• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta sam lijepo/so-so/ružno od serija gledao...

Started by Will-O'-The-Wisp, 29-10-2007, 16:20:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ugly MF

Black Sails me bas fino odmorila serija, milina, laganica i uzivancija. Pirati i ostali.
Steta sledeca zezona dogodine, pffffffff.....

Perin

Quote from: Ugly MF on 17-03-2014, 19:55:26
ne znam za vas ostale, ali serija koja mene maksimalno zabavi, trenutno sa jedinstvenim pristupom humoru itd, a da mi ne vredja inteligenciju je PSYCH!
Obavezno sa sabtajtlovima da nesto ne promakne :)

Psych je gotov. Poslednja epizoda serije je izašla pre neki dan. Čisto da napomenem, jer sam i ja fan, mada mi ova poslednja sezona uopšte nije nešto...A ni prošla nije bila baš sjajna :)

Albedo 0

potpuno sam propustio fakat da je izašla još jedna sezona DOC MARTIN-a prošle godine. Gledo neko?

Truman

Ja da valjam ne bih bio ovde.

HAL

Ја сам чуо! Видим да ми је штиклирано Watchlist, не сећам се када сам то урадио.

Barbarin

Neko bacio pogled na From Dusk Till Dawn?
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Ugly MF

Ja i moj klinja! Ihh, redovno!

Ima i ova nova SF, the 100, moz se desi da bidne dobra, samo da ne ukenjaju sa teen dramas .. :(

Dzimi Gitara

Quote from: Red John on 03-04-2014, 03:16:48
Je l čuo neko za seriju Red Dwarf ( http://www.imdb.com/title/tt0094535/?ref_=nm_flmg_act_8 )?

Super je Crveni patuljak, daj mu makar šansu, obavezno. Britanski, šašavi humor, pa još i sf. Šta čovek više da ište.
Kamenje iz džepova http://kamenje.blogspot.com/

HAL

Silicon Valley, нови HBO ситком о гиковима у Силиконској долини. Одличан пилот, пуно обећава.

Barbarin

Turn, istorija nastanka špijuniranja za vreme rata u Americi, rata za oslobođenje od Britanije. Prva epizoda je zanimljiva.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Albedo 0

sinoć je završila 5. sezona JUSTIFIED, i po svemu sudeći najslabija sezona, a izgleda da će 6. biti i posljednja

zbog toga je i završna epizoda bila više prelazna, zbrzala je stvari i poslužila kao reklama za narednu sezonu

u suštini, sve se vraća na početak, i to mi se dopalo, zbog toga sam i počeo da gledam

Ugly MF

Jest malo Justified tunjavo zavrsen, sve se nekako stide da opale metak...pffff

HAL

Управо сам погледао, допада ми се. Прича се доста разликује од филма, а оба су као по истинитој причи. Како је почела серија, тј. како су приказали то "по истинитој причи" делује као да се више држи чињеница него филм, ко зна. Наставићу да гледам.

Agota

Quote from: Брдо МекКлинток on 17-04-2014, 21:43:20
gledo neko?

http://www.imdb.com/title/tt2802850/

wow! wow! wow! ne mogu iscekati sledecu...  :-D :-D :-D :-D :-D

bato, sad kad si bacio dojavu- da gledas! nemo' da te sanjam. :evil:
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Albedo 0

angel011

Benši, druga sezona... U početku još i nekako, kasnije kao da su pravili spisak gluposti koje bi lik ili likovi mogli da naprave, pa kockicom birali šta će od toga da ubace. U prvoj sezoni kao da su eksperimentisali, probaćemo sad sa više nasilja, pa sa manje nasilja, pa 'ajde ovo da isprobamo i vidimo kako publika reaguje, 'ajde sad ono... U drugoj sezoni toga nema, sve deluje nasumično nabacano, kao da čak ni ne isprobavaju.

Prestaje čak i da bude zabavno, toliko je postalo besmisleno.
We're all mad here.

HAL

Мени Бенши ни у једном моменту није деловала као озбиљна и смислена серија. Изузетно је једноставна, акција је њена главна карактеристика и све остало служи томе. Ја сам уживао у свакој епизоди обе сезоне, оно што нуди обавља јако добро, не очекујем више јер мислим да то није ни циљ њених креатора, нити сам лично видео било какав покушај тог типа.

