• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

VAŠAR KNJIGA 2007

Started by Ghoul, 23-10-2007, 15:05:10

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ghoul

VAŠAR KNJIGA 2007

šta ste kupili?
šta ste ukrali?
šta je smešno jeftino?
šta je bezobrazno skupo?
šta preporučujete?
gde ste se zajebali?

podelite radosti i muke i tuge i veselja...
šta je doneo ovogodišnji vašar tašt... knjige?!!!
https://ljudska_splacina.com/

DušMan

NA IPSovom standu je u toku rasprodaja knjiga na engleskom. Valjda su to knjige koje niko nije kupovao prethodnih par godina. Cena za skoro sve knjige je 200 dinara. Ima i nekih za 300, navodno, ali svaka za koju sam se masio kosta 200.
Ima fantastike, Terry Brooksa uglavnom.
Ima i normalnih knjiga, npr. Doktor Zhivago, biografija U2 (hc, full color, masan papir, velik format), knjige o Elvisu, Polu Makartniju i slicnima.
Ja sam uzeo neku antologiju krimi prica o ubistvima u vozu na 500 strana. 200 dinara, naravno.

Doduse, stripovi (americki) na IPSovom standu su preksupi. Primera radi Transmetropolitan, drugi trejd, 1600 jebenih dinara. Ima i Modesti BLejz na tone, na engleskom.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Duh_koji_hoda

Ghoul

preporučujem današnje izdanje DANASA: imate oooogroooomaaaaaan dodatak na 48 strana sa vrlo iscrpnim vodičem o najnovijim izdanjima svih relevantnih izdavača, VRLO koristan pregled.

posebno ističem neverovatno dugačak i opširan text vlade nevidljivog, koji zauzima čitavu jednu veliku stranu (4 gusto pisana stupca), u kome sumira žanrovsku produkciju u ovoj godini: sf, horor, f itd, sve je tu, čak i nekoliko naslova za koje nisam ni znao da postoje ili da bi me zanimali, do ovog texta!!!
:!:

Duh_koji_hoda

Ghoul

ponavljanje je majka ponavljača!  :evil:

Duh_koji_hoda

hm zanimljivo, ja sam samo editovao prethodni post...

Duh_koji_hoda

btw... tnx za informaciju o Danas-u... odoh da kupim...

---

prvo što sam primetio kad sam ušao u garažu 1 jesu curice padavičarke što prodaju knjige. onako obučene urbano, u  majicama sa produhovljenim natpisima, uzane u struku, ljupke oko pupka, sa frizurama raznih boja, post punk stajlinga, s minđuvama u nosu i obrvama... dobro, nije mi to bilo neobično ko da nikad nisam vido,  samo sam se podsetio te ljepote rokenrol urbane djevojčice koje možeš videti samo u bvšoj Yugi.  otpre sam znao da ovi kao alternativci zajebanti što se napijaju po štandovima, kao Flavijov LOM, pa Rende, Beopolis, Vabrika knjige, vole da zaposle take devojke na štandovima. ide im iz imidž, štono kažu. ali ove godine sam primetio da i drugi izdavači praktikuju postavljanje takvih cura za štandove, što je za svaku pohvalu.

ali onda sam primetio na nekim štandovima neke ribetine u košuljama sa krutim kragnama, crvenim mini-suknjama, nekim erockim aljinama, pa kakve sve novinarke, strašno, kao da sam došao na sajam automobila, da ne kažem aviona. tako se kaže kod mene u selu: ne da je zgodna žena, pravi avion. tu sam se malo već zbunio i uzbunio, kad sam video i neke u renesansnim kostimima, i neke smaskama, i tako sve je bilo baš ko na vašaru, a ja vašare volim, zato što sam se načitao bahtina i sve sam mu poverovao, i sad to je meni neki narodski duh anarhije i karnevala, a uz to se prodaju knjige koje isto, da ne kažem, volim.

