• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

džin tonik

Quote from: dark horse on 28-05-2022, 12:12:38
Pa, valjda ljudi negoduju jer ih je ustaški pokret možda spasao monarhije, ali je uvalio region u komunizam. Hrvatsku isto. Iz koga se nije izbavila ni do danas. :(

Ipak bi te ustaše i dalje trebalo streljati po trgovima zbog svega toga.

jest' da smo neki sf-ovci, ali kako si to konkretno zamisljas? vratio bi se skoro 100 godina u proslost i strijeljao ustase? :cry:
opet, mi danas, iako uz puno podvala, manipulacije i zaglupljivanja, slobodno biramo one koji imaju sluziti, laskati si vlast. ne postoji potreba za ustaskim pokretom. ustaski pokret je prizemljio ludaka koji si je umislio da je nekakav kralj i krenuo maltretirati narod, ubijati narodne poslanike, pljackati i sta ti ja znam. i to je to. sad, sto vi volite te budalastine koji se prozivaju kraljevima maltene kao oni opiceni englezi koji vodaju okolo onu ukiseljenu babu, to je iracionalno. to je bezveze. nema smisla.

uglavnom ne mozete sad zato sto volite te gluposti stavljati u istu ravan ustaski pokret i ustaski rezim, t.j. osudjivati ustaski pokret. prvo je reakcija na diktatorskog ludaka, drugo je pad pod diktat slicnog ludaka iz nekog treceg tabora. prvo je legitimno, plemenito cak, drugo je kretensko i zlocinacko. i to je ustaski rezim platio, tu zabludu, cijeli narod cak.

Truman

Quote from: džin tonik on 28-05-2022, 11:38:58
kakve su to gluposti? kakvi ste vi komunisti? ustaski pokret oslobodio vas je monarhije i diktature, konkretno tamo nekakvog kralja. da ste posteni, podigli bi spomenik ustaskom pokretu u beogradu, plus, bar jednu ulicu nazvali bulevar ustaskog pokreta.

Osećaš li neki stid zbog svih žrtava ustaškog pokreta? Među njima je bilo i Hrvata...

Usput, Englezi vrlo dobro znaju zašto drže Britansku krunu. Pričica o "ukisiljenoj babi" ti je deplasirana.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Onaj stari Sendmen

Ma jok Zole, ne bi se vraćao 100 godina u prošlost.

Već bi prvo streljao ove drvene advokate ustaškog pokreta, pa zatim ove što se osećaju ustašama, pa ove što svake godine plaču po Blajburzima, pa onda ovu takozvanu politički angažovanu emigraciju što nas stalno smara dolazeći na srpske forume, a ako postoji i jedan hrvat koji nije baš ništa od toga taj je verovatno srbin, eto njega ne bih dirao, tog jednog bih poštedeo...
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

džin tonik

Quote from: Truman on 28-05-2022, 20:46:44
Quote from: džin tonik on 28-05-2022, 11:38:58
kakve su to gluposti? kakvi ste vi komunisti? ustaski pokret oslobodio vas je monarhije i diktature, konkretno tamo nekakvog kralja. da ste posteni, podigli bi spomenik ustaskom pokretu u beogradu, plus, bar jednu ulicu nazvali bulevar ustaskog pokreta.
Osećaš li neki stid zbog svih žrtava ustaškog pokreta? Među njima je bilo i Hrvata...

Usput, Englezi vrlo dobro znaju zašto drže Britansku krunu. Pričica o "ukisiljenoj babi" ti je deplasirana.

kakva stid te napala, zaboga? ljudi spojili zlocinca sa stvarnoscu, prizemljili ga, pa sta su trebali? kako si to zamisljas? dodjes, nametnes se, pljackas, ubijas, a sta bi trebalo? mahati palminom granom samo sto je bio srbin, a vi imate kulturu placipicke koje kukaju 300 godina da izvuku neki cvonjak kao "zrtve", pa kao ajd, jebes manijaka, neka ti zaserava zivot, sve da se ne navuce na vrat jos veca napast.

pravo pitanje je zasto se vi identificirate sa tim propalim budalastinama poput "kralja". englezi valjda imaju neki racun, ima ljudi koji to prate po modnim revijama, sta oblaci, pa valjda kupuju slicno, pojma nemam, ali to ne znaci da je kao pojava manje debilno. ukiseljena baba je ukiseljena baba kako god okrenes. nema kralja bez slobodnih izbora, pa ni tad.

Quote from: dark horse on 28-05-2022, 21:14:32
Ma jok Zole, ne bi se vraćao 100 godina u prošlost.

