• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta sam lijepo/so-so/ružno od serija gledao...

Started by Will-O'-The-Wisp, 29-10-2007, 16:20:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Truman

Quote from: Bata Živojinović on 14-12-2013, 12:17:20
jedan sasvim solidni novi sitkom

http://www.imdb.com/title/tt2763286/

malo mi je osnovna premisa bezveze, ali dobo je obrađuju u prve 2 epizode koje sam pogledao

Stavljeno na watchlist mada je najveća verovatnoća da nikada neće biti odgledano.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Albedo 0

serija je tek počela, ima svega 5 epizoda do sada, ali ako ti se prva ne dopadne neće ni ostale

inače, može li neko da objasni ovo?
http://www.imdb.com/title/tt3221116/?ref_=nm_flmg_act_3

Grimjack

Quote from: Bata Živojinović on 19-12-2013, 15:32:33
inače, može li neko da objasni ovo?
http://www.imdb.com/title/tt3221116/?ref_=nm_flmg_act_3
Poslednja epizoda, traje nekih pedesetak minuta. Ima je na jutubu, ali pod drugačijim nazivom, The Last Byte.

Albedo 0

samo jedna epizoda? Ja sam se ponadao da je počela nova sezona...

Grimjack

Da, ali više mu dođe kao specijal, traje kao dve regularne epizode. I ja sam očekivao petu sezonu, sećam se da je bila najavljena pre par godina.

crippled_avenger

U pokušaju da nekako podnesem treću sezonu THE WIRE uzeo sam jednu malo stariju seriju koju sa započinjao pa mi nije legla ali mi je iz drugog puta itekako prijala, a to je RUBICON. Možda je činjenica da uporedo sa moronima iz WIRE pratim seriju u kojoj su svi funkcionalno pismeni, učinila svoje ali ova serija mi je baš legla...
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Albedo 0

Albedo 0

EPISODES
http://www.imdb.com/title/tt1582350/

urnebesno!

možda sam ja slab na Džoija, ali lik rastura

Will-O'-The-Wisp

"A life, Jimmy, you know what that is? It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."
– Lester Freamon (The Wire)

crippled_avenger

WIRE je serija o kapitalizmu po tome što nam junaci povremeno naglase kroz dijalog da su njihove sudbine deo jedne kompleksnije celine na koju utiče kapitalizam. :)

Albedo 0

Albedo 0

i dalje gledam EPISODES, malo su oslabili ali Džoi i dalje sabija

dobra stvar je što ovdje nije toliko glup kao izvorni Džoi, ima nekih produhovljenih momenata i samoparodije, namjernog pretjerivanja, a ponajviše zajebavanja glupih Amerikanaca generalno

Albedo 0

EPISODES - dosta su razvodnili piču ali i dalje ima kultnih zaebancija

mada moam da priznam da sad gledam po čistoj inerciji, jer u početku je stvarno bila sprdnja sa američkim producentima, i to genijalna sprdnja, ali je to sad malo izvjetrilo i kao i uvijek prešlo u Friends probleme, ko je u koga zaljubljen i jesi li bili on a break, što nije ni čudno pošto je isti scenarista

ali definitivno prvih 10 epizoda je uživancija

Will-O'-The-Wisp

THE WIRE je nešto najbolje što je ljudski um stvorio.
"A life, Jimmy, you know what that is? It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."
– Lester Freamon (The Wire)

Barbarin

Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Perin

Quote from: Kunac on 29-10-2007, 16:46:32
Ja sam upravo započeo mukotrpan proces skidanja engleskog TV klasika - Keeping Up Appearances (1990-1995).

http://www.imdb.com/title/tt0098837/

Da li se neko seća ove serije? Koliko znam, odlično je kotirana na listama najboljih engleskih humorističkih serija. Ispred nje je samo Fawlty Towers!

Serija je odlična, preporuka velika! Ko voli engleski humor ne sme to propustiti...inače, to he mojoj majci omiljena humorističba serija :)

Sent from my LG-E975 using Tapatalk

Albedo 0

stvarno ću morati da pogledam taj Wire... mada Will je ono pisao u pola 4 ujutru, maybe the booze was talking :)

-_-

Ja se nesto bavim mislju da pogledam ovo:

You Rang, M'Lord?

Cini mi se da je nekada davno prikazivana na televiziji
i sve mi se nekako cini da mi se tad dopadala...

Jel gledao neko skoro?

Ugly MF

SHERLOCK S03E01 sa Khanom i Bilbo Baginsom!
A Must see! Uporaba Serbskog jezika u Chetnixploitation torturi gde nosimo mooozda Ruske uniforme hehehehehehehehe...

a must see!

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Truman

Odgledao i poslednju epizodu serije Nikita ( 4.6 ). Ovoj je dostojan kraj šoua koji je imao pad u trećoj sezoni dok je u prve dve bio na visokom nivou. Na kraju su pobedili zlu Amandu i čiča miča i gotova priča.

Mark

Pomalo sam razočaran posle prvih 6 epizoda UNDER THE DOME. Promenili su dosta toga iz knjige i razvodnjili maksimalno!  Još kada se setim da treba i druga sezona da se radi ...
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Truman

Da, razlikuje se dosta od knjige...o tome sam čini mi se i pisao...

Ugly MF

Two and a Half Men koje pretim redovno mi se iz epizode u epizodu sve manje svidjaju,
ali zato Anger Management je u Carlijevom fazonu, i bolji za tri klase!

-_-

Pogledao sam Bilo jednom u Pekamu.

Prikvel Mucki, 3 epizode (pilot + dve).

Mucke su jedna od mojih omiljenih serija (zar nije svima?), ali ovo mi se nije dopalo. Mozda i zbog mojih ocekivanja.
Serija nema onog smeka Mucki, nema te atmosfere, humor mi nije legao.
Imao sam utisak da gledam neki prosecan film (pilot traje sat i po, epizode po jedan sat).

Izbor glumaca je los, ocekivao sam da ce Del Boj biti mladji i po ponasanju drugaciji,
a Rodni - pa cudan je osecaj gledati Rodnija kako se udvara sopstevnoj majci  :shock: .
A deda, Redz i majka... deluju mu nekako - americki - ne znam kako to da objasnim... (produkcija)?

I onda, treba da se obradujes kad vidis druge poznate face - Triger, Bojsi, Denzil, ali slabo je to.
Triger kao klinac? Blah...
Sa njima je i Albi Litlvud, koji se u Muckama spominje (koliko se secam) samo u jednoj epizodi.
Slejter nije ispao los. Jedini lici na sebe iz originala.

Sto se radnje tice, fokus je iskljucivo na Rodnijevog oca, Fredija Zabca, i njegovu vezu sa Dzoan.
Tako da ovo i nije prikvel u strogom smislu reci, vec vise pojasnjenje
dve epizode Mucki gde se to spominje ("Zapcevo zavestanje" i poslednja).

Ok, mozda ne bi ostalo na tome da se serija dalje nastavila, ali je ona prekinuta, iz poznatog razloga.

Elem, koliko je spin of Mucki (Zelena trava) losiji od Mucki,
e toliko je Bilo jednom u Pekamu losiji od Zelene trave.

Odoh sad da pogledam neku random epizodu Mucki, da mi se 'spere' ovaj los osecaj...

Truman

Odgledao prvu epizodu Brejking Beda od koga imam najviša očekivanja. Obećavajuće.

Ugly MF

Albedo 0

al je otišao Ševi

doduše, bio je kraljina, a onda su ga upropastili

samo se pitam kako će da objasne zašto su svi i dalje na koledžu (a da nisu prsli s mozgom)

u svakom slučaju, gledaće se

Community, Big Bang, Two and a half men (izgleda da sam mazohista kao i Ugly MF), Ground Floor i Episodes

zapostavio sam Anger Management, gledao sam ga do Lindzi Lohan, a to je ubjedljivo najjača sitkom epizoda koju sam pogledao godinama unazad

samo da se upoznate sa osnovnom premisom serije i pogledate samo tu epizodu, savršena samosprdačina Čarlija i Lindzi

inače, jel neko prati Arested Development, svuda je hvale, nisam ništa od toga pogledao

Ugly MF

Daaa, uradi ceo kompletan Arrested development, imas i Serbske prevode, vredi.
Debili su do maksimuma, ali imaju i par vanserijskih bisera itd...

Father Jape

Ova poslednja, naknadna sezona je jedino nešto slabija, ali onaj osnovni Arrested Development obavezno pogledaj.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Ugly MF

E, jes i onaj GRIMM derivativan, ali nekako , trude se bre da kao ozbiljno glume, pa da rade neku pricu, itd....
moze se gleda kad nema sta drugo...

Agota

Sinoc na slavi kod moje tetke, njihov prijatelj mi  preporucio ovu mini-seriju. Gledao neko ??

Top of the Lake (2013)
http://www.imdb.com/title/tt2103085/?ref_=nv_sr_3
Top of the Lake: Launch Trailer - BBC Two
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Ugly MF

Barbarin

The Following, prva epizoda obećava, serijski ubica pobegne iz zatvora pa zovu detektiva koji ga je uhvatio, koji inače ne radi više za fbi, a glumi ga Kevin Bejkon.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

crippled_avenger

Top of the Lake je pretenciozna, skandi-like misterija. Ako to voliš baci pogled mada je meni bilo nepodnošljivo dosadno...

Ugly MF

BITTEN
http://www.imdb.com/title/tt2365946/?ref_=nv_sr_1

Znaciiii...vukodlaci,
znaciiiii..cgi vukodlaci,
znaciiii,,,njesraaaaaa,
znaci zaobici i ne truditi se downloadirati,,,,,,

Barbarin

The Fall je dobra, drugačija. Nadam se nastavku u skorije vreme.
Jeremy Clarkson:

Barbarin

True Detective, onako, veoma sporo, Mekonahi sa teksaškim akcentom težak za praćenje, kao i Vudi sa južnjačkim, sumorno, gotovo bez neke radnje, ubistvo je zanimljivo, al ništa spektakularno, pogledaće se još koja epizoda, čisto da se da šansa.
Jeremy Clarkson:

chef

O ovome je verovatno bilo recei i ranije ali svejedno... Gledao skoro po drugi put (posto se prvog slabo secam) "Edge of Darkness" http://www.imdb.com/title/tt0090424/?ref_=fn_al_tt_2 .... Odlicna mini serija. "True Detective" ce, nadam se biti ok. Zamisljeno je da se krene sporije a i mislim smo zasluzili odmor od imbecilnog Breaking Bad-a....

chef

Zaboravih Treme... Sta reci o ovoj seriji, zaista dobra. Steta sto je morala prinudno da se zavrsi u 5 epizoda. Za nju nije bilo nominacija za globus kao ni za Wire...

Ugly MF

a paz' sad ovo :

BLACK SAILS iliti Kaptan Flint dvajs godina pre Trezr ajlenda!

http://www.imdb.com/title/tt2375692/?ref_=nv_sr_6

crippled_avenger

Načeo sam THE UNUSUALS sa zakašnjenjem. Vrlo intrigantna serija, sa dosta mana, ali i sa dosta nesvakidašnjih vrlina...

Ugly MF

Albedo 0

Albedo 0

inače, prije neki dan sam pogledao pilot LES REVENANTS i mnogo mi je bolje legao od filma. Ali nisam nastavljao dalje jer mi se nekako pretvorilo u previše ''porodičnu'' seriju, u filmu su raspravljali o njihovim socijalnim pravima, integraciji u društvo, a ovdje toga nema, možda će biti kasnije...

ne znam da li da bacim pogled i na BATES MOTEL, jel neko gledao?

Barbarin

Most, Brom, Broem, Prva sezona je dobra, druga, sad sam na pola, ni upola dobra kao prva. Saga je odličan lik, prosto se ponekad zapitaš da li je neki robot, kiborg, Spok. Martin smara, sav je kao neki mačo, al je slab.
Jeremy Clarkson:

Albedo 0

JUSTIFIED počinje sasvim obično, čak me i malo smorio Patriot movement i sve to white supremacy sranje, dok nisam vidio zadnju scenu, koja u stvari odlično zaokružuje pilot, uopšte je nisam očekivao. Ako razviju to iz zadnje scene serija će vrijediti nešto, ako ne bude tako onda ćemo imati samo jednu solidnu seriju.

Doduše, gledao sam to isti dan kad i TRUE DETECTIVE, koji je za sada stvarno vanserijsko ostvarenje, kakvi Hanibali, Vajtovi, bakrači, ovdje u jednoj epizodi saznaš više o likovima nego u 50 epizoda Breaking Bad-a. Vudi razvaljuje, urnebesan je.

I tek sada mi je palo na pamet kakva dobrica je Volt, pa on nijednom ženu nije prevario, a i Džesi je samo dečko u potrazi za ljubavlju. Mice male.

Ugly MF

Bato, gledaj i Banshee, jest na momente koutanje ocima, ali ima taj smek neki hard kor, kao...
zavrsena prva sezona, moz se gleda u cugu, a  i pocela druga, ja ih pratim ne mogu da cekam, mrzi me da sakupljam.

A Justified ce ti se isplatiti, samo cepaj dalje, trast mi, neces se razocarati!Pomenuo sam da treba pregurati iza prve epizode, znam kako ti je...

Albedo 0

JUSTIFIED hoću da gledam, zadnja scena me je kupila, samo se nadam da takvih scena neće biti baš na kačičicu

Banshee djeluje zanimljivo, ali ako počnem još jednu seriju da pratim to će mi biti 6-7. po planu i programu :)

Barbarin

Završih i drugu sezonu Mosta, serija je ok, glavni likovi su razvijeni, glavna riba, Saga, je idalje odlična i dosledna, malo popusti, ali vrlo malo. Martin je u pogledu pandura, ništa, skoro ništa da nije ni radio ili rešio, u prvoj sezoni je bar obijao vrata. Kao i prethodna sezona sve se završi u zadnje dve epizode, mada kraj nije baš kraj, ostalo je malo nezavršeno.
Jeremy Clarkson: