• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta sam lijepo/so-so/ružno od serija gledao...

Started by Will-O'-The-Wisp, 29-10-2007, 16:20:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Will-O'-The-Wisp

"A life, Jimmy, you know what that is? It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."
– Lester Freamon (The Wire)

дејан

...barcode never lies
FLA

Truba

budući da u svemu kasnim tako da nije čudo što
ja tek gledam The wire
i to prvu sezonu
pravo zanimljiva prva epizoda iako traje 60 minuta nisam mogao odustati od gledanja :D
inace prepolovim po pola sata :D
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

DušMan

This is what happens when you get a BAFTA for Best Drama. Not only do you get the second series you were promised, but the channel throws in a Christmas Special hour long episode as well.

So, yes, E4 will now be broadcasting a Misfits Christmas Special on E4, written by show creator Howard Overman. Although in slightly less welcome news, the second series will now air next year, rather than ths November.

Still, that does mean an hour more of what has been considently the best super-power TV execution to date. If you haven't seen it, especaially you Americans, this is what multi-region DVD players were invented for.

Of course, whether they will resolve the cliffhanger with Nathan in the hour, or save that for the new series, I don't know. It could be a very lonely Christmas for him otherwise...
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

cutter

ako ga ostave u grobu celu sezonu, glumac će stvarno imati sužen manevarski prostor. em non stop monolozi, pa u jednoj epizodi gostuju crvi, drugoj krtica, trećoj klaustrofobija... kako je već besmrtan, pretpostavljam da može postepeno da razbije kovčeg i iskopa se. sem ako se ne zaglavi u zemlji i pri svakom oživljavanju odmah krene da se guši. a tu su i flešbekovi.

cutter

ja sam se recimo gledajući gorštaka uvek pitao da li im je bila prpa od giljotiniranja za vreme francuske revolucije. i šta bude ako ih pogode u glavu velikim kalibrom, odseku nešto što nije glava i slično. misfitsi bi se mogli pozabaviti tematikom padanja u limbo instant smrti ili permanentnošću sakaćenja, mogućnošćuosipanja tela - ta i partenon razvuku turisti kamen po kamen. i pre svega, od čega zavisi besmrtnikova vanjština - zašto je nejtan tinejdžer, meklaud mlad čovek a ramirez starkelja. mislim da je u nekoj gorštak seriji prikazano izrastanje ekstremiteta nanovo, ali to definitivno nije kanon.

Savajat Erp

Како вам се чини Harper`s Island који је већ при крају на РТС1? Неки је хорор-трилер или је бар тако описана...гледао сам пар епизода на РТС без икаквог реда, добра је сценографија и прича, реализација је мало климава, али сад сам кренуо да је гледам од почетка на ТВ-Шеку...прва епизода и није нешто, али милсим да серија као таква није лоша, видећемо...
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Truba

ja gledam WIRE i oduševljen sam prvom sezonom
ne mogu da vjerujem kako je ova serija relativno nepoznata
koga god pitam ljudi nisu čuli i ne mogu vjerovati da je tako dobra serija

zašto je dobra... mislim prije svega realistična je uvjerljiva ima dosta detalja vidi se kako je uloženo truda u scenarij

Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Savajat Erp

не бих рекао да нико не гледа, The Wire се помиње овде пар старница уназад, преко чега гледаш? Или си скинуо све сезоне?

Truba

mislio sam na ljude oko mene... doduse serija je vec "stara" a i tematika nije bas hm... za sire mase
skinuo sam s neta ustvari skinuli su pa mi poklonili... sad sam pri kraju prve sezone jedva čekam rasplet...pa cu napraviti "malu" pauzu pa onda drugu sezonu

Kunac

Trenutno pratim nekoliko serija, uključujući 30 ROCK i GLEE, obe apsolutno fantastične.

Nedavano je počela i treća sezona TRUE BLOOD-a. Videćemo, ali sam za sada zadovoljan.

Takođe, juče sam pogledao prvu epizodu serije PERSONS UNKNOWN (do sada je emitovano 3). Ova serija je najavljivana kao zamena za LOST.  Pilot me je zainteresovao (sedmoro ljudi je kidnapovano i prebačeno u pusti gradić gde se sve što preživljavaju detaljno snima), ali je još rano davati neku precizniju ocenu. Dopada mi se što će u pitanju biti mini serija, znači samo 13 epizoda (s opcijom za drugu sezonu - ali će priča prve biti koliko toliko zaokružena i stand alone).

