко је довео ликове са ексел табелама који су предлагали програмирани радио програм? Ако се не варам, Веран је све време био ту.

Ја се сећам да је и Гордан, бар једно време, био задужен за 'комерцијализацију' радија, односно за приближавање радија широким народним масама. Неко је слушао Б92 због информативе, неко због музике, неко због оба, али им је ваљда са ширењем домета идеја била да то и искористе и повећају базу слушалаца.

Мени је на жешћу низбрдицу замирисало када су увели кока кола врлд чарт шоу. Имаш две одличне листе, синглови и албуми, и онда додаш ово да буде нешто и за масе, и онда нема повратка.

Пробао да питам једном Гордана на твитеру ко је дозволио пропас, ал ми је нешто изврдао.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Meho Krljic

Ja nemam nikakve insajder podatke, većina ljudi odande sa kojima sam se družio je ili mrtva ili, jelte, raseljena, ali uvek sam intimno mislio da je to do ultimativno do Verana (koji je uostalom imao preko 93% udela vlasništva u preduzeću a svi ostali manje od 1%). Ne sad u nekom supernegativnom smislu da je on imao neki nefarious plan da uništi radio nego prosto, imao je na umu da mora da firmu postavi na nekakve komercijalne noge nakon što je godinama radila uglavnom od projektnih para od Soroša itd. E, sad, ima tu cela priča da je Čalija onda počeo da previše vedri i oblači i da mu je Veran prepustio menadžerski deo posla jer je njemu bilo lepše i lakše da se bavi fondacijom i tim nekim bogougodnim radnjama a da Milivoje radi biznis deo posla. Ja Čaliju ne poznajem, nisam nikada bio u istoj prostoriji sa njim i nemam nikakve insajderske informacije ali jeste se tad govorkalo da on gura ono što on misli da treba i koga misli da treba i onda se tu Veran nije mnogo mešao i onda korak po korak...

tomat

Pa o tome i pričam, Veran je bio svedok svemu tome, a muzička redakcija lamentira nad propašću radija, ali je Veran i dalje kul lik, i sve vreme je ta mantra da su došli neki.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Meho Krljic

Pa, jebiga, to je ipaK bio kolektiv sastavljen od kreativaca i kul likova a ne od nekakvih biznismena u najavi. Kad je krenulo da se bavi biznisom, i Veranu je bilo lakše da pusti nekog ko je to hteo da radi i pokazivao izvesnu količinu smisla za to. Mislim, dragi su to ljudi, ali teško da bi Mjehur, Gordan, Miško itd. radije seli i sastančili sa oglašivačima i pripremali finansijske izveštaje umesto onog što su radili...

Mada se sećam da je bilo i tada kivnih na Verana, pokojni Mikrob ga je priično hejtovao jer je smatrao da prepušta Čaliji da vodi glavnu reč i da to više nije pravi B92...

tomat

Pa eto, Mikrob ispao jedini pošten, ostali iznenađeni.