• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta sam lijepo/so-so/ružno od serija gledao...

Started by Will-O'-The-Wisp, 29-10-2007, 16:20:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Ugly MF

Quote from: mirkiekishka on 13-10-2015, 21:00:14
Parks and Rec
Quote from: Ugly MF on 08-10-2015, 11:05:36
Rob Lowe mi je kao glumac koji voli da se glupira i pravibudalu od sebe, a da ipak ostane faca i ne pretvori se u kretena, zapao u Californicationu...
..mozda je i ranije imao slicne serije, ne znam,bal sad se pojavio u dve!

Tenkju, lav,
upravo skidam prve tri zezone na torrentu!
Ako i ovde bude ovakav, bice extra...

dr.owen

Odlicna glumacka postava u Fargu, cak je i Meth Damon tu, moze da prodje.

Ugly MF

Quote from: dr.owen on 14-10-2015, 10:39:42
de si vido Metha Damona!?...
Jes da je epka do jaja,...ali meth...?!

crippled_avenger

Minority Report je na putu da ga dušmani uguše. Šteta. Meni je legao.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Karl Rosman

Quote from: Ugly MF on 13-10-2015, 22:50:21
Quote from: mirkiekishka on 13-10-2015, 21:00:14
Parks and Rec
Quote from: Ugly MF on 08-10-2015, 11:05:36
Rob Lowe mi je kao glumac koji voli da se glupira i pravibudalu od sebe, a da ipak ostane faca i ne pretvori se u kretena, zapao u Californicationu...
..mozda je i ranije imao slicne serije, ne znam,bal sad se pojavio u dve!

upravo skidam prve tri zezone na torrentu!
Ako i ovde bude ovakav, bice extra...

Batalio sam Parks and rec. posle trece sezone smestajuci ga u folder "premlak spinof Ofisa". Da nastavljam, ili je to - to?

"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Father Jape

Ako te druga i treća nisu kupile, to je to.

Meni je bolji od američkog Ofisa (koji iz religioznih razloga ne volim da zovem Ofisom).
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Karl Rosman

"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Ugly MF

Gledam neku finu SF serijicu ko fol mutacije u zivotinjskom svetu....
ZOO
http://www.imdb.com/title/tt3250026/?ref_=nv_sr_1
simpaticno,lagano, bez preterane Americke patetike i kerebecenja...

dr.owen

Quote from: Ugly MF on 14-10-2015, 11:10:32
Quote from: dr.owen on 14-10-2015, 10:39:42
de si vido Metha Damona!?...
Jes da je epka do jaja,...ali meth...?!

Meth, a ne Matt Damon, referenca iz BB

Ugly MF

...ah, sad mi jasno..hehe...Meth Damon...

Linkin

Iako su elementi zapleta slični (neplanirani zločin i aftermath zločin kao posledica) Fargo 2 mi je za sada dosta intrigantniji i prično bolje smućkan od Fargo 1. Glumačka postava je vrh vrhova, a koncept da se radnja dešava u prošlosti, sa novim lejerom društveno-istorijskog konteksta, vrlo prijatno osveženje.

Albedo 0

baš je čudno što nam je dragi Linkin zaboravio rejting

Linkin

Vidi stvarno! Hvala na korekciji Batole. :)

Indikativno je da premijera druge sezone na najvećem fanovskom sajtu za Tru Detektiv ima 4 puta više glasova nego premijera druge sezone TD. Verovali ili ne ali kod čak 77% fanova Detektiva (dakle, ne svih koji prate Fargo 2, već samo najzagriženijih trudetektivaca) premijera Fargo 2 ima bolji rejting nego što ima matični Tru Detektiv 2. :|

http://truedetectiverumors.com/2015/10/15/poll-did-fargo-or-true-detective-have-a-better-season-premiere/

Albedo 0

Linkin

Ah, već objavili gledanost? Pa što ne kažeš.  8-)

Pa, nije se startovalo sa gredanošću finala, fali nekih 400 hiljada, ali očekujem da se to popravi. Word of mouth čini čuda. Po preview kritikama već sada znamo da kvalitet neće pasti bar do pete epizode.