Sedmoro iz PU:

1) ALL AMERICAN MILF-ica
2) HEROJ s TAJNOM
3) AFRO VOJNIK
4) VISOKA PLAVUŠA
5) BRIŽNI SUPRUG
6) ŽENA NA LEKOVIMA
7) EGOCENTRIČNI NEUROTIČAR
"zombi je mali žuti cvet"

Truba

ja ne mogu tako paralelno gledati
ja se posvetim jednoj sezonu ili 1/2 sezone onda drugu seriju pa treću seriju pa sedmu... pa se vratim na drugu sezonu prve serije :D hahah komplikovano je
al mi drago to raditi... simuliram Bobana u sedamdesetih kad je čekao po mjesec dva da pogleda jednu epizodu :D a serija nije film da se odmah pogleda zato razvlačim :D

Kunac

Meni prija da kombinujem pošto su serije koje gledam žanrovski raznovrsne. Sve zavisi u kakvom sam raspoloženju.

Truba

i dalje me prate tipfeleri vidim
dakle ništa novo

pogledao sam pretposljednju epizodu prve sezone wirea... možda najjača do sada...definitivno su likovi uvjerljivi... taman kad pomisliš da je neko đubre pokaže se tako osjetljiv
kad pomisliš da je neko od kamena bude tako slab a kad pomisliš da je neko pošten...ukrade novac

shrike

Svako kome se dopala ta serija upravo ističe ubedljivost likova.
"This is the worst kind of discrimination. The kind against me!"

Agota

30 rock mi je laka zabavna serija, imam prve 4 sezone prvu sam pogledala,trenutno sam pri kraju 4 sezone six feet under samo da je privedem kraju da bih mogla da pocnem da gledam dextera jer ako david fisher bude upola sjajan kao ovde ... :!: :!: :!:
the tudors sam zavrsila i poslednju 4 sezonu i valjda sad treba da pocnu da snimaju bordzije
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Truba

uh ja jedva cekam te tudore mada nisam nabavio jos nista
a sada gledam 13. epizodu "24" zanimljiva serija ... jest da kasnim jedno 10 godina ali sta ja mogu
ne kasnim samo u tome :D

Agota

Quote from: Ljudina on 27-06-2010, 20:20:18
uh ja jedva cekam te tudore mada nisam nabavio jos nista
a sada gledam 13. epizodu "24" zanimljiva serija ... jest da kasnim jedno 10 godina ali sta ja mogu
ne kasnim samo u tome :D

Mogu ja da ti prosledim tudore -(javi na pp) imam sve 4 sezone ,mada za poslednjih 5 epizoda 4 sezone nemam prevod ,a inace sto se tice prevoda hrvati su zakon i sto se tice preciznosti tajminga i tacnosti prevoda.Svaka im cast nikad ne skidam srpski samo hrvatski prevod .
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Truba

ma nema problema :D da ne saljes preko granice nabavit ce se nekako

sad sam odmah krenuo na 24 seriju nakon wirea po sistemu jedna epizoda jedan dan

bome vidi se razlika :) u wireu nema likova koji se ponašaju nelogično
nema likova koji nerviraju ili da su izvještačeni

DeHickok

Quote from: Savajat Erp on 24-06-2010, 13:23:38
Како вам се чини Harper`s Island који је већ при крају на РТС1? Неки је хорор-трилер или је бар тако описана...гледао сам пар епизода на РТС без икаквог реда, добра је сценографија и прича, реализација је мало климава, али сад сам кренуо да је гледам од почетка на ТВ-Шеку...прва епизода и није нешто, али милсим да серија као таква није лоша, видећемо...
Harper's Island je zanimljiva kombinacija slasher filmova i misterije tipa Agate Kristi (sa sve 10 malih crnaca  xwink2 ). Glumci su o.k., fotografija predivna,serija je laka  za gledanje i nema previse smaranja. Od negativnih stvari izdvojio bih neubedljivo,nelogicno, neuverljivo razjasnjenje  xuss ali i kao takvo opet je remek delo u odnosu na kraj Lost-a (off topic..moracu da malo povedem racuna, gotovo u svakoj mojoj poruci pominjem taj nesrecni kraj Lost-a...jos cete pomisliti da sam tim opsednut  :x ). Ja sam uzivao gledajuci prvih 11 epizoda a poslednje 2 ma koliko mi bile bezvezne mogu da prodju...dakle na skali od 1 do 5, trojka ;)
Kako je Biograf razotkrio samog sebe i ostale 'vinjarije...