Već bi prvo streljao ove drvene advokate ustaškog pokreta, pa zatim ove što se osećaju ustašama, pa ove što svake godine plaču po Blajburzima, pa onda ovu takozvanu politički angažovanu emigraciju što nas stalno smara dolazeći na srpske forume, a ako postoji i jedan hrvat koji nije baš ništa od toga taj je verovatno srbin, eto njega ne bih dirao, tog jednog bih poštedeo...

to su bujne zelje. i tu je pitanje zasto si tako iracionalan da i kad imas mogucnost spojiti se sa stvarnoscu ti biras budalastine.

Onaj stari Sendmen

Quote from: džin tonik on 28-05-2022, 21:25:13
to su bujne zelje. i tu je pitanje zasto si tako iracionalan da i kad imas mogucnost spojiti se sa stvarnoscu ti biras budalastine.

Kakav racionalan diskurs očekuješ od mene na tvoju budalaštinu da treba dati ulicu u Beogradu ustaškom pokretu?

Iz moje perspektive monarhija nije ništa manje loše rešenje od ove socijalističke diktature koje imamo trenutno i to ne samo u Srbiji, već i u svim zemljama ex-yu. Nisam neki monarhista, ali rado bio video Filipa Karađorđevića mesto Vučića i sličnih. Srbija bi monarhijom produbila tradicionalne odnose sa Evropom, što je u skladu sa ovim trenutkom.

džin tonik

covjekce, sta ti je? odgovorno tvrdim da vam je ustaski pokret ucinio veliku uslugu srusivsi manijaka. opet, ne mijesati sa ustaskim rezimom, sto truki tako prozirno pokusava (truki, truki, ti i te zvijezde).

mozda, moza bi nekakav "kralj" u nekom trenutku i bio praktican, cak i dobar, ali postoji tu jedan veliki problem: kako ga se rijesiti kad poludi ili nakoti kakvog kretena? redovni slobodni izbori imaju jednu veliku prednost: uvijek mozes ludaka smijeniti manjim ludakom. a ovi se dozivljavaju "da imaju poziv, trajni, dozivotni, visegeneracijski", to je bezobrazno.

Onaj stari Sendmen

Kako se danas reštiti Vučića na izborima i smeniti ga manjim ludakom? Bukvalno SNS uzima kredite da bi poklanjao narodu novac i kupovao glasove onih kojima je dovoljno da za nekog glasaju jer su dobili pare od države.

Demokratija u Srbiji nikad nije zaživela u punom smislu. To što ti teoriski pričaš u praksi nije tako. E sad, da li si samo tragično neinformisan, il zlonameran, nek procene postetitelji Sagite.

Meho Krljic

Može neko samo da malo pojasni kako je to ustaški pokret srušio monarhiju u Jugoslaviji??? Nešto mi se u sećanju pomalja da je monarhija stavljena ad akta a kraljevskoj prodici zabranjen povratak u zemlju na drugom zasedanju AVNOJ-a, dakle da su tu komunisti a ne ustaše vodili glavnu reč i odlučili da će narod posle završetka rata glasati je i za republiku ili monarhiju. Šta su tu ustaše konkretno doprinele???

džin tonik

Quote from: dark horse on 28-05-2022, 21:52:45
Kako se danas reštiti Vučića na izborima i smeniti ga manjim ludakom? Bukvalno SNS uzima kredite da bi poklanjao narodu novac i kupovao glasove onih kojima je dovoljno da za nekog glasaju jer su dobili pare od države.

Demokratija u Srbiji nikad nije zaživela u punom smislu. To što ti teoriski pričaš u praksi nije tako. E sad, da li si samo tragično neinformisan, il zlonameran, nek procene postetitelji Sagite.

ma jasno, nije puno bolje ni u mnogim drugim drzavama. ima tu mnogo sarafica kojima se manipulira. ali, kad imas instrument slobodnih izbora, to je bar nesto. ne mozes se toga dobrovoljno odreci. ako to imas i pritisne stvarno ludilo, 100% ce "kralja", uprkos svim manipulacijama, glasaci srusiti. ako se i toga odreknes, definitivno ne silaze, sto znaci rijeke krvi.

evo, ja tvrdim da je zagrebacki gradonacelnik doslovno lud ili krajnje korumpiran. imamo sad te neke "osobe koje doje", milijun propusta u upravljanju bitnim stvarima, i sta ti ja znam, ali jamcim ti da ce ga i najgluplji biraci sutnuti sa vlasti kad im nalozi da prisiju kurac na celo i pocnu se gusiti u otpadu. inace ni tad ne bi silazio.

