• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta sam lijepo/so-so/ružno od serija gledao...

Started by Will-O'-The-Wisp, 29-10-2007, 16:20:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Father Jape

Isto. BoB odgledao ceo, i drago mi je što jesam. Pacifik batalio odmah.

EDIT: Da dodam, to je bilo pre par meseci. Tako da samo malo manje kasnim za svetom od Melkora.  :lol:
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

crippled_avenger

AKTA MANNISKOR Larsa Ludstroma je u prvoj polovini 2012. uspela da se nametne kao jedna od najvećih atrakcija na televizijskom tržištu. Posle visoke gledanosti u Švedskoj, i prodaje prava za rimejk kompaniji Kudos, jednom od najelitnijih BBCjevih snabdevača, ispostavila se kao "ovogodišnja skandinavska senzacija".

Reč je o SF seriji o Švedskoj u kojoj je sve manje-više kao sada sa tom razlikom što su androidi, nazvani huboti, postali deo svakodnevnog života - rade kao sluge, roboti za zabavu, izvođači teških i opasnih poslova.

Serija otvara nekoliko paralelnih zapleta sa hubotima u centru pažnje i pogledom na to kako njihovo postojanje transformiše ponašanje "običnih ljudi".

"Äkta människor" je prevedena kao "Real Humans" i u seriji to je naziv organizacije koja je protiv androida.

Kao u većini savremenog SFa, ideološke implikacije ovakvog zapleta su jasne, već iz prepričavanja u krajnjoj liniji.

Serija je, ako je suditi po prvoj epizodi, vrlo intrigantna, sa specifičnim smislom za humor i tehnički je superiorno urađena.

Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Ugly MF

AH!
Fringe, 16 epizoda iz 4 sezone!
Pravo osvezenje!
..konacno... :roll:

Mogu odavde hrabro da naprave nesto sto jos nije niko,  :!:
ili mogu da ga utupeeeeeeee :cry:

crippled_avenger

Nikako ne uspevam da nađem torent za Soderberghovu HBO seriju K STREET iz 2003. godine. Ako neko može da pomogne bio bih jako zahvalan!

zakk

Quote from: SVAROG on 01-04-2012, 10:14:01
AH!
Fringe, 16 epizoda iz 4 sezone!
Pravo osvezenje!
..konacno... :roll:

Mogu odavde hrabro da naprave nesto sto jos nije niko,  :!:
ili mogu da ga utupeeeeeeee :cry:

Auuuuuu dobra bila epizoda  xrotaeye
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Barbarin

Quote from: crippled_avenger on 01-04-2012, 12:48:56
Nikako ne uspevam da nađem torent za Soderberghovu HBO seriju K STREET iz 2003. godine. Ako neko može da pomogne bio bih jako zahvalan!

Daj mi meil na pm da ti pošaljem torent fajl
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Agota

Quote from: Father Jape on 07-03-2012, 14:09:41
Vredi istaći da, strogo gledano, ni Upstairs, Downstairs ni Downton Abbey, nisu smeštene u viktorijanski period.

A apropo starih engleskih vila, evo jednog tužnog članka sa dosta divnih slika:

http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2101933/Englands-lost-Downtons-Or-endless-homes-ended-bypasses-office-blocks-golf-courses.html#ixzz1o8dKHTT9

zahvaljujuci ovoj preciznoj cinjenici ,iskopala sam izvanredan sajt ,te baci pogled evo ja od sinoc smisljam sta cu sve da skinem i pogledam.
ima jako veliki izbor od edwardian ,victorian ,regency era ,georgian era,renaissance,medieval ,ancient,
period costumes,fairy Tales.films  .....

http://enchantedserenityperiodfilms.blogspot.com/2010/10/edwardian-period-films-1880-1914.html

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Barbarin

Series Premiere of Anger Management
    Starring Charlie Sheen - June 28 | Thursdays 9PM

The series premiere of FX's acquired comedy Anger Management starring Charlie Sheen kicks off June 28 with the first two episodes airing at 9:00 PM and 9:30 PM E/P. In the following weeks, the series will air first-run episodes Thursdays at 9:30 PM with the previous week's episode repeated at 9:00 PM. FX has ordered 10 episodes of Anger Management from producers Debmar-Mercury and Lionsgate Television.

In Anger Management, Sheen stars as "Charlie," a non-traditional therapist specializing in anger management. Selma Blair, Shawnee Smith, Daniela Bobadilla, Michael Arden, and Noureen DeWulf co-star. He has a successful private practice, holding sessions with his group of primary patients each week, as well as performing pro bono counseling for an inmate group at a state prison.

