• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

VI Beokon

Started by DušMan, 12-12-2007, 01:47:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Nyarlathotep

meni je zao sto nisam dosao, jbg, u Budvi sam... izmedjuostalog, propustih i mlade nade domaceg horora. :cry:
Da nema vetra, pauci bi nebo premrezili.

Jake Chambers

Meni je ovo bio idealan program - i prvi Beokon a da ja ne moram da trčim na posao. A pod običnom publikom podrazumevam pre ljude koji vole fantastiku, ali nisu toliko duboko u tome kao neki od nas. Festival filma je mnogo bolji ove godine nego ono malo što sam uspeo da vidim pre dve godine, s tim što je opet bilo filmova koje ni pri najboljem raspoloženju ne bih pustio (Lice u steni) - filmovi sa akademija mi uvek ostave najgori utisak. JEDINI problem sa programom juče je bio što su se neke stvari - kao filmovi i Radmilovo predavanje - odigravale istovremeno.
A uobičajeno je bilo stanje na priči o forumima, gde su se forumaši (kao i prethodnih puta) bukvalno predstavljali jedni drugima, tako da ta priča polako postaje besmislena.
No, rekoh, neka su nam filmovi iz godine u godinu bolji i nek se mi lepo družimo i sve će biti super.
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

taurus-jor

Mix je u pravu. Udaljenost je samo izgovor. S druge strane, sada imamo saradnju sa dve institucije, pa cemo ubuduce - ako budemo pametni - moci da pomirimo i zelju za privlacenjem sto veceg broja fanova/profesionalaca bez obzira na doba godine i vremenske prilike, kao i zelju da imamo dovoljno prostora za svoje programe. To je, cini mi se, dobro i za sam Klub. Prvi, ocigledan razlog je stvaranje bogatijeg i atraktivnijeg CV-ja Lazara Komarcica. Drugi, meni jos vazniji razlog je cinjenica da ce clanovi LK, i oni stari i oni novi, imati mnogo vece sanse da pokazu svoje sposobnosti.
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Mica Milovanovic

Sad bez šale... Ono što bih ja promenio/dodao jeste međunarodna dimenzija. Ja mislim da već ovakav program može biti zanimljiv i drugima iz regiona, a verujem da bi se u okruženju našlo dosta toga što bi učinilo da program bude bogatiji... Time bi se delimično prevazišla činjenica da postoji ograničen fond onoga u našoj zemlji što se može ponuditi publici, bilo u pogledu filmskog, pozorišnog, književnog i drugih oblika stvaralaštva...

Mislim da u filmskom programu smo već na dobrom putu da formiramo nešto što je relevantno u regionalnim okvirima, a možda i šire. Ovoga puta imali smo Slovence s Grosmanovog festivala i to je dalo dodatan kvalitet. Verovatno je moguće povezati se i sa ostalim zemljama u okruženju. Finansijska strana je bitna u takvim razmišljanjima, ali ako nastavimo da dobijamo pomoć iz fondova, onda to ni nije tako nemoguće.
Takođe vredi razmišljati i o tome šta raditi u slučaju kada nema ovako bogate produkcije kao ove godine...
Mica

taurus-jor

Pozdrav Džejku. Drago mi je da ti se program FSFF3 dopao. Miki i ja smo uživali dok smo ga pravili, pri čemu smo polovinu materijala već imali u junu! Presrećan sam što je ogromna većina filmova proizvedena ove i prošle godine. A što jes - jes. Na akademijama ima umetničarenja. Nije pravilo, Bogu hvala. Minus je prošao bez tog sranja, i smatram da je taj film na nivou režije i montaže superioran. Na kraju krajeva, autor se interesuje za žanrovske filmove. A Lice u steni pomalo pati od drvene glume i suvišnih elemenata, koji bezveze produžavaju minutažu. Na primer, šta će one demonstracije u politički neangažovanom SF-horor filmu? Koja je dramaturška funkcija one devojke koja vežba pevanje? S druge strane forma Lica u steni je vrlo zajebana - to bi trebalo da bude igrani sa kvazidokumentarističkim pristupom. I uz to da deluje ozbiljno. Moj ukus će možda nekom biti čudan, ali film mi se, uz sve navedene manjkavosti, generalno dopao. Retki su srpski filmovi fantastike koji se na ovaj ili onaj način NE sprdaju sa tematikom koju obrađuju. Naravno, voleo bih da su ti ozbiljniji filmovi kvalitetni kao, recimo, Kadijevićeva dela ili Konjevićivi Pacovi u zidovima.

