• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta sam lijepo/so-so/ružno od serija gledao...

Started by Will-O'-The-Wisp, 29-10-2007, 16:20:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

crippled_avenger

UTOPIA je ostavila prostor za novu sezonu, ali gospodski. Finale traje čuku vremena, sve kako treba.

Juče se završio i MY MAD FAT DIARY, sjajna serija, naslednica SUGAR RUSHa.

http://novikadrovi.net/phpBB3/viewtopic.php?f=10&t=1320&start=0&st=0&sk=t&sd=a
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Ugly MF

Джон Рейнольдс

Покушао да дам шансу пилоту серије CULT, још једне (поред овде углавном напљуваног THE FOLLOWING) серије о секташима и сличним враголанима. Изабрао сам ову не толико због О'Банона чији "Троугао" развученошћу успева да упрска сваку интригантност заплета, већ је разлог много прозаичнији - глумац, Роберт Непер. Авај, његов вођа је само још један дериват Ти-Бега, а вишеслојност наслова "култ", јер се ради о култној серији о секти која има за обожаваоце неке секташе да не кажем култисте, боље делује на папиру чак и кад то ја овако бедно срочим. И овако незахтевна прича успева на екрану да изгледа јефтино, разни статисти пролазе и гледају протагонисте испод ока, нека злослутна реченица бива поновљена сто пута, култисти су тетовирани тако да и свака будала одмах може да провали да су култисти, а не да својим дугим рукавима крију нидл-хајвеје или опекотине од цигарета.

Ако на почетку друге епизоде не побију све ликове и ребутују је, немам намеру да је даље гледам, а ви немојте ни пилот иако га је током емитовања пратило 800.000 људи.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Ugly MF

Jesi li makar odgledao webseriju, sada upakovanu u film "Battlestar Galactica: Blood and Chrome" ?
Ja sam s time uspeo da sperem dosta gorcine i mucnine izazvane serijama...

Arrow pokusava da ne lici na Smallvile, pa ga i dalje pratim, valjda sto i nemam sta drugo.
Ulovio sam sebe da uzivam gledajuci seriju 'Scandal" zbog tri specificna lika. Iako je i to derivat, opet uzimaju sebe za ozbiljno a to respektujem, pa ajd...
Ako nisi, eto probaj 'Scandal", makar su potrosili nesto para na glumce...nekako se ne osecas prevarenim kad prodje epizoda...

za razliku od poslednje "Walking Dead"... sramota!

'Elementary ' makar ja mogu da pratim jer obozavam da gledam Lucy, ne znam zasto, kupio bi jednu takvu da mi se vrzma po kuci...

.. i ostaje ti da se smejes uz "Big Bang Theory"  i "Modern Family"....

..sta ima jos?

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

crippled_avenger

HAL

Прати ли неко Suits, ваља ли?

Ugly MF

Quote from: HAL on 01-03-2013, 22:48:10
Прати ли неко Suits, ваља ли?

Neces mi verovati, ali juce sam mislio postaviti to pitanje ovde, pa nisam nego sam upravo skinuo pilot epizodu da je pogledam!Torrent je skinuo i drugu kako vidim, eto ja cu pogledati.... :)

Cekam da se nakupi malo onog "Following", iako je James Pjurefoj tamo, ipak mi se vise gleda zbog provala
"mrtve devojke mogu da gledam ,ali mrtve kucice ne"... :-? :shock:
Jednostavno moram da cujem ima li jos takvih gej stvari...

Джон Рейнольдс

Нико да се огласи о The Americans. Погледао пилот и наставићу. Пре свега, мислио сам да ће радња бити смештена у време највеће америчке параноје, лова на црвене вештице или тако негде. Међутим, прича о пару совјетских шпијуна-спавача у Америци почиње на почетку Регановог председниковања. Деца не знају чиме се родитељи баве и расту као мали ол-америкени. Брак шпијуна је договорен, а пошто већ дуго живе у САД, ту је и тај привлачни веј оф лајф. Наравно да су ту очекивани брачни проблеми из размирице из визуре америчког ТВ шовинизма: "Хајде да пребегнемо, овде увек има струје". Али занима ме нешто друго, како ће бити приказан пар убица и идеолошких непријатеља спремних чак и на... кхм... прељубу (за сладокусце, имате сцену пушења пре истека другог минута пилот епизоде, мада се наравно не види ништа) и сакаћење, суочен с америчким тајним службама. Главни ликови су овде отворени државни непријатељи, а припадници тајне службе којима су ТВ сценаристи ретко наклоњени овде поштено раде свој посао. Допале су ми се и сцене с рандом-Амером педофилом. Наравно. :) Пошто је кренуло у време Регана, сигурно ће бити дат акценат на појављивање пукотина у СССР-у и мангупима у њиховим редовима, али ћу више пажње посветити осликавању не само главних ликова, него и Американаца, како обичних, тако и агената.

