• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta sam lijepo/so-so/ružno od serija gledao...

Started by Will-O'-The-Wisp, 29-10-2007, 16:20:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

crippled_avenger

John Requa i Glenn Ficarra kao producenti i Steve Conrad kao scenarista naizgled deluju kao čudan spoj. S jedne strane, Requa i Ficarra su skloni anarhičnom i crnom humoru a Conrad je opet pa sklon nešto "supstancijalnijem" scenarističkom stilu. Međutim, Conrad je u pilotu za PATRIOT uradio nešto što je baš na liniji Reque i Ficarre, dakle napisao je anarhičnu crnu komediju, i uzdržao se od svoje pretencioznosti. PATRIOT nije direktna kopija Reque i Ficarre, ali je vrlo blizak njigovom senzibilitetu, i od referenci svakako da se jpš mogu navesti i Braća Coen.

Ono što je najvažnije jeste to što PATRIOT zaista deluje kao da bi mogao da se pretvori u nešto jako jako dobro u sledećim epizodama. Osnovna ideja je da se uzmu serije poput HOMELANDa i da se prepozna humor u njima. Humor se javlja na više nivoa, prvo na onoj SOPRANOS osnovi sa kojim je koketirao i sam HOMELAND, dakle da junak koliko god radio nešto bizarno i uzbudljivo ipak ne može pobeći od opterećenja porodičnih odnosa. Zatim, naravno ceo aspekt rada za tajne službe, njegovih posledica po psihu agenata i po njihovo poimanje sveta.

U odnosu na HOMELAND međutim PATRIOT se ne postavlja kao parodija, čak bih rekao da je u pojedinim momentima Conrad tretirao problem na iznenađujuće artistički način, pa otud i pomenuh Braću Coen.

Za razliku od Black & Dekkerovog EDGE koji je u pilotu formulisan kao eksces koji lako može ostati samo na tom jednom izdanju, PATRIOT je jedan od onih pilota koji vapi za serijom. Osnovna podela je odlična, možda bi se eventualno moglo razmisliti o recastovanju brata senatora.

Sve u svemu, PATRIOT je jedan od boljih pilota koje sam pogledao u poslednje vreme na svim platformama.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Albedo 0

LAST MAN ON EARTH ima neki šmek koji nisam vidio još od Mućki, možda pomalo u EPISODES, ono kad radnja ima neki uspon i kulminaciju, neko bombastično i urnebesno razrješenje, a da ne bivstvuje samo u nekom glupom sitkomastom kalupu

do sada 20 epizoda po 20 minuta, jednostavno suviše kratko da bi moglo da se preskoči

crippled_avenger

Ali THE LAST MAN ON EARTH je drastično pao u drugoj sezoni. U prvoj mi je bio jedna od najboljih serija na programu a ovo sad je više gledanje iz samilosti...

Ugly MF

E, narode, overite najnoviji SyFy jev pilot THE EXPANSE.
To je jedna od njiovih serija koje kobajagi trebaju da budu niskobudzetne, i jesu, a ne izgledaju tako.Cak izgleda skuplje i od nekih filmova.A imamo i Tomasa Dzejna!

Albedo 0

Quote from: crippled_avenger on 23-11-2015, 16:58:38
Ali THE LAST MAN ON EARTH je drastično pao u drugoj sezoni. U prvoj mi je bio jedna od najboljih serija na programu a ovo sad je više gledanje iz samilosti...

neeeeeeeee!

opraštam ti jer ne znaš što činiš

jedino što se može reći jeste da je ovo tranziciona sezona. Pokazala je jednu ozbiljnost u pogledu prikaza post-apokalipse koju prva sezona uopšte nije imala

dakle, to šta se dešava sa hranom ili benzinom, to je sramota da nikad nije spomenuto recimo u MAD MAX-u

mož' se žališ na humor, mada je meni kraj 7. epizode prebrutalan

ali kako su stvari postavljene čeka nas neko kantri ludilo u 3. sezoni!

tomat

prati li ko Čoveka u visokom dvorcu? dobro?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Josef K.