Jake Chambers

Meni je i Minus totalno sranje i umetničarenje. Zaboravih da istaknem "Nastup" koji kad pogledaš ne bi poverovao da je naša produkcija (mada me zbunjuju ona strana prezimena). I mislim da je jako zabavno to što su ovi filmovi i kao najgori treš amaterizma bolji od naše standardne produkcije.

taurus-jor

Quote from: "Mica Milovanovic"Sad bez šale... Ono što bih ja promenio/dodao jeste međunarodna dimenzija. Ja mislim da već ovakav program može biti zanimljiv i drugima iz regiona, a verujem da bi se u okruženju našlo dosta toga što bi učinilo da program bude bogatiji... Time bi se delimično prevazišla činjenica da postoji ograničen fond onoga u našoj zemlji što se može ponuditi publici, bilo u pogledu filmskog, pozorišnog, književnog i drugih oblika stvaralaštva...

Mislim da u filmskom programu smo već na dobrom putu da formiramo nešto što je relevantno u regionalnim okvirima, a možda i šire. Ovoga puta imali smo Slovence s Grosmanovog festivala i to je dalo dodatan kvalitet. Verovatno je moguće povezati se i sa ostalim zemljama u okruženju. Finansijska strana je bitna u takvim razmišljanjima, ali ako nastavimo da dobijamo pomoć iz fondova, onda to ni nije tako nemoguće.
Takođe vredi razmišljati i o tome šta raditi u slučaju kada nema ovako bogate produkcije kao ove godine...

1. Međunarodna dimenzija biće dodatno unapređena. Što u smislu dovođenja gostiju, što u smislu gostovanja. Postoje planovi, postoje konkretni predlozi i ponude. Hvala tebi, Mićo, što si pomogao u povezivanju, i verujem da će od toga ispasti dobre stvari za klub i za srpski film.

2. Produkcija može biti podstaknuta uvođenjem takmičarskog programa. Miki i ja smo razmišljali da uvedemo nagrade na FSFF3, ali bi se postavilo pitanje šta tačno nagrađujemo. Neki filmovi su pronađeni tri nedelje pred Beokon, što je dodatno otežavalo sagledavanje produkcije. Ovako otvorimo konkurs - recimo početkom marta - i teramo ga do, recimo, 15. oktobra. Sasvim dovoljno vremena da se prijave svi filmovi koji su proizvedeni između dva Beokona odnosno dva matična FSFF-a. Setimo se koliko su Bobanovi konkursi pomogli srpskoj književnoj fantastici da se kvalitativno i kvantitativno uzdigne.

Jake Chambers

E da, to sa nagradama za filmove sam i ja juče imao kao ideju i iščezla mi  :lol: Konkurs bi još i motivisao ljude da pišu scenarija i snimaju filmove :)

taurus-jor

Pa, došlo je vreme i za to.  :|

I, Džejk, hvala što si preporučio Deja Vu. Kaži momku da snimi još nešto. :lol:

Mica Milovanovic

Jore, kod međunarodne dimenzije više sam mislio na druge programe nego na filmski, jer se tu već dosta uradilo.

Mislio sam da bismo mogli da poradimo na tome da se dovuku pisci iz okruženja, možda neki relevatni gosti iz inostranstva, eventualno neke pozorišne predstave, ako ne zahtevaju mnogo novca.
Mica

taurus-jor

Hm, da. To je zaista sledeći korak. Mislim da neće biti problem, sad kad smo uknjižili prve strane goste. Trebaće nam podrška Ministarstva kulture i sponzora, ali kad pogledam buklet Beokona 2007 nimalo se ne brinem. Danas sam ga pokazao rukovodstvu Bete. Samo su zinuli kad su videli koje smo  sponzore imali.

Jake Chambers

Quote from: "taurus-jor"Pa, došlo je vreme i za to.  :|

I, Džejk, hvala što si preporučio Deja Vu. Kaži momku da snimi još nešto. :lol:

Nema na čemu, za prijatelje se čini sve. Btw, predlagao sam mu već da radimo zajedno neki film za sledeću godinu.

Legolas

Evo nesto malo fotki sa Beokona, Spejs Dzem je u pitanju...Potom su baterije crkle, a ja cleverly  zakljlucio da je bilo dobro poneti rezervne... :!:
http://www.moody-cat.com/moody/main.php?g2_itemId=3950

Mutne fotke su, verovali ili ne, rezultat natprirodnih pojava,  delovanja neobjasnjivih sila i kojecega-pride-cega-se-ne-mogu-trenutno-setiti, a ne delo fotografa (who sucks bad) :P
To što se nisam ulogovao na forum 12 godina ne znači da nisam svraćao.

scallop

Quote from: "Jake Chambers"I da, Radmila i Bobana imamo kad god nam se prohte.
Kuku mene, osećam se kao desperate housewife! :cry:  :cry:  :cry: Bobane, brani nas! :cry:  :cry:  :cry:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

sivka

Gle njega! Nema ga sto godina i samo bane  :D
Otišla sam. Ko hoće, zna gde će me naći.