Quote from: Meho Krljic on 28-05-2022, 21:59:47
Može neko samo da malo pojasni kako je to ustaški pokret srušio monarhiju u Jugoslaviji??? Nešto mi se u sećanju pomalja da je monarhija stavljena ad akta a kraljevskoj prodici zabranjen povratak u zemlju na drugom zasedanju AVNOJ-a, dakle da su tu komunisti a ne ustaše vodili glavnu reč i odlučili da će narod posle završetka rata glasati je i za republiku ili monarhiju. Šta su tu ustaše konkretno doprinele???

srusio tako sto je ustaski pokret u nedostatku slobodnih izbora, t.j. ubojstva legitimnih predstavnika u beogradskoj skupstini, prizemljio i uzemljio "kralja". mozes ti sad pricati sta god hoces, ali to je bio kljucni trenutak, ostalo su tek logicne posljedice.

a sto se tice komunista, imamo isti "problem" kao pri ustaskom pokretu i ustaskom rezimu:

dok je partizanski otpor nacistima, diktaturi, bio legitiman i nesto pozitivno, porace i daljni slijed je kriminalan i zlocinacki. sve se je svelo na to da u ulozi kvislinga (moskovskih) provedu "revoluciju", t.j. pobiju i opljackaju sve sto iole vrijedi i ucvrste svoju diktaturu. "komunisti odlucili da ce narod glasati"? nemoj me nasmijavati. nije narod izabrao ni ustaski rezim, ni komunisticki rezim. jedne su postavili, na izravan nacin, njemacki nacionalni socijalisti, druge su postavili, na suptilniji nacin, ruski nacionalni socijalisti (pod krinkom internacionalnih socijalista, malo su pametniji od obicnih nacista).

znaci, postoji bitna razlika izmedju pokreta, bilo ustaskog ili partizanskog, te kvislinskih rezima, bilo ustaskog ili komunistickog.

Petronije

Rešiš ga se tako što zameniš narod nekim drugim, manje imbecilnim narodom. Situacija je prosta, da su glasači glasali za nekog drugog kandidata, Vučić ne bi bio predsednik. Imamo predsednika tačno kakvog zaslužujemo, tj. većina, jer demokratija.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Arm the Homeless

Onaj stari Sendmen

Može neko samo da malo pojasni kako je to ustaški pokret srušio monarhiju u Jugoslaviji???

Meho, da ti prevedem, Zole misli da zbog atentata u Marselju i ubistva Aleksandra i Luja Bartua ustaški pokret zaslužuje ulicu u Beogradu. I ubi se čovek objašnjavajući Trumanu da su atentatori ustaškog pokreta manji zlikovci od ustraškog režima Pavelića.  :lol:

Aco Popara Zver

šta ti Meho znaš o ukidanju kraljevine!
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Petronije

Gle ovaj Bata, samo neke sličice kači. [emoji41]

Arm the Homeless

Onaj stari Sendmen

Quote from: Petronije on 28-05-2022, 22:29:12

Rešiš ga se tako što zameniš narod nekim drugim, manje imbecilnim narodom. Situacija je prosta, da su glasači glasali za nekog drugog kandidata, Vučić ne bi bio predsednik. Imamo predsednika tačno kakvog zaslužujemo, tj. većina, jer demokratija.

Ma, demokratija nije idealan sistem i lako izvitoperi u demagogiju, te defekte su još stari grci uočili. Pogotovo kad neko ciljano manipuliše neobrazovanim delom stanovništva. Demokratija se ne podrazumeva, ona mora da se održava i dokazuje. Otkud nama demokratija i tradicija demokratije, gde i kad je potvrđeno?

U demokratiji, stranke gube poverenje naroda dok su na vlasti, a dobijaju, rejting im raste dok su u opoziciji. Gde ti to vidiš u Srbiji i u kojem trenutku je to potpuno prestalo da se dešava? To je trenutak u kome je demokratija umrla.

Petronije

Možda nije najsjajniji primer, ali u suštini, imaš izbore, i imaš većinu koja glasa za vidno poremećenog čoveka. I sad mi ti kažeš, medijska blokada, samo Vučić na TV. Pa ima li bolje antireklame za Vučića od njega samog? Šta ti pomisliš kada ga vidiš na TV, i onda izađeš na ulicu i osvrneš se oko sebe? Što se mene tiče, stvar je vrlo prosta. Većina su polu-retardi kao i njihov predsednik, i zaslužuju jedni druge. Svi ostali su kolateralna šteta.

Arm the Homeless

Onaj stari Sendmen

Petronije, većina su poluretardi svuda u svetu.

Ali ti poluretardi ne izlaze na izbore. Niti ih neko direktno plaća da izađu i zaokruže. Ili indirektno potplati poklanjajući novac koja država pozajmljuje.

