• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

scallop

Ekstremno velika slova su ekstreman govor.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

akhnaton

Quote from: Meho Krljic on 14-11-2017, 09:27:43
Istraživanje: Ekstremni govor prisutan u svakoj četvrtoj vesti srpskih medija

Kakav clickbait.. pa naravno da je prisutan, samo prate ono što javnost želi da čuje. Da smo "ufinjeni" kao amerikanci, i kod nas bi mediji jer javnost to želi da čuje pisali politički korektno.

Quote from: scallop on 14-11-2017, 09:50:13

Ekstremno velika slova su ekstreman govor.

Ma nisu, to je on stavio da slabovidi kao ja mogu bolje da pročitaju....
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

scallop

Quote from: akhnaton on 14-11-2017, 10:08:29

Kakav clickbait.. pa naravno da je prisutan, samo prate ono što javnost želi da čuje. Da smo "ufinjeni" kao amerikanci, i kod nas bi mediji jer javnost to želi da čuje pisali politički korektno.

Ne znam šta je clickbait... :x  Mnogo sam tupav za te nove jezičke finese.

Nikoga, pa ni u Srbiji, ne zanima šta javnost zanima.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Meho Krljic

Ma, slova su velika jer se tako iskopiralo sa sajta bete a ja sam žurio na sastanak i nisam imao vremena da se bavim formatiranjem posta.

scallop

Ih! Ništa od misterije.

Meho Krljic

Tu su srećom druge misterije. Sećate se oružja pronađenog u Jajincima i Vučića koji se nije plašio za sebe ali jeste malo za svog brata? Tužilaštvo kaže da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka.

Scordisk

što bi se reklo, bolje da ti policija nađe zolju nego paket marihuane

Meho Krljic

Аксентије Новаковић

Шта би са "епидемијом" малих богиња?  :lol:
T2 irritazioni risuscitare dai morti.

http://www.istrebljivac.com/blog-Unistavanje-pacova.html

Scordisk

Quote from: Meho Krljic on 16-11-2017, 16:18:13
Vladimir Milutinović:

Savršena oluja

e, pa, lepo je rekao. nacionalizam, oportunizam i neoliberalizam.sve što srbalji vole.

akhnaton

Quote from: Scordisk on 17-11-2017, 01:28:06
Quote from: Meho Krljic on 16-11-2017, 16:18:13
Vladimir Milutinović:

Savršena oluja

e, pa, lepo je rekao. nacionalizam, oportunizam i neoliberalizam.sve što srbalji vole.

Prosto obožavaju i bez ta tri ne mogu
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

Aco Popara Zver

Voditeljka Parova u Savetu za spoljnu politiku SPS i niko ne komentariše!
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Meho Krljic

Pa, to je Srbija u drugoj deceniji trećeg milenijuma: nekad si pumpala usne i ugrađivala sise da se dobro udaš, danas to radiš da dobiješ posao u nekoj strukturi vlasti. Ipak je to neki emancipatorski korak  :lol:

Meho Krljic

Nego, da vidimo mi ono od čega se živi, dakle, prodaju uspešnih javnih preduzeća da bi se namirili dugovi neuspešnih:

Pištaljka: CIP se prodaje da bi se namirili dugovi Železnica Srbije

Na pitanje zbog čega se dug Železnica Srbije ne naplaćuje iz imovine te firme, već prodajom druge uspešne firme, objasnio je da Železnice nemaju vrednu imovinu.

A, pa onda je u redu.

U drugim vestima: detalji nabavke vozila za policiju su proglašeni tajnom iz bezbednosnih razloga. Ima smisla. Naravno, prethodna nabavka vozila za istu policiju je rađena sasvim javno, uz svu dokumentaciju stavljenu na raspolaganje građanima 'n' medijima. Valjda prošla vlast nije razumela koncept bezbednosti. Kad kažem "prošla vlast", naravno mislim "vlast iz Maja meseca ove godine". Ova, hm, "nova" vlast kaže da se specifkacije vozila koja se nabavljaju za policiju ne valjaju otkrivati jer će, valjda, kriminalni elementi onda da ugrade tranzistorsko paljenje u svoja kola pa će lakše da pobegnu sa kešom iz pljačke banke. Neki misle da je to sve jer je u ovaj novi postupak prodaje umešan čovek iz vrha SNS-a...