Upravo skidoh, dobio sam par renomiranih preporuka pa ćemo viđet jesu li osnovane.
And who in their right mind would call their place the Hotel Hitler?!?

crippled_avenger

Bato, moram da priznam da si u pravu za pitanja koja otvara u vezi sa postapokalipsom.

Sent from my iPhone using Tapatalk

CorwinM

Quote from: tomat on 23-11-2015, 19:39:28
prati li ko Čoveka u visokom dvorcu? dobro?

Po meni veoma dobro. Ne drže se knjige, ako se dobro sjećam, likovi se jednako zovu, ali nisu isti. Posvetili su puno pažnje detaljima i dobro promislili sve, zaista se stiče utisak kako izgleda živjeti u Trećem rajhu. Stalan osjećaj paranoje, neslobode, nešto kao u 1984 (filmu). Priča je dobro ispričana, pojma nemam kuda vodi, veze nema kraj sa Dikovim. Sve izgleda fenomenalno, sve je na mjestu, kostimi, estetika, simbolika, arhitektura - producentima kapu skidam. Kad su u desetoj epizodi prikazali Berlin, nisam mogao da vjerujem, tačno izgleda kao što su ga Hitler i Šper planirali. Uz to su odlično skinuli i prikazali dva veoma zajebana mentaliteta - trećerajhovski mozgoisprani hitlerjugendvski i jedan za nas mnogo čudniji - japanski.

Uglavnom, odgledao sam svih deset epizoda za par dana i žao mi je što nema još.
There are no desperate situations, there are only desperate people.

Ugly MF

interesantno kako In The Badlands serija dokazuje da dzaba glumci,pare,scenografija i sve ostale p...e materine,
kad je svaka recenica DejaVuCliche ponovljena milion puta....(pitam se kaaaako su uspeli da nemaju ni 0,1% neceg originalnog!!?! kofjuzing!!!)
...dobar scenarijo iz d loo....

Albedo 0

Iako nemam ništa posebno da zamjerim Čovjeku u visokom dvorcu, malo mi je čudno da ovaj pilot ne djeluje ama baš nimalo spektakularno. Ono kad očekujete da pilot bude najupeglaniji, da vas najviše uvuče i slično, e ovaj to uopšte ne čini. Ničim me ne uvlači da ovo dalje gledam, što naravno ne znači ništa, može biti da se radnja kasnije fenomenalno razvija, ali ipak malo snižava očekivanja.

Uzgred, ova alternativa istorija sasvim je neuvjerljiva, nema nikakvog razloga da Njemačka i Japan učine ono što im se ovdje pripisuje. Nisam upoznat sa književnim predloškom, pa se prvi put srećem s ovim, mislim da nema šanse da bi se ovako desilo.

crippled_avenger

Pogledao sam prvu epizodu THE EXPANSE, novu SyFy seriju koju su kreirali Mark Fergus i Hawk Ostby, i mogu reći da me je dizajn kupio da joj pružim priliku do kraja. Priča sama po sebi nije loša, kombinuje detektivsku matricu i space operu, glumačka ekipa je dobra, ali mislim da me je pre svega prelomio eye candy.

Thomas Jane, Jay Hernandez i Jonathan Banks su najzvučnija imena u podeli. Čini mi se da THE EXPANSE ima ambicije da bude nova SyFyjeva signature serija i to me raduje. Pratiću razvoj situacije!

eddie coyle

Odgledao prve tri epizode Dzesike Dzons, nije lose ali nije ni nista specijalno, noaroliko ali i marvelasto, u svakom slucaju dovoljno pitko da moze da se nastavi sa gledanjem...