onda sam malo zverao unaokolo da vidim kaki su štandovi. plato se smanjio od ono ranije kad su imali diskoteku a ne štand, sa sve vrtipločama i nekom tucili-mucili muzikom, baš su bili moderni, a sad su se malo pritajili. CLIo nije tako originalan kao onojedne godine kad su imali štand od iscepanih kutija i konfeta, Je B92 je baš prozaičan, mada je naslikan kraj same bine, a najjači štand je definitivno neke pravoslavne izdavačke kuće, tipa mitropolije zetsko-primorske, tako nešto, koji je sav od paravana oslikaih kao zidovi manastira. bilo mi to malo neprikladno, jer mene naslikane sive zidine na vašaru podsećaju na kuću straha a ne na neku ozbiljnost crkvene literature (šta ću kad sam stari šabački vašardžija, moj komšija iz sela prodaje pljeskavice i pečenje po vašarima pa je izvršio veliki uticaj na mene).

onda sam počeo da razgledam koga sve ima od poznatih. ispred bine sam video sledeće tipove: predraga perišića, sašu ilića, sašu iz beopolisa, gorana petrovića, vasu pavkovića... onda sam video mrkoya sa džakom punim knjiga i pozdravili smo se ko ljudi. tu sam video i sašu sojkića, koji je bio nešto strašno deprimiran, i mislio je da sam seljak kad sam mu rekao da na sajmu ima dobrih riba koje prodaju knjige. najverovatnije je bio u pravu, ali eto, mene knjige više ne uzbuđuju, i šta da radim...

onda je izašla italijanska fler jegi i nešto je pričala na talijanskom, pa je duško kovačević bio zabrinut za sudbinu pisca, koji danas piše a sutra mora u dom zdravlja. moram priznati da sam se uplašio da li je duško zdrav, jer nije to bezveze, to pominjanje doma zdravlja na sajmu knjiga.

tad je došlo vreme da malo gledam i knjige. pošto uglavnom znam šta ima valjano od domaće književnosti, i ko je šta objavio, a to me, kao, interesuje, razgledao sam na shuffle. uvek me smori onaj ustajali vazduh na sajmu, i lavirint, šareniš, posle 20 minuta mi se vrti u glavi i povraća, nikad ne mogu da upamtim gde je izlaz, a stalno se mislim: šta ako me potera u wc, pa to je noćna mora iznaći gde su one stepenice do mokrog čvora. i tako se nisam dugo ni zadržao, para nemam hronično pa nisam ništa kupio, ali video sam par zanimljivih stvari...

boris buden - vavilonska jama, to je objavila fabrika knjige, eseji su o tome šta je jezik evrope i koji će biti jezik nove evrope, i uobičajena budenova esejistika na teme ideologije, kulture i politike, sigurno je super

rade kuzmanović ima na čigoji pet svojih knjiga, taj čovek je meni zakon, on piše neku sumanutu detaljističku prozu gde opisuje svakodnevicu na neki hiperralistički način, a dosta se zeza, ima uticaja i beketa, a neretko parodira i žanrovsku prozu, pa to sve izgleda kao neki srpski postmoderni džojs

samizdatova i vabrikina izdanja iz edicije REČ, gde su objavljene neke baš interesantne zbirke priča, prodaju se po ceni od 100 dinara. sve sam to čitao ranije pa mi nije bio trip da kupujem, ali ko hoće - neće se zajebat

flavio je najzad objavio ono svoje epski zamišljeno izdanje pesama bukovskog u četiri knjige, lepo izgleda, onak, minimalistički, volio bih da kupim volumene 3 i 4 tu su pesme od 1984 pa do devedesetih, i baš su dobre

generalno, knjige nisu skupe, ali su meni neke koje bih voleo da kupim baš nedostižne. pošto sam smoren od džepnih izdanja i neke tralala beletristike, imam je previše nepročitane, a i biblioteke su je pune, voleo bih da kupim velika izdanja, luksuzna, tipa rečnika simbola ili jugoslovenske mitologije, ili inverzni rečnik srpskog, a video sam i odlična izdanja filozofije i teorije (gadamer, šopenhauer, derida)... danas i sutra ću još malo da prošmuram, da vidim šta se priča na tim forumima u 13 h (sutra je zaminljiva tema "Koje nas knjige predstavljaju u inostranstvu"), pa ću javit šta imam novo...
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

Ghoul

to, žiko!
to ti je sad u komšiluku, pa možeš da svratiš na još koju sajamsku pljeskavicu, i usput baciš pogled na još po neki štand, te izvestiš uvek gladnu publiku!
izveštaji sa ovih promocija ia 'okruglih stolova' su posebno dobrodošli, pošto sumnjam da će ovi stripadžije i sl. da tome prisustvuju, a valjalo bi se valjati od smijeha i glede tih dešavanja...