Will-O'-The-Wisp

Quote from: Брдо МекКлинток on 19-04-2014, 12:42:33
šta me snađe 8)

i još jednom, gledo neko?

http://www.imdb.com/title/tt2183404/

Gledao ja. Koga god da znam, smoren je bio nakon gledanja. Mene je serija oduševila. Izuzetno spora, ali majstorska.
"A life, Jimmy, you know what that is? It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."
– Lester Freamon (The Wire)

crippled_avenger

Ima li neko ideju gde bih (posle kolapsa The Box) mogao da nađem britanski žanrovski hibrid BEDSITCOM?
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Ugly MF

mirkiekishka

Salem prva epizoda nije loša, može ispasti ok, nego bre, izašla pilot epizoda penny dreadfull, sad ću da gledam.  :lol:

Ugly MF

24: Live Another Day
Dzek Bauer u drugoj epki progovorio Serbski! Jeah!

Barbarin

Quote from: mirkiekishka on 30-04-2014, 00:28:30
Salem prva epizoda nije loša, može ispasti ok, nego bre, izašla pilot epizoda penny dreadfull, sad ću da gledam.  :lol:

Izašla još prošle nedelje, al nikako da stignem da pogledam.
Jeremy Clarkson:

Albedo 0

gledo neko Brideshead Revisited (1981) ?

Mme Chauchat

Gledala ja pre... aaaa, recimo da je to bilo toliko davno da nisam upratila seksualnu orijentaciju glavnog lika iako se šetkao po Oksfordu sa plišanim medom i jeo jagode sa Dž. Ajronsom  :lol:

Knjiga je takođe odlična sve do npr. poslednje trećine kad se svi naglo pokatoliče i postanu strašno vrli i dosadni.

Albedo 0

Mme Chauchat

Ne, u stvari nostalgična priča o propasti engleske aristokratije između dva rata, korenitim klasnim promenama i neuspelom pokušaju da se katoličanstvu u britanskom društvu nađe legitimna i ne-destruktivna uloga. I naravno o Čarlsu i Sebastijanu. :lol:

ridiculus

Odgledah Penny Dreadful pre neki dan, i, pošto je večeras premijera na Showtime-u, dobro vreme da se podsetimo. Obećavajuće, ali piloti su često bolji od ostatka serije. Eva Green mi je fascinantna...
Dok ima smrti, ima i nade.

Will-O'-The-Wisp

Quote from: Pizzolatto on 10-05-2014, 02:32:36
gledo neko Brideshead Revisited (1981) ?

Remek. I dalje se drži kao... well, remek.
"A life, Jimmy, you know what that is? It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."

crippled_avenger

Will, kad smo vec kod POVRATKA U BRAJDSHED, nije svaki gej Marvelovac iako je svaki Marvelovac...

Albedo 0

Penny Dreadful
http://www.imdb.com/title/tt2628232/

možda će nekoga zanimati kako su uglavili Dorijana Greja, vampire i Frankenštajna u jednu seriju

meni je bilo ok, nije nešto što obično gledam, al nekome će se svidjeti malo petparačke horor zabave

mirkiekishka

Džoš Hartnet je Wolfman pretpostavljam, takav sam dojam imala. Kontam da će nabacati još poznatih likova. Ako je Mina tu, može se pojaviti i Drakula i Van Helsing. Pilot je dobar, ali lako može da se pretvori u smeće.

Albedo 0

i Timoti Dalton je tu, realno, trebalo bi da bude ok, nije to sad neko ambiciozno djelo, sam naziv Penny govori sve, znači čista no-brain zabava

Truman

Quote from: Pizzolatto on 16-05-2014, 10:52:41
Penny Dreadful

možda će nekoga zanimati kako su uglavili Dorijana Greja, vampire i Frankenštajna u jednu seriju

meni je bilo ok, nije nešto što obično gledam, al nekome će se svidjeti malo petparačke horor zabave

veoma visoka ocena za petparačku zabavu...
Ja da valjam ne bih bio ovde.

ridiculus

Quote from: Pizzobatto on 16-05-2014, 14:50:35
i Timoti Dalton je tu, realno, trebalo bi da bude ok, nije to sad neko ambiciozno djelo, sam naziv Penny govori sve, znači čista no-brain zabava

"Penny" je samo pola naslova... šta ćemo sa "Dreadful"? Nagoveštaj kvaliteta ili osećaj koji serijal izaziva u svojoj publici?

No, odgledah i drugu epizodu. Poređenja sa Ligom izvanrednih džentlmena niču na netu kao elektronske pečurke. Ali, drugačije je ovo... Iako je Ser Malcolm Murray zamena za Kvotermejna, a Vanessa Ives donekle za Minu (koja i sama postoji), Liga je stimpank i superheroizam; Penny Dreadful je mnogo više gotski, sa atmosferom starog Londona, sa svojim kišama i neprovidnim zidovima od magle u kojima se može sakriti bilo šta, sa sirotinjskim četvrtima i pretnjom Džeka Trboseka nad njima, sa aristokratskom fascinacijom egzotičnim zemljama i okultizmom. U tom smislu, From Hell bi bio bolja asocijacija, mislim.