Ugly MF

Ja pratim i nekakve Frankenstein Chronicles...
fino, epoha, ono, stroka Engleske, itd...
...ali ko da ne gleda Boromira u glavnoj ulozi!
Isto ko i druga zezona Legends ....
...opet sa Boromirom ;)

crippled_avenger

Stari o norveškoj seriji OKKUPERT, njenom geopolitičkom imaginarijumu i svemu onome što ste želeli da znate o njoj a niste smeli da pitate.

http://novipolis.rs/kultura/29338/secanja-na-okupaciju.html

Albedo 0

interesantno, mada mi je taj zaplet oko ekologije i čiste energije suviše 'hipsterski', nadam se da je ostatak serije sirijski

kakvih titlova ima, nalazim samo gugltranslejt

crippled_avenger

Ugly MF

Nabaso na neku seriju South of Hell...
Egzorcist koji ima Demona u sebi koji jede druge demone...
...da li je vreme zombija proslo, i dolazi vreme dimonza?...

eddie coyle

Odgledao sam celu Dzesiku Dzons, ispade razocarenje na kraju.

Dzaba svi jaki zenski likovi kad se cesto ponasaju kao budale, zaplet se gura napred tj. razvlaci se na 13 epizoda tako sto se prave neki suludi planovi i donose neke bizarne odluke. To opet ne mora samo po sebi da bude lose ali onda je malo glupo hvaliti seriju sto se bavi ozbiljnim temama kao sto su PTSD, silovanje, abortus itd. kad to u ovakvim sadrzajima i nema neku tezinu.

Ugly MF

I ja sam cak ocekivao Dardevila na kraju, ili makar Mat Merdoka da je genijalno odbrani,ali ajd...
Ima neke razlike u serijama koje se prave da ih ogulis maratonski...mozda je za njih 13 epki mnogo....pa ugnjave ...

Albedo 0

MOONBEAM CITY je totalno prvoloptaška animirana serija, koja mi je bila interesantna nekih 10 minuta, no ako nekog zanima miks Sledgehammer-a i Čarlija Šina, i tako neki adultni humor nešto jeftinijeg tipa, kao i ta specifična atmosfera osamdesetih, neonska svjetla i psihotična muzika, ovo može biti gilti pleža.

crippled_avenger

YOU, ME AND THE APOCALYPSE se zaključuje i do kraja razjašnjava svoj žanrovski miks. U određenom smislu, ovu seriju možemo definisati kao parodiju naslova poput UTOPIA ali i drugih event serija, a po ambiciji, ona ponajviše i liči na event serije. Uprkos tome što je bila zanimljiva za praćenje, svakako ne bih gledao drugu sezonu, niti je ovakav narativ i mogao da se koncipira sa idejom druge sezone. Serija je dinamična, nije preterano duhovita, i ima dosta heterogenu podelu za koju je jasno da ne bi imala neke jasne kontinuitete u eventualnom produžetku.

Iain Hollands se u principu dobro snašao praveći balans između komedije i trilera, priče o smaku sveta i dekonstrukcije religijskih narativa, međutim, na kraju serija ne odlazi ni u jednom pravcu pa je takav miks uspeo da bude tek zabavan, ali krajnje klimav u žanrovskom temelju.

Režija je vrlo vešta i pomaže postizanju ovog žanrovskog balansa. Rekao bih čak da je u tom pogledu YOU, ME AND THE APOCALYPSE uspešniji od svog direktnog uzora THE WRONG MANS, mada opet je to daleko od Edgara Wrighta...

Ugly MF

LEFTOVERS.....kapitalno sranje,bez ikakvog mozga ili objasnjenja.....nadam se da su zavrsili....

Dybuk

Repriziram Boston Legal E ovo ja zovem legendarnom serijom, vrh!
Inteligentna, zabavna, ma ima sve sto treba. Odlicna!

dr.owen

Quote from: Ugly MF on 07-12-2015, 13:44:26
LEFTOVERS.....kapitalno sranje,bez ikakvog mozga ili objasnjenja.....nadam se da su zavrsili....