Alexdelarge

1.Je l' Dereta objavila,Basarin novi roman Vec vidjeno?
2.Vredi li pazariti Od Po-a onu Rad-ovu knjizurdu "Sabrane price i pesme?Kakav je prevod?
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Kastor

Quote from: "Ghoul"
posebno ističem neverovatno dugačak i opširan text vlade nevidljivog, koji zauzima čitavu jednu veliku stranu (4 gusto pisana stupca), u kome sumira žanrovsku produkciju u ovoj godini: sf, horor, f itd, sve je tu, čak i nekoliko naslova za koje nisam ni znao da postoje ili da bi me zanimali, do ovog texta!!!

Za one koji nisu kupili:

http://www.znaksagite.com/diskusije/viewtopic.php?t=5093
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Meho Krljic

Quote from: "Alexdelarge"1.Je l' Dereta objavila,Basarin novi roman Vec vidjeno?

Ne, barem ga ja nisam video na njihovom štandu jutros.

Ja sam inače službeno overio sajam danas i nameravam da odem u kupovinu kasnije u toku nedelje. Utisci? Ja sam uglavnom gledao žene, knjigama se nisam mnogo bavio, pazario sam samo prilično ključnu zbirku ogleda 'Među Nama (misliti-na-drugog)' Emanuela Levinasa za uistinu smešnih 300 dindži od inače genocidno skupog ZStojanovića.

Kastor

Sabajle sam imao dva saat da prošnjuram i pazario sledeće:
..Bakića
..VAlenov Kratak vodič (Solaris) - 3oo i nešto kinti koliko je i bio knjižarama, ali u knjižarama ga više nema  :wink:
..Kiš, Gorki talog iskustva - ko voli, a nema, ona Prosvetina tvrdokoričena sabrana dela, koja su u knjižarama bezobrazno skupa, na Vašaru su 300 i nešto kinti po kom. (osim Skladišta koje je i ovde skupo)
..Artur Miler - Obična žena (Clio) - 300i nešto kinti, nisam viđao ranije, mora da je izašlo pred Vašar. Ili sam oslepeo.
..Albahari-Pijavice - ne sećam se cene, ali Albahari je uvek bezobrazno skup. Tj. Stubovi kulture.
..Jejts je mrtav! (Fabrika knjiga) - Na preporuku nekog odavde (otaku ako se dobro sećam). Žurio sam pa nisam imao vremena da pitam dokle će da štampaju knjige na guz-papiru
..Šlink - Bekstva od ljubavi (Plato)
i Best-buy ove godine:
Istorija torture kroz vekove (Džordž Rajli Skot) - knjiga koja je u (retkim) knjižarama bila oko 1000 kinti, ovde je 550!! Mislim da sam je našao na Utopijinom štandu na galeriji.

U hali 14 nisam bio.

U ta dva kratka sata zbudžio sam i Pljeskavicu bez priloga, hladnu, nikakvu, ispustio jednu kesu u baru (srećom knjige su neoštećene inače bi ostale da leže tamo na radost srećnog pronalazača), izgubio zadnji lonac na kolima, upoznao interesantnu devojku i sada pretražujem knjige da nađem gde sam zapisao broj telefona.  :x
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Meho Krljic

Jebote nekima je svakodnevni život avantura, a neki od nas okapavaju po kancelarijama. Nema pravde....

DušMan

Zaista. Doduse, i ja sam do sad bio na Sajmu, ali mi nije bilo ni upola zanimljivo kao Kastoru. Prvo su mi stavili chuvare na rupu u ogradi, pa sam morao da zovem druga sa propusnicom da me uvuce... i to bi bilo to od zanimljivosti. Da, video sam puno i shkolaraca kako jedu pljeskavice i kupuje shajkache i kokarde. Video sam i babu kako ide od shtanda do shtanda i prosi.

Prilicno jadan dan.

Kastor

Nisam našao broj telefona, lonac je 40 evra, jebeš Sajam.  :(

Edit: Eh, da. Ako nekoga interesuje: Kod nekog od antikvara sam video Tamne vilajete 2 i 3.

