• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta sam lijepo/so-so/ružno od serija gledao...

Started by Will-O'-The-Wisp, 29-10-2007, 16:20:25

Previous topic - Next topic

Edgar Alan Chumak and 1 Guest are viewing this topic.

Albedo 0

jedan ubica?

EDIT: vidjeh na wiki sad...

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Son of Man

Agota

they make better vampire than edward cullen
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Albedo 0

sad si me natjerala da guglam ko je cullen...

inače, jel iko ovdje pokušao da pogleda sitkom Ground Floor?

Barbarin

Prva sezona Mosta je bolja od druge, a jedna sezona jedan ubica.
Druga sezona je zanimljiva al nema toliko napetosti.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Ugly MF

crippled_avenger

Uživam u britanskom sitkomu BAD EDUCATION. Doduše kao fan FRESH MEATa možda sam subjektivan prema Jack Whitehallu.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

mirkiekishka

Ok je Džek, povremeno iritantan, al' ok.  :)

Albedo 0

Quote from: Ugly MF on 08-03-2014, 01:10:21
Bato, jesi li gledo Hotel Babylon? Vr'!

http://www.imdb.com/title/tt0475047/?ref_=nv_sr_1

generalno, nisam ništa gledao što nije išlo na TV, nisam skidao serije s neta do nedavno, nekako sam navikao da gledam na TV, tu sam klasična baba, minus špansko-turske serije

doduše, možda je ovo bilo, ali sam propustio....

mirkiekishka

Išao je Hotel na prvom pre nekoliko godina, u nekom večernjem terminu, čini mi se nedeljom u 23h.

Albedo 0

moguće, nisam baš blejao pred TV-om stalno :)

a i prilično sam mainstream, CSI, House, Nip tuck, South park, big bang.... to sam baš pratio

crippled_avenger

Pogledao sam prvu sezonu britanske komedije BAD EDUCATION čiji je kreator komičar Jack Whitehall, mlada snaga tamošenje scene, fanovima serije FRESH MEAT poznat po ulozi JPa.

BAD EDUCATION je u pogledu strukture i humora znatno jednostavniji od FRESH MEATa, uostalom ima i uobičajeno sitcom trajanje od pola sata. Jack Whitehall kanališe JPa u ovoj seriji ali nema ostalih likova sa svojim personama a po anarhičnoj atmosferi BAD EDUCATION evocira uspomenu i na sjajnu C4 seriju TEACHERS.

Humor je, naravno, individualna stvar ali nisam imao primedbe koje je izneo deo kritika u vezi sa time da se Whitehall, navodno, ne angažuje dovoljno i da su gegovi usiljeni. Moj utisak je bio upravo suprotan.

Prva sezona BAD EDUCATION jeste svoj humor postavila direktno i predvidivo ali meni je to sve savršeno funkcionisalo.

Whitehall će za ABC lično raditi američki rimejk. Ipak, plašim se da ABC nije pravo mesto za takvu seriju i da bi BAD EDUCATION u tamošnjoj izvedbi mogao ponoviti neuspeh američog rimejka TEACHERSa.

mirkiekishka

U novoj epizodi Community se pojavljuje Vince Gilligan!  :lol:

Will-O'-The-Wisp

"A life, Jimmy, you know what that is? It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."
– Lester Freamon (The Wire)

Ugly MF

Banshee...finale 2 zezone....
hmmm...bolja mi bila prethodna epizoda...jes da su kao ono...tamo vamo....ima i cheezy momenata ali i WTF....
Ok, makar ima dosta uvoda u sledecu zezonu.....ako ne otkazu....

HAL

Одличан крај друге сезоне Баншија, надам се да ће бити треће.

Ugly MF

ne znam za vas ostale, ali serija koja mene maksimalno zabavi, trenutno sa jedinstvenim pristupom humoru itd, a da mi ne vredja inteligenciju je PSYCH!
Obavezno sa sabtajtlovima da nesto ne promakne :)

Father Jape

Inside No. 9 je fascinantna jer kvalitet manje-više linearno opada kako se ide od početka ka kraju prve sezone.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Ugly MF

Will-O'-The-Wisp

"A life, Jimmy, you know what that is? It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."