Potpuno su neizainteresovani za politiku.

Problem je što se jedino u Srbiji veruje da je ovo stanje normalno.

Oni koji organizuju poluretarde i nameću to mišljenje svima ostalima da je to stanje normalno i nepromenjivo. Upravo onima koji su prirodno zainteresovani da stanje promenje na izborima.

Oni koji treba da stanje promene, njima se nameće da treba da apstiniraju od glasanja.

Potpuna sprdnja sa demokratijom. Odgovorno tvrdim da bi od ovog i monarhija bila bolja. Jer ovo jeste nekakva monarhija, ali udruženog ološa belosvetskog ranga.

Petronije

Hoćeš da kažeš da u drugim demokratskim zemljama gde demokrarija "funkcioniše", većina, koji su polu-retardi ne glasaju, već je izlaznost mala, i manjina bira vlast? Ili sam ja loše razumeo?

Arm the Homeless

Onaj stari Sendmen

Pa da. Upravo to.

džin tonik

zanemarujete cinjenicu da ne postoji bolja alternativa, t.j. ima se iskustva kako je kad ne postoji ni manjkava mogucnost izbora. ako mislite da vam je lose, zapitajte se kako bi tek bilo da za vladajuce ne postoji pritisak moranja izlaska na izbore u visestranacju.

bonus-pitanje za mehu: zasto jednog potpuno senilnog idiota, znaci titu u zadnjem desetljecu vladavine, potpuno skrenulog i nesposobnog, zasto ga nisi smijenio na tim slobodnim izborima u svom samoupravnom jednopartijskom raju? tad je 90% gradjana jugoslavije definitivno znalo da je samozaljubljeni senilni diktatorski idiot bez trunke razuma za bilo kakve bitne upravljacke procese, osim za odrzavanje vlasti kroz teror.

realno, koja je ovo vrsta zajebancije? mislim, komunisti su obecali slobodne izbore u jednopartijskom sustavu ili kad nasiljem stvore jednopartijski sustav. ono, to je monti pajton, smatrao sam vas ozbiljnim ljudima.

Aco Popara Zver

Quote from: Petronije on 28-05-2022, 23:00:50
Možda nije najsjajniji primer, ali u suštini, imaš izbore, i imaš većinu koja glasa za vidno poremećenog čoveka. I sad mi ti kažeš, medijska blokada, samo Vučić na TV. Pa ima li bolje antireklame za Vučića od njega samog? Šta ti pomisliš kada ga vidiš na TV, i onda izađeš na ulicu i osvrneš se oko sebe? Što se mene tiče, stvar je vrlo prosta. Većina su polu-retardi kao i njihov predsednik, i zaslužuju jedni druge. Svi ostali su kolateralna šteta.

Većina glasa za pare valjda?

I to ne za ono 50 evra nego za 5.000 evra godišnje. Baba glasa za unuka da dobije poso i tako to.

Pa ima likova koji pljuju po Vučiću i glasaju ga njega jer imaju državni poso. Čitava familija im glasa kao garancija.

Ne bih ja mislio da je većina ono iracionalna. Oni su samo šićardžije sitne. Njima je racionalno da to dobiju pogotovo ako pošteno na konkursu ne bi dobili. To onda znači čak i da su napredovali.

Aco Popara Zver

Quote from: džin tonik on 28-05-2022, 23:25:36
zanemarujete cinjenicu da ne postoji bolja alternativa, t.j. ima se iskustva kako je kad ne postoji ni manjkava mogucnost izbora. ako mislite da vam je lose, zapitajte se kako bi tek bilo da za vladajuce ne postoji pritisak moranja izlaska na izbore u visestranacju.

bonus-pitanje za mehu: zasto jednog potpuno senilnog idiota, znaci titu u zadnjem desetljecu vladavine, potpuno skrenulog i nesposobnog, zasto ga nisi smijenio na tim slobodnim izborima u svom samoupravnom jednopartijskom raju? tad je 90% gradjana jugoslavije definitivno znalo da je samozaljubljeni senilni diktatorski idiot bez trunke razuma za bilo kakve bitne upravljacke procese, osim za odrzavanje vlasti kroz teror.

realno, koja je ovo vrsta zajebancije? mislim, komunisti su obecali slobodne izbore u jednopartijskom sustavu ili kad nasiljem stvore jednopartijski sustav. ono, to je monti pajton, smatrao sam vas ozbiljnim ljudima.

ja se pitam svaki dan
kaće Hrvati se vrate u Iran

Truman

Quote from: dark horse on 28-05-2022, 23:15:02
Pa da. Upravo to.