Milosh

Quote from: "Kastor"Edit: Eh, da. Ako nekoga interesuje: Kod nekog od antikvara sam video Tamne vilajete 2 i 3.

To su verovatno oni primerci koje sam ja danas pazario.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Melkor

Hmm, to bi bio Omen, pod nazivom Alan Ford, imali su i br 1 juce kad smo kod toga.

A kad smo kod knjiga sa posvetom bas sam kod njih prigrabio Slovenskog Orfeja sa Zoranovom posvetom nekom Ljubi, da li bi to mogao biti damjanovic, posveta datira iz 07.08.1995.

setajuci kroz sajam moze se naci i pristojna kolekcija stare kineske proze i poezije, koga to zanima.

Nakupovao sam i gomilu modernoga SF&F-a kod Platoa, drasticno smanjio rupe u kolekcijama Tima Powersa i Gina Wolfa, izneli su neki reprint The Island of dr Death... koji bi, ako je ostao preporucio, rani Wolf, i nije se mogao ni naruciti proteklih par godina. Takodje mi je drago da sam nabasao na Essential Elisona i renesansu Space Opere, bar pola prica sam vec posedovao u ovoj ili onoj zbirci, al volem kada sve mogu da nadjem na jednom mestu. Da, i Martinov novi roman ne izgleda za bacanje.

Verovatno bih pazario i vise, al fizicki nisam mogao da ponesem sve, posto sam kupovao i neke stvari koje nisu knjige, tako da bar jos 2 puta dolazim.

Inace, davno nije bilo manje sveta prvi dan po otvaranju sajma sto je bilo izuzetno prijatno.
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Duh_koji_hoda

angel011

Bila i ja na Sajmu. Pazarila: Monolit 10 (i nakon toga izigravala malo teturavo stvorenje u crnom), ZS broj 8, Kamikaze L'Amour Ričarda Kadrija, Vandermerov Zaljubljeni Dradin, Žena u crnom (Suzan Hil, nešto jeftino (180 dinara), viktorijansko atmosferično), Kralj Reke (Ivan Panić, 180 dinara, pominjao nevidljivi u svom opisu Sajma), Deca Hurinova (Tolkin). Nisam imala snage više da teglim.

Videla da je Narodna knjiga izdala Lirael i Sabriel Garta Niksa (da li je neko znao za to?).

Videla Bobana.

Videla nekog kratko ošišanog tipa u donjem delu maskirne uniforme i majici Srpski psiho.

Odmaram leđa.
We're all mad here.

Nyarlathotep

ja sam na jebenom sajmu po 10 sati svakim danom, tj. radim tamo.
poslom obisao sajam par puta, i usput pazario par pravih slatkisa:

Boris Vijan - Crvena trava (Stylos, 500 dina)
Andre Zid - Zemljaski plodovi, Novi plodovi (NNK, 250 dina)
Matic, Vuco, Ristic - Mutan lov u bistroj vodi (Cigoja, 500 dina)

Mutan lov je suza radosnica u mom oku. toliko sam cekao na neke tekstove odavde, da se osecam totalno usplahireno i pri samoj pomisli kakvo je nacionalno blago, nakon mnooogo vremena, ponovo postavljeno pred srpsku stoku, plasim se, i dalje nesposobnu da ga pojmi u nekim sirim okvirima.

od cistog zanra, nista (mada, Crvena trava se gadno mrsi u sf konce), jednostavno, ono sto je meni interesantno odavno imam... naravno, za nove knjige to be continued...
Da nema vetra, pauci bi nebo premrezili.

Truba

ako mogu slike da se postiraju

prvenstveno treba & štandova

a može i knjiga koje ste kupili...
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Ghoul

Quote from: "angel011"Videla nekog kratko ošišanog tipa u donjem delu maskirne uniforme i majici Srpski psiho.

Odmaram leđa.

dakle, psiho strikes again!
kako li te je prepoznao?!!!

angel011

@Ghoul: prepoznao me? Izvini, umorna sam, ne kapiram.

@Truba: ja ponela foto-aparat, kao, slikaću Sajam kad već idem. Ubrzo sam počela da teglim toliko da sam odustala od ideje o slikanju i samo zverala unaokolo.
We're all mad here.

ginger toxiqo 2 gafotas

Quote from: "Nyarlathotep"ja sam na jebenom sajmu po 10 sati svakim danom, tj. radim tamo.

