• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta sam lijepo/so-so/ružno od serija gledao...

Started by Will-O'-The-Wisp, 29-10-2007, 16:20:25

Previous topic - Next topic

Truman and 1 Guest are viewing this topic.

Mark

Poceo sam sa znatnim zakasnjenjem da gledam SOPRANOSe. Nisam bas odusevljen ali sam se prilicno lako navuko ...
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Ugly MF

Odgledah finale 3, sezone FRINGE!

...srce mi je stalo dok nisam otkrio da ce biti 4.sezona...... :)

Ima li nekoga da ovo ne prati?

Tex Murphy

Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Ugly MF

Father Jape

Gledam ovih dana The Thick of It, britansku seriju koja ide on and off od 2005., ima 16 epizoda (14 regularnih plus dva specijala), kao i spin off film In the Loop iz 2009.

U pitanju je nesto kao West Wing meets The Office - satiricni mockumentary koji prati zbivanja u britanskoj vladi, nesposobne savetnike, jos nesposnobnije ministre, skandale u stampi itd. Nesto kao Yes, Minister samo za dvehiljadite. Sjajno napisana, pri cemu poseban mention ide Peteru Capaldiju, ciji lik, Malcolm Tucker, brutalni shkotski Director of Communications dobija ubeljidvo najsocnije replike.
Bezrezervna preporuka itd. itd. -_-
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Milosh

Kad je Fringe u pitanju ja sam nakon kraja treće sezone samo slegao ramenima. Toliko su smorili sa raznoraznim novim obrtima gde svaki naredni čini prethodni nebitnim da je meni više postalo svejedno. Mogu da smisle i ne znam kako genijalno objašnjenje u četvrtoj sezoni, ali ovakvo vađenje scene iz dupete na samom kraju treće teško da išta može da opravda i iskupi.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

дејан

баш су га засрали са последњих 10ак епизода
...barcode never lies
FLA

crippled_avenger

Ko voli ozbiljnu, kvalitetnu mini-seriju, malo kitchen sink britanska dranma, malo triler kao CHINATOWN, nekao pogleda EXILE. Tri dela, BBC serija, stvarno sjajna.

Abbot i Brocklehurst opet u kući...
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Ugly MF

Simpaticna zavrsnica 3. sezone Mentalista u duploj epizodi, ostali su dosledni pocetnoj ideji.
Retko kvalitetna zavrsnica sezone, moz da gledas i kao kraj serije, zaokruzena celina, nikakvi klifhangeri, a moz i da nastavis seriju ako bas imas gledanost....lepo.

I dalje navijam za EVENT, nekako mi se retko desi da mi serija sve bolja i bolja izlgleda..

Gaff

Znači, ono, završio sam juče Life on Mars i oduševio se! Reko', da bacim pogled i na Ashes to Ashes... kad ono... iznenađenje! Odlično! Jak ženski lik u doba kada su mnoge stvari, čini mi se, bile na nekoj vrsti prekretnice... Likovi genijalno "preslikani" iz "grubljih" sedamdesetih u "kičaste" osamdesete. Priče, teme, muzika, asocijacije, sitnice koje daju onaj mali, dodatni šmek... sve je tu! (već poznata osnovna ideja malo kvari sliku, ali sve ostalo je na nivou, i, usudiću se reći, mnogo bolje odrađeno nego u LoM-u)
Sum, ergo cogito, ergo dubito.

Gaff

Gaff

Gaff

Ovaj Guild je genijalan!

Pravi primer kako se pomoću entuzijazma, (podosta) talenta i korišćenjem interneta kao medija, a sve uz ograničeni budžet i genijalne osnovne ideje može stvoriti jedinstven i veoma interesantan serijal, koji postaje sve bolji i kompleksniji iz sezone u sezonu.

Naravno, stvaraoci nisu imuni i na uobičajene pojave koje prate popularnost, kakve su specijali, "behind the scenes", "making the..." i ostali snimci slične fore, ali su se zato potrudili da i ovi ekstra materijali budu na (jasno-sarkastičnom) nivou. Na primer:

The Guild - Do You Wanna Date My Avatar

Mark

Quote from: Mark on 03-05-2011, 11:51:31
Poceo sam sa znatnim zakasnjenjem da gledam SOPRANOSe. Nisam bas odusevljen ali sam se prilicno lako navuko ...

Stigo sam do pola druge sezone i jos uvek imam love-hate odnos sa Sopranosima. Na momente me odusevi, ali predugo sam u stanju dosadjivanja i cak polusna ... Svidjaju mi se scene kada su mafijasi na okupu (svi su sjajni likovi) i one sa psiohijatricom (slab sam prema MILF-ovima), ali one koje se bave porodicnim odnosima su mi zesci smor...