Leftovers je jedna od najboljih drama ovog milenijuma bajo moj.

Ugly MF

Quote from: dr.owen on 08-12-2015, 01:08:18
Quote from: Ugly MF on 07-12-2015, 13:44:26

Leftovers je jedna od najboljih drama ovog milenijuma bajo moj.
Ti si skroz prso....

klem

poceo sam da gledam seriju stalker o manijacima koji proganjaju ljude, solidna serija ima samo jedna sezona, detektiv mekdermot ima licni problem sa bivsom zenom jer ne moze da je zaboravi, a detektivka je bila zrtva proganjanja

Albedo 0

Sagitašice i nekako, ali ne bih ti preporučivao da proganjaš detektivke.

Barbarin

stalker je zanimljiv ali, moglo bi se reći ne dorađen, fale mu neke sitnice.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

crippled_avenger

LONDON SPY se zaokružio na vrlo zadovoljavajući način iako bi se moglo reći da je premisa nosila u sebi dosta rizika. Međutim, posle dvostrukog udarca druge i treće epizode, završna peta je uspela da bude dovoljno jaka da odnose i premisu dovede do krajnjeg odredišta.

Uprkos tome što LONDON SPY po svemu liči na event seriju, sama završnica ostavlja određeni prostor i za nastanak druge sezone. Iskreno, ako bih morao da biram, voleo bih da se sve završi na jednoj sezoni. Setimo se serije UTOPIA - posle briljantne prve sezone, i remek-dela u prvoj epizodi druge sezone, na kraju smo dobili drugu sezonu koja je umnogome uprljala sećanje na prvu.

Ne bih voleo da se to desi LONDON SPYu.

crippled_avenger

Četvrta sezona ARROWa je gledljiva jedino ako se prati uz emitovanje, nisam siguran da bih imao snage da je bingeujem. Sada je ovo već postalo mešano meso. Tu je crossover sa THE FLASH, tu su metahumansi, priče iz prošlosti Olivera Queena čiju hronologiju više odavno ne uspevam da ispratim, retconovanja u kojima ni za koga više nismo sigurni da će ostati mrtav. Međutim, kako nas na CW čeka crossover event u januara LEGENDS OF TOMORROW, onda i ARROW treba ispratiti barem dotle.

Fall finale se završava nominalno jakim clioffhangerom, pod uslovom da je ikome i dalje stalo do likova.

crippled_avenger

Britanska serija TRIPPED koju potpisuju jedan od kreativnijih scenarista DOCTOR WHOa Jamie Mathieson i pisci realističkih drama Harry i Jack Williams. C4 ovu seriju koncipira kao naslednicu MISFITSa a u opisu bih svakako mogao da pomenem i SLIDERS na čiji koncept multiverzuma jako liči. Dva bromantična junaka u najboljoj britanskoj tradiciji, potpuno neočekivanu upadaju u zavrzalnu sa multiverzumima kada se pojavi tip koji želi da ih ubije u svakom od milion multiverzuma. Univerzumi u kojima likovi egzistiraju su razni, kao i njihovi odnosi među sobom i sa okolinom, i Mathiesom i saradnji sa Williamsima postavlja stvari dosta duhovito, fino spaja humor i SF akciju. Prva epizoda me je zaintrigirala, isto koliko i MISFITS onomad, tako da ću dpružiti priliku seriji, ali očekujem da za nekoliko stepeni postane i bolja kako bude odmicala.

Glumci su jako dobri, donose dosta šarma, a režija je vrlo dinamična i ako imamo u vidu složenost premise, izlaže je efikasno, ponekad dolazeći do artificijelnosti DOCTOR WHOa u pogledu realizacije same premise kretanja kroz multiverzum ali to mi nije smetalo. Uostalom, kad je o takvim rešenjima reč, teško je biti pametan.