Kao što sam već rekao, Eva Green je premija, što dokazuje u ovoj epizodi.
Dok ima smrti, ima i nade.

HAL

Фарго сабија, топла препорука.

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Ugly MF

mene ovo Penny  mlooogo smorilo... ne znam zasto....valjda mi Drakulje bio bolji a i pratim Da Vincijeve Demone,
a ovo ne moze da pridje ni ednom ni drugom....

A Fargo je extra!

Albedo 0

tačno, Da Vinci's Demons je bolje, definitivno

inače, nema te dva dana, dolazi na Serbia today da nam objaviš Vučićevu dijagnozu! 8-)

crippled_avenger

U sklopu sistematične obrade DC univerzuma načeo sam seriju SMALLVILLE, ostvarenje sa kojima se davnih dana sporadično sretao, rekao bih pre sudarao. I moram priznati da mi je prva sezona iz danas već davne 2001. godine izuzetno prijala. Kad kažem davne, onda to ne posmatram samo iz vizure protoka vremena i trianest godina koje su prošle već i iz vizure razvoja televizije ali i razvoja odnosa prema superherojskoj intelektualnoj svojini.

Paradoksalo, SMALLVILLE je serija iz vremena kada razlika između pay cable i basic cable serija nije bila toliko osetna. Danas je ta razlika veća - pay cable je napredovao, basic cable je nazadovao. SMALLVILLE je tako basic cable serija koja bi danas teško moglanastati i postići uspeh, odnosno imala bi sličnu sudbinu kao FRIDAY NIGHT LIGHTS sa kojom inače ima niz sličnosti u postavci likova.

Kad je reč o prvoj sezoni, Millar i Gough se bave Supermenom kad je bio mladi Clark Kent, i u principu dotiču se nekih bitnih tačaka DC univerzuma ali bez fah-idiotskog potonuća i isticanje mitologije nauštrb pripovedanja, uz ironično insistiranje da pre ove serije nisu čitali strip, u šta ipak sumnjam.

Koliko god se SMALLVILLE ne opterećuje strip-izvornikom toliko on zapravo dobro zarobljava esenciju stripa - pitanje sakrivanja identiteta, neuklapanja, dominacije sakrivene iza krinke inferiornosti, herojstva i sapunice. Rečju, SMALLVILLE sublimira esenciju stripa iako u velikom delu barata likovima izmišljenim isključivo za potrebe serije.

Preokretanje te paradigme imamo u seriji AROW koja je pošla istim putem ali u drugoj epohi - u prvoj sezoni, SMALLVILLE ima villain-of-the-week strukturu. ARROW to ponavlja u svojoj prvoj sezoni s tim što je tamo svaki negativac manje ili više proistekao iz DC univerzuma.

Prva sezona SMALLVILLEa se završava čudovišnim cliffhangerom (koji to nije utoliko što mi ipak znamo ko je ko i šta je šta u svetu Superboya) i videću šta u strukturalnom pogledu donosi druga sezona.

Kreativno-produkciona realizacija serija je vrhunska za svoje vreme. Deo ove ekipe je kasnije preuzeo HEROES u slavnim danima. Tehnika je napredovala ali ARROW (verovatno i zbog svog statusa u DC panteonu) nije dobio ovaj nivo realizacije, a što je još važnije nije dobio ovaj nivo kreativne "samouverenosti". SMALLVILLE nastaje sa jasnim iskustvim SOPRANOSa, jasno je da se serija najbolje može temeljiti na porodici i dopušteno je tim odnosima da se razvijaju. U ARROWu, porodica ima bitnu ulogu ali intenzitet odnosa u njoj ima dinamiku manje ambiciozne sapunice od ovoga.

SMALLVILLE takođe ima i onaj adut koji serijama omogućuje da idu deset sezona a to je upečatljiva i harizmatična podela.

Dakle, u slučaju SMALLVILLE mnogi elemnti su se sklopili - pa ni ne čudi da se ova serija danas posmatra kao jedan od Supermanovih kontinuiteta.

HAL

Не знаш у шта си се упустио : ) за пар сезона биће ти јасан надимак серије, Сморвил.

Dzimi Gitara

Quote from: Pizzobatto on 16-05-2014, 10:52:41
Penny Dreadful

Pa da, Peni dredful je Tru blad sa jačim glumcima. Zabavno za moždanu ispašu neko vreme.
Kamenje iz džepova http://kamenje.blogspot.com/

Albedo 0

mirkiekishka

Videh negde da će možda Hulu da nastavi Community. Ima nade.

Will-O'-The-Wisp

Voliš KOMJUNITI? Biće nešto od tebe. :)

Albedo 0

Father Jape

Ama kako se nekome ko u nebesa diže The Wire i Community dopada Snowpiercer?!
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Will-O'-The-Wisp