A cekaju me jos cetiri sezone!
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

Gaff

Gledam drugu sezonu "Who Wants to Be a Superhero?" i u sedmoj epizodi... koji preokret! Stan Lee nije izbacio nikoga iz Jazbine! WOW!! Tako da troje idu u finale. Sve navijam za Hajdžinu.

Excelsior!

Gaff

Znači, svaki put kada gledam neku epizodu iz serije Monk (btw, odlična serija), prisetim se Levinove (kapetan Stotlmajer) uloge iz Jaganjaca:

Karl Rosman

Quote from: Gaff on 27-06-2011, 02:33:43
Znači, svaki put kada gledam neku epizodu iz serije Monk (btw, odlična serija), prisetim se Levinove (kapetan Stotlmajer) uloge iz Jaganjaca:
:|

buffalo bill dance (goodbye horses cover)
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Gaff

Znači, neko iz "ekipe koja donosi odluke" u vezi serije Stargate Universe, definitivno gotivi Scalzija.
(serija je, inače, veoma gledljiva, mada, čini mi se, neizbalansirana i, definitivno, neiskorišćenog potencijala)

Mark

Navukoh se na MIGHTY BOOSH pod stare dane ...
E NES NI TI U BECEJ!

Gaff

Dvanaesta epizoda druge sezone SGU (ona sa dva broda) je, jednostavno, genijalna! Genijalna!

DeHickok

Odgledao(konacno) prve 2 sezone Californication. Prva sezona odlicna, druga mali pad. Posto neki kazu da tek od trece sledi veliki...pad, ne usudjujem sa da pocnem da gledam i ne pokvarim pozitivne utiske (inace, upravo danas, "javljaju mediji", Duchovny i Leoni tj. David i Tea "have separated")
Kako je Biograf razotkrio samog sebe i ostale 'vinjarije...

Gaff

:| Futurama je sa četrnaestom epizodom šeste sezone (Neutopia) definitivno učvrstila svoje prvo mesto na mojoj listi genijalnijih serija!  :| :| :| :| :| :| :|

Kunac

Završila se serija UNITED STATES OF TARA. Tri sezone, 36 epizoda, ćao nema više. Ukinuta! Neka. Bilo je dovoljno. Treća sezona je baš šepala, tak su pri kraju popravili utisak. Što se priče tiče, otvorena je mogućnost za nastavak - ali se ipak može reći da je koliko-toliko zaokružena.
"zombi je mali žuti cvet"

Mark

Juce sam otkrio da postoji CETVRTA SEZONA serije THE IT CROWD! Emitovana je 2010. Fantasticno!
E NES NI TI U BECEJ!

Ugly MF

TRUE BLOOD !
Sezona nova!
I dalje previse pedera , ali moze biti dobro ostalo.

FALLING SKIES!
Onako, gledljivo, vanzemljaci, patetika!

U medjuvremenu probao VAMPIRE DIARIES ....i Dijareja zagarantovana.....
.....moracu da skinem Bafi da vidim na sta to lici.....

crippled_avenger

CASE HISTORIES je high profile BBC serija o privatnom detektivu Jackson Brodieu, bazirana na romanima Kate Atkinson. Poslednjih godina, BBC je ima izvaredan uspeh sa high profile serijama o detektivima od kojih je najživopisniji svakako SHERLOCK ali su isto tako odlične rezultate imali i WALLANDER, LUTHER i ZEN. U svakoj od ovih serija igrale su zvezde a CASE HISTORIES prati istu matricu.

U glavnoj ulozi je Jason Isaacs koga u povodu ove serije promovišu kao totalnog seks simbola, što on svojim vrlo očuvanim izgledom definitivno potvrđuje u samoj seriji, ali prilično iznenađuje da ga ipak pod stare dane objektifikuju na takav način. Isaacs se ipak nametnuo kao karakterni glumac sa izvesnim personality potencijalom pa mu ova vrsta promocije verovatno nije potrebna, naročito ne u ovoj fazi karijere.

U svakom slučaju, Isaacs je u centru pažnje i odlično se nosi sa ovom ulogom. Uprkos solidnom budžetu i vrlo dobroj realizaciji, CASE HISTORIES ne može da pobegne od dosta snažnog utiska konfuzije, prevelikog broja likova i opšte stilske neopredeljenosti. Čini se da ova serija istovremeno želi da bude pitak mejnstrim, malo da doda ekscentričnosti, da zločin tretira i brutalno i duhovito a to sve ne ide jedno s drugim.