Mislim da gresis. Velike su razlike u stavovima biraca i svugde masa izlazi. Cak stavise, u demokratskim drzavama je izlaznost veca nego u Srbiji.

Pogledaj samo rezultate ovih anketa: https://www.istinomer.rs/analize/analize-analize/vecina-zeli-autoritarnog-lidera-i-savez-sa-rusijom-najmanja-podrska-eu/?fbclid=IwAR2y3zv9sie9t-TchVzjFHSaV71O2mawBEhUV14nJnhFbnf3khgPR78RL98
Ne postoji normalna, neretardirana nacija koja bi vecinski dala ovakve rezultate ankete. I onda posledicno imas takve politicare kakve imas. I oni su izronili iz srpskog naroda i prezivaju se na -ic.

Truman

Quote from: džin tonik on 28-05-2022, 21:42:52
covjekce, sta ti je? odgovorno tvrdim da vam je ustaski pokret ucinio veliku uslugu srusivsi manijaka. opet, ne mijesati sa ustaskim rezimom, sto truki tako prozirno pokusava (truki, truki, ti i te zvijezde).

Bez ustaskog pokreta ne bi bilo ni ustaskog rezima. Pavelic je bio perjanica i jednog i drugog koliko znam. Da nije bilo ustaskog rezima. Srba bi danas bilo barem pola miliona vise. A i ostalih.

džin tonik

bez partizanskog pokreta ne bi bilo ni komunistickog rezima. tito je bio perjanica i jednog i drugog koliko znam. da nije bilo komunistickog rezima, srba bi danas bilo barem pet milijuna vise. a i ostalih.

ali mozemo i dalje: nakon sto je ustaski pokret u biti ispunio zadatak, t.j. krenula se osipati diktatura, hrvatsko-srpski spor bio na najboljem putu da bude rijesen (banovina hrvatska, hss, macek), tako se je osuo i ustaski pokret, te se mnogi ustase vratili normalnom gradjanskom zivotu i mirnodopskom angazmanu, primjerice i jedan budak. tek sacica ustasa ostase (internirana!) na tamo nekom otoku, ca. 70 ljudi, plus pavelic bez izgleda da stekne vlast.
kad nitko od legitimnih predstavnika hrvatskog naroda nije pristao uz naciste koji krenuli u napad, tad ovi postavise pavelica koji je u tom trenutku vec bio ocvao i marginaliziran, te je za slatku vlast izdao ideale. i tu se stvara ustaski rezim.

tito: nakon sto je lazima i raznim obecanjima o slobodi, izborima, demokraciji, sve kako skolovan u moskvi, pridobio naivnu mladez za partizansku borbu, te istu poslije kapitulacije sila osovine iskoristio da provede krvavu revoluciju po uzoru na staljina, likvidira sve sto bi moglo biti i najmanja opreka diktaturi, znaci genocid, sve uz oslonac na staljina i po staljinovom receptu, tad je stvorio komunisticki rezim.

dok su oba pokreta bili pravedni i plemeniti, oba rezima su duboko diktatorska i kvislinska. tek je jedan otvoren, dok drugi bizantski zamagljen milozvucnim ispraznim frazama koje se i danas sve ucestalije ponavljaju.

Truman

zosko, uspeo si cak da prevazidjes i batu u demagogiji. Priznajem ti da imas dara ako nista drugo.
Nego reci mi, u kom gradu u Svabiji zivis. Voleo bih jednom na proputovanju upoznati uzivo i tvoju glavu - cisto zbog naucnih razloga, radi izucavanja fiziognomike.

džin tonik

u hamburgu, zar se to ne vidi?

Truman

Quote from: džin tonik on 29-05-2022, 00:44:29
u hamburgu, zar se to ne vidi?

Hamburg mi je jedan od nemackih gradova na listi za posetiti. Kad do toga dodje javicu ti se, kao sto rekoh, pre svega iz naucnih razloga.

džin tonik

odlicno. ja sam uvijek mislio da si ti spojen na zvijezde i kosmicke vibracije, ali da se bavis i znanoscu, jos izrekom tijela, materijalisticki... covjek uci dok je ziv.

Truman

Quote from: džin tonik on 29-05-2022, 00:59:05
odlicno. ja sam uvijek mislio da si ti spojen na zvijezde i kosmicke vibracije, ali da se bavis i znanoscu, jos izrekom tijela, materijalisticki... covjek uci dok je ziv.

oblik lobanje i crte lica upravo odrazavaju zvezde i kosmicke vibracije.