Не знам зашто ово Крип не гледа.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Ugly MF

Джон Рейнольдс

На нету има пет комада.

#Τζούτσε

Ugly MF

E, da ,, odgledo sam stariji biser tinejdz seriju "Freaks and Geeks".
Samo jedna sezona, ali imala je neku simpa atmosferu.

Ugly MF

Quote from: Джон Рейнольдс on 01-03-2013, 23:45:08
На нету има пет комада.
Makar jedna sezona, pa da vidimo dal se nastavlja ili kraj...
...jos uvek se ne mogu oporavim od ukidanja par serija....
" Event "...
" Invasion".....

Джон Рейнольдс

Већ је најављена и друга сезона.

#Τζούτσε

tomat

odgledao The Inbetweeners. prvo sam pogledao film, pa me je zainteresovao da pogledam seriju. nema tu nešto posebno novo, ali je svakako zanimljivo. onako, u boys will be boys fazonu.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

tomat

a, da, pre nekog vremena sam dovršio i dansku seriju Klovn. spektakularno!
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

crippled_avenger

Quote from: Джон Рейнольдс on 01-03-2013, 23:41:41

Не знам зашто ово Крип не гледа.

Johne, Crip gleda THE AMERICANS od prvog dana. Prvi Cripplovi spisi o njoj datiraju od 12. februara...

http://novikadrovi.net/phpBB3/viewtopic.php?f=10&t=1317

Serija je hit and miss ali mi je draga, mnogo mi je draža od HOMELANDa, nije uvek uverljiva ali ima dobar vajb osamdesetih. Što se pušebnja tiče, čekaj petu epizodu, ona je cela o tome. :)

angel011

Quote from: Ugly MF on 01-03-2013, 22:52:59

Cekam da se nakupi malo onog "Following", iako je James Pjurefoj tamo, ipak mi se vise gleda zbog provala

Ima gej stvari.  :evil:

I slaaatka scena pod tušem na kraju četvrte epizode.  :lol:
We're all mad here.

Ugly MF

Quote from: angel011 on 02-03-2013, 18:30:13
Quote from: Ugly MF on 01-03-2013, 22:52:59

Ima gej stvari.  :evil:

I slaaatka scena pod tušem na kraju četvrte epizode.  :lol:

ju ivl spojler...

Enivej, Suits imaju poneku provalu, nisu losi...

mirkiekishka

Quote from: mirkiekishka on 01-03-2013, 23:07:38
A Ripper Street neko?

Odgledah sad prvu epizodu, i sigurno ću pogledati još. Koliko kontam, biće to tipičan procedural, samo smešten u vreme neposredno nakon Trboseka, u Vajtčepelu. Glumačka postava je dobra, priča solidna, ništa spektakularno. I naravno, pošto je BBC, u prvoj sezoni ima 8 epizoda, što je sasvim dovoljno.

HAL

Ја сам покушао да је гледам, мислим да сам издржао прве три епизоде, тренутно ми се не гледа CSI с почетка 20. века који је океј за убијање времена, али ништа спектакуларно.

Midoto

mirkiekishka

Quote from: Midoto on 05-03-2013, 12:07:37
Gleda li neko "Idiota" na RTS petkom?

Ne.

Quote from: HAL on 04-03-2013, 22:42:24
Ја сам покушао да је гледам, мислим да сам издржао прве три епизоде, тренутно ми се не гледа CSI с почетка 20. века који је океј за убијање времена, али ништа спектакуларно.

Pa rekao si isto što i ja, samo što si ti odlučio da ne gledaš dalje.  xfrog

HAL

Нисам се ни водио тиме што си написао, само сам изнео своје виђење серије како би другима било лакше да донесу одлуку у вези гледања. Један неутралан коментар и три таква није исто : ) само побољшавам узорак, that's all.

Perin

Gleda li iko 7mu sezonu Psych-a? Izašle su dve epke.