Nabavka 710 ,,škoda" i dalje tajna: Funkcioner SNS-a učestvovao u nabavci?

Meho Krljic

Ali ovo sa ovim Pinkovim novinarkama je toliko otužna priča da se čoveku zgadi. Te napadnute, te povređene, te leže u bolnici, te nisu povređene, imaju samo lake telesne povrede, lagali svi, uključujući Vučića itd.... Mislim, stvarno da se poštenom čoveku okrene stomak od medijskog blata & rata u ovoj zemlji.

scallop

Treba od svega da ti se okreće, ali se ne okreće. Okreće se samo kad tebi odgovara da se okreće.

Meho Krljic

Ja sam pomenuo poštene ljude, o sebi nisam govorio  :(

scallop

To sam i mislio. Kad budemo počeli da se ponašamo informativno, a ne sugestivno, veruj mi, biće bolje.

Meho Krljic

Ali mi nismo novinske agencije finansirane iz javnog budžeta, dakle, očekuje se da ćemo biti malo i sugestivni.

scallop

Očekujemo i reagovaćemo svaki put.

Meho Krljic

Zašto je u Srbiji dobro da se ima vozačka dozvola:

scallop

Da si vozio sad bi i ti bio ministar.

mac

Ministar je najproblematičniji. Ambasadora na Kipru još i mogu da razumem. Ako prođe obuku, i ako ima veze sa Kiprom i Kipranima, što da ne. Ovi ostali su nebitni.

Ali ministar? Po kom osnovu?

Meho Krljic

Pa, ako je verovati vikipediji, on je vrlo kvalifikovana osoba.

QuoteMaster je ekonomskih nauka – oblast: Međunarodno bankarstvo i finansije, zajednički program na engleskom jeziku Univerziteta Panteion, Atina (Grčka) - Fakulteta za društvene i političke nauke i Fakulteta za međunarodnu ekonomiju, Beograd. Završio je Školu nacionalne odbrane – Visoke studije bezbednosti i odbrane. Završava doktorske studije i u fazi je prijave doktorske disertacije iz oblasti ekonomskih nauka, sa usmerenjem na finansijsku kontrolu, upravljanje, izveštavanje i reviziju, Univerzitet Privredna akademija, Novi Sad.

Ugly MF

Covece, moram i ja da se krenem druzim sa tim politicarima.
To bre sve tako harizmaticni, inspirativni ljudi, pored njih bre raste ti inteligencija, pamet i znanje, prosperiras,
svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujes...
Divni bre neki ljudi, posle taj tvoj prosperitet prepoznaju, pa te stave na neko bitno i vitalno mesto, da cinis dobro za sve ostale,
i neki novi da se apgrejduju pored tebe...
Milina, lepota bozja!

A razni zli jezici samo ogovaraju i ne vide predivnu istinu!
ts,ts,ts,

Meho Krljic

Nego, da pustimo šofere, da vidimo šta rade domaćini.

DRI: Jagodina nezakonito potrošila 972 miliona dinara

:shock: :shock: :shock:

scallop

DRI? Društvo rezervnih informatora? Bre, čim su izmislili tender postavljene su osnove za manipulisanje. Ne možeš da zamisliš šta je sve meni lopovluk. Evo, jedno dobro pitanje:

Kad se priča o uređivanju zelenih površina u Beogradu, koliko je travnatih površina - betonirano.

Bolji smo u betoniranju, a održavanje travnjaka se teško može naplatiti.

Meho Krljic

Najbolji smo u davanju intervjua, kao što će se iz donje slike videti. Naravno, ne mislim ja da ljudi moraju (niti da mogu) da budu idealno dosledni i svako se ponekad zajebe a ponekad legitimno promeni stavove i mišljenja, dakle, sve je to tačno. Ali ovo je tako sladak kontrast da je zgodno imati ga na umu i, uz osmeh, biti na oprezu:

scallop

Saša Radulović je kulovčina par exelence. Ko mu je poverovao odmah je napravio glupost.

Ugly MF

i od koga ce kupujemo struju,
pitaj tog kurca...