Prior to his career as a therapist, Charlie was a stalled minor league baseball prospect whose road to the majors was sidetracked by his own struggle with anger issues. After a stint in anger management therapy, he made it to the majors and had one terrific season before his anger issues put him on the shelf for good. In the final game of his career, he tried to snap a bat over his leg, which resulted in a career-ending injury. That injury led him back to school and to his current profession. Charlie thrives on the chaos in his life while still battling his own anger issues. His life is complicated by his relationships with his own therapist/best friend, an ex-wife whose positive outlook but poor choice in men frustrates Charlie, and their 13-year-old daughter who has obsessive-compulsive disorder. Bruce Helford serves as Executive Producer/Showrunner. Joe Roth, Mark Burg, Dave Caplan are Executive Producers.

http://www.fxnetworks.com/shows/originals/angermanagement/

Charlie Sheen promised "awesome" success for his upcoming FX show "Anger Management," during a video message to advertisers at the network's upfronts presentation on Thursday.

The former "Two and a Half Men" star also joked that its success would be followed by a "whole lot of credit taking."

FX will debut Charlie Sheen's "Anger Management" in June along with Russell Brand's late night show "Strangely Uplifting".

During the presentation, network president John Landgraf told advertisers that FX plans to order two to three more scripted dramas in the next year. They will join a lineup that includes "Justified", "American Horror Story" and "Sons of Anarchy", as well as the upcoming "The Americans".

FX posted its most successful year in history in 2011 and said every returning series was up from the previous year. Landgraf said the network may also add another comedy, but said he did not know what the new comedy or dramas would be yet.

The network said it topped last year's advertising expectations and gained viewers even as its competitors, including TBS, TNT and USA - the top-rated cable network - slipped.

Landgraf conceded that FX is down in the first quarter of this year - like many cable networks - but said the slide was expected because of lower inventory of new movies.

He said it hadn't hurt the network with advertisers and that revenue was up 10 percent for the fiscal year ending in June.

http://news.yahoo.com/charlie-sheen-promises-awesome-success-show-011923337.html

:!: :!:
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Barbarin

Jeremy Clarkson:

crippled_avenger

Koga zanima malo utisaka o HBO seriji LUCK i Mannovom povratku na nešto što je više od televizije -

http://www.agitpop.me/?04840F8B

Ugly MF

Supernatural 7x18! :!:
Hehe,,, ali ok, serija je makar 'iljadu puta bolja od ostalih limunadica....

Barbarin

Stao sam posle prve sezone Supernaturala i nikako da nastavim  :(
Jeremy Clarkson:

Father Jape

crippled_avenger

Sad sam na osmoj epizodi AKTA MANNISKOR i rekao bih da se radi o jednoj od najozbiljnijih i najbolje urađenih SF serija u istoriji televizije. Apsolutna preporuka!

DeHickok

Quote from: Barbarin on 02-04-2012, 23:14:26
Stao sam posle prve sezone Supernaturala i nikako da nastavim  :(

Ja Supernatural volim ali i ja sam odustao nakon pogledanih par epizoda prve sezone. Na srecu poceo sam da gledam drugu sezonu :)
imas vise o seriji na http://www.znaksagite.com/diskusije/index.php/topic,10691.0.html
Kako je Biograf razotkrio samog sebe i ostale 'vinjarije...

дејан

ајде неке линкове за АКТА МАННИСКОР
торент, било шта...
...barcode never lies
FLA

dejann

google-aj "Akta.manniskor.S01.SWEDISH.720p.WEBRip.x264-HuslerTrusler"... u pitanju su dosta dobri flv file-ovi
I caught a petal fallen from cherry tree in my hand. Opening the fist I find nothing there.

дејан

...barcode never lies
FLA

Truman

Ko voli SF preporučujem seriju EUREKA. Mislim da se sad daje peta i poslednja sezona. Ja tek treba da se bacim na četvrtu kad nađem vremena.
Je l gleda neko novog Šerloka? Mišljenja...
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

zakk

Quote from: Truman on 08-04-2012, 19:03:32
Ko voli SF preporučujem seriju EUREKA. Mislim da se sad daje peta i poslednja sezona. Ja tek treba da se bacim na četvrtu kad nađem vremena.
Je l gleda neko novog Šerloka? Mišljenja...
Eureku ukinuli odavno, a mogli su i ranije.

Novi Šerlok je genijalan, eno ga uredno i na PTCu, mislim da je ostalo samo poslednju da prikažu.

Ustvari, to je valjda bilo sad u subotu, to je to.