Boris Vijan - Crvena trava (Stylos, 500 dina)...

...u izdanju Kiše odnosno Stylosa pre par meseci pojavila se  i zbirka priča Borisa Vijana pod nazivom "Žmarci" (ponovo izuzetan prevod i rečit predgovor mog bivšeg profesora Pavla Sekeruša), što uz "Vadisrce" i "Crvenu travu", kao i "Penu dana" (objavila Paideia), čini fini doprinos oživljavanju kulta Vijana u Srbijici...

...cena - tu negde oko 500-550 dinara
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Mica Milovanovic

Angel, definitivno moraš da radiš na sebi...

Moja žena je dobila ideju da joj donesem Klajna sa Sajma, a ja sam već pazario Katalog planova i karata Beograda, jednu sjajnu (i poveliku) knjigu (duplo težu od Monolita).

Sve to bilo je praćeno dvema knjigama s Bobanovog štanda:
Uroš Petrović - Priče s one strane (neko mi maznuo)
Zaljubljeni Dradin - ovo mislim da kupujem treći put... knjiga ima tendenciju da nestaje...

Moram da priznam da sam se razočarao... Očekivao sam stotine knjiga, a ono jedan ćoškić... Mada, moram da priznam, cene su smešne...

Našlo se tu i još nekoliko knjiga koje verovatno neću ni otvoriti, ali da se popuni biblioteka (jeftino):
Vril - dolazeća rasa Bulvera Litona (novo izdanje)
Bob Shaw - Brod Stranaca
Ray Bradbury - Stablo vještica
Walter Jon Williams - Glasovi oluje

+ četiri Siriusa za koje sam ustanovio da su mi nestali (ima ih za po 50 dinara) - opet sam kompletirao kolekciju...

Uzeo sam i knjigu Dr Branke Doknić - O utopiji
da vidim šta je...

A ti kukaš zbog jednog običnog Monolita...
Mica

ginger toxiqo 2 gafotas

Quote from: "Kastor"
..Jejts je mrtav! (Fabrika knjiga) - Na preporuku nekog odavde (otaku ako se dobro sećam). Žurio sam pa nisam imao vremena da pitam dokle će da štampaju knjige na guz-papiru

...don't be so harsh - pomenuta Fabrika knjiga , sem što ima i možda najbolji izdavački program u Srbiji, knjige objavljuje na recikliranom papiru (mislim da to čini još samo Samizdat B-92, iz kog je, after all, Dejan Ilić i utekao u vlastitu Fabriku knjiga)

...a malo je reći da je Jejts je mrtav odlična knjiga!!!

Ghoul

Quote from: "angel011"@Ghoul: prepoznao me? Izvini, umorna sam, ne kapiram.

nisi li i ti na ovom forumu kazala par stvari o tom isprtku od 'knjige' koje bi se mogle shvatiti u negativnom smislu?

ginger toxiqo 2 gafotas

... kupovinu knjiga obavljam tokom čitave godine, po potrebi, a sa godinama sve teže podnosim gužvu, vrućinu i dobijam ozbiljnije asmatičarske napade od prašine iz one mega-krpare na podu, ne interesuju me polovne knjige, tako da Sajam ne posećujem, ali, od naslova tempiranih za objavljivanje baš tokom Sajma bih rado posedovao naredna tri:

1. ŽIL I ŽANA - Mišel Turnije (KOV)

2. VIDI POD: LJUBAV - David Grosman (Arhipelag)

3. KUĆA INCESTA - Anais Nin (Plavi jahač)

Nyarlathotep

Quote from: "ginger toxiqo 2 gafotas"
Quote from: "Nyarlathotep"ja sam na jebenom sajmu po 10 sati svakim danom, tj. radim tamo.

Boris Vijan - Crvena trava (Stylos, 500 dina)...

...u izdanju Kiše odnosno Stylosa pre par meseci pojavila se  i zbirka priča Borisa Vijana pod nazivom "Žmarci" (ponovo izuzetan prevod i rečit predgovor mog bivšeg profesora Pavla Sekeruša), što uz "Vadisrce" i "Crvenu travu", kao i "Penu dana" (objavila Paideia), čini fini doprinos oživljavanju kulta Vijana u Srbijici...