12

crte lice odrazavaju stanje duha, a oblik lobanje je genetski, te tako, i pored istog razmestaja zvezda, postoje oblici lobanja svojstveni narodima (doliho, brahi, ako se svega toga dobro secam)
ali hteo sam nesto vezano za hrvate i zapad
Историчар Института за славистику Руске академије наука Владимир Фрејдзон оцијенио је Туђманову политику и реакције на њу: ,,О политици геноцида у Хрватској током деведесетих године нема разговора. Туђман је био националиста, али не фашиста, и био је оријентисан на либералне САД и Њемачку, од којих је зависио у много погледа.
toliko o uticaju 'zapadne demokratije' na tok stvari.
a glede fasizma, gresi ovde rus, jer su one tudjmanove tri trecine srba (ubiti, proterati, prekrstiti) svakako jedan fasisticki koncept. u jednoj drugacijoj proporciji ipak sproveden u delo

Onaj stari Sendmen

Quote from: Truman on 29-05-2022, 00:05:26
Quote from: dark horse on 28-05-2022, 23:15:02
Pa da. Upravo to.

Mislim da gresis. Velike su razlike u stavovima biraca i svugde masa izlazi. Cak stavise, u demokratskim drzavama je izlaznost veca nego u Srbiji.

Pogledaj samo rezultate ovih anketa: https://www.istinomer.rs/analize/analize-analize/vecina-zeli-autoritarnog-lidera-i-savez-sa-rusijom-najmanja-podrska-eu/?fbclid=IwAR2y3zv9sie9t-TchVzjFHSaV71O2mawBEhUV14nJnhFbnf3khgPR78RL98
Ne postoji normalna, neretardirana nacija koja bi vecinski dala ovakve rezultate ankete. I onda posledicno imas takve politicare kakve imas. I oni su izronili iz srpskog naroda i prezivaju se na -ic.

Možda i grešim. Moje rezonovanje nije nastalo po nekom istraživanju i statistici, koja je varljiva, već zdravom razumu. Glupi ljudi su oni koji radni vek završe na slabo plaćenom poslu, koji im slomi zdravlje i učini da utonu u alkoholizam. Za njih je život borba za preživljavanje koju na kraju izgube. Paranoični su i duboko nepoverljivi. Takva marginalna grupa uvek teži nebuloznim i retardiranim rešenjima. Nešto ne vidim da na zapadu postoji puno ventila za takav tip mozga, sem ekstremne desnice koja je još uvek prilično marginalizovana, mada ima ekcesa.

Definicija glupog čoveka je da on nekako ipak zna uzok svojih problema kao i moguć način da ga reši, ali nikad ništa ne preduzme po tom pitanju.

Meho Krljic

Quote from: džin tonik on 28-05-2022, 23:25:36

Ja lično sam imao 10 godina kada je Tito umro pa mi još nisu davali da glasam ali generalno, mislim da je ovo izvrsna demonstracija kako ti iz Nemačke, bez iskustva življenja u Jugoslaviji u sedamdesetima imaš prilično iskrivljenu percepciju raspoloženja i generalnog stava građana u SFRJ u to vreme. Sedamdesete su bile dekada strelovitog napretka za veliki deo populacije, ogroman skok u kvalitetu života, rast privrede (naravno, dobrim delom na ime kredita) i porast broja obrazovanih građana sa perspektivom da rade dobre poslove i to neretko i u firmama koje su ih slale u inostranstvo (u to vreme smo gradili po Africi i Bliskom istoku), pa onda krediti za automobile, pa vikendice, pa putovanja na more i šoping u inostranstvo, sportski uspesi na međunarodnom planu, dobar status zemlje u međunarodnoj politici sa Titovim spretnim akcijama na "pomirenju" između SAD i SSSR i Pokretom nesvrstanih koji je tu kao nešto smatrao i izigravao neki faktor, razvoj popularne kulture koja je sada podrazumevla i vrlo živu kinematografiju koja je crnim talasom pokazala da nije samo i isključivo pod šapom SUBNOR-a, pa FEST, pa Beogradski džez festival, pa sve i svašta. Sedamdesete su verovatno decenija u kojoj je i dobar deo skeptika koji su ovde živeli primetio da SFRJ na kraju nije tako loša stvar.

džin tonik

mozda je manje problem u lokaciji, vise u dobi. evo, na brzinu i neselektivno cu ti docarati percepciju privrede osobe iz tog doba cija shirina prelazi onu 10godisnjaka i realne privredne uspjehe (i to na pozitivnom primjeru):

kao i raspolozenja velikog dijela gradjana, mislim, bar onog sto se jos nalazio u "jugi", a ne medju onima na "privremenom" radu u, jelte, kapitalistickog neprijatelja. iskljucio bih tek kastu "samoupravljaca" koji su nikli kao gljive poslije kishe te predstavljaju tvoj "strelovit uspeh" baziran na drzavnoj sisi, t.j. isisavanjem i nemilim rasipanjem kredita. uglavnom, primjer sadrzi raspolozenje kako velikog dijela gradjana, tako i raspolozenje manjeg dijela kaste. who is who lako ces prepoznati po brojkama navedenima u primjeru:

