• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta sam lijepo/so-so/ružno od serija gledao...

Started by Will-O'-The-Wisp, 29-10-2007, 16:20:25

Previous topic - Next topic

Edgar Alan Chumak and 1 Guest are viewing this topic.

Dzimi Gitara

Pa ja sam izdržao zbog Kristine Hendriks. A onda sam shvatio da mogu samo da gledam njene slike na Guglu i da ne gubim vreme na ostale likove.
Istina, dugo mi je trebalo, što je potvrda teze (ne znam da l' je medicinska, ali trebalo bi napraviti istraživanje) da muški mozak ide na stend baj kad gleda u ženske grudi.
Kamenje iz džepova http://kamenje.blogspot.com/

Karl Rosman

Otprilike. Samo, sto-bih-naglasio, nije sve u njenom poprsju vec ima neceg i u glasu.

Mada, ja sam prijatno odmarao i u slucaju obe mu zene, tj. dok prvu nisu udebljali. Slatkice su.

Bato, jesi prepoznao onu malu iz Komjunitija?

"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Josephine

Au, al je tebi ljubavni/seksualni život loš. lol

Milosh

Quote from: Karl Rosman on 15-09-2014, 14:43:01Samo, sto-bih-naglasio, nije sve u njenom poprsju vec ima neceg i u glasu.

xjap
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Albedo 0

Quote from: Karl Rosman on 15-09-2014, 14:23:17
Aj da probam ovako: Bato, salio sam se za MM.

valjda ti je jasno da mene to ne sprečava da te narednih 6 mjeseci zaebavam? :)

inače, sve sam čeko Kristinu, al ostade obučena, a i realno gledno sam 2x brzinom, pa nije dugo trajalo

a bolje i Sex i grad gledat nego Mad Men, ako je to cijena koju suprotni pol zahtijeva

Albedo 0

skinuo sam Homicide S1, valja se vratiti u normalu nakon svega

Petronije

Nikad nisam gledao Homicide kako valja, uvek na preskok nešto dok se davao na TV. Posle Bron-a ide Homicide.
Arm the Homeless

Albedo 0

kolko je ovaj Homicide i dalje dobar... ne znam, možda sam subjektivan, al ovdje jednostavno svaku scenu učine zanimljivom, u nekoj drugoj seriji bi pajkan izašao na parking uvalio ključ u bravu i otišao automobilom, smarao sa klasičnim proceduralom, u Homicide detektiv zaboravi gdje je parkirao kola, i krene redom stotinu automobila da isprobava dok ne pogodi svoj, dok mu partner nešto pametuje, a onda se priključe još neki detektivi i nastaje filozofski šou na parkingu policijske stanice

jednostavno, sa minimalnim sredstvima postižu se fenomenalni efekti, likovi oživljavaju, nisu neke plastične lutke

i jbt, ovo je sad već 20 godina serija, nešto mlađa od Twin Peaksa, a dosta ozbiljnija postavka, bar meni

crippled_avenger

SIBLINGS se završavaju trilingom senzacionalnih epizoda. Da ih nije obnovio za drugu sezonu, narod bi zapalio BBC.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Dzimi Gitara

Ljudi, pa ovaj Community je odličan, zašto niste vikali ranije?! Na momente se osećam kao da gledam Seinfeldaa, na momente My Name is Earl (samo prve dve sezone), a opet je ovo posebno na svoj način. Doduše, još nisam završio ni prvu sezonu, ali davno nisam gledao pametniju i duhovitiju seriju.

Nešto pre toga sam se zaleteo i na Big Bang Theory. Vrlo dobro je i to, ali Komjuniti je izuzetna serija.

Karl Rosman

Da. Ne spominje se ovde sve i svasta vec neko vreme.

Trailer Park boys  :-|

http://youtu.be/cyhXtVUROkI
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Albedo 0

pokušavam da gledam RIGET, a pravio bih MAD MEN od blata...

