• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta sam lijepo/so-so/ružno od serija gledao...

Started by Will-O'-The-Wisp, 29-10-2007, 16:20:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Mark

Pogledao sam Sherlock: A Study in Pink i moram da kazem da iako se radi o zanimljivoj i hrabroj adaptaciji nisam mogao da ne primetim jednu poveliku nekonzistentnost, tesko oprostivu za ovaj tip krimi-drame - ubica je svoj MO objasnio na potpuno drugaciji nacin nego sto  nam je to u prvom delu filma pokazano. 
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

M.M

Pogledao sam sinoc sinoc prvu epizodu The Walking Dead. Svidela mi se. S obzirom da seriju radi Frank Darabont nisam ocekivao nista manje.
Nijedan poraz nije konačan.

marduk

Quote from: Mark on 21-10-2010, 06:20:57
Pogledao sam Sherlock: A Study in Pink i moram da kazem da iako se radi o zanimljivoj i hrabroj adaptaciji nisam mogao da ne primetim jednu poveliku nekonzistentnost, tesko oprostivu za ovaj tip krimi-drame - ubica je svoj MO objasnio na potpuno drugaciji nacin nego sto  nam je to u prvom delu filma pokazano. 

Eto, ja se toga i ne sećam, uglavnom, NOVI Šerlok (2010) me je instantly kupio sjajnim dijalozima i šerlokovim dedukcijama. Sve tri epizode su poprilično vredne truda, sa manjim oscilacijama. Sve u svemu, dah svežine u šerlokijani. S obzirom na to da nisam gledao Ričijevog Š., ovo mi je leglo samo tako. Sledeća sezona 2011, valjda još 3 filma (epizode).

crippled_avenger

Pogledao sam prvu epizodu nove BBC serije o lezbijkama LIP SERVICE. Dobro je, mada ne i groundbreaking kako su najavljivali. Gledaću dalje.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Ugly MF

Quote from: crippled_avenger on 22-10-2010, 12:04:25
Pogledao sam prvu epizodu nove BBC serije o lezbijkama LIP SERVICE. Dobro je, mada ne i groundbreaking kako su najavljivali. Gledaću dalje.

Dobre ribe? Sexy scene? daj malo....spikaj...

crippled_avenger

Ima dobrih riba. Ima i odličnih. Ima dosta steamy scena seksa. U tom smislu, serija ne oskudeva. I to koliko shvatam, stvarno tako rade :)

Ugly MF

slavko

Da li je neko gledao dokumentarnu seriju,koju je Nikita Mihalkov pre nekoiko godina uradio za rusku televiziju?Naslov je "Rusi bez Rusije" i bavi se Rusima koji su bili prinuđeni da u ogromnom broju napuste zemlju u vreme boljševičke revolucije.

crippled_avenger

LIP SERVICE dobar i u drugoj epizodi, plus se ne štedi na seksu!

crippled_avenger

Kome se dopao SHERLOCK, preporučujem britansko DVD izdanje. Imaju alternativni pilot, prva i treća epizoda sa komentarima i making of. Jako lepo urađeno.

Ugly MF

Eh, Prati l ijos neko CAPRICA?
Prequel serija GALACTICA...?
Ima malo gilti plezra, ali moz bude da ima nekaaakog smisla u stvaranju cajlonaca....

Lord Kufer

Gledo sam poslednje dve epizode. Izdaleka su krenuli, dosta neubedljivo, dosadno, sapunaški... Nije ni prineti po intenzitetu Battlestaru.

Ugly MF

Maaa, ja sam gledo otpocetka...
Ima momente, znas ono, ali jes previse kenjaze, dramaze a premalo akcije...
Mada scenografija,atmosfera i tako to, i nije za bacanje...

