• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Ja sam u delirijumu, DOOM2 za DOS proradio pod XP-om

Started by Boban, 05-11-2007, 15:40:43

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Boban

Ovo naravno nije nova vest, ali za mene i mog sina jeste.
Ispizdeo sam pre neki dan što ne može da se igra kako treba, odem na neki strani forum i prernjam sve vezano za slične probleme... i gle rešenja. Ljudi napisali programče Legacy (ima još nekih ali ovaj je ultimativno dobar) koja se učita neposredno pre Dooma (ili Hexena) i sve radi najnormalnije na svetu.

Program Legacy se bez instaliranja prekopira u doom2 direktorijum a u komandnu liniju za pozivanje se doda ispred, npr. ovako:

legacy DOOM2

za neke druge wadove i nivoe sve isto kao ranije samo uvek "legacy" ispred:

legacy DOOM2 -file squadron.wad -warp 11

Evo programčića ko poželi da skine odavde, da ga ne lovite po netu:
http://www.znaksagite.com/legacy/

Ne mogu da vam opišem kako je to divan osećaj imati u prstima prastaru DOS igricu koja radi bez ikakvih problema u okruženju kao da sam na 486 računaru.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Tex Murphy

To je vrlo lijepo, ali zar nije Doom 2 radio sa DosBox-om?
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Truba

uh kad se sjetim Heksena

otprilike sam tada i prestao igrati igrice jer nisam nijednu mogao prekucati  :(  :cry:

na šta li liči grafika sada  8)
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Meho Krljic

Mixitron M. Storm

Quote from: "Harvester"To je vrlo lijepo, ali zar nije Doom 2 radio sa DosBox-om?

What he said... sve živo može da se tera na emulatorima.

Boban

Teorijski... ali ja u životu nisam video ovako dobar emulator.
Probao sam ih stotine, ovo je ushićenje.
Doom je ne isti kao u najboljim DOS danima, nego mnogo bolji. Ubačeno je da pršti krv kada pogađaš čudovišta i ostaju logične rupe u zidovima.

Meho Krljic

Jebote, ala ćeš tek da se oduševiš kada ti narežem Quake 1 i 2 sa sve hi-res teksturama, ragdoll fizikom i dinamičkim osvetljenjem. Ili je to suviše new-skool za tebe?

Boban

Nikad se nisam navukao na Quake...

E, sad ste mi svi pametni, a kada sam pisao i pričao i pitao o tome i cvileo za pomoć, svi ste gledali u nebo i zviždukali.

Meho Krljic

Izgleda da sam u to vreme bio zabavljen heroinom ili nekom drugom razbibrigom. Doom 95 je inače oduvek radio na XP-u. A to '95' u njegovom imenu znači da je napravljen za Windows 95, još negde pre desetak godina, pa me čudi da nisi do sada naleteo na tu verziju. Igra je identična originalnom Doomu po svemu, osim što je kod doteran da radi pod WIndowsom. A ovi novi modovi su još bolji jer su im dodate hi-res teksture i bump mapping itd...

Hakeri su čudo, pre neku nedelju sam skinuo i Wolfernstein 3D koji radi na XP-u bez problema, a neki ludak je seo i portovao skoro sve rane FPS igre za PSP, tako da sada u džepu nosim Doom 1 i 2 sa ekspanzijama, Duke Nukem 3D, Quake, Hexxen, Heretic, Rise of the Triad itd... Kontinuirani orgazam...

Truba

kakva je grafika?

meni su neke igre nakon pauze od 2 godine bile potpuno neigrive baš zbog pauze

ne znam kako bi izgledalo nakon 10 godina pauze
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Meho Krljic

Ma, meni grafika ne znači puno, brem ne u tom nekom tehničkom smislu (poligoni, pikseli itd.), važniji je art-direction, a u Doomu je on... simpatičan...

Mixitron M. Storm

Quote from: "Truba"

xuss

Jednom navučen, uvek navučen.
Povratak jednom dragoj igrici je skoro kao povratak u (ubaciti dragu uspomenu iz detinjstva)

Mixitron M. Storm

Nemam svesno pamćenje na bitije u materici, tako da ne bih mogao da komentarišem. E sad, ako si u svojoj anatomskoj zabludi mislio na vaginu, onda... ima trenutaka kad se, posle neke misije koju si KONAČNO savladao ( iskotu zario ceo magacin u čelo a cev u bulju, upiši dalje...) osetiš kao... onako, 2-3 minuta kasnije, zadovoljno dupebolan.

Meho Krljic

Quote from: "Mixitron M. Storm"Nemam svesno pamćenje na bitije u materici, tako da ne bih mogao da komentarišem. E sad, ako si u svojoj anatomskoj zabludi mislio na vaginu, onda... ima trenutaka kad se, posle neke misije koju si KONAČNO savladao ( iskotu zario ceo magacin u čelo a cev u bulju, upiši dalje...) osetiš kao... onako, 2-3 minuta kasnije, zadovoljno dupebolan.

Kuku, ne, nikako. Mislio sam na matericu, uterus, na poslednji put kada sam se osećao prijatno i zaštićeno.

Mixitron M. Storm

Born down in a dead man's town
The first kick I took was when I hit the ground
You end up like a dog that's been beat too much
'Till you spend half your life just covering up

QQ Meho, vreme ti je da pođeš na omanje hodočašće ka Meraku preko Teferika... just like http://mixitron.fotopic.net/p46344310.html

Meho Krljic

Dragi moj, istinitije reči nikada ne behu izgovorene, tijelo i duh mi vape za odmorom koga ne iskusih još od 2001. ali uzaman, dok je humanitarne nesreće u Srbiji, nema meni odmora ni hodočašća.