-_-

Quote from: Will-O'-The-Wisp on 21-03-2014, 03:11:22
The Wire. Opet. Uvijek.

Od poslednjih 10 poruka, 7 ti se odnose na to kako je The Wire najbolja serija svih vremena.
Jel imas neku kintu od producenata za ovo ili...?  :)

Ugly MF

Ja sam svojevremeno odgledao seriju LEXX. Kolko god da je bila lucidna i jeftina, bolja je od mase danasnjeg SF-a po serijama.

Ugly MF

Eh, inace ne mogu da varim serije sa crime scenes ili courtrooms tralala, ali SUITS imaju jednog lika zbog kojeg jednostavno covek ne moze da ne gleda koliki je to biser!

Truman

Imao bih jedno teoretsko pitanje - šta tera producentske mozgove da inače dobre serije ostave nedovršenim ( npr. The Pretender, Eureka, Lie to me...)? Znam, ukidanje budžeza za narednu sezonu može biti jedan od razloga, ali niko im ne brani da zbrazaju završetak u poslednjih par epizoda. Ovako se čovek veže za likove, serija se neprirodno prekine i nekako sve to deluje tužno...
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Ugly MF

Ja ne mogu da im oprostim EVENT i Flash Forward..
a odgovor je prost da prostiji nemre bit....LOVA!

Truman

Zato sam i napisao da je bolje da zbrzaju kraj nego da ostave tako...pa makar nasnimili još samo jednu epizodu.

Ugly MF

Albedo 0

Quote from: Will-O'-The-Wisp on 21-03-2014, 03:11:22
The Wire. Opet. Uvijek.

Darko Šarić kupovao zemljište tamo gdje je trebalo da prođe koridor 10, traži se funkcioner koji mu je došapnuo trasu autoputa :)

Will-O'-The-Wisp

Ne znam da li sam pominjao, ali ja bih zaista preporučio THE WIRE. Radi se o najboljoj seriji ikada!

Ghoul

Quote from: Will-O'-The-Wisp on 22-03-2014, 05:50:09
Ne znam da li sam pominjao, ali ja bih zaista preporučio THE WIRE. Radi se o najboljoj seriji ikada!

koješta.
kao da će laž 100 puta ponovljena magično postati istina!
https://ljudska_splacina.com/

Will-O'-The-Wisp

Da je THE WIRE najbolja serija, to nije laž, to je istina.

Ugly MF

Quote from: Will-O'-The-Wisp on 22-03-2014, 07:01:20
Da je THE WIRE najbolja serija, to nije laž, to je istina.

To je laz. Dosije X je bolji.
I South park..
I Star trek vojadzer ( jer je tamo 7 of 9)
I otpisani su bolji.

A evo sta kazu jos neki, hehehe

http://www.empireonline.com/50greatesttv/default.asp?tv=8

Truman

Albedo 0

Ugly MF

Ne znam tu listu tacno, mrzelo me da gledam, ali kad se pomenu Bafi, jel gledo bata Dollhouse?
Samo dve zezone, ali vredi!

Albedo 0

nisam još ni Banshee počeo! :)

elem, Only Fools and Horses mali specijal od 10 minuta, sa Dejvidom Bekamom, pojavio se na piratu

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Albedo 0

šta mu se desilo, šta mu je to na bradi, i jel to on postao razrok?

tomat

Imao je bas zajebanu saobracajku, dobro su ga i ovoliko opravili.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Albedo 0

da, ovdje se i vidi zašto krije desni obraz
http://resources1.news.com.au/images/2010/12/27/1225976/819857-callum-mulvey-and-rachel-thomas.jpg

dobro je i prošao onda, kad vidiš kako Halid Bešlić izgleda Drezik je odličan

elem, ko pogleda Mućke neka se podsjeti ovoga

Del Boy Falls Through the Bar - Only Fools and Horses - BBC

Ugly MF

Quote from: Дадара on 24-03-2014, 22:32:31
nisam još ni Banshee počeo! :)

Ajoj, al nema veze, ima vremena ,jos si mlad.
Ja zapoceo tri nove serije...sto ne lici na mene, obicno sacekam se sljusti sezona makar.....

crippled_avenger

ARROW je televizijska adaptacija DC stripa GREEN ARROW urađena za kanal CW što u principu dosta jasno opisuje koje su osnovne granice njene estetike. Dakle, s jedne strane imamo strip s druge televiziju koja se obraća omladini, tinejdžerima koji vole glamurizovan prikaz raznih tema. Međutim, kreatori serije Greg Berlanti i Marc Guggenheim, inače zaslužni za prilično lošu ekranizaciju DCjevog GREEN LANTERNa, koja je inače po autorskoj ekipi imala sve predispozicije da bude odličan film, ovoga puta prave dobar posao u projektu koji je imao sve predispozicije da bude bezveze.

Naime, ARROW je jedna vrlo prijatna serija koja se oslanja na proverenu televizijsku formulu proceduralnih priča o privatnim detektivima, i u tom pogledu Berlanti i Guggenheim uspevaju da nađu pravu  formalnu transpoziciju za strip. Zatim, za fanove stripe prave jednu vrlo dobru formalnu ali ne i suštinsku intervenciju, Green Arrowa prvo suočavaju sa nizom manjih ali i većih DC negativaca i heroja, a pored njih plasiraju i niz Easter Eggova koji bi u perspektivi mogli dovesti do proširenja ove serije na niz spin-offova. Prvi među njima biće FLASH, vrlo zanimljiv superheroj koji je pre dve i po decenije već imao prilično pristojnu ali kratkotrajnu TV seriju.

Otud ARROW funkcioniše na dva nivoa, kao dobar dečji film - nudi zabavu za decu ali i zabavu za njihove roditelje, odnosno u ovom slučaju, i za tinejdžere i za nešto starije geekove.

Međutim, iako su likovi i stil ove serije danas nešto što u principu može da prođe samo kod onih koji nemaju HBO, ona funkcioniše i za one koji ga imaju upravo zbog toga što donosi pulp priču u jednoj optimalnoj pulp formi, sa punom svešću o tome kako to treba da se radi.

David Nutter je postavio nivo dosta visoko kad je reč o rediteljskoj poliranosti i dinamici akcionih scena. Reditelji koji su ga nasledili među njima  neke kultne face kao John Dahl i Michael Schultz održali su nivo. Serija kako odmiče tako počinje da stvara kontinuirane story arcove kojih u prvih nekoliko epizoda nema. Interperatcija superheroja je vrlo efektna i serija ne deluje previše apsurdno kada se namontiraju u svoje kostime, odnosno ta konvencija može da prođe.

Nisam izdržao više od jedne epizode Marvelove AGENTS OF S.H.I.E.L.D. ali mi se čini da je ARROW ipak bolje uspela da prikaže superherojski svet u televizijskoj formi, pre svega jer se jasno fokusirala na jednog junaka u početku i onda počela postepeno da širi.

Zatim, ARROW se gradi od nule, nije opterećen predznanjem iz gledanja drugih DC filmova ili TV serija, animiranih ili igranih kao SMALLVILLE, premda svemu tome takođe daje određene posvete. Doduše u slučaju SAMLLVILLEa pre svega kroz angažovanje pojedinih epizodnih glumaca.

Ugly MF

Psych S08E09 !
Vr' nad vr'ovima!
.. za one koji prate i vole Psych, of skroz..

Son of Man

Najbolje serije su Mućke i Oz, Oooz bre!  :-|

Nego jel može ko dragovoljno da mi ukaže na neke dobre COURTROOM serije, jer ja to volim, prosto obožavam da gledam a posebno zato jer mogu da gledam kako sude drugima a ne meni, al na stranu to?

P.S. mogu i one matore što smo gledali po TV-ima, ne mogu imena da im se setim.

Karl Rosman

"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Ugly MF

Sine, kako to da negledas Suits?
Ima malko i courtrooma, ali vise je sa Lawjerima.
E , da imas SHARK sa Jamesom Woodsom!