• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Klubovi izdavači i izdanja

Started by Broker, 27-10-2002, 11:06:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Broker

Na SFBay pokušavam da formiram bazu sa podacima o klubovima, društvima, izdavačima i izdawima koji se bave SF&F-om. Ako imate neke informacije javite mi.

Potrebni podaci su:

Vrsta (klub/udruženje, izdavač, izdanje/časopis)
Naziv
Adresa
Telefoni
Email i web adresa
i ostale napomene...
SFBAY -  OnLine SF biblioteka

Boban

Te stvari ipak treba proveravati, posebno kada su klubovi i Drustva u pitanju... naime, zaista se desava da iz nekog mesta stizu materijali i izvestaji a da u stvarnosti postoji samo jedan covek koji radi sve to. Ima slucajeva da su "organizacije" i "manifestacije" prijavljene medjunarodnim institucijama (Euroconu npr.) i da se pominju u njihovim biltenima a sve to zapravo ne postoji.
Posebno je sada u vreme masovnog interneta moguce sa minimumom ulozenih sredstava stvoriti fantomsku organizaciju i prikazati njen detaljan rad a da sve to nema osnova u stvarnosti.
Pitanje je zasto bi to neko radio... ne znam, zapravo, kao i kod bilo kakve druge vrste patologije, razlozi verovatno postoje... sustina ovog posta je da se nikako ne smeju uzimati zdravo za gotovo informacije koje pristizu, cak iako su "potkrepljene" prezentacijama i naizgled bogatim sadrzajem.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Broker

Naravno da ću da proveravam ali mi treba odnekud da počnem.
SFBAY -  OnLine SF biblioteka

SF lub KONTAKT Kruševac

Quote from: "Broker"Naravno da ću da proveravam ali mi treba odnekud da počnem.
:wink: Razumem sav Bobanov skepticizam, pošto se nismo javljali duuuuuuuuugo...... :oops: , ali toj hibernaciji je došao kraj...Ovih dana ćemo proslediti informacije za SF BAY, detaljne, precizne, istinite i dostupne proveri...Čekamo da nam bude gotov logo i još neke sitnice. Sve to, na žalost, ide polako :x , al' da sad ne kukam... Biće...
Srdačan pozdrav,
za i u ime SF kluba KONTAKT iz Kruševca,
A.Farkaš

Boban

Moj skepticizam nema nikakve veze sa mojom spremnoscu da pomognem.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.