čim vidim von Trira na kraju svake epizode pegla mi se

tomat

Riget je jedna od najboljih serija ikada. šteta što im je deo ekipe pocrkao, pa nisu mogli da nastave dalje.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Albedo 0

nakon 2 odgledane epizode apsolutno ništa me ne privlači da gledam dalje, al natjeraću se bar prvu sezonu

tomat

pa i nije ti ostalo mnogo, ako se ne varam ima 4 epizode po sezoni.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Albedo 0

da, eo završih 1. sezonu, ovo je u suštini serija koju valja gledati u mlađem dobu, i vjerovatno bih bio impresioniran prije 10 godina. Kao Tropska vrelina, ko to nije gledo devedesetih ne vrijedi da sad gleda, izgubilo je magiju.

Privlači me samo Bondova priča, zanima me šta će se s njim desiti. Riska, švedski Šćepan Šćekić, duh Nece i trudna Đina Golubović i nisu nešto.

Petronije

Počeo sam Bron, odgledao 2 epizode, za sada sam zadovoljan.
Arm the Homeless

Barbarin

Quote from: Petronije on 21-09-2014, 21:46:07
Počeo sam Bron, odgledao 2 epizode, za sada sam zadovoljan.
Razvuci, treća sezona kreće za godinu dana. Mada sumljam da ćeš moći, prva sezona odlična, druga vrlo dobra, treća?

Nego jel neko prati ovo http://www.imdb.com/title/tt2654620/combined  The Strain
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Petronije

Ma ko ce razvlaciti godinu dana, otislo vec 6 epizoda. Kol'ko ima - ima.
Arm the Homeless

Ugly MF

Sinoc pustili Big Bang Theory novi sizn, i poceo GOTHAM ...
A must see serija!

Perin

A počela i druga sezona The Blacklist-a...

Dzimi Gitara

Quote from: Pizzobatto on 20-09-2014, 18:58:24
COMMUNITY!!!

Nažalost, koliko je prva sezona dobra, toliko je bolan pad u drugoj. Sve te budalaštine sa stop-moušn epizodom, zombi epizodom, dokumentarac epizodom... sve to govori da scenraisti pojma nisu imali šta posle prve sezone. A humor je usiljen.

Iskreno se nadam da će se ovo ubrzo popraviti.

Father Jape

Te budalaštine su po mnogima vrhunac, odnosno posle shaky početka, pravi procvat serije. :lol:

U svakom slučaju, pravi pad je tek u četvrtoj sezoni, iz poznatih razloga.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Petronije

Na kraju je Bron, po mojim kriterijumima, ispala jedna "malo iznad prosečna" serija. Nije loša, ali nije ni nešto vanserijsko, svakako ne opravdava onoliki hajp posvuda. Najbliže (po tematici i konceptu) što sam skoro gledao je True Detective, koji mi je mnooogo bolji, iako ima glupav kraj. Ovde likovi ni približno nisu tako zanimljivi, gluma je lošija, slučaj već na pola počinje žestoko da smara. Zadnjih par epizoda sam gledao čisto da ne bude da sam bacio prethodnih 7-8 sati, uopšte me nije zanimalo kako će da se završi. Najviše mrzim kada me glavni lik iritira svojom pojavom i postupcima, što je bio slučaj sa Martinom. Neću gledati S2 sigurno, prelazim na Wasteland 2 i selim se na gejming podforum :)
Arm the Homeless

Barbarin

Martin još više smara u drugoj sezoni.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Petronije

Mene nece :) Nije on bas ni glavni lik naravno, Saga je, ali sve se na kraju vrti oko njega. Bilo mi je zanimljivije dok su i ostali (Stefan, Anja, novinar) koliko - toliko bili ukljuceni u pricu.
Arm the Homeless

Perin

Je l' gledao iko DOMINION? 8 epizoda, serija je nastavak relativno lošeg filma LEGION.