Aco Popara Zver

Quote from: džin tonik on 29-05-2022, 00:40:04
bez partizanskog pokreta ne bi bilo ni komunistickog rezima. tito je bio perjanica i jednog i drugog koliko znam. da nije bilo komunistickog rezima, srba bi danas bilo barem pet milijuna vise. a i ostalih.

ali mozemo i dalje: nakon sto je ustaski pokret u biti ispunio zadatak, t.j. krenula se osipati diktatura, hrvatsko-srpski spor bio na najboljem putu da bude rijesen (banovina hrvatska, hss, macek), tako se je osuo i ustaski pokret, te se mnogi ustase vratili normalnom gradjanskom zivotu i mirnodopskom angazmanu, primjerice i jedan budak. tek sacica ustasa ostase (internirana!) na tamo nekom otoku, ca. 70 ljudi, plus pavelic bez izgleda da stekne vlast.
kad nitko od legitimnih predstavnika hrvatskog naroda nije pristao uz naciste koji krenuli u napad, tad ovi postavise pavelica koji je u tom trenutku vec bio ocvao i marginaliziran, te je za slatku vlast izdao ideale. i tu se stvara ustaski rezim.

tito: nakon sto je lazima i raznim obecanjima o slobodi, izborima, demokraciji, sve kako skolovan u moskvi, pridobio naivnu mladez za partizansku borbu, te istu poslije kapitulacije sila osovine iskoristio da provede krvavu revoluciju po uzoru na staljina, likvidira sve sto bi moglo biti i najmanja opreka diktaturi, znaci genocid, sve uz oslonac na staljina i po staljinovom receptu, tad je stvorio komunisticki rezim.

dok su oba pokreta bili pravedni i plemeniti, oba rezima su duboko diktatorska i kvislinska. tek je jedan otvoren, dok drugi bizantski zamagljen milozvucnim ispraznim frazama koje se i danas sve ucestalije ponavljaju.
Hahahahahahaha

džin tonik

bato, truki na tebe nekako djeluje, sad si poceo davati odgovore na moje priloge prije no sto ih iznesem. taman sam ti pomislio ponuditi osvrt na tvog cijenjenog pretka, sluzbu na brijunima, kad ti vec odgovaras. no forme radi: pokusaj ga pronaci u navedenom isjecku biografije mate mestrovica prilikom posjete brijunima:

Aco Popara Zver

Quote from: džin tonik on 29-05-2022, 09:37:20
sad si poceo davati odgovore na moje priloge prije no sto ih iznesem

htio si reći da su neki drugi bili na mjestima o kojima ti čitaš bajke :)

ili sreli krezube ustaše uživo a ne u Hamburgu

jesi bar ikad bio u Iranu, ipak ti je podrijetlo odatle po Dominiku Mandiću hahahahahhahaa

12

ali bar saznasmo da ima dobrih i losih ustasa, i da zosko, po sopstvenoj proceni, pripada onoj skupini dobrih

džin tonik

zelio sam reci tocno ono sto sam rekao, sad, sto vi meni djelujete pomalo autisticni, nekako izreceno svodite na neke cudne jednostavne fraze, ne mozete se spojiti sa stvarnoscu, obuhvatiti izreceno, tu bi mozda truki trebao istraziti uzroke. mozda ste spojeni na neke cudne zvijede koje vam zamagljuju um i percepciju.

12

receno je da je rezim los, a pokret dobar, i da ste vi poklonik pokreta. izbrojah dve skupine, i vas u jednoj, onoj boljoj. jednostavne stvari, jednostavna percepcija

džin tonik

nista nije tek receno, vec je nacrtano. plus, u izlaganju postoji i komponenta vremenskog protoka. ja bih prije 100 godina pristupio ustaskom pokretu, naravno, ali ja zivim danas. mislim, ne mogu se ja nalaziti u nekakvoj skupini od prije 100 godina, izmedju ostalog, da sad ne raspredam eseje. jeste li autisticni ili se pravite toliko glupi? ako objektivno sagledas, pojma nemam, gardu rimskog cara kojeggod drugog, to ne znaci da se mozes identificirati sa istom. mislim, debilno je, nema nikakvog smisla.
sad, ili imate neke poremecaje ili vam je ta percepcija dio kulture, treceg nema.