Ugly MF

Upalio sam 2 epizodu following i isti tip je izjavio :
"Dobra vest, nema mrtvih stenaca!"  :x :x :x :x :x

...ispadoh mazohistaaaa... :(

Gaff

I tako, nakon završenog The Legend of Korra maratona, želim da kažem... 'OĆU JOŠ! Srećom, biće još četrdeset epizoda!
Poslednji put sam se ovoliko zabavio uz anime seriju s onom braćom alhemičarima.
Jako je dobro i napokon da neku dobru seriju nisu ukinuli već joj produžili vek trajanja.
Daleko od toga da je savršeno (posebno su me iritirali određeni komik-relif momenti, ali oni su bili retki i kratki) ali sve u svemu veoma dobro odrađeno. Najveća zamerka mi je ipak mali broj epizoda u sezoni. Ispala bi možda još i bolja da je priča raštrkana na 20-22 epizoda.
Eto! Dobro je! Zabavno je! Preporuka!

Sum, ergo cogito, ergo dubito.

crippled_avenger

BBC3 pokrenuo zanimljivu seriju IN THE FLESH, svež pristup zombi mitologiji...

Gaff

I tako, nakon završenog maratona pete sezone Star Wars The Clone Wars, želim samo da kažem... 'OĆU JOŠ! Nažalost, serija se kanda ukida.
Poslednji puta sam se ovoliko zabavio uz animiranu seriju The Legend of Korra.
Jako je dobra i kao po običaju, ne da su joj produžili vek trajanja, već su je ukinuli.
Daleko od toga da je savršena (posebno su me iritirali šablonski izrazi lica/pogledi "sa značajem" i to što su dosta niti ostavili raspleteno), ali sve u svemu, veoma dobro odrađeno. Najveća zamerka mi je nedostatak povezanosti sezone u celinu umesto ovih iscepkanih mini-arkova koje su činile po tri-četiri epizoda u redu.
No, lepo je prikazano da čoveka preko grane ne mora da gurne jedan snažan događaj, već do toga može da dovede i akumulacija gomile sitnica.
Eto! Dobro je! Zabavno je! Preporuka! 

(samo da tiho dodam: Ahsoka bi trebala da dobije svoj film/deo u nadolazećem talasu SW filmova ili još bolje, sopstvenu seriju)

Ugly MF

GAffe, posto si verovatno pre Korre odgledo Last Airbendera, znas li da se prica o Angu nastavlja u stripovima?
I meni se srce iscepalo za Clone Wars, al...sta ces, idemo dalje...

Si odgledo Shaman King?
Isto dobra mangica, ima sinhro negde se nadje!

I pocela 3 sezona Transformers Prime!

Gaff

Airbendera nisam još gledao  :cry: :cry: :cry: :cry:   Znam, znam... Ću!

Shaman King sam pokušao ali me nije u'vatio kako treba. Nisam ga otpisao sasvim... kad budem imao rupu.

Transformersi nisu po mom ukusu ma u kakvoj da se inkarnaciji pojave. Ne tvrdim da je to nešto loše, ali nije za mene.

Gaff

Quote from: Gaff on 24-03-2013, 00:28:05

... nakon završenog maratona pete sezone Star Wars The Clone Wars, želim samo da kažem... 'OĆU JOŠ! Nažalost, serija se kanda ukida.

Par epizoda još biće, izgleda?

via The Force

Ugly MF

Quote from: Gaff on 24-03-2013, 02:13:23

Airbendera nisam još gledao  :cry: :cry: :cry: :cry:   Znam, znam... Ću!

:shock:
...ako razumes engleski, to je jos bolje, mada su Kroati odradili sinhronizaciju za desetku.......

...greshnice! Jos nisi ,a gledao si Korru!?!??!?
Unbelievableeeeeeeee!!!!

crippled_avenger

mirkiekishka

Niko ne spominje Bates Motel?
Ja sam odgledala prvu epizodu, druga čeka da se gleda. Dobra je, glumci su ok, u jednoj sceni sam se samo iznervirala, što je super. Malo mi smeta što je smeštena radnja u današnje vreme, nekako mi je off, al' dobro.