Takođe, dragi naš PTC seriju koja se u uredno regulisanoj Britaniji bez problema pušta u osam uveče prikazuje u — ponoć, da se slučajno neko ne zajebe da je pogleda.

http://www.rts.rs/page/tv/sr/story/20/RTS+1/1054608/%C5%A0erlok+Holms%3A+Pink+studija.html
http://www.rts.rs/page/tv/sr/story/20/RTS+1/1057964/%C5%A0erlok%3A+Slepi+bankar+.html
http://www.rts.rs/page/rts/sr/rts+predstavlja/Filmski+program/story/551/Uskoro/1053448/%C5%A0erlok+Holms+na+RTS.html

Bukvalno svi kukaju na termin...
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Truman

Ako je verovati IMDB-u peta sezona kreće vrlo brzo http://www.imdb.com/title/tt0796264/episodes?season=5

Sherlock je super iz ugla glume i režije mada slučajevi generalno nisu nešto previše kompleksni. Zapravo, najviše mi se dopala prva epizoda...

Irena Adler

U međuvremenu je Šerlok krenuo i na FoxCrime, ponedeljkom u 21.45 (juče bila druga epizoda i nemam pojma da li će sve da puštaju).

Ugly MF

Jel gledo neko LOST GIRL?
Kao SyFy je serija a riba je Succubus, a ne vampir...trt, neko se setio da prelista malo knjiga ili je igrao Warcraft, hehe....

I daaaaaaa, Uskoro pocinje Avatar:Legends of Korra :!:

Za ljubitelje Avatar:The Last Airbender-a  xcheers

( Ja skinuo prve dve epizode, nesto najbolje na TV od animacije!)
Gledam i Avengere i Spajdermena, I sve moguce sta dofatim, ali ovoje vr'

zakk

Gledo i odgledo obe sezone Lost Girl, fina je serija da se opusti čovek. Ima praznog hoda ali je popunjeno seksom pa se oprašta.

Will-O'-The-Wisp

Äkta människor je možda najbolja SF drama rađena za TV. Bez teksta sam. Ali stvarno.
"A life, Jimmy, you know what that is? It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."
– Lester Freamon (The Wire)

Ghoul

Quote from: Will-O'-The-Wisp on 11-04-2012, 06:22:55
Äkta människor je možda najbolja SF drama rađena za TV. Bez teksta sam. Ali stvarno.

a koliko si sf drama rađenih za tv gledo?
ne sf akcije, ne sf komedije, ne sf sapunice, nego baš sf drame?
https://ljudska_splacina.com/

Ugly MF

Quote from: Ghoul on 11-04-2012, 11:49:50

Caprica,
Battlestar Galactica,
Stargate Universe,
...ne mog se setim vise....

Father Jape

Treća epizoda Black Mirrora, ako ništa.  :lol:

Will-O'-The-Wisp

Quote from: Ghoul on 11-04-2012, 11:49:50

Ponekad si zaista neznaveni šaban. Ako poznaješ klasifikaciju televizijskih igranih formi, trebalo bi da znaš da postoje drame (najčešće 40+ min. trajanje), komedije (najćešće 20+ min. trajanje) i, u skorije vrijeme, miks - dramedy. Dakle, kada ljudi govore o serijama, pa kažu "drama", zna se na šta se misli. Dakle, rekao sam "SF drama" da bih je odvojio od "SF dramedije" poput Doctor Who, za koju mislim da je the best of its kind.
"A life, Jimmy, you know what that is? It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."

Ghoul

kakva notorna budalaština!
znači, dramu ne određuje sadržaj i njegov tretman, nego - dužina?
čim nešto - štagod! - rastegneš na 40+ minuta, to je drama?

takvu šabaniju su samo ameri mogli da smisle, a nekritički šabani da prihvate!

dobro je da znam da je BELA LAĐA - drama.
i SREĆNI LJUDI su - po američkoj tv klasifikaciji - drama.

eto, naučih nešto novo. xcheers

Will-O'-The-Wisp

Ništa, ti napiši još jedan doktorat o tome, pa im ospori sve to. Vidim da si opak metodolog i da imaš fantastičan akademski pristup onome što ne poznaješ: "Ha, oni se ne slažu sa mnom! Kakvi moroni koji griješe! Ja ću sad da nastavim da budem u pravu..." Ako budeš malo više čitao iz oblasti poznate kao television studies (a ne samo Alister Krouleve budalaštine), shvatićeš zašto je došlo do takve podjele i da nema veze sa ovom tvojom pričom "dramu ne određuje sadržaj i njegov tretman, nego - dužina". To nema veze sa dužinom, već s tim da su to standardna pakovanja. Imaš i odlične drame u 20+ minuta. Ali, da ti mi koji o tome i nešto čitamo ne objašnjavamo. Ti posjeduješ Istinu, as always. Uživaj u njoj.