Tako je CASE HISTORIES pre svega krimi serija koja je koliko-toliko pitka ali potpuno konfuzna i moram priznati da sam u svakom od slučajeva pre ili kasnije potpuno gubio konce o čemu se tu zapravo radi i ko je kome šta učinio. A opet ne mogu da osporim da je serija fino realizovana i da je mene kao ljubitelja televizije privukla da je pogledam do kraja. Međutim, ko nije na tom fetišističkom nivou zainteresovan, nema šta da traži.

Usul

Nemoj da gledas vampire diaries. To ti je beverli hils 90210 sa vampirima
God created Arrakis to train the faithful.

Ugly MF

Quote from: Usul on 08-07-2011, 03:26:03
Nemoj da gledas vampire diaries. To ti je beverli hils 90210 sa vampirima

Aaaaaah.... imalo je tracak nade kad sam poceo da navijam za zlikovce da pojedu ceo "Beverli Hils".....kad ono, trt....
I oni su mi sve nesto kao, jao pa ....ma bljak....
.. nema vise Darta Vejdera.....jednom zabrljas i cao....a ne ovo prenemaganje.....

Prenemazem se da skinem Buffy i Angel....
Navuko se opet na Necromancera iz Diabla 2 , zajedno sa klincem, pa mi se gledaju razni Vampiri....

Ugly MF

Pocelo opet EUREKA i WAREHOUSE 13... :)
Znam da su SyFy Limunadice, ali, hej.....
Ispala i neka nova , kad SyFy oce da radi ozbiljne stvari, ALPHAS.

дејан

...barcode never lies
FLA

Gaff

Quote from: SVAROG on 12-07-2011, 12:38:03
Pocelo opet EUREKA i WAREHOUSE 13... :)

Dobro da si me podsetio. Više se i ne sećam kako se završio kraj polusezone u Eureci!  :)

Mark

Quote from: Mark on 10-06-2011, 18:54:12

Cetvrta sezona SOPRANOSA je odgledana i mislim da sam se ugojio bar 2-3 kile iskljucivo zbog gledanja ove serije ... :-)
E NES NI TI U BECEJ!

Ugly MF

Quote from: дејан on 12-07-2011, 12:40:10
охо, верхаус  :)

Ubacili geja , samo da bi u seriji bio gej!
E, mnogo je!
Preterase ga, jebem im svima njihovu televiziju i sve ostalo vezano za gejeve....
Odsad ne gledam vise serije gde ima gejova.
Ja razumem i sve da su u nekoj seriji potrebni...gde ima modnih dizajnera i slicno...
ali ima negde gde je degutantno!

ALPHAS, SyFYjeva vec dve epizode, i dosad nema gejovstine!
FRINGE nije bilo , i nadmo se da nece kad nastave....
EUREKA ih nema,
"V" su verovatno i ukinuli zato sto vanzemaljci nisu gejevi....

Gaff

:lol: :lol:

Ubacili ovu glavnu iz Guild-a (Felicia Day) u novu epizodu Eureke!!  :| :|

:lol: :lol:

Edit01: http://www.znaksagite.com/diskusije/index.php?topic=5115.msg337555#msg337555

Edit02: Odlična je ova najnovija epizoda Eureke (S04E12)!

Mark

Quote from: Mark on 17-07-2011, 15:29:01
Quote from: Mark on 10-06-2011, 18:54:12
Cetvrta sezona SOPRANOSA je odgledana i mislim da sam se ugojio bar 2-3 kile iskljucivo zbog gledanja ove serije ... :-)

Odgledo' sam juce poslednjih osam epizoda i malo je reci da sam odusevljen. Zadnje dve-tri sezone Sopranosa su zaista nesto najbolje sto se moze videti od svih tih krimi TV serija. Znaci radnja je tako savrsena i toliko nabijena da sam imao osecaj da mi je potrebna jedna sveska u koji cu beleziti ko je ko, ko je ciji i ko je sa kim ... Pa onda taj neki realizam, strogo bez bullshita patetike i emocija, bez akcijaskog preterivanja, sve lepo ljudki k'o da smo prve komsije... I uz tone referenci na holivud i mafijaske-wise guy filmove ... A tek sam zavrsetak serije, da sam neki labilniji lik razbio bi TV od muke (a bilo je pola 8 ujutru kada sam zavrsio gledanje) i polomio svih sest diskova ... Ali eto ostalo mi je da pred spavanje jos dugo razmisljam o (krajnjoj) sudbini Tonija Soprana!

Genijalna, genijalna serija!   xcheers
E NES NI TI U BECEJ!

Kunac

Koliko golotinje u četvrtoj sezoni Prave krvi. Videste li?

