• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Onaj stari Sendmen

Jesi odgledao "Ne znači ne"?

Uzmi odgledaj.

Danijela odlučila da ne prijavi, jer, citiram "ja sam poznata ličnost, on je poznata ličnost"  8-)

Bukvalno to je razlog što nema validnih dokaza. Pa je otišla u kafanu na razgovor sa silovateljem.

Devojka očito nije u vinklu.
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Aco Popara Zver

samo još kad bi bilo bitno šta je Štajnfeld a ne šta je Lečić
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Onaj stari Sendmen

Svedok je najslabija karika u sudskom procesu. Bukvalno.

Imaš jak slučaj sa puno dokaza, a imaš slab slučaj sa puno svedoka gde nema materijalnih dokaza. Samo neki likovi složili priču.

Pa se ti teši da sudu nije bitno ko je i šta je Štajnfeld.

Aco Popara Zver

pa šta ako je svjedok najslabija karika na suđenju?

Linkine, ne znam jel te iko posavjetovao ali eo ja ću probati: ne odgovara se na tuđi post onda kad nemaš šta da kažeš, ili kad i nije u vezi s prethodnim postom.

Onaj stari Sendmen

I to što je tebi ortak rekao da je Lečić pre 30 godina muvao maloletnice, pa ti smatraš da je gotov slučaj, isto je nekakvo svedočanstvo. I bukvalno ništa više od toga. A ta svedočanstva uopšte i ne moraju biti relevantna. Sad je korona, ali kad nije bila obično je grad bio pun punoletnih likova koji su svakodnevno muvali sve ribe na koje nalete, maloletnice između ostalih.

Ne znam da li ti je to neko objasnio, evo ja pokušah. I neću više ni pokušavati.

Aco Popara Zver

I to si u pravu, ja nisam objašnjavao jer nema potrebe da ulazim u detalje.
Imaš ljude koji skontaju na prvu šta je između redova rečeno.
A imaš ljude koji prosipaju uličarsku filozofiju koga su sve vidjeli u gradu da muva maloljetne ribe.

Ajd eo, baš sam radoznao, daj mi tu uličarsku statistiku normalnih osoba koje kad napune 35 ljeta muvaju ribe od 15-16 godina.

Onaj stari Sendmen

Evo, između redova:

Očekujem da me "skontaš" iz prve. Mada je druga, za prvu pogledaj prethodni post. :)

Aco Popara Zver

samo statistiku normalnih 35god frajera koji muvaju cure od 16, molim

jer realno, ipak bi bilo lijepo da svoje lažne tvrdnje podigneš na malkice uvjerljiviji nivo

znaš da bezveze izgleda kad pokušavaš voditi razgovor za koji nisi sposoban

Onaj stari Sendmen

To što ti pišeš nema baš nikakve veze s realnim životom. I ne vidim što bi to morao da ti crtam. Ako ti nije jasno iz prve.

Aco Popara Zver

ja i dalje čekam da me upoznaš sa realnim životima 35-godišnjaka normalnog psihijatrijskog stanja koji muvaju 16-godišnjakinje po tvom gradu

Onaj stari Sendmen

Načekaćeš se, pošto ti više crtati neću.

Onaj stari Sendmen

A ti očigledno nikad nisi izašao u grad, kad tako nešto glupo uopšte možeš da pitaš. Već je kako to mali Perica zamišlja.

Aco Popara Zver

razumijemo li se mi od riječi do riječi: 35 godina psihijatrijski normalan muškarac koji muva 16 god djevojku

žao mi je, to nije psihijatrijski normalan muškarac

ali kako bi ti to znao

Onaj stari Sendmen

Jel taj tvoj "psihijatriski normalan muškarac" priđe ribi s barcode čitačem, pa ako očita program manje od 18 godina, onda ups neću ovu da muvam?

Aco Popara Zver

aha, sad si krenuo sa još glupljom pričom da on NE ZNA koliko ona ima godina?

