• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta sam lijepo/so-so/ružno od serija gledao...

Started by Will-O'-The-Wisp, 29-10-2007, 16:20:25

Previous topic - Next topic

Truman and 1 Guest are viewing this topic.

crippled_avenger

there are no chicks with dicks, there are only dudes with boobs

Sent from my iPhone using Tapatalk
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Ugly MF

Dzimi Gitara

Vrlo, vrlo dobar je Sense8. Pogotovo preporučujem onima kojima se svideo Matrix ili im bio ok Cloud Atlas. Plus ima atmosferu koju bih uporedio sa prvih par sezona Losta.

Jedino, ovakav zaplet je teško rasplesti zadovoljavajuće, pa ne bih bio iznenađen da se poput Losta sruši u nekoj od narednih sezona. Ali svakako bih voleo da ih vidim još.

Gluma varira od ispodprosečne do vrlo solidne. Scenarijo i kad tapka ne vređa inteligenciju. Režija, fotografija i sl. je spektakl, ali otome pogledajte Kripov prikaz.
Kamenje iz džepova http://kamenje.blogspot.com/

Dybuk

Pogledah Mr Robot, hmm ne znam sta da mislim, od Fight Club-a do American Psycho svega tu ima a i dosta stvari koje ce interesovati tech savvy ljude. Moze da se pogleda, medjutim zasto ima neverovatnu ocenu od 9.3 na Imdb jos ne uspevam da sagledam.

crippled_avenger

ima visoku ocenu jer je mali deo populacije gledao RUBICON :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Linkin

Quote from: Dybuk on 12-07-2015, 17:24:07
Moze da se pogleda, medjutim zasto ima neverovatnu ocenu od 9.3 na Imdb jos ne uspevam da sagledam.

Možda zato što priča o velikom snu osiromašene Amerike, brisanju svih dugova, tj. najvećoj revoluciji koju je svet video? Bar tako deluje posle pilota, sa onim web stranicama sa vestima koje govore o gapu između sirotinje i bogatih, najvećim u zadnjih 20 godina.

Na kablu serija baš i nema nešto mnogo veću gledanost nego što je imao pomenuti Rubicon, ali na torrentima je impresivno više skidana od bilo koje druge serije.

Dybuk

Mmm, ne, nije to :mrgreen:
Samo je kao kul, hakeri, drustvo u kome autsajder ima moc i izvesnu kontrolu nad pojedincima i korporacijom kroz svoje hakerske med skilzove. Glavni junak satro pati od socijalne fobije, sto koincidira sa tehnoloski uznapredovalim drustvom koje gotovo eliminise potrebu kontakta. To japanci dobro znaju sa onim njihovim hikomorijima i sl. Prosto je kul, nesto s cim se millennials-i mogu identifikovati.

neomedjeni

Prati neko Defiance? Iznenada sam dobio želju da gledam neku sf seriju, ovo mi je prvo palo na pamet, ali ne znam vredi li čemu.

crippled_avenger

Ugly MF

Quote from: neomedjeni on 13-07-2015, 13:18:16
Prati neko Defiance? Iznenada sam dobio želju da gledam neku sf seriju, ovo mi je prvo palo na pamet, ali ne znam vredi li čemu.

Ja , redovno, imas cvaj sezone, krenula treca....
Gledam i fallling skajs i Dark Matter i Killjoys....

Defiance ,,,vredi,,,,tu bi or not tu bi, kad vec imas da gledas u cugu 2 sezone,,, gledaj...
bolje nego da ne gledas ili da cekas po nedelju dana.....

neomedjeni

Okej, hvala. Gleda mi se neka sf sapunjara, a nisam u toku šta valja od novog.

Ugly MF

Falling skajs ti je krenula 5 sezona, imas se nagledas elijen invejzn u post apokalipticnoj sapunjari, samotako!

neomedjeni

Imaću u vidu, ali raspoložen sam više za spejs operu nego za apokalipsu. Možda je vreme da konačno odgledam do kraja FarScape jer sam voleo tu seriju, ali sam svojevremeno iz nekog razloga stao na pola. Ili da opet repriziram Galaktiku, dovoljno je dobra za drugo gledanje ako me ništa drugo ne upeca.

Ugly MF

Defiance ti je ....i tamo i ovamo....oba u jednom...

Ali kako da niko ne pomene LEXX,,,,seriju.....?
ljudi, ako to ne gledate, nemojte nikad nista!!!

neomedjeni

Nikad čuo do sada. A zaplet kao da je prepisan i FarScapea. Ili obrnuto, ko se već pojavio prvi.

