• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šišanje

Started by crippled_avenger, 23-11-2007, 02:17:43

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Mark

Quote from: Alexdelarge on 05-10-2010, 18:04:39
Quote from: crippled_avenger on 05-10-2010, 17:46:39...ali je to dečja igra u odnosu na gadosti koje inače objavljuju e-novine.
dobre su e-novine. ja taj sajt posecujem svakodnevno.

Posecujem ga i ja, pa i ja mogu da se slozim da je to medijsko dno-dna. :-)
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Meho Krljic

Ja sam čak i pisao za njega pa nemam neko preterano mišljenje  :lol: Ali u poslednje vreme ionako skoro da nema autorskih tekstova na enovinama, sve je preneseno sa drugih mesta. Nema para, a ne živi se samo od mržnje prema Srbiji, nažalost.

crippled_avenger

e-novine su Velika Srbija za LDPovce...
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

tomat

Quote from: Meho Krljic on 05-10-2010, 21:57:04
Ja sam čak i pisao za njega pa nemam neko preterano mišljenje  :lol: Ali u poslednje vreme ionako skoro da nema autorskih tekstova na enovinama, sve je preneseno sa drugih mesta. Nema para, a ne živi se samo od mržnje prema Srbiji, nažalost.

tu je zato peščanik sa autorskim tekstovima, mada e-novine i dalje nisu loše.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Meho Krljic

Da budem iskren, meni su na enovinama najvažniji bili Dežulovićevi napisi... Ima ih i sad, ali prenesenih, no, dobro...

Politički, enovine su problem jer devalviraju važnost određenih fenomena inflacijom terminologije i žurnalističkog aktivizma. Dakle, inflacijom, ne radikalizacijom. Meni je Pera drag lik, da ne bude zabune, ali mislim da je preterano iskaririkao celu ideju gnevnog građaniste.

ginger toxiqo 2 gafotas

SAOPŠTENJE POVODOM PRETNJI UPUĆENIH EKIPI FILMA ''ŠIŠANJE''

U poslednjih nekoliko dana smo svedoci medijskog cirkusa i brojnih zloupotreba i pogrešnih tumačenja u javnosti naših izjava vezanih za pretnje upućene ekipi filma ''Šišanje'', koje doživljvamo veoma ozbiljno, pa ovim putem želimo da tu situaciju do kraja razjasnimo.
Naime, nije istina da nam je bilo koja organizacija pretila dopisom sa memorandumom ili tekstom na zvaničnom sajtu, smatram da bi retko ko bio toliko glup, kao i da se jako retko pretnje batinama na taj način upućuju žrtvama. Ja tako nešto nikad nisam zvanično izjavio ili autorizovao, a kako su mediji moje izjave prenosili, to je već sasvim druga stvar.
Ono što jeste istina je da su članovima ekipe brojne pretnje upućene preko diskusija na forumima neo-nacističkih sajtova kao npr. Stormfront Srbija, kao i preko komentara gledalaca na trailer filma na sajtu YouTube, naravno anonimne i pod pseudonimima, kao i usmeno, preko nekoliko članova ekipe koji su dobijali upozorenja i ''dojave'' od pripadnika raznih, uglavnom huliganskih, grupa. Evo primera jedne od njih sa pomenutog neo-nacističkog sajta:
''Не могу да верујем да постоје људи (додуше још увек серу у пелене) који сматрају да ће овај филм донети нешто добро нашој нацији уопште?! ... Знате шта ја искрено мислим?! Пошто су 6 и 10 октобар близу треба искористити кад већ сви будемо у БГу да усеремо од батина све оне који подрже "ивент" 6 октобра...''
(http://www.stormfront.org/forum/t438472-6/ , topic ''Šišanje'')
ili, na primer:
''Pozivam sve skinse,da li su SHARP,NS ili tradicionalci,da lincujemo rezisera!!!stavlja nas SVE u jebeni holivudski stereotip!!!''
( film sisanje , na 12. strani komentara user sinerBG)
I tako dalje. Ovo je sve blagovremeno dokumentovano i javljeno policiji, koja se najozbiljije bavi ovim slučajem, i garantuje bezbednost premijere.
Sve ostalo su slobodna tumačenja i interpretacije predstavnika medija, koja nisu autorizovana ni od mene, ni od ostalih članova ekipe.
A grupama čiju zabranu traži i republički javni tužilac zbog toga što ''njeni pripadnici raspiruju mržnju prema neistomišljenicima, ksenofobiju, homofobiju i zalažu se za proterivanje ljudi koji nisu iste vere i nacije kao i oni'' (izjava rep. tužioca Slobodana Radovanovića, 25.9.09., u kojoj traži zabranu ''Obraza'' i ''1389'' -http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/135/Hronika/183301/Tu%C5%BEilac+tra%C5%BEi+zabranu+pokreta+%22Obraz%22+i+%221389%22.html ), preporučujem da se pozabave sopstvenim problemima, umesto što krajnje licemerno prete tužbama medijima i umetnicima.
I na kraju bih želeo da dodam, da smo i cela ekipa i ja radili na ovom filmu 4 godine, ne da bismo učestvovali u dnevnopolitičkim prepucavanjima, već da bismo pokušali da pošaljemo jednu univerzalnu poruku protiv nasilja, svakom ko je spreman da je čuje.