A ima i Cajlonaca! :)

DeHickok

Quote from: DeHickok on 19-10-2010, 11:48:18
pogledao sam 18 epizoda prve sezone Fringe. I mada je definitivno dobila u kvalitetu od neke 12,13 epizode i dalje je na nivou slabije epizode X files-a. Ipak, nastavicu sa gledanjem jer me svaki put efikasno uspava  :lol:...dakle, za ljude sa nesanicom, Fringe je pravi izbor za vas xwink2
Ko o cemu ja o Fring-u ;)...Druga sezona je apsolutno neverovatni napredak u odnosu na prvu pa eto, moram priznati, postao sam Fringe fan. Nesto slicno desilo mi se gledajuci serijale Angel i Supernatural. Prve sezone sam jedva nekako pregurao ali su me posle potpuno navukle.
Kako je Biograf razotkrio samog sebe i ostale 'vinjarije...

Ugly MF

Quote from: DeHickok on 27-09-2010, 12:07:19
Quote from: SVAROG on 27-09-2010, 11:49:50
Preguraj nekako ovih nekoliko pocetnih epizoda a zatim te ceka blago ..at the end of the rainbow!
Hvala :)

Nema na cemu, samo uzivaj!
:)

lilit

Misfits, 2. sezona, dobra 1. epizoda!  :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Meho Krljic

Ugly MF

Planiram se prestati gledati SVE Americke Serije...
ALI SVE!
Ne postoji serija,mozete proveriti, neka cak i u svaku drugu epizodu ubacuje jednu istu repliku...
"IT'S COMPLICATED!"
U svakoj je sve komplikovano!
Nema serije koja nije komplikovana a neka i po vise puta!
Ako nesto oce da se da na vaznosti , onbda je komplikovano!

Imam osecaj da me/nas smatraju za  tolko glupe, da to ne da prelazi u bezobrazluk, neeegooooo... ostavlja bez reci!

U Americi je sve komplikovano!
Oni su svi nesto kao above the life , iako nema veze s vezom, situacije prezvakane milion puta, resenja jasna klincima u jaslama, ali kod njih je Komplikejted!

Poceo sa mda osecam averziju prema Americkim serijama i jeziku uopste....
pocecu da ucim Francuski samo da ih ne slusam vise!

lilit

a francuski ce ti biti i od vece koristi.  :lol: :lol: :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Ugly MF

Quote from: lilit_depp on 13-11-2010, 02:10:09
a francuski ce ti biti i od vece koristi.  :lol: :lol: :lol:

Hehe! Lili,Faco!
...bolje da poskidam sve postojece Francuske stripove sa neta i iscitavam ih , nego da blenem u ove ....komplikovane....''bo ih ja komplikovane

cutter

Quote from: cutter on 18-01-2010, 23:48:52
šta mislite, kako će da izađe iz groba? ja mislim da će chavka da mu čuje misli kad bude u blizini spomenika pa će ga iskopati.
ou jea.

a i zakk je nabo.

Quote from: zakk on 19-01-2010, 10:42:56
Moraju bar jednu epizodu da ga ostave zakopanog, stvarno ne bi imalo smisla :)

A moja upravo smišljena teorija je da će chavka da dođe da ga oplakuje, a zatekne ga dok se briše čarapom nakon što je "mislio o njoj"™, te ga iskopa i premlati :)

Tex Murphy

Quote from: crippled_avenger on 22-10-2010, 12:04:25

Kul! Nadajmo se da je bolje od nesretnog L Worda.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Ugly MF

Misfits....de nadju onolke frikove na tako malom mestu...?

cutter

AMC je ukinuo Rubikon. Mene ta serija kupila nije, manje zbog tempa rešavanja zagonetki (gomila kadrova u kojima junak po par minuta blene dok nešto rešava ofskrin), više zbog glavne linije priče čije odmotavanje nisam bio voljan pratiti jednom nedeljno. Možda sada kada imam epizode na gomili uzastopce pogledam da li je šteta što neće biti druge sezone. Džejms Bedž Dejl je tu ipak delovao znatno snošljivije nego u malaričnom Pacifiku.

crippled_avenger

Druga epizoda MISFITSa je na nivou. Ima par izvanrednih scena!