Albedo 0

THE EXPANSE bi mogla da preraste u odličnu stvar. Pilot ne samo da je eye candy, nego djeluje da može i više mesa da bude.

Uzgred, jel ko ovjerio mini seriju CHILDHOOD'S END?

mirkiekishka

Gledala prvu epku, solidna, ima podosta neubedljivih scena doduše(skontaš kad gledaš, da ne spojlujem), al ko što si rekao za Expanse, lepo sve to izgleda za sad, Charles Dance je definitivno najbolji u seriji a samo mu čuješ glas :D

Albedo 0

to za neubjedljive scene vjerujem, jer ja krenuh sinoć da gledam, i nešto mi iskrsne i poslije tri minuta sam morao da idem

ali ta prva scena s crnjom mi je sasvim bezveze bila, što se nije poklapalo sa ocjenom 9 na imdb

ali već danas palo na 7.6

mirkiekishka

Aham, sad se setih retardirane scene sa košarkaškim obručem kao uvod za glavnog lika, i Colm Meaney u početku obećava kao "negativac" ali badava.
Religiozna klinka ima šanse da se razvije kao lik, i payoff je kul na kraju epke, doduše može da se skonta samo ja nisam razmišljala(i naravno, nisam čitala pa da znam)

Da, a ta prva scena je bukvalno spojler za kraj serije, idiotizam.

дејан

крај детињства није лош (гледао 2 епизоде, данас ћу трећу), ако држиш на уму да је то сајфај....
...barcode never lies
FLA

mirkiekishka

Quote from: mirkiekishka on 18-12-2015, 01:52:53
Aham, sad se setih retardirane scene sa košarkaškim obručem kao uvod za glavnog lika, i Colm Meaney u početku obećava kao "negativac" ali badava.
Religiozna klinka ima šanse da se razvije kao lik, i payoff je kul na kraju epke, doduše može da se skonta samo ja nisam razmišljala(i naravno, nisam čitala pa da znam)

Da, a ta prva scena je bukvalno spojler za kraj serije, idiotizam.

Druga epizoda je ustvari mnogo bolja od prve, ne znam što su prvu tako zasrali.

Btw, Ash vs evil dead je skroz zabavna, gledala sam prve 3, da pustiš mozak na pašu. I još Mimi Rodžers u drugoj epizodi je totalno kul.

Josef K.

Jel' gledao ko Hell on Wheels, što velite, valja li?
And who in their right mind would call their place the Hotel Hitler?!?

crippled_avenger

CHILDHOOD'S END je tanak. Ali može se podneti...

Truman

Opet se vraćam neodgledanim epizodama Zone sumraka, one prve...Zaista sjajno, iako ponekad predvidljivo. Format od 25min mi savršeno odgovara s obzirom da imam sve manje strpljenja za gledanje serija. A moja glad za misterijom i hororom je i dalje neutoljena.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

lilit

meni baš legla serija "river" sa stallanom skarsgårdom
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

dejann

Quote from: lilit on 21-12-2015, 01:14:05
meni baš legla serija "river" sa stallanom skarsgårdom

Apsolutno se slažem - "River" je i meni sjajno legao.
I caught a petal fallen from cherry tree in my hand. Opening the fist I find nothing there.

sinisa123

Quote from: Pizzobatto on 30-11-2015, 16:11:39
MOONBEAM CITY je totalno prvoloptaška animirana serija, koja mi je bila interesantna nekih 10 minuta, no ako nekog zanima miks Sledgehammer-a i Čarlija Šina, i tako neki adultni humor nešto jeftinijeg tipa, kao i ta specifična atmosfera osamdesetih, neonska svjetla i psihotična muzika, ovo može biti gilti pleža.

najlošija serija u ponudi comedy centrala.