Onaj stari Sendmen

Nije glupa, nego realna. Sve se ribe našminkaju za grad da izgledaju punoletno. Imaš par mesta gde samo klinici izlaze, tamo sigurno niko psihijatriski normalan muvati nikog neće.

Onaj stari Sendmen

Jesi gledao film Klip? Pogledaj.

Aco Popara Zver

Linkine, da li ti muvaš ribe koje imaju 20 godina?

Onaj stari Sendmen

Ja čak i ne poznajem osobe koje imaju 20 godina.

Aco Popara Zver

ne poznaju ni ovi tvoji manijaci, mislim kako si ih opisao oni muvaju curu, ne saznaju im ni ime ni šta rade, kamoli da ih poznaju

tako da mi nisi baš odgovorio na pitanje

Onaj stari Sendmen

Svakako ne bih muvao osobe koje ne poznajem, ako te to brine. :)

Aco Popara Zver

sad me već razočaravaš ljubavniče

Onaj stari Sendmen

Ja sve uvek razočaram. To mi je konstanta.  :|

Onaj stari Sendmen

Mada, i ti si mene razočarao ovim insinuacijama da imam neke lične razloge za ovu raspravu, posle toliko godina raspravljanja sa mnom.

Ja sam ti Džoker raspravljanja. Nikad nemam baš nikakav razlog. Sem što sam Džoker.

Aco Popara Zver

pa ne, Džoker je zapravo što si branio grupaciju ljudi koju si kasnije izdao tvrdeći da im ne pripadaš

što bi reko Lečić: naseo si!

Onaj stari Sendmen

A ti si luđi od Danijele Štajnfeld, iskreno da ti kažem. Nemoj da se naljutiš, što ja ovo stvarno mislim. Nije drugarski od mene, ali je vrlo pedagoški.

Aco Popara Zver

Realno sam te prošetao po parku, ponudio da te odvezem kući, onda sam okrenuo u suprotnom pravcu i odveo te u moju kuću u predgrađu. Svukao sam te, počeo si da plačeš i govorio si: "ne, ne, ja ne poznajem nijednu curu koja ima 20 godina".  ;)

Onaj stari Sendmen

Kao što rekoh, moja jedina pouzdanost je što sam nepouzdan! A tek što umem da ti kažem NE!  :|

Onaj stari Sendmen

MOGLA JE I GOLA DA SE VOZI SA LEČIĆEM! Biljana Srbljanović opet šokirala naciju načinom na koji brani Danijelu Štajnfeld
"Ona čak i ne mora da kaže 'ne', ako nije rekla 'da', ne sme niko da je pipne", istakla je Srbljanovićeva

https://www.alo.rs/vip/popkultura/biljana-srbljanovic-opet-sokirala-naciju-nacinom-na-koji-brani-danijelu-stajnfeld-foto/400317/vest

- Ima onih koji kažu:'Zašto se vozila noću sa toliko starijim muškarcem? - rekla je Joksimovićeva, na šta je Biljana burno reagovala.

- Ona može da se vozi gola, ako hoće, on ne sme da je pipne. Ja ne znam kako da to objasnim ljudima. Znači ona je trebalo da trči po njivama Ritopeka i da viče: 'Silovanje!' da bi ljudi rekli:'Jeste silovanje'?. Sela je sa kolegom u kola. Mogla je taksisti da sedne u kola. Da li bi joj tada više verovali? Onda bi je pitali:'Gde si ti bila u 3 ujutru? Što si sela taksisti u kola?'. Kako ljudi ne razumeju? Ne postoji način da žena izazove silovanje. Ona čak i ne mora da kaže 'ne', ako nije rekla 'da', ne sme niko da je pipne - podvukla je Biljana.

Pristojan čovek mora da zapita šta Štajnfeld i Srbljanovićeva imaju zajedničko, sem što očigledno konzumiraju veću količinu narkotika svakodnevno.

mac

U pravu je Biljana, a ti opet pokazuješ svoje pravo lice.