Smatram da je gledanost prošlogodišnje premijere nedostižna. Prva sezona je već posle prve epizode izgubila 600 hiljada mahom jer su konačne sudbine likova koje tumače Morgan Frimen i Bili Bob Tornton previše očigledne. Ne vidim da sezona dva ima takvu grešku u postavci. Zato i smatram da je daleko bolja i intrigantnija.

eddie coyle

Ma Fargo je kao koka-kola, Braca prodala licencu i ovi sad samo pune flase i prodaju...

Albedo 0

meni je super, em Fukunaga ispušio, em Fargo duva rejting karu Tru detektivu

Linkin

Em stiglo pismo podrške sa Kosova. U potpisu drug Nihad Picoljato.

Albedo 0

Fargo duva, Fukunaga pljaga, Linkinraga blajva, ah!

Linkin

Pa i Tru Detektiv 2 je pao 400 hiljada u odnosu na prošlogodišnje finale. Odnosno po tvom kriterijumu "poduvao".  :mrgreen:

A Beasts of No Nation je prvi Netflix film, tj. prvi film na svetu koji se prodaje po takvom sistemu. Ako su ga oni platili duplo nego što košta svaki normalan film, samo da bi ga prodavali na taj način, valjda znaju šta rade i koliko će da im se isplati. Ali eto, Bata već sad zna da je pljaga. ;)

Linkin

Kako ovo da shvatimo? Znači, unapred pre gledanja kovertiraš da je to i tvoje mišljenje?  :)

Albedo 0

još sam u avgustu zaključio da je limunada na osnovu trejlera

crippled_avenger

Pogledao sam DEN FJAERDE MANNEN, trodelnu mini-seriju baziranu na romanu Leifa G.W. Perssona u kojoj se tematizuje slučaj ubistva od pe četvrt veka, nerešen i naizgled ne preterano važan u kome se naravno desilo nešto što ima ozbiljnu posledicu po bezbednost Švedske. Ovo je jedan iz romana Perssonove serije o Hladnom ratu a glavni junaci su njegovi provereni detektivi Johansson i Jarnebring, naravno kao penzioneri odnosno veterani, dok se Backstrom pojavljuje u svojoj izvornoj formi, kao smetalo.

Serija je precizno i robusno realizovana, priča je zanimljiva, Rolf Lassgard, veteran koji je u svom opusu već odigrao Wallandera i Sebastiana Bergmana nema nikakvih problema da savlada lik Johanssona, ali čini mi se da ova serija uprkos kvalitetu nema onu internacionalnu crossover dimenziju kakvu je recimo imao BRON, pa čak i DEN FORDOMDE odnosno SEBASTIAN BERGMAN. Naprosto, nema tu svežinu prve sezone BRONa i njenu estetizaciju, niti ima tako modernu izvedbu kao DEN FORDOMDE, naročito kada ga je režirao Daniel Espinosa. Ipak, serija je daleko od lokalne, i uprkos tome što je ne mogu odmah zamisliti kao švedski televizijski eksport, ne bi mi smetalo kada bih je pogledao i na nekoj stranoj televiziji.

Za razliku od komike američkog BACKSTROMa, DEN FJAERDE MANNEN je vrlo seriozno koncipirana serija sa dosta veštom rekonstrukcijom epohe i "tvrdom" atmosferom. Svakako da ljubitelji i poznavaoci ne bi trebalo da je propuste.

Ugly MF

Fargo 2 epka slabija od prve, osim osvezavajuceg zavrsetka sa odjavnim mjuzik scorom...fantastik...