Mixitron M. Storm

2001 :shock:
Da prafraziram šefa H. Kalahana, "You are a walking humanitarian crisis!"

Nightflier

@Mixitron M. Storm

Odakle si preuzeo potpis ispod avatara?
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Mixitron M. Storm

Guglao po raven proverbs da nađem nešto u skladu sa avatarom (uslikanim kod Glibovca krajem septembra) i naletim na neke starostavne  skandinavske spise koji tumače kako naći pero kojim gavran nalazi hranu i slične stvari, ovo je mala/malo veća modifikacija jedne rečenice iz teksta.

Truba

Quote from: "Mixitron M. Storm"
Quote from: "Truba"

xuss

Jednom navučen, uvek navučen.
Povratak jednom dragoj igrici je skoro kao povratak u (ubaciti dragu uspomenu iz detinjstva)

možda bi me igre kao
Herojs of majt end međik 2 vratile u neko bolje doba
ili Djuk Nukem...

gledao sam neke isječke na yobitu ...
ali kad se sjetim da nijednu nisam mogao prekucati bez šifri

C&C tiberian sun je isto mi draga igrica bila

quake 2 nikad nisam prekucao... ljudi moji taman pomislim evo ga kraj... kad ono novi nivo  :x

Mixitron M. Storm

Meni je GTA:SA trajao beskrajno. Što se tiče šifri, redovno ih koristim osim u nekoliko igara gde se svaki smisao gubi ako se vara. Igre su da se zabavim a ne da dokažem sam sebi ili nekom ludaku koji 18 sati dnevno ne ispušta džojstik/ped da sam bolji (I u kanteru sam nekad imao problema sa botovima naoružanim noževima).

Truba

Boban

Quote from: "Meho Krljic"Izgleda da sam u to vreme bio zabavljen heroinom ili nekom drugom razbibrigom. Doom 95 je inače oduvek radio na XP-u. A to '95' u njegovom imenu znači da je napravljen za Windows 95, još negde pre desetak godina, pa me čudi da nisi do sada naleteo na tu verziju. Igra je identična originalnom Doomu po svemu, osim što je kod doteran da radi pod WIndowsom. A ovi novi modovi su još bolji jer su im dodate hi-res teksture i bump mapping itd...

nemoj da me smaraš sa glupostima, čoveče, naravno da imam doom95, to je najobičnije govno od igrice, wadovi koji postoje za njega su imbecilni i svode se na rokačinu od jutra do sutra.

Mene je zanimao Doom za DOS, 1.9 verzija... i to mi sada radi. A tamo imam preko 1000 nivoa koji ne rade pod doom95.

Pojedini wadovi su urađeni kao prostorni testovi inteligencije, zaista sjajno i fantastično šta je sve potrebno da čovek poveže, osmisli i uradi da bi prešao nivo.

Meho Krljic

:lol:  :lol:  Dobro, onda ti očigledno znaš šta želiš i gde da ga nađeš, hehehe. Da budem iskren, ne bih imao dovoljno vremena da se posvetim *gulp* hiljadama mapa za Doom... Prokleta penzija, kad će već jednom.

Boban

Ne obraćajte pažnju na ovaj post, samo hoću sebi negde na sigurnom da sačuvam ovaj link:
http://www.cheatchannel.com/files/heretic.htm

Usul

Tek sad vidim ovaj topic. Da sam znao ranije posavetovao bih Bobana da proba fenomenalni doomsday engine (windows, direct3d ili opengl)za sve stare ID software igre

http://www.doomsdayhq.com/

Ako trebaju neka dodatna pojasnjenja tu sam.
God created Arrakis to train the faithful.

iDemo

Quote from: "Boban"Ovo naravno nije nova vest, ali za mene i mog sina jeste.

Moja kcerka za to vreme igra 'Bugs life'...  :lol:
The Turks think coffee should be black as hell, strong as death and sweet as love.

Boban

A sada megailirijum-delirijum: DOOM u mreži protiv celog sveta.
Pokušavao sam i ranije ovo da provrtim, ali sam se tek sada skoncentrisao da uparim sve komponente + sad imamo dovoljno brzu konekciju da ne budemo smešno topovsko meso.
Jeste potpuno jednostavno, ali ključni problem su verzije kojih ima mnogo i tek kada se sve upari, radi kao singerica.
Evo, ja ću vam ovde okačiti tri bitna fajla i to je sve što vam treba.
Sve se nalazi na http://www.znaksagite.com/dumacina
Prvo je zdaemon instalacija, najnovija, to verovatno nema veze, ako se pojavi novija, radiće verovatno, ali ova radi 100% a stara je deset dana tako da vam novija ne treba zasad, a i ne postoji.
U RAR fajlu se nalaze dva WADa i bez njih stalno dobijate poruku da verzija nije korektna. Ako kasnije i instalirate novu verziju zdaemona, pazite da sačuvate ova dva bitna wada, da ih ta nova instalacija ne pregazi verzijama koje ne rade pod svim uslovima.

Dakle, procedura je jednostavna, instalira se ZDAEMON i onda se ova dva WAD-a iz RARa presnime u direktorijum gde je instaliran zdeamon/wads - treba pregaziti postojeće fajlove i onda praktično sve ovo radi. Ima nekog minimalnog podešavanja na početku, treba odabrati neki nik i šifru, nema klasične registracije već jednostavno da ti neko ne bi uzeo nik.

Ima bezbroj nivoa, wadova i varijacija, sam protiv svih, sam protiv čudovišta, u grupi protiv druge grupe, svi ljudi protiv svih čudovišta, svi protiv svih, moguće je kačiti i svoje wadove i zaštiti ih šifrom pristupa... divota je što su nam konekcije konačno dovoljno brze da nema laga i možemo ravnopravno da se nosimo sa bilo kim u svetu.