"Dominion je epska nadnaravna drama smještena u 25. godinu nakon apokalipse kada vojska nižerangiranih anđela, koje okupi arhanđel Gabriel, krene u rat da porobi čovječanstvo. Arhanđel Mihael okrene se protiv svoje vrste i priključi se ljudima u borbi protiv Gabriela. Uzdignuti iz pepela nakon 25-godišnje bitke, izniknuli su novi utvrđeni gradovi koji štite ostatke čovječanstva protiv opasnosti koje vrebaju izvana."

Obzirom da ništa nisam očekivao, ovo ispade sasvim okej...biće i druga sezona.

Albedo 0

to jeste, ubiše novinara, a jedini lik koji mi je bio interesantan

ubicu upropastili, za razliku od TD gdje je ubica fenomenalan 8-)

Ugly MF

Z-NATION je zombi apokalipsa serija kojih sam odgledo svih 4 epizode.

Mislim Asylum pa na SyFY, duplo golo, ALI....
Veliko ali znaci da su ovi sve sto Walking Dead nisu, i da u svojoj lucidnosti i amaterizmu cak izgledaju odlicno!
Jedan veliki plus su scenaristicke ideje. Za dve klase su iznad Walking Dead, e, sad realizacija i sve ostalo, hmmm...
Ali dobro, sve sto vam je u Walking Dead ikada zafalilo, ovde cete dobiti!

Ukupna ocena, VALJA!

Albedo 0

počo sam 3. sezonu Homicide, i tu već nema onog ''realizma'' sa početka, prve dvije epizode su totalno skockana nevjerovatnoća, sa upadom ljubitelja serijskih ubica da razmrsi slučaj. Ludilo!

uopšte se ne sjećam da je bilo toliko zaebancije u seriji

JasonBezArgonauta

Unsere Mütter, Unsere Väter iliti Generation War

Mini serija iz prošle godine, ukupnog trajanja blizu 300 minuta, pripoveda o petoro prijatelja koji se '41 razilaze, kako u tom momentu veruju, na kratko. Dvoje ostaju kući, troje kreću u rat koji će, u poslednjoj epizodi, izgubiti... upsss, izvinjence za spojler :oops:
Ajmo uopšteno.
Generation War, za razliku od Band of Brothers, svima gura prs u oko. Nemci se iživljavaju nad civilima, oficirčići smaknu i poneko dete, valja se ako je za Firera. Poljaci cinkare Jevreje i kad ne moraju, čak im je i pokret otpora izrazito antisemitski raspoložen. Ukrajinci su tu malo konkretniji. Ruje ubijaju ranjenike, omakne im se i poneki civil. Ameri upošljavaju bivše gestapovce, a i Jevreji vole ponekad da zlzll zllll nekog, kad se ukaže prilika. Kolko vidim, jedino su se Poljaci primili na prozivku, pljuštali protesti i poneka krivična prijava, uvredili se valjda, šta li.
Lm, preporuka svakom ko voli gledati WW2 pizdarije, a evo i inserata

Generation War - Rounding Up The Jews | HD

Generation War - Attack On The Factory | HD

Generation War - Kursk | HD
Čini mi se da ovaj zid izgleda drugačije. Bendžamine, da li su Sedam zapovesti iste kao što su bile ranije?

crippled_avenger

Bato, ja sam prošle godine odradio binge celog HOMICIDEa. Kakav je to spomenik!

crippled_avenger

http://youtu.be/8M3u-EIRgFA?list=UUEs6xQr2ciOQfgGqBkD7Jkw

U okviru projekta "SWE u svemu - Mesec švedske kulture u Beogradu" održana je tribina o seriji "Broen".

Ova koprodukcija Švedske, Danske i Nemačke postala je TV fenomen, a rimejk verzije su snimljene u Americi ("The Bridge") i u Britaniji ("The Tunnel").