Stevan Filipović, reditelj
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Tex Murphy

Quoteuniverzalnu poruku protiv nasilja

Svi ti antisrpski filmovi pretenduju da budu univerzalni.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Meho Krljic

Pa valjda je i to antisrpstvo neka univerzalna vrednost.  :lol:

Meho Krljic

Inače, baš mi je krivo što sam danas u đarmi, rado bih prisustvovao premijeri  :cry: :cry: :cry:

crippled_avenger

Gledaj JONAH HEXa :) Sa unukom Markom...

Inače, jedan lep komentar sa e-novina, ako ste mislili da sam ja gospodar typoa, think again:

"Ja sma film videla u Sidnaju.
Ja spadam u one koju vrlo malo interesuje tahnicka strana pa tako ne razumem sta je dobra ili losa montaza i sl. Predpostavljam da to treba da puno PUNO LOSE da ja ne bih dobila ono sto mi je vazno od filma.
Ja bih se sa vama slozila da su oba lika i Mine i profesora ne doradjena. Ne bih se slozila da bi film bez njih bio isti, ako ste to mislili. Bas ta dva lika i Novicina relacija sa njima daju SLOJEVITOS koju film bez njih ne bi imao. Novicina relacija sa njima je jasna. Oboje voli, oboma VERUJE. I to znaci da je imao mogusnost izbora mnogo vise nego da njih nema. I zato je i transformacija u zlo strasnija. Motiv ubistva moze da bude MINA (da ovo ne razvlacim mnogo sada)Mina je, premda ne obradjen lik, jako vaznada se razume taj deo mladih ljudi, posto bi ona mogla da bude bilo gde samo da je kul i da je sa GLAVNIM dasom. Ona je kombinacija karizme i neznalja. I bas zato sto je tu je verovatno pitanje za drustvo u kome zivi sto joj ne nudi nesto drugo?
Jos jednom reditelj podvlaci odgovornost drustva.Ja mogu da se slozim da film moze i vez Mine i bez profesora ali tO NIJE ISTI film. Ta dva lika mu daju bas ono zbog cega mozemo, da u sali dok gledamo film, pored toga sto smo zgranuti, uplaseni, zamisljeni i da zaplacemo. "

crippled_avenger

Premijeru sinoć izrespektovao i Jeremy Renner

stakmen

cek  pretnje  filmskoj ekipi  zbog filma..kakve su to  gluposti,postali smo 200 posto totalitarna drzava kad covek nigde nemoze  da  iskaze svoj stav

crippled_avenger

crippled_avenger

crippled_avenger

Usul

Quote from: crippled_avenger on 07-10-2010, 04:39:55
Premijeru sinoć izrespektovao i Jeremy Renner

Ove tvoje slike se ne vide. Da probamo sa ovom:

God created Arrakis to train the faithful.

Kunac

Jeremy izgleda ispijeno. Ko je oduševljena plavojka?
"zombi je mali žuti cvet"

Usul

Quote from: Kunac on 07-10-2010, 23:07:19
Jeremy izgleda ispijeno. Ko je oduševljena plavojka?

Bice da je zbog tog odusevljenja on ispijen :)
God created Arrakis to train the faithful.

Meho Krljic

Maare ga pošteno priklao. Viddeću za vikend da pogledam film i promislim jer li od Kriplove omladinske priče iz osamdesetih ostalo dovoljno mesa u filmu.

crippled_avenger

Oduševljena plavojka je moja kuma i nekadašnji saradnik Ivana Velisavljevića na NRBG, poznata pod code nameom Kate Mossad.

Što se Cripplove priče tiče, mislim da se Maare ne bavi baš tim aspektima filma, njega zanimaju neke druge stvari.

crippled_avenger

BTW, primedba o "policajcima iz serije" ne stoji pošto sam ja dosta verziran za policjske stvari, radio sam u više navrata research sa njima. Naravno, Policija je kao i neonacizam jedna od tema o kojoj svako sve zna u Srbiji pa me ne čudi da te scene i likovi nailaze na komentare.