Savajat Erp

ни Lost нисам одгледао до краја, али видим да сви прозивају крај серије...што се тиче Harper`s Island мало ми је глупаво да гомила људи загине у свакој епизоди, а нико ништа не изваљује...нпр. поп, она риба са кучетом...знам да је радња смештена у неких недељу дана, али wtf?  :shock:

Le Samourai

Unekoliko slichna Harper's Islandu, ali neuporedivo bolja, jeste trenutno tekuca serija Happy Town, zlochinachki preventivno kenslovana posle prvih par epizoda. Nije genijalno, ali vraca shmek Tvin Piksa u malo Holivudskijem ruhu, uz malo blago Lostovskog tvistovanja (in a good way). Bash shteta shto je tako rano ubishe dushmani.

Savajat Erp

на ТВ Шеку има неких 6 епизоде те серије...делује интересантно, ће се чекне после HI!

Will-O'-The-Wisp

Mene je Harper's Island razočarao. Da ne bude zabune, gledljiva je to serija, na momente i zabavna, ali potpuno prazna.

Prije neki dan sam ovjerio i pilot Persons Unknown. Christopher McQuarrie je pisao, pa rekoh da vidim. Neoriginalna, ali uvijek sexy premisa je skandalozno realizovana. Još se i vide budžetska ograničenja. Radi se o produkcijskom poduhvatu koji je Fox pokrenuo prošle godine sa (podjednako blijedom) serijom Mental: serija se snima nekoj južnoameričkoj zemlji, u koprodukciji sa dobrostojećom televizijom (u ovom slučaju Televisa i RAI), rasproda se po bijelom svijetu, a tek onda se nudi nekoj od američkih mreža za ljetnju šemu. (Sezona 1 je zaokružena da bi mogla da funkcioniše kao mini-serija ukoliko se ne naruči i sezona 2.) Ovog puta je otkupila televizija koja je groblje dobrih drama - NBC.

Odoh sad da gledam The Good Guys:!:
"A life, Jimmy, you know what that is? It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."
– Lester Freamon (The Wire)

SIMERIJANAC

Quote from: Ljudina on 24-06-2010, 13:33:20
ja gledam WIRE i oduševljen sam prvom sezonom
ne mogu da vjerujem kako je ova serija relativno nepoznata
koga god pitam ljudi nisu čuli i ne mogu vjerovati da je tako dobra serija

Svuda samo hvalospevi o WIRE kao o najboljoj tv seriji uz Rim i Dedvud i ja sam se nadao da će neka od domaćih stanica konačno da je otkupi pošto je već stara, ali  ništa od toga.
Nema druge,kad završim Spartaka,moraću da se dam u potragu.

cutter

veran je u blicu najavio žicu na b92 pa ćeš moći da je gustiraš u raznim kreativnim terminima uz nešto reklama i vesti iz zemlje i sveta.

SIMERIJANAC

Sjajna vest,hvala čoveče!  :!:
Kad sam istrpeo reklamni teror posvećen SP u Africi,te standardne reklamne pakete ću lako izdržati.

Ugly MF

Ja sad nabaso na nekakvu 13 epizodnu KINGDOM HOSPITAL!
Steva Kralj adaptiro za TV, al nije on tvorac!?!?

Starije nesto, al nisam stigo gledati, ima li ko da je vidio to, valja li se smarati ?
Pocinje kako neka deca u ratu North and Sautha izgorela pa tu dignuta bolnica, prvih par minuta, jos ni slova nisu prosla krenuli duhovi!
Ali stigo da pogledam samo tih par prvih minuta...