Tribina je rezultat saradnje Ustanove kulture Parobrod i portala AgitPop.me

U razgovoru učestvuju: Marija Čanković, psihološkinja; Dimitrije Vojnov, scenarista; Darijan Mihajlović, reditelj i docent na FDU i Jelena Đurović, urednica web portala AgitPop.

Karl Rosman

Albedo 0

Quote from: crippled_avenger on 19-10-2014, 12:43:00
Bato, ja sam prošle godine odradio binge celog HOMICIDEa. Kakav je to spomenik!

toliko je serija uticala na srpstvo da imam dva ortaka koji liče na Bolandera i Manča :)

CorwinM

Quote from: JasonBezArgonauta on 17-10-2014, 23:12:11Odgledah sinoc ovaj Generation War na preporuku i ovo je skoro pa odlicno. Sto se tice drugosvjetskoratovskih ostvarenja Njemci i dalje prednjace po kvalitetu i istinoljubivosti u odnosu na sve ostale, a ova serija je zivi dokaz. Osim manjih rupa u zapletu, sitnijih nepreciznosti vezanih za hronologiju i upadljive ruznoce ribe koja je trebalo da bude jedna od zvijezda gebelsovske propagande, zaista nemam sta seriji da zamjerim. A Poljaci i Ukrajinci neka se jebu, postoji brdo materijalnih dokaza koji u potpunosti potvrdjuju ono sto je ovdje teza - da su neki Ukrajinci bili veci nacisti od Njemaca, i da Poljaci nikad nisu mirisali Jevreje.

Unsere Mütter, Unsere Väter iliti Generation War

[

Mini serija iz prošle godine, ukupnog trajanja blizu 300 minuta, pripoveda o petoro prijatelja koji se '41 razilaze, kako u tom momentu veruju, na kratko. Dvoje ostaju kući, troje kreću u rat koji će, u poslednjoj epizodi, izgubiti... upsss, izvinjence za spojler :oops:
Ajmo uopšteno.
Generation War, za razliku od Band of Brothers, svima gura prs u oko. Nemci se iživljavaju nad civilima, oficirčići smaknu i poneko dete, valja se ako je za Firera. Poljaci cinkare Jevreje i kad ne moraju, čak im je i pokret otpora izrazito antisemitski raspoložen. Ukrajinci su tu malo konkretniji. Ruje ubijaju ranjenike, omakne im se i poneki civil. Ameri upošljavaju bivše gestapovce, a i Jevreji vole ponekad da zlzll zllll nekog, kad se ukaže prilika. Kolko vidim, jedino su se Poljaci primili na prozivku, pljuštali protesti i poneka krivična prijava, uvredili se valjda, šta li.
Lm, preporuka svakom ko voli gledati WW2 pizdarije, a evo i inserata

Generation War - Rounding Up The Jews | HD

Generation War - Attack On The Factory | HD

Generation War - Kursk | HD
There are no desperate situations, there are only desperate people.

crippled_avenger

Pogledao sam novi prerađeni pilot, odnosno prvu epizodu NBCjevog CONSTANTINEa. Lako je odmah otpisati ovu epizodu kao nešto što nije zadovoljavajuća ekranizacija HELLBLAZERa. Zbilja, NBC nije snimio ono što su fanovi zamišljali čitajući strip, to je očigledno. Međutim, postavlja se ozbiljno pitanje kako bi se to što su fanovi zamišljali prenelo na televiziju i da li bi tada to bilo interesantno za gledanje.

Verovatno je da bi HBO ili FX bili spremni da prenesu opscenost scenarija ovog strip serijala, sve te demone, krvoproliće, visok procenat psihopata među likovima i sočan rečik. Međutimm već bi HBO bio pomalo odbijen suštinskim pulpom tog strip-serijala koji odavno više nema neki dom na pay cable kanalima niti komunicira sa njihovom publikom. S druge strane, FX bi imao sluha za to ali mi se čini da ne bi imao para niti da bi takva serija do kraja zadovoljila njihov core-audience koji više želi muževniji žanrovski nadražaj od supštinski ipak vrlo ciničnog i u krajnjoj liniji biseksualnog Johna Constantinea.

