• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Književna radionica "Lazar Komarčić"

Started by scallop, 07-11-2007, 15:10:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

scallop

Dok se sajt "Lazar Komarčić" dovodi u red, pozivam sve one koji su zainteresovani za književnu radionicu svakog poslednjeg ponedeljka u mesecu u DOB da svoje radove pošalju na mejl adrese: rangelak@gmail.com i salemizmi@yahoo.co.uk.
Takođe pozivam Taurus-jora da svoju adresu okači uz ovaj poziv.
Književna radionica se obavezuje da sve dostavljene radove pročita i obradi i da na sastanku radionice povede o radovima razgovor. Učesnici radionice, koji do srede koja prethodi sastanku u DOB pošalju svoje radove, pozivaju se da prisustvuju sastanku. Oni koji radove dostave kasnije, ostaju u bubnju za sledeči mesec.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

scallop

Ako pretpostavimo da niko nije zainteresovan da se bakće ovim topikom, red je da vas izvestimo da je za novembarsku radionicu, 26.11. pristiglo ukupno sedam priča:
Vampiričin Sneško,
Grč,
Mreža,
Pražnjenje,
Ja sam mrtav,
Iznajmljeni grad i
Jutro poslije kiše
.
Razgovarano je o prve četiri priče i priča Vampiričin Sneško će posle minimalnih doterivanja biti objavljena. O poslednje tri priče nismo razgovarali jer se autori nisu pojavili. Razgovaraćemo sledećeg meseca. Ako se pojave.
Sve priče koje stignu na naše adrese ili neke druge adrese sa kojih će stići do onih koji su spremni da ih pročitaju biće raspredane u decembarskom terminu, koji je posle Beocon-a.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

taurus-jor

Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Tex Murphy

Čovječe, pa ja bi' krepo od stida da se na nekom skupu stručnjaka raspravlja o mojoj priči. Srećom pa sam kao genijalni matematičari Karl Fridrih Gaus i Pjer Ferma odlučio da svoje radove ne stavljam na uvid javnosti, tako da će da ih otkriju tek poslije moje smrti  :lol:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

scallop

Quote from: "Harvester"Čovječe, pa ja bi' krepo od stida da se na nekom skupu stručnjaka raspravlja o mojoj priči. Srećom pa sam kao genijalni matematičari Karl Fridrih Gaus i Pjer Ferma odlučio da svoje radove ne stavljam na uvid javnosti, tako da će da ih otkriju tek poslije moje smrti  :lol:
Neverovatno, ali istinito! :? Takvih koji ostavljaju svoja remek dela za posle krepavanja ima više nego onih od čijih dela krepavaju čitaoci. :? Zbog toga čitalaca još ima na ovom svetu. :evil:

scallop

Igrom sudbine i BEOCON-om kao remetilačkim faktorom, književna radionica za decembar je radila 3-ćeg decembra. Potrošili smo i preostale tri priče:
Ja sam mrtav,
Iznajmljeni grad i
Jutro poslije kiše.

u odsustvu autora. Eto, dok neki ne stavljaju na uvid svoja dela, neki drugi ne stavljaju na uvid sebe.
Sa desetak prisutnih više smo razgovarali o tome da poslednjih par godina imamo više pismenih autora nego ranije, ali da je sada kritično odsustvo priče. Kao da pismeni autori čekaju krucijalne teme da bi se konačno otkrili javnosti.

taurus-jor

Kao moderator radionice imam da izjavim sledeće:

Pošto u noći između nedelje i ponedeljka uopšte nisam spavao (remetilački faktor BEOKON i jurnjava u vezi s njim), došao sam kući sat vremena pred radionicu, zaspao na kauču obučen i probudio se oko ponoći.

Izvinjavam se učesnicima radionice i ostalim kolegama - moderatorima što nisam došao. Ako neko od pisaca koji su poslali priče sa Scallopovog spiska čita ovaj forum, neka mi se obrati na p.m ili na mejl taurusjor@gmail.com i dobiće mišljenje o priči.

Scallope, primio sam tvoj mejl, i nisam na njega odgovorio prvo zbog gužve na poslu, a posle i zbog neočekivanog pada u carstvo snova. Dobra stvar: san je bio toliko čudan da ću vam ga ispričati na narativnoj radionici.
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com