Dybuk

Prati li ko 155. 6. sezonu TWD? Ja sve vicem da su mi zombiji dosadili a opet gledam :x Pocela je bas jako, mada svaka sezona dobro pocne pa se onda ugusi u drami protagonista i nedostatku akcije....

džin tonik

na zalost, koliko god me zivcirala. :cry:
zadnjih nekoliko god kroz sve sezone svih serijala proteze se ista stvar: dobro pocne, pa tralala smor u beskraj, pa zadnja epizoda ok da te navuce na sljedecu sezonu.

Dybuk

Ja sam proslu sezonu prakticno preskocila bas iz tog razloga, svaka naredna epizoda bila je sve dosadnija. I mene serija zapravo nervira. :lol:

Mada Kerol= killing machine nije izneverila sad u drugoj epizodi. 8-)

Linkin

Quote from: Ugly MF on 21-10-2015, 11:30:43
Fargo 2 epka slabija od prve, osim osvezavajuceg zavrsetka sa odjavnim mjuzik scorom...fantastik...

Nisam još odgledao. Čekam da se pojavio 1080p rip.

Interesantno da je ova epizoda za nijansku bolje prošla kod kritike nego prošla dok je pad gledanosti sve veći. Možda čak i alarmantan: serija je pala ispod milion gledalaca.

Male su šanse da Fargo doživi treću sezonu ako se to nastavi.

džin tonik

Quote from: Dybuk on 21-10-2015, 12:52:20
Ja sam proslu sezonu prakticno preskocila bas iz tog razloga, svaka naredna epizoda bila je sve dosadnija. I mene serija zapravo nervira. :lol:

da, sve je bliza nekakvoj realnoj ulozi, kujnji, palacinkama, distribuciji... :roll:

Dybuk

Quote from: zosko on 21-10-2015, 13:00:30
Quote from: Dybuk on 21-10-2015, 12:52:20

da, sve je bliza realnoj ulozi, kujnji i palacnikama... :roll:

Pogresan topik xtwak 

Uvek se pojavi neki iritantni klinac, taman je Kurl batalio i skinuo sesir kad ga eno onaj emo tinejdzer da me nervira... xuzi

džin tonik

eddie coyle

Fargo bi stvarno trebalo da isporuci neko cudo u ovih preostalih par epizoda da opravda ona svrsavanja kritike, ove prve dve ne lice ni na sta...

Linkin

Fargo 2 epizoda 2 mi je ok.

Filer epizoda, koja snažno builduje tenziju kroz konfrontacije između likova i pripreme nove eksplozije u nekoj narednoj. S obzirom da su kritičari ispred nas, tj. videli su još dve epizode, očito da ta eksplozija isporučuje.

Najbolji momenti ove epizode su aluzije na prošlu sezonu: uvođenje novog crnje koji mi je najjači lik i koji je pandan Bili Bob Torntonu, kao i scena u mesari sa odsečenim prstom, što je poigravanje na ivici noža s aluzijom na preokret koji se desio kada je glavni pandur došao kod Martina Frimana. Naravno, ove sezone očekivano imamo sasvim drugačiji raspet. Stvari idu u nekom novom smeru.

Od likova iz prošle epizode najviše mi je nedostajao teoretičar zavera Nik Oferman. Nadam se da ćemo ga ponovo videti, mada na imdb vidim da je naveden samo za tu jednu epizodu.

Linkin

Mada, naravno da nije mogao da zagine, kad je to isti lik koga u sezoni 1 glumi Kit Karadin.

Tj. on je otac glavnoj pandurki iz sezone 1, koja je ovde klinka od 4 godine.

Dobra im je ta veza sa sezonom 1. Ted Denson deda dok Kit Karadin glumi oca? Somehow fits. :lol:

Linkin

A evo kako je ova sezona, tj. ovaj slučaj (Sioux Falls) opisan prošle sezone:

"Had a case once, back in '79. I'd tell you the details, but it'd sound like I made 'em up. Madness, really?"

"Bodies?" a curious Malvo asks.