S druge strane, pulpy osnov detektiva za natprirodno vrlo primamljivo, naročito tamo gde Dylan Dog nje popularan. Zapravo, Dylan Dog bi bio idealniji property za NBC od HELLBLAZERa ali eto, nije dovoljno poznat. Iako je Constantine tehnički stariji lik od Dylana, u evropskim okvirima je Sclavijev lik vrovatbno poznatiji i čudno je da do sada nije adaptiran za televiziju.

U NBC pilotu oni prave razliku u odnosu na film utoliko što su bliži imaginarijumu stripa u pogledu nacionalnosti i dizajna junaka, a očuvana je i razigranost iz stripa. Čak je prisutan i gore u meri u kojoj NBC to može da podnese. Imajući u vidu ograničenja network televizije, CONSTANTINE je prilično skrupulozna adaptacija. Međutim, ono što nedostaje jeste esencija HELLBLAZERovog doprinosa žanru, taj osećaj da je sa njim on doveden do jedne vrtse vrhunca, unutar jedne linije tumačenja.

CONSTANTINE sa NBC ni u jednom pogledu ne deluje superiorno, kako bi HELLBLAZER morao da izgleda, već više kao još jedna private dick serija sa high conceptom koja mora da se bori za svoje mesrto. Neil Marshall je snimio energičan i šaren pilot i seriji ću dati šansu. Ipak, puni efekat HELLBLAZERa nije postignut. No, ostaje pitanje da li je to uopšte moguće.

CorwinM

Ma, ovo će da se pretvori u novi Supernatural sve mi se čini.

Albedo 0

HOMICIDE 4.15

ne znam jel bolji lijevi ili desni naslov

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Albedo 0

još kad bih ukapirao šta će Maca ovdje :(

Džon Manč razgrće novine da čita i time razgrće i američku cenzuru rata u Bosni, epohalno!

Albedo 0

Poslije 5. pogledanih sezona HOMICIDE, Džon Manč se pokazuje kao istinski heroj serije.  Rijetko se pojavljuje, stalno su ispred Pemblton, Bejlis i ostali, ali oni igraju za raju i zanemaruju taktiku, Manč svaki minut fenomenalno iskorišćava, i pritom ne mislim na njegove humoristične ispade, koji su svakako odličan dodatak čitavom karakteru.

Mislim i na kontroverzu prilikom ranjavanja troje detektiva, a još više na paralelu koju su scenaristi napravili u epizodi kada Pemblton gubi sve. Manč u istoj epizodi igra u posebnom zapletu gotovo istu ulogu, gubitak ljubavi, vjere, nade, i uprkos tome što djeluje na prvi pogled naivnije od Pembltonovih dilema, Manč je u stvari ispred njega. On je preživio ono sa čim se Pemblton još uvijek bori, njegov komični karakter je maltene posljedica toga, on posjeduje dubinu koju Pemblton još uvijek ne postiže. Pemblton se tu ispostavio kao neki Manč iz prošlog života, njegova stara epizoda.

Takav je moj doživljaj, iako on jeste marginalni lik na generalnom nivou, izgleda kao da ga scenaristi drže kao klicu mudrosti u odjeljenju gdje svi brzo gube razum. Ne znam šta će da se rasplete u 6. i 7. sezoni, ali za sada Manč je istinska duša serije, na neki način i zeitgeist američke ljevice XX vijeka. Paradoksalno, ali to nisam očekivao kada sam započeo repriziranje, iako me je i Pembltonov lik iznenadio, jer kao klinac nisam obraćao pažnju na njegov duhovni pad i sumnju, poslije njega tek Rast Kol ima ulogu na istom tragu, naravno, još razvijeniju.