Poslednja stvar ovog tipa koju sam pogledao je FireFly, šteta što nije trajao duže od jedne sezone.

Linkin

Quote from: Dybuk on 13-07-2015, 12:16:33
Mmm, ne, nije to :mrgreen:
Samo je kao kul, hakeri, drustvo u kome autsajder ima moc i izvesnu kontrolu nad pojedincima i korporacijom kroz svoje hakerske med skilzove. Glavni junak satro pati od socijalne fobije, sto koincidira sa tehnoloski uznapredovalim drustvom koje gotovo eliminise potrebu kontakta. To japanci dobro znaju sa onim njihovim hikomorijima i sl. Prosto je kul, nesto s cim se millennials-i mogu identifikovati.

Bez sumnje. Serija se reklamirala kao novi projekat režisera "Devojke sa zmajevom tetovažom" (zapravo, misli se na danca Nilsa Ardena Opleva, režiser švedskog originala, ne na Finčera, ali nećemo sad zakerati) koji je režirao pilot, sa protagonistom koji je muška verzija Lisbet Salander, tako da se jasno pravi tu dosta nemernog povezivanja. Plus, naznačeno je da producent Stiv Golin, čovek iza True Detective i gomile kultnih stvari, tipa Tvin Piksa ili Finčerove Igre. Iza svake reference isplivava Finčer, posebno jer se očigledno da je Mr. Robot Eliotov imaginarni prijatelj tipa Tajlera Dirdana ili samo žele da nas navedu da to pomislimo.

Ali, i opet, i dalje mislim i da ono što sam prvobitno napisao stoji, tj. da je serija prvenstveno namenjena osiromašenoj američkoj većini. Tj, egzistira na planu koji nije sasvim blizak nama u Srbiji, koji smo otkad znamo za sebe u takvoj krizi. Na onom osnovnom nivou, van pop referenci, to će biti jedno veliko navijanje naroda da anarhistička revolucija uspe i da se nevidljivi gospodar ($$$) zbaci!  :|

Inače, meni se serija sviđa, za sada. Videćemo kuda sve ovo vodi. Klifhenger druge epizode je bio sjajan. Eliot uspeva sve ono što Rej Velkoro nije. Da nas dotakne.

Primećujem da nije jaka samo na imdb, već joj i rotten daje veliki kredit, sa ocenama 97% svih kritičara, 95% top kriičara i 95% gledaoca. Ako uporedimo, recimo, sa True Detective season2, 65% svi kritičari, 59% rotten :( top kritičari i 81% gledaoci, onda je jasno da je Mr Robot zasad zaista ovogodišni True Detective, tj. opako razvaljuje.

Ugly MF

pocela druga sezona bezveznog THE STRAIN....

Dybuk

Ugly MF

Dybuk, skini negde s neta LEXX,,,,to su valjda prvo 4 epizode od po sat i po, pa posle par sezona....totalna mlatka od serije, extra je,
meni bilo zao kad sam zavrsio gledanje....ne lici ni na jednu drugu po tekstopisanju....

chef

Soutajmov ''Happyish'', malo napadan na momente ali i inteligentan i ostar sa dobrim smislom za humor. Ideja mu je dala materijala dosta, moglo je to biti i bolje ali je i ovako miljama ispred vecine relativno aktuelnog tva. Ne obracajte paznju na imdb rejting.

Albedo 0

prva epizoda Happyish stoji kano klisurine, nešto najbolje u sitkomima ikad

poslije počne malo seruckanja, prepotentnosti, ali taj pilot moram još jednom da preporučim, nije to neka kliše humor zabava, 'nači jebe i spaljuje mostove za sobom

ko to ne pogleda ne zna šta je propustio

Albedo 0

inače, čujem da se neki votafak tvist dešava u Wayward Pines, gleda li ko to uopšte, vrijedi li uključiti se, mene smorio pilot i nisam dalje išao

Karl Rosman

Quote from: Pizzobatto on 15-07-2015, 16:54:28
prva epizoda Happyish stoji kano klisurine, nešto najbolje u sitkomima ikad

poslije počne malo seruckanja, prepotentnosti, ali taj pilot moram još jednom da preporučim, nije to neka kliše humor zabava, 'nači jebe i spaljuje mostove za sobom

ko to ne pogleda ne zna šta je propustio

Gled'o sve. S tobom stvarno nesto nije u redu...