Jake Chambers

Pa, morao sam malo :)
Radmilo, ne boj se, nisam vas napao ni trunke. Nama mladima ste vas dvojica nepresušan izvor anegdota, znanja i koječega dobrog još, ma šta mi ponekad govorili ili pisali.  8)

Legolas

To što se nisam ulogovao na forum 12 godina ne znači da nisam svraćao.

Mica Milovanovic

QuoteKuku mene, osećam se kao desperate housewife

Nema potrebe. Njih ponekad i promašim na TV-u...
Mica

scallop

Quote from: "Jake Chambers"Nama mladima ste vas dvojica nepresušan izvor anegdota...
Baš umeš da se upljeskaš :x   :x Sad se osećam kao Nasradin Hodža. :x
Mica je bolji! :D  On ponekad preskoči... :D  :D  :D
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Jake Chambers

Ma osećaj se ti kako hoćeš, ali to što sam napisao je istina, pa ti vidi.  8)

Cornelius

Quote from: "Jake Chambers"Ma osećaj se ti kako hoćeš, ali to što sam napisao je istina, pa ti vidi.  8)

Ako, i treba da im se odbrusi. Ti matori uzese sav prostor nama mladima. Nikako da dodjemo do reci.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Jake Chambers

Ha? Ja to nisam rekao.

scallop

Quote from: "Jake Chambers"Ha? Ja to nisam rekao.
A, šta si rekao?

Jake Chambers

Quote from: "Jake Chambers"Nama mladima ste vas dvojica nepresušan izvor anegdota, znanja i koječega dobrog još, ma šta mi ponekad govorili ili pisali.  8)

Ovo. Valjda je jasno da mi mladi vas volimo i cenimo (:lol:), a ne da smatramo da ste vi tu nama neka smetnja, k'o što Korni pokušava da mi imputira.

Cornelius

Quote from: "Jake Chambers"
Quote from: "Jake Chambers"Nama mladima ste vas dvojica nepresušan izvor anegdota, znanja i koječega dobrog još, ma šta mi ponekad govorili ili pisali.  8)

Ovo. Valjda je jasno da mi mladi vas volimo i cenimo (:lol:), a ne da smatramo da ste vi tu nama neka smetnja, k'o što Korni pokušava da mi imputira.

Ma, nista ja ne imputiram, ja bih radije da amputiram, pogotovo sve matore, preko 35 godina starosti. Samo nam trose vreme.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

scallop

Ma, jok! Korni se samo šali. On jest' mladi francuski junac, ali je matoro srpsko govedo. xcheers

Cornelius

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Cornelius

"Danas" o našem Laureatu Radmilu Andjelkoviću:
http://www.danas.co.yu/20071218/kultura1.html#1

Ghoul

nego, bre, dal je IKO odavde išo na šok koridor lajv u poned.
uveče, i kak je bilo?
https://ljudska_splacina.com/

Jake Chambers

Bio sam ja, i na trećoj trećini sam izašao napolje da se ohladim, jer je bilo prevruće, preglasno i presmor. Umesto da pričaju o filmovima s Beokona, oni su puštali neke svoje spotove, kratke filmove i inserte iz dugometražnih. Spotovi su bili kul, kratki filmići isto, ali je Radivojević bio ekstremno nadahnut, a i vrućina mi je činila svoje... tako da nisam gledao inserte iz filmova (a i Bekvalac je izašao da se izluftira dok su puštali scene iz Kusturicinog Zaveta :lol:).

Mica Milovanovic

Danas sam raspoložen da prevodim šta ljudi stvarno kažu:

Bilo je odvratno, pa sam morao da izađem sa tribine. Šok koridorci su pre mog izlaska puštali odlične spotove i još bolje kratke filmove i bili veoma nadahnuti za priču. Ali bilo je vruće, i pušili su, i bilo je odvratno, jer nisu pričali o onome o čemu je trebalo da pričaju... Možda su i odlomci iz filmova bili dobri, ali ih nisam video. Nema veze, bilo je odvratno...

Što je najgore, i Džejk nije daleko od istine  :cry:

Ali sledeće nedelje biće sa nama pobednik kviza i biće bolje!!!
Mica

Jake Chambers

Hahahaha, Мićo, ti si genije  :lol: Da, ja sam zaboravio da kažem da su spotovi bili odlični, ali muzika koja ide uz njih... i još onako glasna... eh...

taurus-jor

Steta sto nije bilo kamera kad me je Radivojevic pitao sta mislim o insertu iz Kusturicinog "Zaveta".