Savajat Erp

то је ваљда америчка верзија Kingdom-a Ларса фон Трира, боље пробај са правом скандинавском верзијом, жешће је истрипована, била је на некој од домаћих телевизија пре неколико година, одгледао сам неколико епизода и онда неповратно изгубио ток исте...

ginger toxiqo 2 gafotas

...ja sam u  samom finišu (još 2 epizode) gledanja GLEE uspešnice, a osim toga pratim (ritmom od epizode na dan ili epizoda po epizoda kako nove dospevaju na net) i ove:

* TRUE BLOOD, treća sezona
* 30 ROCK, četvrta sezona
* SUGAR RUSH
* THE GOOD GUYS
* PERSONS UNKNOWN
* JUSTIFIED
* UNITED STATES OF TARA, druga sezona

...a sudeći po prvim epizodama/pilotima, svakako ću pratiti i MEMPHIS BEAT i RUBICON, uskoro (za dva-tri dana) načinjem i PARTY DOWN...
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Le Samourai

Party Down je odlichan. Uvek mi bude zhao kad se zavrshi sezona (kao pre par dana), jer ga malo ima a dugo se cheka.

zakk

Jako sam srećan kako je GRAVITY ispao, i nadam se da će ga nastaviti.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

crippled_avenger

Krenula nova sezona ENTOURAGE. Zadovoljan sam kick-offom. Ne obazirite se na kritike.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Le Samourai

I ja sam zadovoljan. Prethodna sezona je bila slaba za Entourage standarde, ali ovo je vec na mnogo boljem putu. Nik Kasavetes+pokerashi=priceless.

crippled_avenger

Hm. Znaš kako, ja se ne bih složio. Meni je jedina slaba sezona ENTOURAGE bila peta. Šesta mi je legla. Nije mi među najboljim, ali mi je bila dobra. Peta je naprosto izgubila duh ENTOURAGE i u pripovedačkom i u vizuelnom smislu, kao druga polovina četvrte sezone 24 što je izgubila koncept te serije. Samo što se 24 nikada nije dozvao posle toga a ENTOURAGE jeste.

Le Samourai

Uh, tu se skroz necemo slozhiti. Meni je bash peta bila jedna od najboljih. Medellin je slavno propao i svima jebao kevu, i sad se svi nose sa time, Drama ima frku sa serijom, Vini ide da radi vatrogasce sa Vernerom Hercogom, i naravno tu je i najbolji finalni klifhenger sa Martijem. Pretpostavljam da mislish da nije u Entourage duhu jer Vini nije vishe tolika zvezda, ali meni je prijala promena. A u vizuelnom smislu je svakako doshlo do promene, poshto su ako se ne varam tada i preshli na vajdskrin.

A u 6oj mi je smetalo mnogo stvari. Em su rasturili bandu, em su se najvishe bavili nekim sapunichastim, shpanskoserijskim akcijama poput E-Glavudza romanse za koju mislim da niko na planeti nije navijao, i generalno se potpuno izgubio fokus serije dok su svi likovi poslati da se bave nekim nesuvislim plotovima, koji ultimativno nigde nisu ni otishli, osim shto su verili Eja - shto me takodje nimalo ne raduje.

Zato me je i obradovalo shto su u ovoj sezoni odmah udarili po Vinijevoj karijeri i njegovoj daljoj transformaciji radom sa Kasavetesom, i Dramin subplot trenutno deluje vrlo zanimljivo, tu josh uvek visi E kao plotline za koji nisam siguran kuda ce ici.

crippled_avenger

Pa dobro, ja nisam onog reditelja doživeo kao Herzoga, više kao Petersena.

Moj problem je bio u tome što su zapleti postali sitkomasti i suviše zaokruženi na nivou epizode, izgubio se klifhenging među epizodama a vizuelni stil je postao klasičan plan-kontraplan bez onih kadar sekvenci koje je do savršenstva doveo Julian Farino. Prosto serija je izgubila tu vizuelnu dimenziju tih dugih kadrova koji su se meni jako dopadali i u kojima su ambijenti odlično igrali.

Naravno, bilo je sjajnih momenata, recimo Radiohead na aerodromu kada Ari hoće da postane šef studija. To je bromance u najčistijem obliku, ali generalno tu je serija pala.

Uz sve sumnje, u šestoj sezoni se vratila na staro kako u vizuelnom smislu tako i na planu tempa izlaganja priče.

Le Samourai

Nije ti na planu priche bilo previshe...razudjeno? In a bad way? Mislim, nisam imao neke posebno ozbiljne probleme, ali mi nekako nije gelovalo.

crippled_avenger

pa znaš kako, ima đavla u tvojoj primedbi, ali meni je ključ te serije atmosfera, karakteri i ritam. to je manje-više bilo tu. ali svakako da su treća i četvrta bile snažnije na nivou priče.

peta je s druge strane imala taj vrlo strejt ritam. te kao KRUPNE odluke koje su rešene u konvencionalnim scenama. tu mi recimo finale nimalo nije leglo. ono kao, otpustio e.-ja, nije ga otpustio, sve se ubrzalo kao u nekoj "običnoj" seriji...