Oni se, potpuno očekivano, jako ugledaju upravo na likove sa ekrana. Mislim da samo neko ko živi u medijskom srednjem veku nije svestan koliko je Holivud postao aktivan činilac oblikovanja ponašanja ljudi. To je naročito izraženo u Srbiji u novoj generaciji policajaca koji su se za svoje zanimanje mahom i opredelili gledajući serije.

Štaviše, ja mislim da srpski policajci više liče na holivudske od američkih jer biti policajac u Srbiji još uvek nije postala birokratizovana aktivnost u onom smislu u kome je to sada na Zapadu.

Kod nas se policajci i dalje vode hunchevima, vole da bustuju punkove i lože se na radove Michaela Manna. :)

U protivnom ne bih bio tako odani saradnik tih struktura. :)

Sukob između policajke i "sistema" je sličan seriji koliko su i BROJNI slučajevi iz realnosti slični serijama. Setimo se čitave serije LDP pandura u sukobu sa policijom posle smene DSove vlade 2004. godine - Gorana Petrovića, Nenada Milića, Milana Obradovića. Svi oni izgledaju potpuno kao FBI, odela, naočare, men in black fazon. Niko ne izgleda više kao Bešević iz CRNOG BOMBARDERA, Znamo barem pet poznatih high profile sukoba policijskih inspektora sa Službom koji su dolazili do javnosti.

E sad, to što su scene sa njima postavljene dramaturški efikasno, što Kojo ima one-linere i sl. to je pitanje formalnog opredeljenja kako će policajci biti tretirani. Naš film ne obiluje uspelim likovima policajaca i što se toga tiče, ŠIŠANJE je sasvim na mestu.

Mislim da je Kojov lik na premijeri jako lepo prihvaćen, on ga je dobro odbranio a dobio je barem jedan aplauz na otvorenoj sceni posle one-linera.

crippled_avenger

crippled_avenger

Meho Krljic

Bogami, oprečna mišljenja od dva najvažnija imena naše mejnstrim kritike. Lepo je videti da si stao iza filma koji izaziva polemike.

Kunac

Možda je Dubravka Lakić plagirala Maareta? U poslednje vreme joj se osladilo.

crippled_avenger

:)

Ja znam da je ipak Duda kritičar kome najviše veruješ. :)

Za svaku pohvalu je što se brifovala o filmovima koji se dotiču navijačkog i skinhed miljea. Italijanski ULTRA je baš deep cut. :)

Meho Krljic

Da, toliko se razmeće u prvom delu teksta da je jasno da je poslala nekoga da joj uradi risrč. Volim tu ženu. Izdaleka, ali strasno.

Kunac

Super su komentari na tekst D. Lakić. Čista konceptuala. Mada mi je ovaj Robert nekako sumnjiv...

Марко ... | 07.10.2010. 23:50

Синоћ сам био на премијери. Филм не нуди НИШТА. Колико је филм испразан, немам материјала ни за коментар.

Растко Н | 08.10.2010. 03:13

Потпуно се слажем! Филм више вуче ка пропаганди него уметничком делу. Ликови су јако наивни и прича плагијат свих филмова које сте навели.

Напокон неко објективан.

Robert Rodrizić | 08.10.2010. 07:58

Moze se lako desiti da je u pitanju plagijat. Ne bi bio prvi put

nemanja vulovic | 08.10.2010. 09:23

film je prosecan i plitak. rakocevic nije najmladji diplomac fdua.

Meho Krljic

Taj Robert sigurno ne priča napamet. Vidiš da sugeriše da ne bi bilo prvi put, dakle poznaje materiju i istorijske primere plagijata u našoj kinematografiji.

Kunac

Mislim da se tu aludira ne neku drugu vrstu plagijata... Nisi upoznat sa skandanlom u vezi sa "ekskluzivnim" intervjuom koji je Dubravka Lakić "uradila" sa Robertom Rodrigezom?

Meho Krljic

A, nisam. Mislim, pročitao sam taj intervju ali nisam znao da je... er... plagijat. Dakle, nije bila u pitanju ni pres konferencija, nego ga je Duda zdipila od nekog drugog?? Ludilo!!! xrofl xrofl xrofl

Kunac

Duda zna znanje. Zašto se mučiti i postavljati pitanja tamo nekom tipu sa kaubojskim šeširom kad se sve lepo može prepisati. Funkcionisalo je u školi. Zašto ne bi i u novinarstvu.