Moj odgovor je bilo - hvatanje za glavu.

Kakav je ono visokobudzetni uber-trash. Ne zna se ko pije a ko placa. Prikazati to na kraju Sok koridora uzivo bilo je potez genija.

Spotovi, filmici i inserti su bili super.

Ideja vodilja Sok koridora uzivo u Lazi bila je komparativna metoda: pokazati eksplicitnije pandane filmova sa FSFF3, jer zakljucak Ace i Bekija je bio: ovi sa FSFF3 izgledaju upeglanije i lepse nego oni sa FSFF1 i FSFF2, ali su stidljivi kad treba da  prikazu meso i iznutrice.

Dosta se pricalo o filmovima sa FSFF3, i o mogucim pravcima razvoja. Razgovarali smo o umetnicarenju na nasim filmskim akademijama, mogucnosti/potrebi da se pojavi/pronadje neki srpski Dejvid Kronenberg, po mogucstvu van Beograda, nezavisan od akademija, nezavisan od nezavisne scene. Neko ko je potpuno svoj, divalj, krajnje autentican, vizionarski tip.

Vrlo dinamicnih sat i po vremena, barem iz moje perspektive.

zakk

to je jako PC način da se kaže da smo bili bombardovani glasnom muzikom, smrt-metalom i bezrazložnim nasiljem

puštati nekrofagiju...  bljakpink

filmić mačkom je bio odličan (kako se zove autor?), kao i spot Pierces za Sticks & Stones
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Milosh

Quote from: "zakk"filmić mačkom je bio odličan (kako se zove autor?)

Robert Morgan, i oba filmića su skroz genijalni, a naročito The Cat with Hands (nešto kao mnogo zajebaniji Barton kad bi skroz otišao u horor); i Monsters je super, naročito to što je od jedne opšte životne situacije (rivalitet brata i sestre) veoma lako, a neusiljeno, napravio efektan horor.

btw Ima li neko link za sve te filmove? Našao sam torrent na piratebay-u (sva 4 kratka filma), ali je kanda malo mrtav...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

lilit

That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Milosh

"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

zakk

zakk

bladi hel! to se zove brzina! hvala, lilit!

Jake Chambers

Hvala i od mene  xremyb

zakk

Ево и квалификација за Квиз. Да чујем коментаре!!!!

Mica Milovanovic

Meni je ovo nerešivo...
Mica

zakk

Quote from: "Mica Milovanovic"Meni je ovo nerešivo...
:shock:

Cornelius

Quote from: "Mica Milovanovic"Meni je ovo nerešivo...

Osim stripa i meni je sve ostalo nerešivo.

Milosh

Ja sam od tih 32 rešio svega 18; i dalje mi je neverovatno da niko nije uspeo da reši više...

Jake Chambers

Ja sam imao 22 poena, ti si imao 23. Kako samo 18?
Inače, onaj koji je smislio poslednje pitanje je mnogo zao.  :lol:

Kastor

Ja sam na 9. pitanje, sasvim ozbiljno, odgovorio>
Bleferski vodič kroz galaksiju  :roll:
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Ghoul

Quote from: "zakk"Ево и квалификација за Квиз. Да чујем коментаре!!!!

neke od bezvezotina među pitanjima:
1)   pitanja tipa 'izbacite uljeza' su idiotska jer princip odabira uopšte nije niti očigledan niti jedini moguć, a u datim slučajevima je bio krajnje apsurdan i proizvoljan, tipa 'samo on nema brkove'. mislim da je U PRINCIPU glupo praviti pitanja koja daju mogućnost za veći broj sasvim validnih i razumnih odgovora, od kojih je tačan samo onaj koji su autori imali na umu (pa se onda to pretvara u ESP test, a ne u testiranje znanja).
2)   kakve veze braća dalton imaju sa sf-f-h?
3)   poslednje pitanje je kvarno na glup način: naime, jer NIGDE u promo materijalima (letci, posteri...) nije manifestacija bila nazvana tako kako su sastavljači jedino priznavali ('beokon VI' ili 'beokon 2007'). svuda je pisalo samo 'beokon'.

harmonije sfera džina vulfa, hogwartsi, saidini i ostalo... jebaga!
više pitanja vezanih za strip (čak i nežanrovski) i igrice, a jedno jedino za horor (van helsing)!

:x  :x  :x
https://ljudska_splacina.com/

Kastor

Ubacili su na kvarno u onaj buklet na treću stranicu... aaa 'tice crne, kud će vam duša garava.  :lol:
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."