• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Onaj stari Sendmen

Trubo, nas niko ništa nije pitao ni tada, kao ni danas.

To što se predstavlja u medijima je laž.

Šačica ljudi tera po svom i ne obazire se. Uz podršku izmanipulisanih i hipnotisanih.

Ukradena država.
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Meho Krljic

Lutovac napisao kvalitetan odgovor na onaj odista bizarni tekst Branka Milanovića od pre neki dan:

https://vreme.com/vesti/studentski-pokret-naopake-i-degutante-kvalifikacije-prof-branka-milanovica/

Meho Krljic

BTW, ako ste očekivali da u 2025. godini vidite hologram Dragana Markovića Palme kako maše okupljenima na otvaranju memorijala za, jelte, preminulog Dragana Markovića Palmu, vi ste futurista velikog kalibra i ja vam se divim:

https://x.com/gudza10/status/1942875090565144680

Meho Krljic

BTW:

QuoteCrveni krst Srbije otvorio je namenski račun za prikupljanje novčane pomoći za građane ugrožene požarima koji su zadesili delove Republike Srbije.

Račun br. 205-32824-71 kod NLB Komercijalne banke, poziv na broj 6056 3550000 .

Pomoć će biti namenjena porodicama koje su najteže pogođene požarima, a čiji su objekti za stalno stanovanje i osnovna sredstva za život pretrpeli značajnu štetu.

Do sada je skupljeno malo više od dva miliona dinara, što deluje impresivno ali to je manje od 20 hiljada evra. Pa ko ima, može da pomogne bilo kojom sumom.

Aco Popara Zver

Quote from: Meho Krljic on 10-07-2025, 08:17:23Lutovac napisao kvalitetan odgovor na onaj odista bizarni tekst Branka Milanovića od pre neki dan:

https://vreme.com/vesti/studentski-pokret-naopake-i-degutante-kvalifikacije-prof-branka-milanovica/

pa sad, bukvalno mu na glavnu tezu nije odgovorio nego mulja oko Kragujevca, ali dobro, to je zato što je Lutovac

dakle, glavna Milanovićeva teza, a to nije nikakava mudrost, jer se može provjeriti na kugli nam zemaljskoj:

1. Ako pokret nema političku artikulaciju - brzo nestaje (SAD, Francuska...) ili kreće haos i nasilje (Egipat, Ukrajina) u kojem pobjeđuju ekstremisti a ne narod. (Tu Milanović griješi jer u Srbiji sva je prilika pokret će nestati čak i ako promijeni vlast, jer pokret neće vršiti vlast, što je prevara sama po sebi)
2. Ako pokret ima političku artikulaciju nema potrebe da gura kontejnere po ulicama i može da postigne uspjeh (npr Island, Crna Gora). To nije nikakva originalna teza, to je prosto činjenično stanje kad se vidi dvaes-tries pokreta širom svijeta šta su radili i šta su postigli.

Ali ne, srpski studenti su odlučili da pokupe maltene sve najgore od svih najgorih pokreta, srećom su izostavili vatreno oružje i fundamentalizam, što znači ostale su im glupe barikade francuskih žutih prsluka, još gluplji američki woke, prije toga egipatske petnaestominutne molitve tišine i, što je glavno, nedostatak političke artikulacije.

I naravno, možda oni uspiju da smijene vlast, ali su je smijenili na najgluplji način, jer nema artikulacije i ne znamo ko će biti nova vlast. A kad tako otvoriš stvari može da uleti bilo ko. To naravno lenjinistima odgovara, ali i mnogim drugima.

I opet, glavna teza je artikulacija i to je zaobišao.
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Onaj stari Sendmen

A tebi odgovara da tupiš da pokret nema artikulaciju i da će brzo nestati.

Baš si se ti od svih ljudi ovde za to mnogo zabrinuo. :lol:

Što ne tupiš recimo, da je Vučić bolestan i da će brzo umreti? Eto, i to je podjednako "proročka" teza.

Aco Popara Zver

Zato što je drugo tupljenje bez ikakvog pokrića na društvenim mrežama gdje debilčići pričaju ko je Musliuov sin i neće da se vakcinišu, a sudbina društvenih pokreta je jasno obrađena kod naučnika poput Fernanda Gerbauda, Kristijana Fuksa, Manuela Kastelsa, Marije Bakardijeve, Kejt Neš, pa čak i Karla Marksa?