Scordisk

kakva struja, nismo mi pičke. sve što nam treba na ovoj ploči jeste ocilo, kremen, trud! ako je mogao askurđel, možemo i mi

scallop

Kad se ukidaju prasići, čvarci i slaninica?

Scordisk

kada nestane prasića, naravno

Аксентије Новаковић

За све крембиле који су попушили лажне информације Зорана Бунде Живковића...

DOKTOR VUKAŠIN ANDRIĆ ZA KURIR: Lečio sam Miloševića, nije bio šizofrenik

Lični lekar Slobodana Miloševića i profesor s Medicinskog fakulteta Vukašin Andrić tvrdi da bivši predsednik SRJ nije bolovao od šizofrenije i dijabetesa, kako je to navedeno u dokumentu koji je Zoran Živković, bivši premijer, objavio na svom Tviter nalogu.

- Odgovorno tvrdim da Milošević nije imao dijabetes. Bio sam njegov lični lekar. Nije imao šizofreniju, molim vas, pa to je ozbiljna bolest. Strašno je što sad neki pokušavaju da predstave da je ovu zemlju vodio šizofreničar - kaže Andrić za Kurir.

http://www.kurir.rs/vesti/politika/2930227/doktor-vukasin-andric-za-kurir-lecio-sam-milosevica-nije-bio-sizofrenik
T2 irritazioni risuscitare dai morti.

http://www.istrebljivac.com/blog-Unistavanje-pacova.html

Meho Krljic

scallop

Baš čudno. Neće da finansiraju neprijatelje. :?

Meho Krljic

Eh, sad, neprijatelje... svi smo mi naši. Ta neka demokratska vlast upravo kreira nezavisna regulatorna tela da bi neko zauzdavao prirodne impulse svake vlasti da dominira snagom i uvećava moć izvršne grane, ali pretpostavljam da smo mi kao ljudi & građani i dalje malo skloniji da verujemo "tvrđim" manifestacijama moći nego onim "mekšim". Uostalom, svakako je intuitivnije da se misli da je bolje da je policija jače naoružana nego da neki tamo pravnik upozorava da neka tamo služba krši zakon...

scallop

Uvek tako biva. Mi imamo naške, vi imate vaške. Demokratiju treba potkresivati da bi bila prihvatljiva.

Scordisk

pa dobro, kada si keramičar na čelu BIE, logično je da ti porastu apetiti. osim toga, treba i policiju i vojsku isplatiti - ko će drugi da stane na branik otadžbine i da nasilno iseljava izbeglice i ratne invalide? sve je to vrlo opravdano

Meho Krljic

A i aktuelni Zaštitnik građana sigurno ume domaćinskije da vodi svoje, jelte, telo, a ne ko onaj raspikuća pre njega, pa mu i ne treba toliki, s oproštenjem, budžet. Mislim, od čega da štiti građane ako su tu već vojska, policija end Vučić Himself da ih štite?

scallop

Vidim, bićete vi političari jednog dana.

Scordisk

jer je poznato da se u srbiji postaje političarem ako ponedeljkom  prepodne  ćakulaš na nekim političkim podforumima :D

Meho Krljic

To. Neki završavaju političke nauke, neki sparinguju sa Scallopom. Ko sme da kaže šta je tu legitimniji put do parlamenta ili nekog slatkog nameštenja u kakvom ministarstvu?

Scordisk

za prvo dobiješ državni diplomu, ali ovo drugo je već životni doktorat. doduše, čuo sam i da je nošenje pivskih gajbica korak ka predsedničkoj fotelji

scallop

Ja sam nikakav put do parlamenta. Moja partija ima jednog člana i dve frakcije. Često se posvađam sam sa sobom.

Meho Krljic

:lol: srećom, na kraju se uveče pomirite oko dobre trpeze i sve bude okej. Takve partije treba negovati.

scallop

Ne znam ko nije nosio pivske gajbice. Slabo za CV. Jedino mi se čini da žene ređe nose, pa ih zato ima manje u parlamentu i na drugim funkcijama.

Tanjir je nafora.

Scordisk

to je jedna sasvim poštena partija, koja funkcioniše  u skladu sa domaćim principima :D