"Yessir. One after another. Probably if you stacked 'em high, you could've climbed to the second floor.  :? I saw something that year I ain't ever seen — before or since. I'd call it animal, except ... animals only kill for food. This was ... Sioux Falls. Ever been?"

! No longer available

Mož' bit' da su i zato kritičari uzbuđeni. Naravno, imamo i onu prvu scenu na filmskom setu gda indijanac i režiser čekaju Ronalda Regana, a koja takođe na neki način najavljuje Sioux Falls masakr ove sezone. :lol:

eddie coyle

Ma mozda i bude nekog teskog krvoprolica ali sta sa tim?

Niti je neka pamet liti krv u potocima na kablovskoj televiziji niti oni imaju ljude koji ce to da snime na zanimljiv nacin, ipak to pretezno rade neki televizijski tezgarosi. Eno, onaj obracun u kafeu su najavljivali kao neko cudo a ono standardna pucacina.

Linkin

Nemam pojma. Meni deluje zanimljivo što ćemo konačno videti taj čuveni Sioux Falls incident koji je svako malo neko spominjao u prvoj sezoni, svaki put kad Bili Bob napravi neko sranje, u fazonu "oh ne, evo opet nam se ponavlja Sioux Falls".  :|

Inače, ovo im nije prvi put da povezuju stvari. I prvu sezonu su sasvim lepo povezali sa Fargo filmom braće Koen, sa torbom para koju iskopa onaj grk (i od tih para napravi svoju imperiju), a koju je iste te zime zakopao u snegu Stiv Bušemi. :)

eddie coyle

I Frimenov lik iz prve sezone dosta podseca na Mejsija iz filma kao i pandurka a lik koji pogine u drugoj je preslikani Busemi, na kraju i bukvalno zavrsava kao Busemi u filmu,  s tim sto iskoracuju iz filma Fargo pa pozamljuju stvari i iz drugih filmova Brace, Bili Bob je neka parafraza Bardema iz No Country, Ofermanova epizoda podseca na Lebovskog a imamo i druge detalje tipa UFO iz prve epizode koji valjda treba da asocira na The Man Who Wasn't There.

Linkin

I, naravno, Brus Kembel, nekreditovano tv lice u Fargu i mnogim drugim filmovima braće, kao i Smiti iz Hudsucker Proxy.

Brus u drugoj sezoni igra Dača, naslovnog lika prve epizode.

Mnogo poznatijeg kao Ronald Regan.

Ugly MF

Ispala cela sezona 3 DaVinčijevih Demona i 3 HemlokGruva...
a počeo i Legends 2 sezona! jei!

Hemlok čas dosadan, čas nebulozan,čas omaž Romeru...svašta ima...

crippled_avenger

Pogledao sam prvu epizodu YOU, ME AND THE APOCALYPSE Iaina Hollandsa novu seriju Sky Atlantica. Ovo je tipičan product Sky Atlantica, dakle komedija koja kupuje talnte sa drugih mreža, pravi angloamerički spoj i u suštini se nadovezuje na nešto što je kod "kreativnih" mreža uspelo. U odreenom smislu ovo je kao THE WRONG MANS na steriodima. Prva epizoda nije predstavila neke superzanimljive likove niti je humor bio nešto naročito efektan ali ovu seriju ću ipak nastaviti da gledam pošto je donela ogroman arsenal raznih kadrova koji su sposobni, pa pretpostvljam da ti ljudi uz zabavnu premisu na neki način mogu da postignu željeni efekat. Videćemo.

Ugly MF

ASH vs EVIL DEAD!
Prva epka je dosledan nastavak svih filmova i ja zelim mamutsku seriju od ovoga!
Obozavam do imbecilnosti!

Ugly MF

Izaslo novo Americko Iluminatsko masonsko govno u vidu serije Agent-X....

crippled_avenger

Pogledao sam EDGE, pilot Shanea Blacka i Freda Dekkera, već po imenima autora jednu od najočekivanijih dramskih formi ove godine. Black & Dekker su snimili adaptacju vestern pulp pisca Georgea S. Gilmana, zajedno su pisali scenario i razvijali ideju a Shane je sam režirao.