Onaj stari Sendmen

Gledaj svoja posla. Ne širi defetizam u pokretima koje ne podržavaš. Idi bre kod Vučića pa mu pričaj je na putu propasti.

Aco Popara Zver

Po tom osnovu i Lutovac širi defetizam, jer sam o pokretu reko isto što i on, da pokret neće vršiti vlast.

Nego dok Linkin nauči da čita prođe tri života...

Onaj stari Sendmen

Čitam čitam i imam šta videti.

Odluči se više da je Lutovac zaobišao ili rekao isto što i ti.  xfrog

Aco Popara Zver

Nego dok Linkin skonta proći će pet života...

Onaj stari Sendmen

Pa i ja sam se izvrnuo iz stolice da mi nakon nekoliko postova u kojim ti poručujem da nije važno šta kaže, već ko to kaže, ti kreneš u priču da tvrdiš isto što i Lutovac.

Šta posle toga čovek da ti napiše, sem da te zajebava kao običnog tupsona, a?

Davno sam zaključio da nemaš kapacitet za ozbiljnu raspravu.

Meho Krljic

Ja, pak mislim da je Milanovićev osnovni problem početna teza, kako i Lutovac kaže, a to je da protestni pokret doživljava kao revolucionaran iako se od prvog dana on tiče pozivanja institucija da vrše svoju funkciju, ozakonjenu i propisanu, a u ovoj fazi političke artikulacije poziva na izbore. Dakle, komiteti koji bi pregovarali  sa vlašću bi imali smisla - i možda će imati smisla - u konkretnim pregovorima o tehnologiji sprovoođenja izbora, ali u ovom trenutku bi to bukvalno bio leganje na rudu Vučiću koji hoće da "razgovara" a ne da sprovodi vrlo jasne propise.

Pošto Milanović kreće od toga da protest (u ovom trenutku) nema komitete da pregovara sa vlašću on odmah pravi kognitivni skok unapred i povlači paralelu sa Crvenim Kmerima, Staljinom, priziva Mandat Neba itd. a što sve nema nikakve veze sa onim što vidimo na terenu. Čovek je, da se razumemo, jedan od najcenjenijih ekonomista na planeti, ali ima istoriju pozitivnog govora o autoritarnim režimima jer oni vode ka privrednom rastu i mislim da se ovde dosta fatalno nalupetao u oblasti gde nije dovoljno upućen.

Aco Popara Zver

Lutovac vrlo dobro zna zašto govori da pokret neće vršiti vlast, a on zna ko hoće. I to je po definiciji revolucija.

A Meho, nisam znao da u devetom mjesecu protesta treba još da ustanovimo da je pokret revolucionaran. Ti izgleda samo slušaš šta oni pričaju a ne šta rade.

Aco Popara Zver

mac

Spominju se nekakvi iluminati...

Truman

Odličan tekst!
Ja da valjam ne bih bio ovde.

džin tonik

Advokat: Policajka koja je mučila studentkinju bila visoki pripadnik policije Crne Gore, optužena za dva krivična dela

Quote"U postupanju policije ispred Pravnog fakulteta u Beogradu, koja čupa za kosu mladu devojku, iako ima lisice, i pokušava da joj unošenjem telefona u lice otključa isti, postoje elementi zlostavljanja", rekao je za N1 advokat Božo Prelević.

(...)

Rekao bih da se ovde radi (da je na snimku) o policajki Tanji Drobnjak, i mislim da je to već objavljeno, koja je iz Crne Gore. Iz Crne Gore sam saznao i da je Drobnjak bila visoki pripadnik policije te države i da je tamo optužena za ozbiljne pronevere prilikom nabavke kamera ali i za uništavanja dokaznog materijala u vezi sa neregularnostima izbora u toj zemlji. I veoma je zanimljivo kako sa jednog visokog mesta u drugoj zemlji, u ovom slučaju Crne Gore, neko pređe u Srbiju, i pri tom je osumnjičeni za ta dva dela", rekao je Prelević.

(...)