Jesi li gledao Luija?
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Albedo 0

jesam, tvrdiš da je Lui bolji od pilota Happyish, daj ne zaebaj

Lui je bolja serija, al od pilota bolji nije

Pilot je remek, poslije se brzo raspadne

Dybuk

Pogledala taj pilot Happyish...kako tek sad saznajem za ovo cudo!? :|
Krivo mi je sto cujem da se kasnije raspada, ali vec pred kraj epizode moje ushicenje opada. Ipak, sjajan pocetak!

Karl Rosman

Ne znam. Mozda je do mene, ali ne razumem sta je to revolucionarno ili sjajno u tom pilotu? Msilim da je svaka sekunda vec vidjena "negde". A tek posle....
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Dybuk

Prvo humor tipa, 'your child is a fucking asshole' je fenomenalan. Cela ta komunikacija 2 para sa pocetka i komentari na racun dece i kojecega. Naravno, cinican mada pomalo nategnut osvrt na moderno drustvo. Problem je u tome sto je 'f-bomb' prestala da bude bomba i postala najrabljenija rec americkog filma i tv serija. To je dosadno, toliko da vec pomalo prevrcem ocima na pomen 'fuck'.

Albedo 0

gdje je viđeno, daj odma spisak!

al ono malo Luija što sam gledo meni nije baš smiješno, ne stvarno zabavno, samo je istina, ali smiješno nije, ne može da me nasmije to što on postavi crnu djecu pored prozora autobusa, a jopet, to jeste tačno tako, stupid white men stajl, ali nije za sitkom

sad, čuo sam da se kasnije prilagodio tropima donekle, ali nisam gledo dalje od prve sezone

u stvari, svi koji tvrde da je Tru Detektiv mračan u 2. sezoni treba da pogledaju pilot Luija!

Karl Rosman

Louie ima uspone i padove, daleko je od genijalnog, ali ono sto ga razlikuje od vecine je dovoljna (ponekad mozda i preterana) doza samokriticnosti. Dok u Happyishu, posle tri epizode, normalnom coveku dodje da pljune glavne likove i "umlati ih palicom u noci obasjanom mesecinom" stobreko rahmetli George Carlin.

Quote from: Pizzobatto on 15-07-2015, 18:40:43
ali nije za sitkom

"Sitkom"? STJ. Neka te...

Over end aut.

P.S. Za spisak nemam vremena. Na poslu sam.

Albedo 0

pa nisam ni reko da je Friends, al poigrava se situacijom i pokriva sopstvenim stendapom, nađi bolji termin ako hoćeš

elem, pa slažem se ja za Happyish, ja to više i ne gledam, jer su ga baš nasrali, ali pilot, alo bre, samo pilot!

poslije bih i ja tuko

Linkin

Mr Robot me izgubio na četvrtoj epizodi, sa Eliotom na heroinu koji halucinira kako priča sa ribicom u akvarijumu.

chef

ne znam, Happyish nije nikakva revolucija ali ima tu jos fazona pored pilota, sad ne mogu da se setim svega, gledao sam epizode kako je koja izlazila... reklame za americku vojsku, koka kolu, suni tuns :D, takodje, poslednja je prilicno dobra. mislim ima i smaracine ali sve u svemu malo drugacije

chef

da nije neko slucajno gledao britanski ''Detectorists''. 6 epizoda 30 min, serija je pravo odmaranje, prica prati dva lika koji, naravno rekreativno  sa detektorima metala pokusavaju da pronadju nesto a da to nisu zatvaraci flasa i limenki... glavni lik je desna ruka dejvida brenta iz ofisa, mislim da je on i kreator ali nisam siguran. steta samo sto se brzo odgleda ali mislim da ce biti obnovljena

дејан

росмане краљу, свака ти је ка у његоша!
...barcode never lies
FLA

Dybuk

Quote from: Linkin on 16-07-2015, 15:51:46
Mr Robot me izgubio na četvrtoj epizodi, sa Eliotom na heroinu koji halucinira kako priča sa ribicom u akvarijumu.
Da, nebulozna epizoda :P

дејан

дозволите ми да се не сложим са вама :)
...barcode never lies
FLA

Albedo 0

Mr Robot je tuc-muc već od prve epizode, koju nisam ni dovršio, mada završiću je

neko Amerima mora da objasni da su oni, komplet 300 miliona, sami po sebi 1%, pa čak i ovaj haker

Dybuk

Quote from: дејан on 17-07-2015, 11:59:42
дозволите ми да се не сложим са вама :)
Dobro, razgovor sa ribicom je najlucidniji deo epizode :lol: najs panclajn. :)

Linkin

Mr Robot se ovom epizodom suviše otvoreno deklarisao kao serija koja promoviše džanki kulturu i način života.