Kada bi se sumirao kredo ovog pilota, recimo da je Shaneu Blacku neko rekao da se danas na televiziji može raditi ono što ne može na filmu, i da je on to doslovno shvatio. Za početak, Blackov pilot traje oko sat vremena i možemo ga tretirati kao mini-film koji doduše otvara priču serije i najavljuje da se nešto dešava dalje, ali publika sasvim sigurno nije ostala uskraćena. I ako se ne desi serija EDGE, ovo će ostati kao celina koja se da samostalno gledati. Zatim, senzibilitet se umnogome nadovezuje kako na špageti vesterne i radove Sama Peckinpaha, tako i na akcioni film osamdesetih. U glavnoj ulozi koju sada zauzima Max Martini, lako bih mogao da zamislim Arnieja, a Ryan Kwanten u ulozi negativca ostvaruje drugu bitnu mačo ulogu u 2015. posle filma BLUNT FORCE TRAUMA.

EDGE je umnogome sumirao sve ono što je Tarantino želeo da napravi u svojim vesternima, ali je zastranio u dijaloškim digresijama. Kod Blacka ima humora, ali su u prvom planu crnohumorno surovi odnosi, tvrdoća junaka dovedena do paroksizma i dinamični razvoj priče sa dosta preokreta koji je svojstven pulpu.

Kada krene akcija, Shane Black isporučuje nekoliko vrlo kreativnih set-pieceova, ubacujući nekoliko svojih obeležja. I ukupno uzev, uprkos tome što je u međuvremenu imao IRON MAN 3, rekao bih da je ovo Blackov povratak, deset godina posle KISS KISS BANG BANG. Tu su i neke od 80s faca koje su gravitirale Blackovom svetu, kao što je Bill Sadler, iako zapravo on nikada nije zauzeo poziciju unutar njegovog kanona, ali unutar Joel Silverovog itekako jeste.

Da li će EDGE postati serija tek treba da vidimo. Od ovoga što postoji, najbliža referenca bio bi BANSHEE, ali u svakom slučaju jasno je da ovo ludilo iz pilota neće moći da se ponavlja iz večeri u veče. Međutim, i u slučaju da ne bude serije, ovaj pilot će moći da se gleda.

Barbarin

Flash and Bone. Serija o baletu i balerinama, dosta mračna i poremećena serija sa nekoliko "ludih" likova.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

eddie coyle

Quote from: Barbarin on 11-11-2015, 13:48:16
Flash and Bone. Serija o baletu i balerinama, dosta mračna i poremećena serija sa nekoliko "ludih" likova.

Odgledao sam na preskok prvu epizodu, izgleda mi kao ljuti tres...

crippled_avenger

Pogledao sam prvu epizodu serije LONDON SPY koju je osmislio i napisao Tom Rob Smith, britanski pisac krimića koje je ove godine imao odličnu ali zločinački potcenjenu i oklevetanu ekranizaciju CHILD 44 Daniela Espinose.

LONDON SPY u prvoj epizodi već donosi neka vrlo autentićna obeležja. Pored vrlo modernog film look rediteljskog rukopisa i Bena Whishawa u glavnoj ulozi, LONDON SPY zaista odaju žestok upmarket ugođaj.

Deo tog "osveženja" proističe iz premise, a i egzekucije - veći deo prve epizode čini homoseksualna melodrama, prilično tvrda s jedne strane a opet potpuno normalizovana s druge, što je vrlo zanimljivo. Autori ne tretiraju ljubav dva muškarca kao nešto što se nameće kao tema, već upravo suprotno, ovo je primarno melodrama u kojoj su sticajem okolnosti protagonisti gej. Ako imamo u vidu taj stepen ekscesa, a na početku serija praktično da nema nijedan bitan ženski lik (mada se nazire da će jednog biti) i Tom Rob Smith i reditelj i glumci začuđujuće dobro uspevaju da održe tu zamisao u životu i da LONDON SPY nikada ne sklizne u domen nekakve transgresivne televizijske ostavke, iako će naravno, kada se podvuče crta, on to svakako biti.