stakmen

da li je normalno da se godine 2010 zabranjuju knjige u zemlji

da li je normalno da se 2 000 000 ljudi u ovoj zemlji polagano tiho ubijaju jer nemaju posao,milion je laz za cifru nezaposlenih---duplo vise nema posao

da li je  normalno da je grand turska muzika najslusanija u zemlji

da li je normalno da su  90 posto devojki u zemlji sponzoruse

da li je normalno da za platu platis stanarinu a sa ostatkom samo hranu i to ostavis u hipermarketu delti

da li je normalno da postoje 4 secesionisticka pokreta i da to niko ne sankcionise

da li je normalno da radnici nemaju prava,da ih poslodavci unistavaju i da kupuju fabrike koje potom urnisu i da je mobing,prekovremeni rad i izivljavanje nad radnikom normalno,da plata kasni 3,3,pola godine ili 8 meseci

da li su za ovo krivi pojedini momci skinhedsi,ili mozda navijachi ili neko drugi,ljudi otvorite oci,ovo je kriminalna drzava i prebacivanje krivice na mlade ljude koji su u nekom svom nacinu zivota je podmetachina od gore

pitam se samo koliko ima drukara na ovom forumu,minimum 10

pretnji nije bilo sve sam iscito a ta jeftina fora jao prete nam,dobro je za marketing je glupost...

---

Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

---

brate stakmene, ponela te emocija, nemoj pretjerivati...

crippled_avenger

Film je odlično krenuo. Ako nam ne izađe MONTEVIDEO do kraja godine, ima šanse da bude najgledaniji SRPSKI film godine.

crippled_avenger

stakmen ima optimističku procenu. Na forumu je 12 drukara.

Kunac

Ja bih voleo da mislim da ih ima 13. Zvuči dobro i kao naslov nekog filma ili romana. 13 drukara.

Джон Рейнольдс

Dajte neka imena, šta sad tu licitirate.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Kunac

Možda ne postuju nego samo  čitaju?

crippled_avenger

Johne, ti si najveća drukara. :) To su mi rekli ljudi iz Službe. Regrutovali su te još u ono vreme na jednom koncertu.

Melkor

Quote from: Kunac on 08-10-2010, 13:34:54
Možda ne postuju nego samo  čitaju?

Prava drukara mora malo i da provocira.
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

crippled_avenger

Normalno. Da te navuče. Kao Vuk Obradović Lazara Stojanovića.

Джон Рейнольдс

A, ne, ne, ne! Ja svoj rad za Službu nikad nisam ni krio. Ko ne veruje, neka pretraži moje postove i videće dosta toga. Kolega je ADL. Sećate se da smo se jedno vreme stalno peglali na forumu, ali smo se utišali kad smo saznali da smo kolege. Ako preturite njegove postove, naći ćete i to. Dakle, ja ne lažem.

Ali interesuje me ko je još, osim Kripa, ADL-a i mene, jer su meni u Službi rekli još samo dva imena.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

SIMERIJANAC

Ta zabranjena knjiga o kojoj stakmen govori je naravno Grafov Mit o holokaustu.
Ne znam dal se spominje u Šišanju.

http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Zabranjena-knjiga-Mit-o-holokaustu.lt.html

Za sad još nije bilo spaljivanja knjiga, ali kako su krenuli biće i toga uskoro.

Alexdelarge

Quote from: John Reynolds on 08-10-2010, 14:29:11
A, ne, ne, ne! Ja svoj rad za Službu nikad nisam ni krio. Ko ne veruje, neka pretraži moje postove i videće dosta toga. Kolega je ADL. Sećate se da smo se jedno vreme stalno peglali na forumu, ali smo se utišali kad smo saznali da smo kolege. Ako preturite njegove postove, naći ćete i to. Dakle, ja ne lažem.

100% tacno. inace, sluzbi je u poslednje vreme zanimljiva asja, koja ili razmenjuje pm ili boravi na topiku KNJIGE ZA OVERITI. prikupljanje operativnih podataka je u toku.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

---

ja, evo, da se prijavim, takođe drukara za službu, sada na specijalnom zadatku u hrvatskoj.
ko hoće da mi dragovoljno javlja informacije o hrvatskoj sci-fi, alternativnoj, horor, rokenrol, filmadžijskoj i ostaloj omladini - na pm.

HAL

Quote from: SIMERIJANAC on 08-10-2010, 14:35:25
Ta zabranjena knjiga o kojoj stakmen govori je naravno Grafov Mit o holokaustu.
Ne znam dal se spominje u Šišanju.

http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Zabranjena-knjiga-Mit-o-holokaustu.lt.html

Za sad još nije bilo spaljivanja knjiga, ali kako su krenuli biće i toga uskoro.

Orvel se smeje u grobu.
Ako neko naiđe na primerak neka se javi : )

SIMERIJANAC

Imaš na netu,pročeprkaj malo.Neću valjda da ostavljam ovde linkove pored toliko ljudi iz Službe. :lol:

HAL

Ma znam da je lako naći pdf, ali imati knjigu u rukama koju naši pokušavaju da zabrane je afrodizijak :D
šteta što nisu objavili koji je izdavač u pitanju, živo me zanima ko je.