"... Udarati ljude pendrecima u glavu koji drže dignute ruke je krivično delo. Mi smo jako blizu nekoj vrsti Karađorđevićevog režima, od njega nas samo dele dugogodišnja hapšenja i egzekucije. Ali neke stvari koje režim radi me približavaju uverenju od opasnosti mogućih egzekucija, kao načina njihovog opstanka na vlasti, a to je puštanje određenih ljudi, organizovane kriminalne grupe, iz pritvora", zaključio je advokat Božo Prelević.

Onaj stari Sendmen

Studentski pokret uopšte nije revolucionaran, on je kontrarevolucionaran.

Pokret spašava Državu od bande komunističkih kriminalaca koji su je preuzeli 45-te godine i koji ne poštuju zakone koji su sami pisali i stavljaju se iznad Države.

Poništavaju se tekovine bande i zauvek brišu iz istorije.

Jbte, valjda smo ovo do sada apsolvirali na Sagiti!!  :lol:

džin tonik

Kako teku pripreme za veliki protest u Užicu: "Atmosfera u gradu lepa i svi žele da se fotografišu za instagram"

QuoteJovanka Lučić iz Zeleno-levog fronta kaže za N1 da se Užice lepo priprema za doček svih građana koji će danas doći u ovaj grad kako bi se fotografisali za instagram.

U organizacionom smislu, kaže, obezbeđeni su različiti punktovi gde se ljudi mogu osvežiti i urediti, popraviti šminku. Centralni događaj će se desti na Gradskom trgu.

Predviđeno je da fotografisanje počne u 16 časova i da traje devet sati, upravo jer je toliko građana pritvoreno u Užicu tokom i nakon blokada magistrale.

džin tonik

Između nenadležnosti i neodgovornosti: Dve nedelje posle ekocida u Novom Pazaru i dalje se ništa ne zna

QuoteZavod za zaštitu zdravlja Novog Pazara dve nedelje nije uradio analizu ima li i vode u kanalizaciji Raške u kojoj je uništen sav živi svet. Kako se saznaje, nije rađena potrebna toksiloška analiza ribe, pa se još ne može se utvrditi zašto je uginulo na hiljade vodenih životinja. Odgovorna firma za upravljanje kanalizacijom Raškom nije odgovorila N1, Ministarstvo poljoprivrede se oglasilo nenadležnim, a Ministarstvo za zaštitu životne sredine nije odgvorilo na pitanja.

džin tonik

UŽIVO - Žena nasrnula kosom na Kragujevčane koji su doneli pomoć ugroženima od požara: "Ko mi dira Vučića..."

QuoteŽiteljka Desimirovca izašla je i počela da psuje kolonu, vičući: "Ko mi dira Vučića, imam metke za sve koji diraju Vučića".
https://x.com/suzadj/status/1944459363084562517

tupavo da boli, ali kuca u pozadni kao da di kaprio gradi urbanu vilu... koja vremena, 1945.

džin tonik

(BLOG) Poruke tužiocima da "slušaju Ustav, a ne komandu": Blokirana zlatiborska magistrala u Užicu

kako tu krasnog naroda ima, a ista boljka kao i u hr: nema vodstva, sami pozeri i kalkulanti, ni jedan autentican, potpuno obezglavljen narod.

kroz povijest su osmanlije, rusoturci, germani, zabari, madjari, komunisti i razni odradili savrsen posao, doslovno unistili elitu i uzgojili svaki svoje poslusnike i idiote. a ni crkve nisu vrijedne spomena uljuljkane u svoj komfor.

Aco Popara Zver

mac

Ladno nam fali tu neka reč koja sažima ideju. Da smo u Americi "student koji želi da uči" bi se zvao "nerd". Možda je to kod nas "štreber"?

Meho Krljic

O, bože, Miloš uopšte nije hteo da razgovara s policijom. Sigurno od šoka.

Aco Popara Zver

Quote from: mac on 14-07-2025, 14:56:36Ladno nam fali tu neka reč koja sažima ideju. Da smo u Americi "student koji želi da uči" bi se zvao "nerd". Možda je to kod nas "štreber"?

Nerdovi su ono tipa vole Star Wars a ne ide im fizika. Gikovi stvarno dobijaju petice.

E sad šta je Pavlović, ili  Wil Wheaton ili Barry Kripke

Meho Krljic

Što bi rekli neki među nama  NEOLIBERALIZAM

Građani će od ovog meseca račune za struju uplaćivati na račun u Alta banci

QuoteElektroprivreda Srbije je u junskom računu za struju obavestila korisnike da se od ovog meseca menja račun za uplatu, umesto dosadašnjeg trezorskog računa, uplate će se vršiti na tekući račun Alta banke, u vlasništvu Davora Macure, biznismena bliskog SNS-u.