Onaj stari Sendmen

Uvesti obavezno prisustvo staratelja za neodgovorne osobe. Nema ovo drugog rešenja. Ako nisi u stanju da odgovaraš za sebe i svoje ponašanje, mora neko drugi da stalno bude prisutan.

Ovo je otprilike slučaj Britni Spirs.

Meho Krljic

Ovaj fokus na "neodgovornu osobu*" koja je pretrpela nasilje umesto na onog ko je nasilje počinio* je i dalje naprosto bizaran. Na koji način to što neko je prvo naizgled hteo pa posle toga eksplicitno nije hteo opravdava da mu se nametne išta?

*hipotetički

*hipotetički

Onaj stari Sendmen

Možda je njega bilo briga za njeno psihičko stanje. Obično muškarce u situaciji kad im riba dođe na gajbu jeste. Možda je mogao da pokaže veće saosećanje za njene probleme, a možda je bio i pijan, pa nije ni mogao.

A mi ni hipotetički ne znamo kako je išao scenario kod njega u vikendici. Sad čujemo da je bi dovoljno bilo da mu nije rekla da. Pa ribo, ako si otišla na gajbu kod pijanog starijeg lika, šta si majke ti htela, da uvežbavate scenario?

I tad bi bilo dovoljno da ga je šutnula u jaja i izletela iz vikendice i vikala "Silovanje" po njivama Ritopeka.

A ne da slušamo opravdanja što nije. Te se plašila ovog, pa nije rekla roditeljima, pa te se plašila onog, pa nije rekla ni prijateljima.

Znaš, njena tužna sadašnja sudbina možda i jeste najvećim delom što: a) nije rekla roditeljima, b) otišla u Ameriku, c) kad je sve već shvatila, da joj treba pomoć i da neće moći sama, opet uradila suprotno od a) i b), rekla roditeljima i vratila se iz Amerike u Srbiju. To bi bukvalno svako sem nje uradio. Bukvalno.

I onda bi verovatno slušali opravdanja da se plašila svoje senke, ali bar bi bio neko njen ko je dobro poznaje da joj oko toga pomogne.

Meho Krljic

Po ovome što ti pišeš ispada da je to što se neko plaši dovoljan razlog da se nasilje nad njim smatra opravdanim. Možda ne poželjnim, ali opravdanim u smislu "šta se tu može, ko mu je kriv što nije hrabriji".

Onaj stari Sendmen

Ne, kažem da mi je njena priča u najmanju ruku bizarna.

Ne znam kakvo nasilje pominješ. To mi je najsumnjiviji deo. Ako je bila zavedena, a čini mi se da je to onaj hipotetički scenario koji si ti napisao, onda tu i nije bilo nasilja. Manipulacije da, nasilja ne.

Opet, upravo to je za staratelja. Ako si ti toliko nezreo da te neka osoba na taj način izmanipuliše.

Aco Popara Zver

Linkin se dan nakon moga silovanja ponaša kao da se ništa nije desilo 8-)

Onaj stari Sendmen

Realno, ti si mnogo više silovao Sagitu dok nisam ja došao da te smlatim sa Tru Detektivom. Ovo tvoje silovanje ovog topika sada je mala maca. Skoro pa neprimetno.

Meho Krljic

Šta u tome da svoj polni organ staviš u nekoga nakon njegovog ponovljenog verbalnog odbijanja zvui kao da nije nasilje? Kako narušavanje nečijeg telesnog integriteta i potpuno ignorisanje njegove iskazane volje nije nasilan čin???

mac

Ja još nisam čuo Linkina da li se slaže da "NE znači NE", ili da prosto ne veruje da je Danijela ikada rekla NE.

Onaj stari Sendmen

Linkin misli da nije dovoljno reći NE, već i pokupiti prnje i otići. Ako je taj odlazak nasilno zaustavljen, i to je deo silovanja.

Znači, Linkin nigde ne vidi da je ona rekla NE na dovoljno ekspicitan način.

D.

Quote from: mac on 31-03-2021, 11:48:09
Ja još nisam čuo Linkina da li se slaže da "NE znači NE", ili da prosto ne veruje da je Danijela ikada rekla NE.