Tom Rob Smith je outovan pisac, i uprkos tome što se ovaj motiv javlja u njegovim bestselerima  Lavu Demidovu, tek odnedavno insistira na gej komponenti u svom pisanju, ali na jedan vrlo zanimljiv način.

Pored Whishawa, veliku ulogu igra i Jim Broadbent i LONDON SPY ću svakako ispratiti.

Whishaw kao Q u novim Bondovima otvara i potencijal da se na LONDON SPY gleda kao na čudnu polemiku sa Bondom, mada sa ovim žanrom je imao dodira i u seriji THE HOUR.

crippled_avenger

Pogledao sam prvu epizodu AMCjeve serije INTO THE BADLANDS i moram da priznam kako ću dugu epizodu pogledati iz samo dva razloga. Prvo, Davida Dobkina previše poštujem kao reditelja kao tek tako odustanem od nečega što on radi. A zatim, želim da naslutim zašto je AMC stao iza serije koja po ovoj prvoj epizodi ponajviše liči na nešto što bi SyFy proizveo.

David Dobkin je svoj veliki komercijalni proboj doživeo sa filmom SHANGHAI KNIGHTS po scenariju Milesa Millara i Alfreda Gougha, ljudi koji su stekli kultni status serijom SMALLVILLE (i nota bene nisu uspeli da ga dostignu ni pre ni posle toga). Dobkin je tada izvanredno režirao nastavak uspešnog rada JAckieja Chana i Owena Wilsona, i taj film je verovatno najbolji Chanov američki crossover u vremenu kada je pravio hitove za holivudske studije. Svakako da mi je SHANGHAI serijal bio mnogo bolji od RUSH HOURa, a deo tog uspeha bio je i Dobkin koji je napravio pravi balans akcije i komedije.

Posle potpuno zasluženog lansiranja u holivudsku stratosferu sa filmom WEDDING CRASHERS, career making filmom za najmanje tri velike zvezde, Dobkinu je sve krenulo nizbrdo. Nizbrdica je bila ne samo kreativna već i komercijalna. Recimo, Dobkin je producirao remek-delo Guy Ritchieja THE MAN FROM UNCLE, pa čak ni taj izvanredan film nije uspeo da isplati na blagajnama.

INTO THE BADLANDS je u prvoj epizodi nažalost produžetak tog pre svega kreativnog pada. Naime, Dobkin u prvoj epizodi na svim nivoima isporučuje SyFy materijal. Svet u kome se ova priča dešava, neka retrofuturistička postapokalipsa sa progonistom koji je Kinez sa samurajskim mačem na predratnom motoru, naprosto zahteva jako ozbiljnu stilizaciju, a INTO THE BADLANDS je naprosto ne postiže. Kada tome dodamo da tu izmeštenu stripovsku stilizaciju briljantno radi GOTHAM ovih dana, onda je INTO THE BADLANDS izašao u najpogrešnijem mogućem trenutku.

VIdećemo kako će se stvari dalje razvijati. Jedino što mi je drago jeste da Dobkin i AMC svojim imenima uspevaju da spreče potpuno razotkrivanje svih mana u kritikama.

CorwinM

Covjek u visokom dvorcu ispade odlican. Trenutno sam na sestoj epizodi, serija je super, tacno vidim da cu da se nerviram u ocekivanju druge sezone.
Knjigu sam, inace, procitao prike jedno dvadeset godina, tako da se gotovo niceg ne sjecam, ali mi se cini da osim osnovne ideje nisu zadrzali previse.
There are no desperate situations, there are only desperate people.