Barbarin

Krenula nova serija Hanibal, prati Hanibala Lektora, pre dešavanja u Crvenom Zmaju. Prva epizoda je dobra i prijatno iznenađenje u moru američkih serija.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Gaff

Što se tiče Metal Hurlant Chronicles-a, prve dve epizode su meh. Nit' smrde, nit' mirišu. U suštini, kratke priče s obrtom na kraju. Vizuelno solidne, ali, čini mi se, ni blizu atmosferi originala. I predvidljivih sitnica, kao što demonstrira i ovaj snap (iz treće epizode):

Mož' se gledat'

Ghoul

vrlo sam zadovoljan hanibalom i svakako ću ga i nadalje gledati. ipak, madsov akcenat ume da zasmeta, i ma koliko da je on po sebi odličan glumac, i odličan za ovu ulogu, u načelu mi smeta što taj lik nije amer.
https://ljudska_splacina.com/

Barbarin

Meni ne smeta što Habibala ne glumi Amer, ipak Habibal nije rodom iz Amerike, kad tako gledam na tu stvar.

sledeća epizoda BBC-evog Sherlocka S03E01 - The Empty Hearse (Airs in 7 months, 3 weeks)  :cry:
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Usul

Uopste ne kapiram sveopste svrshavanje na novog britanskog sherlocka. Mene je to tako iznerviralo posle samo dve epizode....

God created Arrakis to train the faithful.

Father Jape

Pa i Hopkins je koliko se ja sećam imao ograničen otklon ka američkom akcentu.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Ghoul

Quote from: Barbarin on 06-04-2013, 12:05:59
Meni ne smeta što Habibala ne glumi Amer, ipak Habibal nije rodom iz Amerike, kad tako gledam na tu stvar.

Quote from: Father Jape on 08-04-2013, 16:03:53
Pa i Hopkins je koliko se ja sećam imao ograničen otklon ka američkom akcentu.

dobro, to sa hanibalom iz litvanije je afterthought iz trećeg ili četvrtog sikvela/prikvela, a ne pamtim ni najmanjeg traga tome u kanonskim knjigama - red dragon + silence...
https://ljudska_splacina.com/

CorwinM

Preporučili su mi Berserka, Death Note i Ghost in a Shell. Šta bi oni koji se bolje razumiju još preporučili jednom anime početniku?
There are no desperate situations, there are only desperate people.

pokojni Steva

Quote from: Usul on 08-04-2013, 15:56:54
Uopste ne kapiram sveopste svrshavanje na novog britanskog sherlocka. Mene je to tako iznerviralo posle samo dve epizode....

xcheers  Nisam mogao ni prvu da izguram. Bezvezarija.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Gaff

Quote from: CorwinM on 08-04-2013, 16:34:16
Preporučili su mi Berserka, Death Note i Ghost in a Shell. Šta bi oni koji se bolje razumiju još preporučili jednom anime početniku?

Problem je što će ti posle ove tri sve ostale izgledati... pa... bleđe. Ja bih preporučio prvo Death Note (filmove takođe) (paranormalni psiho-triler), pa Berserk (paranormalna pseudo-istorijska mač&magija (?) avantura) i Ghost in the Shell na kraju, koji ima i rimejka i standalona filmova (haj-teh kiberpank triler u budućnosti).
Ili biraj po afinitetima. Sva tri su odlična.

CorwinM

Ok, hvala, mislim da razumijem. Krenuo sam da gledam death note, ali prevodi ima da me izlude... Koristim BS player koji automatski traži titlove, i uvijek tražim titlove na engleskom. Međutim, skinuo sam tri-četiri titla za prvu epizodu death note i razlike su pozamašne. Odakle vi to skidate?
There are no desperate situations, there are only desperate people.

Perin

Quote from: CorwinM on 08-04-2013, 19:26:33
Ok, hvala, mislim da razumijem. Krenuo sam da gledam death note, ali prevodi ima da me izlude... Koristim BS player koji automatski traži titlove, i uvijek tražim titlove na engleskom. Međutim, skinuo sam tri-četiri titla za prvu epizodu death note i razlike su pozamašne. Odakle vi to skidate?

Sa torrenta, a prevodi su uglavnom već nalepljeni na video fajl.

Quote from: CorwinM on 08-04-2013, 16:34:16

Kao što Gaff reče, posle ove tri, sve ostale će ti izgledati bledo :)

U osnovi, sve zavisi šta voliš da gledaš. Meni je Berserk najomiljeniji anime, sa dosta dobrom pričom, brutalan, krvav, ima i dobar kraj. Reče je o...hm, nekakvom mračnom fenteziju. Death Note jeste sjajan, kao što Gaff reče, psiho triler. Mada je, po meni, trebao da traje kraće. Posle L-a, nekako mi anime krenuo nizbrdo. GitS je sjajan, meni su GitS: Stand Alone Complex i 2nd GIG presjajni. Ko voli kiberpank, ovo mora da overi.

Ugly MF

Sto se tice crteza, sto je mene zakovalo, to je GANTZ, odgledaj animu pa posle i filmove.
Ergo Proxy, Skullman...
Imas i film Vampire Hunter D. To je dojaja!