Vidljivi su momenti kada se producenti prosto bore za gledanost, i kada serija popušta populističkim zahtjevima, pa ne mogu da sudim ni kako će Pemblton niti Manč da završe svoju avanturu, ali Manču je potrebno vrlo malo prostora da nadmaši Kola kao lik, ako ne budu sabotirali njegovu funkciju dvorske lude.

Barbarin

The Newsroom, zanimljiva serija sa pogledom na to kako bi trebalo da izgleda pravo novinarstvo.
Jeremy Clarkson:

crippled_avenger

Albedo 0

ja sam gledo 1. sezonu, nije valjda tako brzo propalo... mada, od početka je to trokiralo, samo glavni lik je valjao

prvih 15 minuta mora svako da pogleda, to je toliko fenomenalno da možeš i da im oprostiš britansku lujku u narednih 10 epizoda

crippled_avenger

Jack Thorne, britanski televizijski pisac u usponu, doneo je osveženje kako među serijama Channel Foura o mladima tako i britanskom televizijskom krimiću. Neki kritičari su definisali GLUE kao mešavinu SKINS i MIDSOMER MURDERS ali to poređenje bi stajalo samo u slučaju da su zločini koji se prikazuju u seriji iole pitomiji. Međutim i zločini kojima se serija bavi i odnosi među likovima su prilično gadni, a kad je reč o rečniku i golotinji, GLUE se ne usteže.

Glavni likovi u seriji su mladi, i to važi za obe strane, i za osumnjičene i za čuvare reda. Druzštvo u kome žive je korozivno ali je ambijent vrlo zanimljiv. Naime, priča je smeštena na selo, a mladi žive kao u SKINSu, dale vode urbani način života prilagođen ruralnom ambijentu.

Ne mogu da kažem da slične stvari nisam viđao u serijama kao što je FRIDAY NIGHT LIGHTS ali ideološki svetonazor i likova i junaka je ovde drugačiji. Junaci serije GLUE su hedonisti i nisu ni na koji način napojeni patrijarhalnošću seoskog ambijenta u kome žive niti su inspirisani zemljom i domaćim životinjama koje ih okružuju, iako i jedno i drugo igraju značajnu ulogu.

GLUE funkcioniše kao triler, i kao edgy serija o mladima, ali njen značaj je pre svega u tome što donosi jedan novi žanrovski hibrid, tretirajući seoski milje na potpuno nov način.

CorwinM

Quote from: Barbarin on 11-11-2014, 19:55:57
The Newsroom, zanimljiva serija sa pogledom na to kako bi trebalo da izgleda pravo novinarstvo.

Jeste, dobra serija, na momente odlična, a Džef Danijels me prosto iznenadio da može da glumi duže od pet minuta a da se ne iskrevelji. Treća sezona je odlična, obrađuju neku fiktivnu kombinaciju Snowdena i Wikileaksa.

Gleda li neko Hell on Wheels? Odgledao sam prve dvije sezone, i mogu da kažem da iako nije brutalna poput Deadwooda, dosta je realno odrađena melodramica na Divljem Zapadu. Svi su užasno prljavi, dvoboji se izvode na način kao u The Unforgivable, Indijance prikazuju kao totalne divljake, tek oslobođeni crnci su užasno iritantni, 90% likova su teški alkosi. I da, igra jedna od najljepših plavuša koju sam ikada vidio na TV ili filmu.

Albedo 0

ovaj TWO AND A HALF MEN je prso totalno, ladno su se njih dvojica vjenčali, fingirali gej brak, kako bi, nakon svih razočaranja, Kučer usvojio dijete. A novi klinac je moron.

Al zato uskoro počinje GROUND FLOOR!!

Briga Heelan je najljepša plavuša, ne znam šta priča ovaj gore 8-)

Ugly MF

Zavrsila se prva zezona Asylumovog Z NATION.
Ovo je najbolja stvar ikad sa zombijima...