Nisi ga čuo jer je branitelj silovatelja i silovanja.
Trol koji se hrani vašim odgovorima i uživa da svoje bolesne stavove prezentuje kao normalne. A sve zahvaljujući vama, sagovornicima. Podjednako ste odgovorni za napisano koliko i on.

mac

Quote from: Linʞᴉn on 31-03-2021, 12:14:06
Linkin misli da nije dovoljno reći NE...

E to nije okej. Kršiš zakon. Bićeš kažnjen. Ako nemaš političku zaleđinu ne gine ti Padinjak.

Onaj stari Sendmen

mac, jesi to upravo namerno cenzurisao ono što sam napisao, da mu izmeniš smisao?

Kakvo je to NE gde ne ustaneš i ne pokupiš prnje? Šta to uopšte znači?

Meho Krljic

Problem je svakako u tome šta podrazumevamo pod "nasilno". Polomiti nekom ruke i noge je očigledan čin nasilja u sprečavanju nečijeg odlaska ali se, naravno, to događa (srećom) veoma retko. Decenijama već pričamo o tome da moćniji muškarac i žena kojoj od njega može zavisiti mogućnost da dalje radi u svojoj branši nisu primer para koji na ravnoj nozi može da raspravlja o tome da li se seksualni čin ima prekinuti ili ne. I mada je lako reći da ona sebe nije trebalo da dovede u situaciju gde je ovo uopšte tema, treba da bude jasno da je krivica ipak savim na drugoj strani.

mac

Quote from: Linʞᴉn on 31-03-2021, 12:19:46
mac, jesi to upravo namerno cenzurisao ono što sam napisao, da mu izmeniš smisao?

Tvoj smisao nije relevantan u oku zakona. Misliš da si bezbedan od zakonske kazne, ali nisi. Tvoje opravdanje nema osnova u zakonu.

Aco Popara Zver

Linkin je trenutno u denial fazi, tek u petak igramo predstavu zajedno.

Elem, ova ideja da neko usred nedođije pokupi prnje i ode je fascinantna, pitam se jesu li tako razmišljale žene u ratovima.

džin tonik

mlatite praznu slamu. sve sto mi mladi muskarci danas moramo znati je da se zivot dijeli u dva razdoblja; prije cetrdesete i poslije cetrdesete, te musko drustvo na glupe i pametne.

glupi prije cetrdesete imaju sa domicilnom zenom djecu. ti su najebali, to je nesto kao suicid, te moraju placati (na koji god nacin) dok zena kod mehe trazi utjehu, razumijevanje i tako skakuce od mehe do mehe koji joj prica o slobodama (i usput ne siluje, vec prakticira vrlo uzviseni cin).

pametni prije cetrdesete razumiju zene kao meho (ne zaboraviti kontracepciju i zastitu od bolestina), a poslije cetrdesete dovedu mladu zenu (pravu) iz neke azije da ih drzi vitalnima i podari potomstvo.

sta se tu jos ima za reci?

Onaj stari Sendmen

Ma ja sam srećan što ona sutradan nije uradila test i shvatila da je zatrudnila, pa onda opet iz straha ne bi rekla nikom, pa bi iz straha posle 9 meseci rodila, pa bi iz straha othranila silovateljevo dete... a to bi već bio opšti društveni problem.

Nažalost, meni se čini da već jeste, jer neke žene upravo tako gledaju, ne samo u ovoj situaciji, već kad se zabavljaju, udaju, sve im je muškarac nasilnik kriv, i Patrijarhat. I sve vreme su silovane, a govorile ne.

Neki ljudi su toliko slabi, ili se predstavljaju slabi i prebacuju odgovornost, da tu nikakav sistem ni ljudski zakon ne može pomoći.

Aco Popara Zver

Linkine, ajmo opet našu igru: jesi li ženi koja ti je rekla ne ali nije pokupila prnje i dalje svlačio odjeću.

Onaj stari Sendmen

Jesam. Sad plaćam alimentaciju.  8-)