Ghoul

Quote from: Will-O'-The-Wisp on 11-04-2012, 23:34:28
Ništa, ti napiši još jedan doktorat o tome, pa im ospori sve to.

kako to misliš "još jedan"?
izgleda da si nešto vrlo površno čitao, ako si ostao u ubeđenju da sam ja doktorirao na "television studies".
nisam.
moj doktorat je o nečemu sasvim drugom.
taj TV rocket science prepuštam tebi, to je ipak tvoja teritorija. i ne sumnjam da ćeš briljirati u njoj.

Will-O'-The-Wisp

Sad si i doktorate počeo da dijeliš po žanrovima. Napisao si jedan. Rekao sam da napišeš "još jedan". I taj "još jedan" je, eto, mogao da bude u television studies.

Albedo 0

ajd što Ghoul ne vlada metodologijom  u oblasti medija, već ne vlada ni opštom metodologijom...

Ghoul

Ništa, ti napiši još jedan doktorat o tome

ne mogu da napišem još jedan o tome, jer ni onaj prvi nije o tome.

a da se bavim tom 'TV naukom' ne pada mi na pamet, već sam kazao da to prepuštam tebi.
a može i ova životinjka izbosne da ti pripomogne, ako ti baš zagusti negde, vidim da ste se fino našli.

Will-O'-The-Wisp

Kako bre nije? Pa, zar ti doktorat nije o teoriji žanra?!

Albedo 0

Television studies i jeste naučna disciplina, za razliku od doktorata o hobiju iz djetinjstva

Ghoul

Quote from: Бата Животиња on 11-04-2012, 23:58:09
Television studies i jeste naučna disciplina, za razliku od doktorata o hobiju iz djetinjstva

evo je D. obukla pantalone, stavila lažne brkove, i postuje pod svojim alter-nickom!
kakav glupan/glupača! xrofl

Josephine

Quote from: Ghoul on 12-04-2012, 00:03:43
evo je D. obukla pantalone, stavila lažne brkove, i postuje pod svojim alter-nickom!
:lol:   :lol: :lol:
Moram da priznam da sam se i ja nasmejala. Nastavite samo, zabavno je.

Ugly MF

...ljudi, jel gledo neko od vas uopste "Avatar:The Last Airbender" ?

Albedo 0

Quote from: Ghoul on 12-04-2012, 00:03:43
Quote from: Бата Животиња on 11-04-2012, 23:58:09

kakav glupan/glupača! xrofl

haha, je li moguće da jedan phD. jednostavno ne može da smisli ništa bolje

Moghouluće je!

Josephine

Ti, mali, brkati, pitanje je otkud Gul zna da nosiš pantalone??  8)

Ghoul

Quote from: D. on 12-04-2012, 02:27:58
Ti, mali, brkati, pitanje je otkud Gul zna da nosiš pantalone??  8)

pa vidi se iz aviona da je ta životinja - "kuče u čakšire". 8-)
njegovo pakosno kevtanje je toliko zabavno da sam povremeno u ozbiljnom iskušenju da NE ignorišem njegove paćeničke pokušaje provokacije.

Albedo 0

Josephine

Usul

Quote from: Ghoul on 11-04-2012, 23:24:05
kakva notorna budalaština!
znači, dramu ne određuje sadržaj i njegov tretman, nego - dužina?

Size does matter  :-D :-D :-D
God created Arrakis to train the faithful.

Ghoul

Truman

Ništa, ti napiši još jedan doktorat o tome, pa im ospori sve to. Vidim da si opak metodolog i da imaš fantastičan akademski pristup onome što ne poznaješ: "Ha, oni se ne slažu sa mnom! Kakvi moroni koji griješe! Ja ću sad da nastavim da budem u pravu..." Ako budeš malo više čitao iz oblasti poznate kao television studies (a ne samo Alister Krouleve budalaštine), shvatićeš zašto je došlo do takve podjele i da nema veze sa ovom tvojom pričom "dramu ne određuje sadržaj i njegov tretman, nego - dužina". To nema veze sa dužinom, već s tim da su to standardna pakovanja. Imaš i odlične drame u 20+ minuta. Ali, da ti mi koji o tome i nešto čitamo ne objašnjavamo. Ti posjeduješ Istinu, as always. Uživaj u njoj.

Ne zanima me vaša dubokoumna rasprava, ali ovo što si napisao je za... xuzi