crippled_avenger

Pogledao sam prvu epizodu nove serije USA Networka COLONY nastale po konceptu Carltona Cusea i Ryana Condala. Prvu epizodu režirao je Juan Jose Campanella i mogu reći da je znatno napredovao kao reditelj iako je prošle sezone režirao pilot za jednu od, meni kasnije omiljenih serija, HALT AND CATCH FIRE. COLONY ima film look, bliska budućnost u kojoj je Amerika okupirana (još nije definisano kako ali ne bih isključio da ćemo doći i do nekog hard SF objašnjenja) realizovana je ubedljivo, vibrantno, glumci su odlični kao i adaptacija scenografije koja prikazuje "blago izmenjenu verziju našeg sveta".

Ono što je zanimljivo jeste da COLONY nije samo još jedna od zakasnelih američkih reakcija na frustraciju što nisu imali svoje OTPISANE već koliko vidim zanima je tema kolabracije. Dileme u prvoj epizodi su vezane upravo za to pitanje.

Simbolično, prva sezona od deset epizoda kreće sa emitovanjem za Srpsku novu godinu.

Agota

Quote from: Truman on 20-12-2015, 01:10:25
Opet se vraćam neodgledanim epizodama Zone sumraka, one prve...Zaista sjajno, iako ponekad predvidljivo. Format od 25min mi savršeno odgovara s obzirom da imam sve manje strpljenja za gledanje serija. A moja glad za misterijom i hororom je i dalje neutoljena.
odlična zona sumraka! :)
https://www.youtube.com/watch?v=dar2HKImK-0
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Truman

Quote from: Agota on 28-12-2015, 21:14:21
Quote from: Truman on 20-12-2015, 01:10:25
odlična zona sumraka! :)
https://www.youtube.com/watch?v=dar2HKImK-0

Drago mi je da ovde ima malobrojnih ljudi sa dobrim ukusom koji poštuju prave vrednosti.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

crippled_avenger

TRIPPED je do kraja ostala serija koja u sebi spaja MISFITS i DOCTOR WHO i moram priznati da sam uživao u njenom vrlo dinamičnom, lapidarnom i raspojasanom narativu, za koji je sasvim sigurno da nije kaloričan, ali ne mora svaka serija da bude takva.

Autori TRIPPEDa deluju kao da su spremni za sledeću sezonu i ovo je materijal koji bi mogao pretrpeti produžetak bez problema. Nadam se da će nastavak biti odobren, a da će druga sezona imati novog antagonistu i još oseveženja u pogledu SF konvencije kojom se poigrava.

ridiculus

Odgledao pilot za Hronike Šanare (The Shannara Chronicles), MTV-jevu seriju rađenu po romanu Terija Bruksa The Elfstones of Shannara, drugom u originalnoj trilogiji, tj. nastavku Mača od Šanare. Ovaj pilot se računa kao dve epizode, i traje oko 80 minuta.

Tja... This no good. Očekivano. Loša montaža, loša upotreba muzike, loš CGI... mada mi se donekle dopadaju neka (ne sva) rešenja na nivou umetničkog dizajna, i ne može se reći da nema boje, samo što je ta boja hiperrealna, suviše upadljiva, i kvari imerziju. Priča je Bruksova, dakle ni ne očekujem išta vredno pažnje po pitanju radnje, i sa time sam se pomirio pre gledanja. Uglavnom mladi, meni nepoznati, lepuškasti glumci i glumice, plus John Rhys-Davies.

Pokušaj pravljanje neke vrste konkurencije Igri prestola, i/ili iskorišćavanje momenta njegove slave. Samo što ovde, izuzimajući sam početak, nema masovnih scena, sve je svedeno na nekoliko glumaca, u najboljem slučaju. Bar je tako u ove dve epizode, ali svi znamo (ili bi trebalo) da se u pilote ulaže najviše para.

Ipak ću gledati i dalje, jer sam fan žanra i raduju me i dobro urađeni detalji ili pojedini elementi.
Dok ima smrti, ima i nade.