...cena - tu negde oko 500-550 dinara

da, znam. ceka me sutra....  :wink:
cena 500 djunti.

Milosh

a osim dva TAMNA VILAJETA kupio sam i par klasičnih dela koje valja imati pri ruci:

KAD JE SUNCE BILO BOG, Zenon Kosidovski

DINAMIKA NESVESNOG, K.G. Jung

STILSKE VEŽBE, Rejmon Keno
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Nyarlathotep

Quote from: "Milosh"
bas simpaticna knjiga.  :wink:

Tex Murphy

Quote from: "Nyarlathotep"
Quote from: "Milosh"
bas simpaticna knjiga.  :wink:

"simpatična" knjiga? To je prokleto REMEK-DJELO! (naravno, ovo se odnosi na Kišov prevod, pošto francuski ne znam)
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Nyarlathotep

Kastor

Quote from: "ginger toxiqo 2 gafotas"
knjige objavljuje na recikliranom papiru
aaaa, u toj paprici leži zelenilo, nisam znao, nisam znao.

Mica Milovanovic

Quoteknjige objavljuje na recikliranom papiru

To samo znači da im je vek kratak... :(
Mica

DušMan

Quote from: "Truba"ako mogu slike da se postiraju

prvenstveno treba & štandova

a može i knjiga koje ste kupili...

Slikano drugog dana Sajma, pardonirajte na losem kvalitetu slika, ipak je ne preterano dobar mobilni u pitanju.

Ghoul

u jebote, pa gde je ona rulja u kojoj UVEK zaglavim kad dođem?

inače, ja sam na sajmu U SUBOTU ceo dan, pa ako me neko želi, može me imati tada (uz prethodnu rezervaciju)!

DušMan

Rulja je vikendom. Drugi dan je uvek najslabiji po poseti + kisa je lila.
Ustvari, rulja je verovatno i danas, posto decurlija iz cele Srbije dolazi.

angel011

Quote from: "Ghoul"
Quote from: "angel011"@Ghoul: prepoznao me? Izvini, umorna sam, ne kapiram.

nisi li i ti na ovom forumu kazala par stvari o tom isprtku od 'knjige' koje bi se mogle shvatiti u negativnom smislu?

A, to. Ne znam koliko sam prepoznata, samo je prošao pored mene a da me nije ni pogledao.

Što se rulje tiče, bilo je kad sam ja išla na Sajam, juče oko pola šest popodne. Završili ljudi s poslom, pa došli.

@Mica: nije običan Monolit, nego ona tvrdokoričena desetka. Ali da, slažem se, mišići su mi atrofirali od neupotrebe.
We're all mad here.

Nyarlathotep

interesantan dan danas, sto se tice par prilicno neverovatnih susreta sa najrazlicitijim tipovima ljudi, ali eto, napisah malorpe pesmu o tome, te sam se ispucao i preskacem ovaj deo danasnjih socijal-romanticarskih dogodovstina.  

a prelep dan danas... sto se tice noviteta:

1) napokon i mene poniznog bogovi nagradise!!! priustih si konacno i sopstveni primerak LOTREAMONOVIH SABRANIH DELA (Nolit 1964), eh, sopstveni primerak te vecne riznice najvisih razmatranja o ljudskoj i kosmickoj prirodi s one strane dobra i zla, sna i jave.  

2) verovali ili ne, na standu rok expressa i Mordor metal CD ducana, za pisljivih 100 dinara sam kupio ORIGINAL CD kultnih pionira ORB, album ORBVS TERRARVM (Island Records, 1995). Jebote, pored gomile govana poput Manowara, Abonosa, Malmsteena i slicnih budalastina, prodavanih za daaaleko vece sume, ja naletih na ovo remek-delce, i to original CD, sa mizerno smesnu svotu. eh, ko kaze da i nas uboge tvorci ponekad ne pogledaju.

Ghoul

Quote from: "Nyarlathotep"sopstveni primerak LOTREAMONOVIH SABRANIH DELA (Nolit 1964)

MALDOROR je, na žalost, svje i svja, ovo ostalo... nije bilo vredno jurenja. videćeš već.

Mica Milovanovic

CIP 951
МИТРОВИЋ, Немања
Бајке с Венере / Немања Митровић. - Београд : Граматик, 2007 (Земун : Флеш). - 158 стр. ; 21 cm. - (Библиотека Александрија / Граматик)

Тираж 500.
ISBN 978-86-84421-68-7

Jel' ovo neko našao na sajmu?