Agota

Mark koliko traje prosecna epizoda i koliko ih ima po sezoni?
Mislim,osam dnevno,pa to radno vreme pobogu( ako traje po 1h epizoda) kako si uspeo ???
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Mark

Quote from: agota on 26-07-2011, 14:40:06
Mark koliko traje prosecna epizoda i koliko ih ima po sezoni?
Mislim,osam dnevno,pa to radno vreme pobogu( ako traje po 1h epizoda) kako si uspeo ???

Na godisnjem sam :-)

Episoda traje 50+ minuta, 13 epizoda po sezoni. Ali kao sto vidis gledao sam seriju od maja meseca pa je tek sada zavrsio ... Sesta, poslednja sezona je bila iz dva dela pa ima dvadesetak epizoda, skoro kao dve sezone.
E NES NI TI U BECEJ!

DušMan

Quote from: Kunac on 26-07-2011, 01:26:25
Naterao si me svojim komentarom da skinem sve dosad izašle epizode i moram da priznam da sam razočaran količinom golotinje. Slabije je od početaka prethodnih sezona, čini mi se.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Kunac

Quote from: DušMan on 26-07-2011, 16:04:54
Quote from: Kunac on 26-07-2011, 01:26:25
Naterao si me svojim komentarom da skinem sve dosad izašle epizode i moram da priznam da sam razočaran količinom golotinje. Slabije je od početaka prethodnih sezona, čini mi se.
Nisi gledao dovoljno studiozno. Ili nisi računao mušku golotinju. Verovatno je u pitanju ovo drugo.  :)

Ugly MF

Gaff

Quote from: SVAROG on 27-07-2011, 11:22:45
EUREKA S04E13 !
A must see!

Odlična epizoda... Odlična!  :| :| :|
I ako se izuzme sva nerdovština iz epizode! (ovo nerdovština... u najboljem mogućem smislu  :lol:)

Ova iz Guilda je uspela povući za sobom i Wheatona! Pa još pomena WOW-a. Odlično!

Za one koji bi da se iznenade: pri početku, pokušajte izbeći čitanje imena glumaca i inih koji se pojavljuju u epizodi!  :| :| :| :| :|

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ugly MF

Werhaus Takodje!
Treca od trece! Odusevio se, vrh!
Tesko je tu naci najbolju epizodu, ali ova je napredak!

scallop

Nadam se da neću poremetiti ovaj topik, ali me mnogo zanima gleda li ko "Put osvete" (Life) sa Damianom Lewisom u glavnoj ulozi? Ukupno 32 epizode, od 2007-09  :cry: sa izvrsnim tekstom, što je dalo šmek i režijskom pristupu. Odavno nečim nisam bio tako zadovoljan.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

crippled_avenger

THE HOUR je najavljivan kao britanski rimejk MAD MEN smešten u milje televizijske kuće. Međutim, pre bih rekao da se sličnost između ove serije i MAD MENa završava na epohi i ponekom segmentu dizajna. Za razliku od MAD MEN koji je slow burning meditacija nad životom u određenom miljeu i vremenu, THE HOUR je sudeći po prvoj epizodi hladnoratovski triler baziran na teoriji zavere i smešten u epohu koja je u izvesnoj meri madmenovski fetišizovana. Međutim, fetišizacije epoha smo imali na televiziji i pre MAD MENa tako da bih pre rekao kako je ovo produžetak jedne znatno duže i drugačije tradicije koja je možda samo svoj vrhunac dostigla u MAD MENu.

Sama zavera deluje intrigantno, videćemo u kom pravcu će je voditi Abi Morgan. Početak sa više linija priče je malo konfuzan ali srećom serija se brzo stabilizuje. Videćemo kako će se pokazati u preostalih šest epizoda.

Ugly MF

KONACNO!
Neko je resio da naguzi sve moguce " krajm scene investigejsne"!!!

OBAVEZNO POGLEDATI!
..kako to da ovo niko nije nasao do sada?...
steta sto je samo jedanest minuta po epizodi!

NTSF:SD:SUV
..samo to otkucajte i uzivancija!

Gaff

Savajat Erp

Одгеледао сам јуче и јутрос цео досадашњи The Guild, ето неке користи и од кратког трајања епизода...симпатична серијица, пар пута сам се искренно насмејао. :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Ugly MF

TRUE BLOOD
je jedina serija u kojoj uzivam ne navijajuci ni za koga, cak vise zeleci da ih SVE vidim mrtve , pojedene, sta god, ali rec UZIVAM u njihovoj gluposti!
Kako su svi likovi moroni sa IQ 85 - 65 !
I to jos svi Amerikanci! MILINA!

Obicno se serije trude da uvrede nasu inteligenciju itd...ali u ovoj... :)