Le Samourai

Pa dobro, i to stoji. Ali opet, da se nije tako razreshilo, gledali bi seriju o Lindzi Lohan, a to tek ne bi bilo u duhu Entouragea.

DušMan

FUCKFUCKFUCK!!!

Starz cancels catering comedy 'Party Down'
By Elizabeth Guider

They're partying no more at Starz.

Cult comedy "Party Down," which centers on a catering crew of aspiring Hollywood actors and writers, has had its renewal invitation turned down by Starz management under recently installed boss Chris Albrecht.

Ditto for "Gravity," a first-season drama which focuses on an out-patient program for suicide survivors and stars Krysten Ritter, Ivan Sergei and Ving Rhames.

Neither set the ratings world on fire; in its recent second season, "Party Down" slipped to about 125,000 viewers. The cult, in other words, was more like a coterie.

"Party" follows the sextet of actors and writers, as well as lost souls in their entourage, as they do their gigs and try for their big break. Each episode finds the team -- which has included Adam Scott, Ken Marino, Megan Mullally, Ryan Hansen, Martin Starr and Lizzy Caplan -- working a new event and mixing it up with their clients.

It was created and primarily written by John Enbom, Rob Thomas, Dan Etheridge, and Paul Rudd.

"After careful consideration, we've decided not to continue on with subsequent seasons of Party Down and Gravity," Stephan Shelanski, executive vp programming for Starz Entertainment, said Wednesday.

"Starz remains committed to aggressively expanding our original programming lineup," he added.

Under Albrecht so far, it's big-bucks miniseries like "Spartacus" and "Pillars of the Earth" that are getting the green lights and the attention.

Kunac

THE GOOD GUYS su zaista dobri. (Pogledao sam za sada 5/12.) Odavno me jedna nova serija nije toliko obradovala. Savršena mešavina komedije i akcije - svaka epiozda je praktično film za sebe.

PERSONS UNKNOWN je sve problematičnija kako napreduje. (Pogledao sam za sada 4/13.) U poređenju s ostalim serijama koje gledam ona je ubedljivo najmanje dobra.

Druga sezona serije UNITED STATES OF TARA je super. (Pogledao sam za sada 5/12.) Poboljšanje u odnosu na prvu, ako mene pitate.

Le Samourai

Quote from: DušMan on 01-07-2010, 09:35:19
FUCKFUCKFUCK!!!

Starz cancels catering comedy 'Party Down'

Noooooooooooo!

Ali ipak, sa 125k gledalaca ne mogu da ih krivim...

Savajat Erp

е, до рца!! http://www.nydailynews.com/news/national/2010/07/01/2010-07-01_feds_zap_bootleg_film_sites_in_sting.html
а таман сам почео унапред да се наслађујем серијама које ћу гледати преко Шека... :x :x :x

DušMan

Danas je dan za loše vesti iz Amerike.

Savajat Erp

шта се још лоше десило?

DušMan

ginger toxiqo 2 gafotas

...večeras sam načeo drugi serijal BEING HUMAN uspešnice... jako sam zadovoljan viđenim - zaplet je vešto proširen, priča boostovana uvek dobrodošlim motivom osvete, ima naznaka buduće ubedljive drame, likantropske transformacije su dodatno tehnički unapređene i deluju odlično, a i sve skupa se vidi ambiciozniji produkcioni pristup... tufahija at its best!!!
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Savajat Erp

одгледао сам Harper`s Island...све у свему занимљива је за гледање, али не толико да бих је сачувао на компу, има све одлике слешера-80% глумаца су толико иритантни да је право мало славље кад неки загине, а загину скоро сви, ликови праве скроз нелогичне одлуке итд. сем тога постваља се питање где су остали становници острва? пре кркљанца појављују се у гомилама, а после нема ни трага од њих...најгори моменат-енглески фићфирић се дере из петних жила дозивајући своју заробљену рибу (way over his league  :lol:) "Клоооииии!!!" и тако петнаест пута. Крај је нелогичан и глуп у потпуности, мислим ставрно нисам очекивао да је баш тај лик главни помагач убице, али мотивација је неубедљива до бола...без обзира на све мане серија је добра за гледање...кад нема ништа боље, наравно.