Danas u PZ ima priča (verovatno iz ove zbirke)

Nemanja je poseban pisac u srpskoj književnosti...
Njegove Rase bile su za mene otkriće...
Mica

Mica Milovanovic

Quote@Mica: nije običan Monolit, nego ona tvrdokoričena desetka. Ali da, slažem se, mišići su mi atrofirali od neupotrebe.

Znači, Plazma...
Mica

Alexdelarge

Bio i ja danas.Velika guzva i vrucina.

Dakle,pazario sam sledece knjige:

Besnilo,B.Pekic,Solaris-600 din.Bila i Kako upokojiti vampira za 400 din.sad se kajem sto i tu knjigu nisam kupio

Cudovista koja smo voleli 1,R.Munitic,Kreativni Centar,400 din.Frisko izdanje,tek izaslo iz stampe.U flajeru koji sam dobio pise da ce biti ukupno sest delova,mnogo dopuna,20 novih poglavlja.Dinamiku izlazenja ostalih delova ne znam,ali ovo me raduje.

Gorki talog iskustva,D.Kis,Prosveta,356 din.-stvarno jeftino kako neko rece

Putovanje nakraj noci,Selin,LOM,u dva toma,690 din.

Romani(Avanture Gordona Pima/Preko Stenovotih planina)E.A.Po,Rad,450 din.

Divlja Horda,Z.Ciric,390.din.To su neki pop eseji,koji su poslednjih godina izlazili u NIN-u,standardu,Playboy-u itd.Prodavac mi rec da sam zakasnio,jer je 20 minuta pre mene,na standu bio Magicni.Propustio sam priliku da ga upoznam :(

Sve u svemu, ima svega,knjige uopste nisu skupe.  :lol:
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Duh_koji_hoda

- Kako biti dobar - N.Hornbi - Alnari
- 45 obrtaja: price o pesmama - D.Cukic - Laguna
- Jedan od onih zivota - Dj. Balasevic - Prometej
- Epoha lipsa juce - A. Vuckovic - Narodna knjiga
- Bog ti pomogo - M. Vidojkovic - Samizdat B92
- Zivot boemske skadarlije - K. Dimitrijevic - Toplikus

DušMan

Ti i dalje kupujes?!

Nyarlathotep

danaske:

1) Boris Vijan - Zmarci
2) Disan Matic - Budna noc

zamalo da pazarim i novu, drugu ediciju Warhammer-a, jednog od omiljnih mi RPGova iz rane mladosti. prvu imam od 13. godine, svi kojima verujem hvale ovo drugo izdanje, a ja, priznajem, od svih klasicnih FRPova jedino jesam slab na Warhammer. nisam ga kupio, skontavsi  da istinski nisam izigrao gomlu sistema na koje bacih grdne pare po inozemstvu, te da moja pasija za skupljanjem i igranjem sarenih i debbelih FRP/RPG knjiga godinama gradacijski popusta, odlucio sam da lepo si priustin nesto sto ce mi zaista koristiti

inace, danas ensto zujim sajmom, i vidim dve male, zdpaste, vincanski guzate pankerkice, moram priznali slatkih lica, a sasvim neprivlacne gradje, kako medju sobom cavrljaju. crnka sa cirokijem govori ljubicastoj sa kikicama:"Jaoj, ubicu se, gde je Marko danas, rekli su da potpisuje knjige", a ljubicasta odgovara: "uff, kad ga vidim silovacu ga, jebote."

pa sad recite da se ne isplati pisati romane za tinejdzere.

DušMan

Quote from: "Nyarlathotep"danaske:inace, danas ensto zujim sajmom, i vidim dve male, zdpaste, vincanski guzate pankerkice, moram priznali slatkih lica, a sasvim neprivlacne gradje, kako medju sobom cavrljaju. crnka sa cirokijem govori ljubicastoj sa kikicama:"Jaoj, ubicu se, gde je Marko danas, rekli su da potpisuje knjige", a ljubicasta odgovara: "uff, kad ga vidim silovacu ga, jebote."
Jedna od te dve je verovatno bio Duh_koji_hoda.  :evil: