• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta sam lijepo/so-so/ružno od serija gledao...

Started by Will-O'-The-Wisp, 29-10-2007, 16:20:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Barbarin

Sad mi žena pokazala ovo http://www.imdb.com/title/tt2406376/?ref_=nv_sr_2  The Bridge, američka varijanta originala, fucking america.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

-_-

Pre nego sto pogledam neke od ovde preporucenih serija ("Helix" i "True Detective"),
sad repriziram Tanku plavu liniju.

Slicno kao sto sam rekao i za "Kako vreme prolazi"
i ova serija mi je mnogo opustajuca.

Najjaci lik u seriji ipak nije inspektor Fauler (Rouan Etkinson), vec inspektor Grim:

www.youtube.com/watch?v=8HNxiJize44

Ugly MF

Ova BANSHEE epizoda ima samo take momente!
Treba ko nije dosad sesti i oguliti prvu zezonu i nastaviti s ovom drugom...nije to nesto scenaristicki kao True Detective, ali nije ni kao ostale limunade...

Albedo 0

meni se još skida 1. sezona Justified... nema toliko sidera...

Ugly MF

Community je udzbenik kako se trebaju raditi serije!

Truman

Dobri ljudi pomagajte, ne mogu naći dobre torente za epizode 5.15- 5.19 genijalno bolesne serije Nip / Tuck. Pomagajte dok nije kasno!
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Albedo 0

jbt Trumane, pa B92 je dva puta reprizirao kompletnu seriju, ne vjerujem da je iko gledao preko neta, jer su bili baš ažurni, ono tipa mjesec dana nakon emitovanja u SAD išlo je na B92

i skidaj kompletne sezone, ne epizodu po epizodu!

ništa ne mogu sem da te uputim na ovu adresu, ovdje ima i streamova i download linkova, ali najviše streamova

a poslije skidaj komplet sezone

mada u suštini to ti je to, 6. sezona je posljednja i najslabija

http://watchseries.lt/serie/nip_tuck

Truman

Nisam ja sisao vesla, za 5. sezonu na piratebiju i još nekima koje sam gledao ima samo do 14. epizode.

Albedo 0

imaš

Nip Tuck Season 1-6 Complete

na piratu

ali nisi htio da skidaš komplet! 8-)

mirkiekishka

Quote from: Barbarin on 26-01-2014, 19:52:29
Sad mi žena pokazala ovo http://www.imdb.com/title/tt2406376/?ref_=nv_sr_2  The Bridge, američka varijanta originala, fucking america.
Zar nije The Tunnel isto britanska verzija Mosta? Nisam gledala nijednu verziju ali takav sam stekla utisak.

crippled_avenger

HBO je napravio seriju o homoseksualcima iz San Franciska LOOKING. Nažalost, mislim da su i ciljna grupa ove serije homoseksualci. Nisam prepoznao ništa univerzalno odnosno zanimljivo za ostale u prvoj epizodi.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Barbarin

Quote from: mirkiekishka on 03-02-2014, 22:07:44
Zar nije The Tunnel isto britanska verzija Mosta? Nisam gledala nijednu verziju ali takav sam stekla utisak.

Moguće nisam proveravao.

@ Truman, da nisi za Vučića sredio bi ti torent ;)
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Truman

Nema veze, snašao sam se u međuvremenu. A svoja politička ubeđenja ne menjam za šaku torenta.

Albedo 0

Trumane, uzmi stvari u svoje ruke kao Vučić i popravi nepotpuni torent!

Torent je tvoj Feketić!

elem, završio sam prvu sezonu JUSTIFIED

baš su se vukli jedno 5-6 epizoda poslije pilota, maltene možete da preskočite sve dok lik iz prve epizode ne izađe iz zatvora, što je neka 7. ili 8. epizoda, ako se ne varam. Stvarno treba strpljenja za prvu polovinu sezone jer to više liči na serije iz devedesetih nego ono što kasnije dolazi.

onda sve kreće na bolje. Mislim da je vrlo zanimljivo koncipiran ''negativac'' Bojd, i tenzija između njega i glavnog lika je lijepo zamišljena. U prvoj epizodi Bojd je još rednek karikatura, mada se malo mozga nazire.

Onda krene u tu propovjedničku avanturu, ali to je već daleko od uobičajenih TV klišea o religijskim fanaticima. Prije svega on je za sada ravnopravan suparnik, nije neka budaletina ili samo ''drugo od istog'' kao u Breaking Bad-u, ima svoj zaseban pogled na svijet koji uopšte nije niže vrijednosti u odnosu na glavnog lika. To je valjda osnov grčke tragedije, što ne znači  da će ovo tako i završiti, ali bar je tako počelo.

mirkiekishka

Inside No. 9 - crna komedija http://www.imdb.com/title/tt2674806/
Super je prva epizoda.
Inače, svaka je zasebna priča
http://youtu.be/K4mAQcWl-BM

Truman

Sad sam otkrio da 5. sezona niptaka ima 22 epizode. :-x

Ugly MF

mirkiekishka

Truman

Ugly MF

Ugly MF

Truman

Albedo 0

počeo 4. sezonu JUSTIFIED

po meni, svaka sezona je sve bolja i bolja, Arlo rastura na kraju treće i početku četvrte

jedino mi je žao što su Avu pretvorili u teškog krimosa, ona mi je bila simpatična na početku, al nije toliko strašno

sve u svemu dobra serija, gledaće se i dalje

Ugly MF

Truman

Slab kraj Nip / Tuck. Potpuno je besmisleno da Šon tek tako ode u Rumuniju sa detetom koje za koje nema papire. Još je besmislenije da Kristijan raskine partnerstvo kad je zavistan od Meknamare. Šteta, smandrljali su svršetak. No, serija u celini posmatrano je odlična.

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Albedo 0

završio JUSTIFIED, sad su baš našli da prave pauzu od 15 dana do naredne epizode :(

skinuo sam WIRE da probam,  cijenim da ne može biti gore od Breaking Bad

Son of Man

Gledam The Killing, odlično odlična serijaaaa, jednu epizodu režiro jaran iz True Dectective, tako sam je i našo, znači A MUST!!!  :D

http://www.imdb.com/title/tt1637727/

дејан

сине, ако ти се допало, можеш да овериш оригинал

http://www.imdb.com/title/tt0826760/?ref_=nv_sr_2
...barcode never lies
FLA

Son of Man

Aha, znači takooo  :-P

Ma bi ja nego mi mrski ti evropski jezici ko i sve evropsko :lol:

Al' fala na dojavi deki  xwink2

Ugly MF

Gleda li iko Banshee ovde ili samo ja?

Albedo 0

pogledaću poslije WIRE

slušaću ti preporuke... dok ne omaneš 8-)

Albedo 0

crippled_avenger

Posle treće odlućio da napravim jednu dužu pauzu...

Albedo 0

izgleda da Žižek i Will rade nešto pogrešno 8-)

ja sam sinoć počeo da gledam...

HAL

Quote from: Ugly MF on 19-02-2014, 17:40:32
Gleda li iko Banshee ovde ili samo ja?
Гледам ја, одлична серија.

Truman

Razmišljam koju sad seriju da krenem da gledam od onih silnih koje su mi na vočlistu, ali prednost imaju ZAVRŠENE. Zapravo, upravo gledam poslednju sezonu Sherlocka. Već u prvoj epizodu Srbin ga namlatio. :-x

Albedo 0

pogledao sam 3 epizode WIRE, za sada sve pokušava da bude suviše realistično, ne znam šta će kasnije da se desi, al obično poenta TV serija nije u turističkom upoznavanju Baltimorovog podzemlja, već u nekom zanimljivom narativu

WIRE je za sada postavljen tako da nit smrdi nit miriše, glavni lik nema harizmu, on je klasičan pajkan, al serija ne bi trebala da bude obilazak policijske stanice.

nastaviću dalje, pa šta bude, ni u jednom trenutku ne mogu da kažem da je ovo loše, ali ni dobro

Son of Man

Prva sezona WIRE je više nego odlična, al zato kad posle krenu da kenjaju :roll:

mirkiekishka

I druga sezona je odlična.

Nego - Inside No 9 - druga epizoda je bez dijaloga, u trećoj se pojavljuje Gemma Arterton.  8)
Priča je u svakoj epizodi solidna, ništa novo, ali je lepo odrađeno... svi glumci su odlični.
Ko gleda GoT možda će ga zanimati to što u drugoj epizodi glumi poginula Starkova trudna žena.  :lol:

Albedo 0

BASHEE ima jedan od najboljih pilota koje sam gledao, znači nivo TRUE DETECTIVE ili HOUSE

odlično predstavljen glavni lik i odličan negativac

JUSTIFIED je imao prilično loš pilot ali je izrastao u dobru seriju, nadam se da ovo neće ići obrnuto

crippled_avenger

Krenula druga sezona AKTA MANNISKOR. Sudeći po prvoj epizodi druge sezone deluje sa su scenaristi upotrebili mozak pre početka rada, da nije otaljavanje kao drugi BRON ali videćemo...

Ugly MF

Quote from: Trokrilni on 21-02-2014, 17:18:29
BASHEE ima jedan od najboljih pilota koje sam gledao, znači nivo TRUE DETECTIVE ili HOUSE

odlično predstavljen glavni lik i odličan negativac

JUSTIFIED je imao prilično loš pilot ali je izrastao u dobru seriju, nadam se da ovo neće ići obrnuto

ne znam za prvu zezonu bansija, ali 2 ladno ima scenu kad prodju slova, ko film ;)
a dobra je cela banshee, mada ima onaj vajb de bi da pokupe i realnu i tinejdz dramu sve u jednom,ali ok...s obzirom na trenutnu ponudu,ihaaaaa

Albedo 0

završio 1. sezonu WIRE

i dalje nit smrdi nit miriše

jedino što imam osjećaj da bih imao nešto bolje mišljenje da sam ovo gledao 2002. kad je izašlo

Albedo 0

načeo sam CRACKER, britanski klasik, smorila me psihologizacija toliko da sam pri kraju posljednje epizode 1. sezone mislio da batalim, ali onda je baš odlično završila sezona, nije moglo bolje, prevazišla je klišee s početka. Sad skidam narednu godinu, do tada se gleda WIRE

Milosh

Quote from: Trokrilni on 25-02-2014, 18:00:55
načeo sam CRACKER, britanski klasik, smorila me psihologizacija toliko da sam pri kraju posljednje epizode 1. sezone mislio da batalim, ali onda je baš odlično završila sezona, nije moglo bolje, prevazišla je klišee s početka. Sad skidam narednu godinu, do tada se gleda WIRE

Meni je to i dalje omiljena serija ikad, videćeš kad dođeš do trodelne epizode To be a Somebody (početak druge sezone), kakvo je samo to ludilo... Inače, kad je reč o kraju serije, recimo da je kraj 3. sezone mnogo bolji kraj serije od svega što je snimljeno posle, a snimljena je još jedna epizoda (White Ghost) koja nije loša, ali je u suštini nepotrebna, iskače... kao i TV film iz 2006. koji deluje kao da je iz potpuno druge priče i bolje je praviti se da ne postoji.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Albedo 0

na piratu ionako nema 4. sezone, a i drugačije numerišu epizode, predstavljaju ih kao tv filmove

u suštini, u 1. sezoni ima 3 priče koje su u torentu razbijene na 4 epizode, ali na imdb piše da ima 7 epizoda

koliko sam shvatio to je ipak kompletna sezona, nije ništa pogubljeno?

btw, 2. sezona ide krvnički sporo sa nevjerovatnom ispod-dial-up brzinom 1,8 kb/s

Albedo 0

inače, Sagita je čarobna, eo već treći put spomenem kako torent nema sidera i maltene minut kasnije počne da piči vrtoglavo

Dzimi Gitara

Cracker mi je ostao u sećanju kap prva liga serija. Sećam se da je išao pre sto godina, čini mi se na BK. Kasnije sam ga skinuo, ali još nisam obnovio gradivo.

Inače i druga i treća sezona su od po tri priče izdeljene na po 2-3 epizode.

Ovaj tv film koji Miloš pominje, zove se Cracker 9/11, taj me naslov nekako u startu odbio. A i Koltrejn je već napravio karijeru po Hari Poter filmovima, pa je verovatno izgubio šmek ofucanog Fica.
Kamenje iz džepova http://kamenje.blogspot.com/

Ghoul

https://ljudska_splacina.com/