• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta sam lijepo/so-so/ružno od serija gledao...

Started by Will-O'-The-Wisp, 29-10-2007, 16:20:25

Previous topic - Next topic

Edgar Alan Chumak and 1 Guest are viewing this topic.

crippled_avenger

Forget Emmy. Glee is generating some serious Oscar buzz.

Academy Award winner Javier Bardem is expected to appear this coming season as a rock star who befriends Artie (Kevin McHale).

Bardem pitched the idea to Glee boss Ryan Murphy, with whom he worked on this summer's Julia Roberts starrer Eat Pray Love.

"We're going to rock the house," enthuses Bardem, who became an unabashed Gleek after watching the entire first season in one week. "We're going to do some heavy metal — Spanish heavy metal, which is the worst." (Reporting by Dave Karger)
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

crippled_avenger

Pogledao sam pilot za novu BBC3 seriju DAPPERS. Ova serija bi se mogla definisati kao MILFs BEHAVING BADLY ako bude prihvaćena i razvijala se dalje. Problem sa ovom epizodom je u tome što nije dovoljno duhovita, ali podela je sjajna a koncept je zanimljiv, plus je tu Lenora Crichlow.

Truba

kakav je odnos 24. serije izmedju prve i druge sezone
ima li u drugoj sezoni senatora palmera i one ekipe iz antiterorističke jedinice...
koja je vremenska distanca
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

crippled_avenger

Druga sezona je slabija od prve ali je zanimljiva. Svi likovi se pojavljuju ali je prošlo par godina pa su im se pozicije promenile, sada je Palmer vlast.

Truba

Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Truba

opet ja sa svojim pitanjima

kakav je odnos prve i druge sezone wirea
kakav je deadwood prva sezona
i nešto iz naftalina kakav je prvi ciklus babilon 5

shrike

Prva sezona govori o crnim dilerima kreka i heroina. Pošto ih na kraju te sezone (skoro) razbucaju ujedno bude i rasformirana policijska jedinica.
Druga sezona se orijentiše na ono što se događa u baltimorskoj luci (problemi radnika, zloupotreba sindikata, šverc robe, ruska mafija) i ona jedinica iz prve sezone biva ponovo oformljena. Radnja se tek se povremeno dotiče Stringera i ekipe.
A što se Deadwooda tiče meni su likovi u toj seriji i oni neverovatni dijalozi gde po nekoliko puta vraćam scenu da ukapiram šta su rekli, nešto stvarno fascinantno. Nema nijednog pozitivca, svi su negde ispali pokvareni. I sve je prožeto crnim, najcrnjim humorom. Ja ne mogu da izdržim a da ne prsnem u smeh gledajući onog Jana Mekšejna.
"This is the worst kind of discrimination. The kind against me!"

cutter

to je multikulti organizacija, nije ruska mafija.

Perin

Ja završio sa 6 sezonom House M.D. Prejebeno odlično, meni zasad možda ponajbolja serija u poslednjih deset godina. Svaka sezona je bila zanimljiva, serija drži pažnju a Hju Lori je nezamenjiv!

Truba

koliko sam dugo u mraku neznanja živio izbjegavajući serije
sada sve nadoknađujem tako da ću i tog hausa gledati
jednom

ginger toxiqo 2 gafotas

...ispratio sam čitavu drugu sezonu UNITED STATES OF TARA i sa radošću mogu da ustvrdim da je ova serija zadržala visok nivo sveopšte izrade, pri tom dodavši nekoliko potentnih dramskih rukavaca i dobivši na intrigantnosti...

*** broj Tarinih altera raste li raste, ako tako nastave, biće ih kao u, nažalost, nikada snimljenom ostvarenju Jamesa Camerona THE CROWDED ROOM, way, way, way before...
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

ginger toxiqo 2 gafotas

...prijatno me iznenadila i prva sezona JUSTIFIED,serije koja je, barem po meni, otpočela kao sasvim korektan srednjački rad, a onda tokom sezone dobijala na intenzitetu, osobenosti, bogastvu motiva i sveukupnoim kvalitetu, a Timothy Olyphant nanovo pogodio pravo u metu stvorivši još jedan ubedljiv lik...

...za one koji ne znaju, JUSTIFIED  je zasnovana na liku iz nekoliko pisanija Elmora Leonarda (čije je prisustvo označeno umešnim ejpovanjem njegovog osobenog dijaloga i pristupa dinamici događanja) koji je udružio (producentske) snage sa Grahamom Yostom (scenaristom oba SPPEDa), a u pomoć je pritekla grupa izgnanika iz rediteljske A klase (Michael Dinner, Jon Avnet, Rod Holcomb, John Dahl...)...

....za nestrpljive moram da naglasim da je JUSTIFIED sjajan primer serije grower tipa...

ginger toxiqo 2 gafotas

...prvi serijal britanske damsko-damske izuzetnosti SUGAR RUSH me je zbilja doveo do najiskrenijeg ushićenja, a hladan tuš me je dočekao kada sam načeo drugi serijal (urađen godinu, manje-više, dana nakon prvog) - naime, drugi serijal donosi upadljiv (rekao bih, i previše agresivan) zaokret u tonu i izrazu, ali sam posle početnog šoka i prve dve epizode na klimavo klimavim nogama, dočekao da se stvari u kasnijim porcijama drugog serijala koliko-toliko vrate u očekivanu normalu (mada mi i dalje pomalo smeta odluka da se brižljivo kumulirana energija među glavnim junakinjama razvodljava ponovnim i ponovnim uvođenjem novih likova sa kojima one hrle u interakciju)... ali i dalje pusla od seije!

ginger toxiqo 2 gafotas

... stvari se klimaju i u drgom serijalu BEING HUMAN gde je upadljivo izdašniji budžet doveo i do rasplinjavanja suštinske drame identiteta glavnih junaka... treća epizoda drugog serijala je krajnje problematična, ali stvari već u četvrtoj nanovo kreću uzlaznom putanjom, uz ogradu da je posezanje za dugačkim flešbekovima koji nam oslikavaju već poznate dimenzije psiholoških profila ključnih likova ipak problematičan i rizičan potez... ali BH je i dalje in a league of its own!

Tex Murphy

Wow, sasvim slučajno otvorim topik i vidim serija sa Timotijem Olifantom! Odmah leti na listu serija za skinut!
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Le Samourai

Ja bih ipak kod Josta mnogo pre Speeda izdvojio meni lichno omiljenu seriju iz poslednjih godina, Raines sa Dzefom Goldblumom. Naravno, kao i gotovo sve ostalo shto valja, nije zazhivela, te se zavrshila na sedmoj epizodi.

A Justified je tiho tinjao, a onda od pola sezona krece da vozi i zavrshava se odlichno. Verujem da bi druga sezona mogla i da nadmashi prvu; sad su sve kockice sklopljene na vrlo zanimljiv i intrigantan nachin.

Ugly MF

Sto sam ja nabasao na neobicnu seriju..
LEXX
Iz 1997, troje na nekom brodu koji je insekat,dzinovski...
Prva sezona je ustvari 4 filma po sat i po, pa idu jos tri sezone.
To je nesto najjeftinije, na momente najlucidnije ikad snimljeno, a da nije parodija...

Mada scenaristicki..hmm...vredi mu dati sansu itekako.
dosta nepredvidivo..
pogotovu gde je 80% plota sexeroticno driveno, i to bez mnogo libljenja da se ponesto gejovstine ..hmm... provuce...
hehe..

Ko ima visak vremena...ima se nagleda...ja sam na kraju 3 sezone , ima ih 4, sve su ...razlicite....

A da, postoji i glava robota koji je ...jedinstven na svoj nacin... :)

Truba

i ja sam bas cuo za to
mada nes ne volim starije serije gledati
koje nisam gledao kao bebiš

Ugly MF

Quote from: Ljudina on 19-07-2010, 11:41:45
i ja sam bas cuo za to
mada nes ne volim starije serije gledati
koje nisam gledao kao bebiš
Imam linkove sa dosta dobrim kvalitetom za tu velicinu fajlova...
Jes starije, sporije...nego danas nasta smo navikli, ali me najvise zadivljuje kolko su oni ozbiljni u tome sto rade...
I da je to opstalo 60 i kusur epizoda, hehe...

Truba

ja upravo gledam dosje x
prva sezona... to je starije od te tvoje serije
medjutim dosje x sam gledao kao dječak
pa imaju drugu dodatnu vrijednost za mene...
od tih "starijih" serija samo sam babilon 5 nabavio

Ugly MF

uff, ja taj Babilon nikako da pocnem...

Truba

doduše Satr trek TOS i NG ne računam u staro :D hahah

Will-O'-The-Wisp

Samo da prijavim dvije interesantne serije:

BLUE MOUNTAIN STATE. Najbolji sitkom još od Eastbound & Down. Anarhično, visceralno, pogano, retardirano, duhovito. Zamislite American Pie koja se bavi samo igračima američkog fudbala. Likovi su jako simpatični, situacije nadrealno sumanute. Ne pamtim kad sam se toliko smijao, čak i na najglupje fore. Do sada je ispucana jedna sezona, a otkupljena je i 2. Ide na Spike TV, poznatoj po ne-baš-uspješnim serijama poput Blade i The Kill Point. 13 epizoda.