U računima se navodi da je novi broj tekućeg računa 190-99870-10. Zanimljivo je da se ovaj račun vodi u privatnoj Alta banci, za razliku od dosadašnjeg trezororskog računa, a EPS nije dao objašnjenje za ovu promenu.

Na pitanja Nove Ekonomije o detaljima ugovora sa Altom i potencijalnim promenama koja ova saradnja nosi, iz EPS-a nisu odgovorili.

Ostaje nejasno na koji način će Alta biti kompenzovana za ovu uslugu i koliku će proviziju naplaćivati.

džin tonik

Virus hepatitisa A pronađen u srpskom voću u Nemačkoj

QuoteU ponedeljak na sajtu evropskog sistema za brzo uzbunjivanje i obaveštenje o hrani (RASFF) objavljeno je da je u Nemačkoj u zamrznutom voću koje je uvezeno iz Srbije pronađen virus hepatitsa A.

U pitanju je zamrznuto mešano bobičasto voće, a konzumiranje ovog proizvoda imalo bi ozbiljan rizik po zdravlje ljudi, napominje se na sajtu RASFF. Ovo nije prvi put da je u namirnicama koje su uvezene iz Srbije pronađene bakterije i virusi.

(...)

zgodno. tek sto je istekla zabrana na uvoz raznog povrca iz srbije zbog nekih fekalnih bakterija onomad...

Petronije

BIRN prilično detaljno dekonstruiše gomilu nepravilnosti koje su omogućile da dođe do požara u domu u Barajevu.

https://birn.rs/kako-je-mup-mogao-da-spreci-pozar-u-barajevu/
Arm the Homeless

džin tonik

Ni dve nedelje od požara, šteta nije sanirana: Gledaju kuće u zgarištu i čekaju obećanu pomoć

QuoteVikendicu staru 40 godina koju su sagradili njeni roditelji, Gordana sada gleda samo na slikama. Od svega je ostalo zgarište.

"Ovo je jedna velika bol, tuga velika, eto, roditelji su marljivo radili u opštini i 5 godina odvajali od mita za vikendicu, a osiguranje tvrdi da ne pokriva bespravnu gradnju u šumarku pored reke. Pa ni država nam ni posle dve nedelje nije podigla novu vikendicu", navodi Gordana Sarić.

(...)

zlocin. a mogla je drzava svima vec poslati bar one kuce na pumpanje, znate, od gume, u kojima djeca skacu na vasarima.

džin tonik

Neslavna priča biznisa Abazovićevog brata i Brnabićkine partnerke: Oglašena prodaja iz stečaja

QuotePartneri i zaposleni bolnice Biocell Hospital mogu da se nadaju da će u budućnosti uspeti da naplate makar deo svog potraživanja od ovog stečajnog dužnika. Stečajni upravnik Andrijana Živanović oglasila je prodaju dela imovine. Reč je o opremi ukupne procenjene vrednosti 20,5 miliona dinara. Da li će neko i koliko ponuditi za oglašene aparate, videće se 13. avgusta za kada je prodaja i zakazana.

Klinika je svečano otvorena u septrembru 2022. kao ,,moderna i inovativna – bolnica budućnosti". Od početka se zna da iza nje stoji Džihan Abazović, brat bivšeg crnogorskog premijera. Šefica radiologije bila je Milica Đurđić, partnerka Ane Brnabić, sadašnje predsednice Narodne skupštine, a ranije premijerke Srbije.

Iz svetle budućnosti u dugove

Biocell nije dočekao budućnost. Već sledeće godine završili su u stečaju. Prema podacima iz kvartalnih izveštaja stečajnog upravnika, prostor u kom su poslovali izdaju.