Kunac

Quote from: lilit_depp on 12-11-2010, 14:53:23
Misfits, 2. sezona, dobra 1. epizoda!  :lol:
I druga epizoda je, saglasan sam sa CA-om, super. Baš volim ovu seriju.
"zombi je mali žuti cvet"

Kunac

Inače, ova nova Nikita mi je sve bolja. Prvo sam malo bio skeptičan, ali kako epizode odmiču::: sve je bolja i bolja. Epizoda 8 je bila prava poslastica. Još mi nedostaje Pita Vilson, ali moram priznati da je ova Megi Kju prava opasnica. I veom kul.
"zombi je mali žuti cvet"

Ugly MF

Sad gledam "Misfits" ... drugu epizodu...
I briti su morali da ubace "IT'S COMPLICATED"...
Neverovatno!
Sve je komplikovano! Kod njih je samo sve komplikovano! Ameri, Briti.. sve to isti sljam!

Zivele spanske serije!Tamo je STVARNO sve komplikovano i ta rec ima smisla!

I dalje U svakoj epizodi bilo koje serije mora to da se kaze makar jedanput.........

De su nestali oni divni "fakt ap", i slicni divni iskonski opisni pridevi?

Lord Kufer

Nema ništa za gledanje...
Oće li da prave još Warehouse 13?

Ugly MF

Quote from: Lord Kufer on 27-11-2010, 01:11:00
Nema ništa za gledanje...
Oće li da prave još Warehouse 13?

Ija cekam WH 13,
uffff, sto me podseti...
Trosim u cugu  neke serije, NIKITU cekam se nakupi jos malo,
TERRIERS cepaju, drze se, majstori,
GOOD GUYS je svaka dobra,
HUMAN TARGET mozda postigne nesto..jeeeedva sam prve tri svario, ali posle mi nekako kao...bolje?

ako se setim sta jos gledam...
HAWAI 5.0 sam prestao, ne mooooogu bre, dosadno, i oni UNDERCOVERSI, probao par komada na silu i pfffffff.....
Abramse Abramse , sta ucini od sebe..

CHUCK i FRINGE su mi najobavezniji, a za EVENT mi zao sto nisam saceko da otcepim u cugu kad zavrse seriju.....

....( zato sto je komplikejted, mamu im komplikejtedovanu...)

Perin

Odgledao 9 epki 3 sezone Mentalist-a...serija nije na nivou Dextera ili House-a, ali je meni skroz okej :)

crippled_avenger

Aman ljudi kako nema? A treća epizoda MISFITSa?

Džek

Gledam paralelno The Event, Fringe (treću sezonu) i Walking dead.
Potonja mi je naj, Fringe odmah iza nje a ni Event nije daleko od prve dve.

Sve u svemu, lep kolaž serija. Jest' da je u svakoj sve do zla boga "complicated", al' neka im ga.

Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

cutter

Zna li se sudbina Lip Service? Nisam skapirao da ima samo šest epizoda dok se pre par dana nije pojavila nova. Zbog dosta tankog sadržaja delovalo je da će ih biti bar 12. Kliše od početka do kraja, mora da bi Eastendersi ovako izgledali kada bi im se dodala lezbo-eksplicitnost. To što je glavna junakinja ipak svratila u grad da posvršava neka posla, ipak može opravdati dužinu sezone, dakle ipak se radi o donekle zaokruženom vremenskom okviru koji snagu da iznese bitniju poruku ionako nije imao. Meni se posebno dopalo što se ona na ulici drži kao Georgi Murešan.

Ugly MF

Quote from: Perin on 27-11-2010, 15:24:20
Odgledao 9 epki 3 sezone Mentalist-a...serija nije na nivou Dextera ili House-a, ali je meni skroz okej :)

Probaj da odgledas i PSYCH.
Sad traje 4 sezona,  po tome je uradjen Mentalist, samo sto je PSYCH zabavniji, komicniji, ali i vrlo gledljiv....
Lagana zabava....