THE GATES. Ovo je iznenađenje. Moj ovogodišnji guilty pleasure no. 1. Kao Desperate Housewives i Eureka, samo sa vampirima, vukodlacima, sukubusima, vješticama i ostalim poganima. Sapunjara koja je pisana da vas drmne na prvu loptu: nema tu likova, to su tipovi, da se ne lažemo, ali je sve jako lijepo ukomponovano, sa dovoljno misterije, intrige i melodrame, da se pije kao pivska medovina. Znači, serija "vozi", i boli vas za sve drugo. Bar znam da je tako kod mene. Još jedna od ovogodišnjih Foxovih međunarodnih koprodukcija koja je prodata ABC-u. Steve Miner je producent, a Rhona Mitra glumi krvožednu domaćicu. :!: 10 epizoda (4 prikazane).
"A life, Jimmy, you know what that is? It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."
– Lester Freamon (The Wire)

Le Samourai

Auh, Vile, ne da ne mogu da se slozhim, nego su mi piloti ove dve serije bili bukvalno negledljivi. BMS josh mozhda i prodje kao neka ne-najgora tresh video komedija, ali Gates je uzhas nad uzhasima.

Will-O'-The-Wisp

Mogu da shvatim takav stav, ali mislim da imamo potpuno različita očekivanja od ovih serija. Meni je falila jedna nezamarajuća prime-time sapunjara koja ne pokušava da bude nešto što nije. Dakle, fin seting, strandardna raspodjela tipova, misterija.

Isto je i sa očekivanjima od Blue Mountain State, s tim da je ovo jako dobra serija. Recimo, epizoda sa "pocket pussy" je remek-djelo. Ovakvih stvari nema na TV-u, i zbilja je osvježenje.
"A life, Jimmy, you know what that is? It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."

Ugly MF

BMS je zezanje do bola, i ne smeta u pauzama, cak stavise i prija, a za tu sa Rhonom nisam cuo, probacu, (Rhona ima tako inspirativnu facu za BDSM izivljavanje...hmmm)

crippled_avenger

Pogledao sam prvu epizodu BBC mini-serije THE SILENCE i preporučujem je. Odličan pomalo leftfield krimić.

crippled_avenger

Englezi su potpuno izgubili razum. :) Moffatov SHERLOCK je potpuno ludilo. Jedan od onih slucajeva kada televizija uspe da se u najboljem smislu priblizi savremenom stripu. Paul McGuigan je naravno vrhunski reditelj sa holivudskim iskustvom tako da je sve odlicno realizovano i na osnovu prvih sat i po, reklo bi se da BBC ima novi klasik.

cutter

Novi Šerlok? Radar mi je zakazao! Trčim!!!!!!!11111!!2122122223!

crippled_avenger

SHERLOCK je potpuno ludilo! To je stvar koju morate pod obavezno da pogledate.

Ugly MF

Fala , overicemo Sherlocka, minut pre no sto sam vido ovde, nabaso na njega ali htio cekati komplet pa da odgledam.

E, ja koji pratim TRUE BLOOD , iako nisam bas kompletni "homofob",moram da upozorim na preeeteranu pederaju...
Ja sam znao da je film "Intervju sa Vampirom" metafora za pedere, ali dal ce svako ko danas da pravi pederske serije i filmove umesto njih da koristi vampire?

Bram Stoker se prevrce jadan...

Meho Krljic

Ja skinio Šerloka u 720p. God bless HDTV.

Will-O'-The-Wisp

Will-O'-The-Wisp

Meho Krljic

To valjda ide jedno uz drugo. Ali nisam pravi buržuj - sa poreklom - više sam privremeno u posedu malo većih prihoda nego što je normalno.

Will-O'-The-Wisp

crippled_avenger

Možeš slobodno da pogledaš prvu. To je TV film od 87 minuta, zaokružena priča.

Melkor

Da li je to Study in Pink? Ako je to, ja sam nasao samo 720p tako da ti i HDready zavrsava  xfrog No, salu na stranu, ozbiljno pitam da znam sta da skidam.
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Will-O'-The-Wisp

Serija je apsolutno pervezna. Moffat je pokidao!  :!:

P.S. Da, to je "A Study in Pink", inače vrlo uspjela adaptacija romana A Study in Scarlet u (post)modernom setingu.

Melkor

"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

cutter

Zbilja je izvrstan novi Šerlok, s tim da su Mofatova rešenja u prvom planu u odnosu na Kumberbačovu interpretaciju, koja je dobra. Podvlačenje dedukcije slovima na ekranu mi se posebno dopalo i ne bi bilo loše ceo kanon interpretirati u ovom ključu. No ipak se radujem izboru slobodnog pristupa Šerloku po ugledu na Ratbonov serijal.