12

ne moras pripadati pokretu, dovoljno je bastiniti ideje, propagirati ih. moj post je ironican, naravno da su pokret i rezim gotovo jedno, jer je cilj svakog pokreta da jednog dana postane rezim, a svakog rezima da ima solidan pokret za sobom.ali je smejurija je da si tako vestacki razdelio ta dva, i idejno sebe postavio na stranu 'boljih'. drugim recima, mozes ziveti u drugom vremenu, ali mentalno pripadati onom vremenu. valjda si najbolji primer
a i rekoh da si poklonik, ne pripadnik. mada priznajem, ne bi nesto mnogo promenilo i da si pripadnik

Aco Popara Zver

zole maloumni, Dominik Mandić tvrdi da su Hrvati iz Irana, to si htio reći između prdeža retardiranih :)

tako da, persijska mačko, možda da priupitamo tvog Ajatolaha ima li ti lijeka i spasa? :)

12

na koncu, sto ne bi ono 'dobar ustasa' shvatio kao kompliment? jos cu pomisliti da se stidis

Onaj stari Sendmen

Zole još nije "dobar ustaša" ali ko zna, nije se vakcinisao, postoji izvesna mogućnost da postane.  :evil:

Truba

Potpisao vucic s putinom plin
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Petronije

Quote from: Labudan on 28-05-2022, 23:53:14
Quote from: Petronije on 28-05-2022, 23:00:50

Većina glasa za pare valjda?

I to ne za ono 50 evra nego za 5.000 evra godišnje. Baba glasa za unuka da dobije poso i tako to.

Pa ima likova koji pljuju po Vučiću i glasaju ga njega jer imaju državni poso. Čitava familija im glasa kao garancija.

Ne bih ja mislio da je većina ono iracionalna. Oni su samo šićardžije sitne. Njima je racionalno da to dobiju pogotovo ako pošteno na konkursu ne bi dobili. To onda znači čak i da su napredovali.

Ne verujem u ovo, siguran sam da svi oni vole Vučića do imbecilnosti. Taj ćar je samo bonus. Poznajem gomilu ljudi koji ni ne zavise, ali su do koske zaljubljeni u njega, bukvalno. Ništa ne može više da me ubedi u suprotno od toga da smo nacija degenerika i gluperdi.

Arm the Homeless

Onaj stari Sendmen

Aco Popara Zver

Quote from: Petronije on 29-05-2022, 21:04:33

Ne verujem u ovo, siguran sam da svi oni vole Vučića do imbecilnosti. Taj ćar je samo bonus. Poznajem gomilu ljudi koji ni ne zavise, ali su do koske zaljubljeni u njega, bukvalno. Ništa ne može više da me ubedi u suprotno od toga da smo nacija degenerika i gluperdi.

I ja pričam o ljudima koje poznajem. Generalno pljuju Vučića, mada još više i SNS. Ono tipa jedan lik otišao u gradski odbor i kad je vidio njuške tamo nije više ni svraćao. Al državni poso i ćuti.

Neki prosto i seru pretjerano jer misle da moraju. Mislim da jedino baš zvezdasrbi mogu da luduju ono baš iskreno. Ali opet mislim da većina jeste podmazana, nije valjda da većina besplatno jedu govna.

Quote from: Black swan on 29-05-2022, 19:06:46
Potpisao vucic s putinom plin

nema te sto godina i bum-tras plin. Jel toliko pričaju o tome u Sarajevu?

Truba

Ne mogu pratiti vase gluposti vise
A ne zelim racune po 800 maraka mjesecno
Pa se fatamo za slamku nadajuci se mrvicama s plinom od vucica
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

12

prosto me strah kad god vidim da je onaj rogozin nesto izjavio
prosli put su to bile metle u kosmosu (standardna sf tema dakle), a danas su to vec neki hektolitri votke
inace, vest ko narucena za trumana i zoska

Generalni direktor ruske državne korporacije Roskosmos, Dmitrij Rogozin, predložio je državama Evropske unije da kupe i popiju svu rusku votku, kako Rusija ne bi mogla na njoj više da zaradi na drugim tržištima.
Šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je da EU mora da kupuje naftu iz Rusije, jer će je u suprotnom Moskva preusmeriti na druga tržišta i predsednik Rusije Vladimir Putin će da "zaradi još više novca", prenosi portal Sputnjik.
"Sledeći korak ove mudre briselske sove biće predlog da se popije sva ruska votka, kako predsednik Rusije Vladimir Putin ne bi mogao da zaradi na njoj još više", prokomentarisao je Rogozin