Perin

Ok, hvala na preporuci! Sinoć sam odgledao, nakon kraće stanke  vraćanja u svet animea/mangi, 3 sezonu Dextera :) Super je, ali mi se čini da je slabija u odnosu na prve dve :)

Ugly MF

A BIG BANG THEORY?
Ja sam skinuo 3 sezone u cugu , odgledo i sad sepatim sa jednom po jednom u 4 sezoni....
Sitkom,20 min,smeh u pozadini (...siriosli? to se jos uvek radi?..) ali ni on ne smeta....
Zabava je super...vise podseca na TWO GUYS,GIRL AND PIZZA.... nego na FRIENDS....

Karl Rosman

Misfitsi svakom epizodom u svakom pogledu sve vise napreduju! :)  BTW, skrenuo bih paznju na dosadasnji odlican izbor muzike. Nadam se da ce nastaviti u istom ritmu, sto bi rek'o Minja Subota.
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

crippled_avenger

Pa naravno, to je Channel 4, kod njih je uvek muzika na nivou, naročito u omladinskim serijama poput SKINS i MISFITS...

Karl Rosman

Svaka cast, nema sta. Ima li linkova za neki soundtrack mozda? Ili bar neki tracklist, pa da pojurim sa strane...
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

crippled_avenger

Hm, sigurno ima na fan sajtovima.

Ima masa frikova po netu koji se bave skupljanjem kompilacija muzike po epizodama, dakle sigurno ima i neko ko dotura spiskove.

Melkor

Skinuo ja jos prosle godine "Misfits Soundtrack"  :lol: Evo, na primer, ovde:

http://thepiratebay.org/torrent/5244051/Misfits_Soundtrack
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Karl Rosman

[quote author=Melkor link=topic=5115.msg288696#msg288696 date=1291004424]
Skinuo ja jos prosle godine "Misfits Soundtrack"  :lol: Evo, na primer, ovde:

code]http://thepiratebay.org/torrent/5244051/Misfits_Soundtrack

Zahvaljujem!  :D

crippled_avenger

Ali, oficijelna kompilacija i skupljene pesme iz epizoda nisu ista stvar. Povedite računa.

Karl Rosman

Quote from: crippled_avenger on 29-11-2010, 12:14:31
Ali, oficijelna kompilacija i skupljene pesme iz epizoda nisu ista stvar. Povedite računa.

Izgleda da je ovaj Melkorov link the real deal, tj. pesme iz epizoda. ;)

crippled_avenger

Odlično!

Ja sam počeo da gledam staru private dick seriju THE ROCKFORD FILES. Već u drugoj epizodi glumi James Woods kad je bio mlad. Milina.

Ugly MF

Quote from: crippled_avenger on 30-11-2010, 10:55:32
Odlično!

Ja sam počeo da gledam staru private dick seriju THE ROCKFORD FILES. Već u drugoj epizodi glumi James Woods kad je bio mlad. Milina.

Sad se obrukaj i reci da nisi odgledo SHARK sa doticnim genijalcem koga izgleda obojica respektujemo....
ili se pohvali da jesi ?
Naravno da jesi...cim je u seriji Jeri Ryan....ko bi jos to propusto...

crippled_avenger

naravno da sam gledao SHARK. Ali ovo je drugčije. Jimmy kada je još bio glumac, dok nije postao isključive Jimmy Woods nego je glumio likove. Sećaš se tog vremena?

Inače, zahvaljujući Willu upoznat sam sa serijom TOWER PREP i mogu reći da je odlična. Live action serija koju je kreirao legendarni Paul Dini za Cartoon Network. Namenjena je deca i omladini. Nije nikakav HBO, ludilo, izdrkavanje, lepa, solidna serija, TV back to being TV. A priča je kao LOST meets X-MEN.

crippled_avenger

Da, i ključna referenca za TOWER PREP, PRISONER!