Ne samo što je u dosadašnjem toku radnje uveo veliki broj džanki likova, što je protagonista džanki koji u četvrtoj epizodi prelazi na teške droge, već što je serija sasvim izmešala ostale sa džanki likovima.

Plus, serija nema Valtera Vajta niti bilo koga da stane na put tome, već se pribegava suviše šarenom i idealizovanom prikazivanju teške teme. Prema kojoj serija nema dovoljnu kritičku distancu.

Možda je to samo Requiem for a Dream tretman, sa pay offom u kasnijem delu ali ipak se iz pilota nije dalo naslutiti da će tema narkomanije u ovoj meri dominirati.

Dybuk

Jos je rano za takav zakljucak ali jesam se u trenutku zapitala da l sam zalutala u korporativni Trejnspoting. Iskreno, iako na intelektualnom nivou razumem nesto od onoga sto je tripovao i ima nekih finih resenja, ipak mi je bilo dosadno.
Ne bih rekla da promovise, svakako manje od Vuka sa Volf Strita, naime ti tripovi i ona apstinentska kriza nisu bas idealizovani/glamurozni.
Ja ne znam ni jedan film-seriju koji promovisu narkomaniju, obicno se tu uvek provuce downside, kritika, raspad licnosti....

Linkin

Quote from: Dybuk on 17-07-2015, 18:33:41
Ne bih rekla da promovise, svakako manje od Vuka sa Volf Strita, naime ti tripovi i ona apstinentska kriza nisu bas idealizovani/glamurozni.

Pa nisu, ali više se svedu na izgovor zašto je morao da pređe na heroin.

Sve je vrlo idealizovano. Seti se samo kako je izgledala ona scena gde upoznaje dilera u stanu buduće ribe.

Sve fino, sterilino i čisto. Kao da je tech guy došao u Majkrosoft na razgovor.  :mrgreen:

Ugly MF

Ja ne znam ni jedan film-seriju koji promovisu narkomaniju, obicno se tu uvek provuce downside, kritika, raspad licnosti....

BreakingBad :wink:

Linkin

Quote from: Ugly MF on 17-07-2015, 18:38:11

BreakingBad :wink:

Nije, jer imamo protagonistu Valtera Vajta koji se tome direktno suprostavlja.

Ide čak dotle da spase Džesija iz kadži droge tako što pusti ribu koja ga u to uvlači da se uguši u svojoj pljuci.

eddie coyle

xfoht

To je onaj Goca Bozinovska fazon: Moj sin je sportista, on tuce narkomane !

Ti Linkine trolujes ili si puk'o...

Linkin

Ma jok.

Samo podsećam da je Brejking Bed sa džankijima obrisao patos. :lol:

Albedo 0

Linkin

Quote from: Pizzobatto on 17-07-2015, 20:35:04
Quote from: eddie coyle on 17-07-2015, 20:20:18
Ti Linkine trolujes ili si puk'o...

šta ja pričam čitavo vrijeme 8-)

A inače vas dvojica ništa drugo i ne radite sem trolujete.

eddie coyle je kibicer koji postira samo da me napadne ad hominem. Ništa nikad ne piše o bilo čemu.

I takav lik o trolovanju? Plus, dobio je podšku od najvećeg trola na forumu. Zemljo otvori se, primi ih obojicu. :roll:

Father Jape

Ako pod narkomanijom smatramo upotrebu narkotika, onda je teško zamisliti da nešto, a da nije uvredljivo površna karikatura, više osuđuje istu od Breaking Bad. Dakle Linkin je u pravu!

E sad, o pravljenju i dilovanju šta serija ima da kaže, to je već otvoreno za raspravu... :lol:
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

eddie coyle

Ja nisam komentarisao stav serije nego  lik Voltera Vajta koji je poslednji tip na svetu koji bi mogao da osudjuje narkomane i da predstavlja neku moralnu vertikalu kad mlati silne pare na njihovoj muci.

Zato sam i povukao paralelu izmedju njega i nasih "zestokih momaka sa vrelog asfalta" iz 90-ih koji valjaju gudru a posle biju narkomane jer su "bolesni", ljuto licemerje...