Will-O'-The-Wisp

Nije lako Holmsove prednosti učiniti relevantnim danas. Moffat je to uspio. Zato sam toliko zadivljen.

cutter

U principu, Holms našeg doba ne mora da se napreže baš poput Dojlovog da bi održavao status usmerenog polihistora koji se razume u nijanse londonskog zemljišta, vrste duvana, manuskripte ili pčele. Jedan laptop, ili kako smo videli mobilni mu omogućava da u par klikova proveri kišu u Kardifu, i takve spravice čine njegov metod i uverljivijim nego što je to listanje almanaha i ostalih elemenata viktorijanske kartoteke. Naravno, Mofat nije pao u traljavo CSI forenzičarenje a ni u pseudonaučna, forsirana objašnjenja facijalisa viđena u Rothovom Lie to Me. Klasična Šerlokova dedukcija je u prvom planu, kako i treba da bude, a pozivanje eksternog mozga je elegantno dopunjuje. I super je što to deluje kao lako rešenje.

Ugly MF

Quote from: crippled_avenger on 27-07-2010, 02:29:50
Možeš slobodno da pogledaš prvu. To je TV film od 87 minuta, zaokružena priča.
Stavljamo na skidanje!
Inace sam oduvek bio fan Holmsa.
Cito , gledo, skoro pregledo opet Bretovog, Daunijevog overio par puta, spremam se da skinem onu crtanu seriju kad ga kloniraju u 23.veku,
a bogami sam se kao klinac odusevljavo i sa Herlokom Solmsom u mikijevom zabavniku..

CSI serije su mi uber monotone i ne zanima me niti jedna jedina....

crippled_avenger

Moffat je učinio sve da dosledno transponuje Holmesa u savremene okolnosti sa posebnim akcentom na mobilne telefone, računare, forenzičku maniju, činjenicu da postoje DEXTER i HOUSE MD, i da ga rehabilituje od preteče u njihovog savremenika. Isto tako važno je napomenuti da je Moffat uzeo u obzir u međuvremenu konstatovana konotativna značenja ovog lika, ali da njima nije opteretio svoj rad kao Singer u X-MEN.

Benedict Cumberbatch igra Holmesa sa swaggerom koji je potreban. Brett je mrtav, a mrtvi su i drugi slavni glumci koji su obeležili Holmesa nekim ranijim generacijama. U fazi kada je Downey Holmes, Cumberbatch je itekako dobro rešenje za ovu ulogu. Martin Freeman je isto odličan kao Watson koji je takođe izvanredno reaktuelizovan, a naročitu poslasticu barem za mene u prvoj epizodi predstavlja Phil Davis, glumac i reditelj izvanrednog filma ID koji igra počinioca zločina.

Moffat pokazuje da se snalazi u formi filma od 90 minuta, iako je scenaristički nepogrešivo televizijski. U saradnji sa rediteljem Paul McGuiganom koji je oduvek bio zanimljiv ali je sa filmom PUSH prošle godine uspeo da se vrati u samu žižu interesovanja, on gradi jedan vrlo svež izraz u kome pored tipičnih pripovedačkih tehnika baziranih na fizičkoj radnji i dijalozima uvodi i značajan element teksta ispisanog na ekranu koji opisuje razmenu SMS poruka, značajnih za likove i svojstvenih za epohu. U filmu CHERRYBOMB je to rešenje dosta korišćeno, ali u SHERLOCKu je ono značajno za sam zaplet i učestvuje u izgradnji dramske tenzije. Još od špice za BUCK HOWARDa meni je to rešenje delovalo izuzetno atraktivno ali sada ono dobija svoju punu primenu i uspostavlja se gramatika njegovog korišćenja koje će ga ubrzo učiniti prihvatljivim i često korišćenim.

U svakom slučaju, BBC ove godine nadmašuje sebe iz sedmice u sedmicu.

zakk

Odgledah i ja Šerloka i, mada mi nije oduvao radkapne s mozga, baš sam zadovoljan. Još više sam zadovoljan načinom na koji nas stavljaju u samu proceduru dedukcije: jako ne volim te monologe gde detektiv objašnjava šta je video. To je naravno obavezno, ali ovim stripovskim pojašnjenjima baš osvežava stvar.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

lilit

Trebalo mi je 20-ak minuta da se naviknem na facu Benedict Cumberbatcha kao Šerloka (glas mi je pomogao  :lol:), a Martin Freeman, kao Votson, je idealno rešenje. Još od The Office mu uloga nije tako dobro legla. Tekst na ekranu, korišćenje gedžeta, Votsonov blog (vs. diary)...sve deluje nekako, ajd recimo, prirodno. Baš mi se dopalo. Koliko epizoda ima po sezoni?
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

cutter

Za sada tri, ali kako je rejting prve epizode pokidao nema razloga da bbc glavešine ne odobre još.

Meho Krljic

Odgledo Šerloka. Vrlo dopadljivo. Svaki pravi gik imaće nekoliko orgazama tokom epizode.