(...)

propo im glavni alo bing kako brat dobavljac:

Podignuta optužnica protiv Beroša i kompanije: Pročitajte kako su 'operirali'

QuoteUSKOK je nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv osmorice hrvatskih državljana (1955., 1964., 1977. 1960., 1979., 1981., 1961., 1967.) zbog počinjenja kaznenih djela zločinačkog udruženja, davanja i primanja mita, zlouporabe položaja i ovlasti, nezakonitog pogodovanja, trgovanja utjecajem i pranja novca, sve u sastavu zločinačkog udruženja, te primanja mita i nezakonitog pogodovanja, a u odnosu na pravne osobe zbog počinjenja kaznenih djela davanja mita, nezakonitog pogodovanja i pranja novca, sve u sastavu zločinačkog udruženja, te primanja mita. Među njima je i bivši ministar zdravstva Vili Beroš.

Osim Beroša, optužnica uključuje Hrvoja Petrača te njegove sinove Novicu i Nikolu, poduzetnika Sašu Pozdera, Tomu Pavića iz Specijalne bolnice za rehabilitaciju u Krapinskim Toplicama, Gorana Roića, bivšeg ravnatelja Klaićeve te neurokirurga Krešimira Rotima.

(...)

džin tonik

Sud odlučio: Pozder izlazi iz Remetinca, branit će se sa slobode. Petrač ostaje iz rešetaka

QuoteZa Sašu Pozdera ipak je izgleda ispala treća sreća, jer je prihvaćena njegova jamčevina od 200.000 eura kao zamjena za istražni zatvor koji mu je određen lani u studenom. A to znači da će nakon što na račun suda uplati tih 200.000 eura, biti pušten da se u nastavku afere Mikroskopi u kojoj je upravo optužen, brani sa slobode.

(...)

...Pozder je u Hrvatskoj pokrenuo stečaj tvrtke i stvarno ne živi u Hrvatskoj iako ima prijavljeno prebivalište u Skradinu, već stvarno živi u Srbiji. U susjednoj državi žive mu supruga i djeca, od kojih je troje maloljetno. Iako od četvero njegove djece, troje formalno ima prijavljeno prebivalište Hrvatskoj, oni u Hrvatskoj ne žive, kao ni Pozder. Nadalje, on i njegova supruga su direktori Medical Innovation Solutions u Srbiji, tvrtke osnovane 2019. koja je za razliku od one sa zagrebačkom adresom još aktivna.

(...)

a tu su se srpska drzavna mafija koja je uz pomoc yukom-ministra iz hr-zdravstva izvlacila novce i hr-udbashija privremeno "prerjeckali":

Ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić smrtno stradao pri padu u krugu bolnice

QuoteDugogodišnji ravnatelj najveće hrvatske bolnice, KBC-a Zagreb, Ante Ćorušić smrtno je stradao pri padu u bolnici.

Pad se dogodio između zgrade Dermatologije i Objedinjenog hitnog bolničkog prijema (OHBP), Ćorušić je udario glavom te na mjestu preminuo.

Po neslužbenim informacijama, Ćorušić je pao s protupožarnih stepenica, s visine između sedam i osam metara.

previse je da "nerazumni" ljudi koji nemaju sluh za mehanizme i posebne potrebe srpske drzavne ekonomije i financija pocnu tako padati, primijeti se.

Onaj stari Sendmen

Meho Krljic

A moramo priznati da je ovo vrhunac cinizma:

Čačak: Lekari i medicinske sestre obavešteni da počinju dežurstva pored tunela na auto-putu

Dakle, napraviš tunel za koji postoji dosta osnova da se misli da nije u skladu sa standardima bezbednosti - ne najmanje zbog toga što si uredbom suspendovao pravilnik o bezbednosti da bi mogao da tunel pustiš u rad - i onda, da umiriš javnost tražiš od sestara i lekara da dobrovoljno dežuraju ispred njega. A jebem mu mater.

Onaj stari Sendmen

Po meni to je očekivano, jer režim se ugledao na Kinu, i troši ljudske kapacitete nauštrb novca i drugih resursa.

Šta je za jednu Kinu da drži tri sesetre i tri lekara kod svakog tunela sa klizištem i da tamo godišnje pogine stotine ljudi? Ništa, nula, zanemarivo.

Šta je za Kinu pobuna studenata? Opet ništa. Dovešće stotine hiljada policajaca iz druge regije ili regrutovati kriminalce.

Bukvalno sve samo kopirano od kineza.

Režim je umislio da taj model može da funkcioniše u Srbiji sa neuporedivo manje stanovnika.

džin tonik

ali to je bar prakticno i duhovito.

Saša Pozder položio jamstvo od 200.000 eura pa izašao iz Remetinca

QuotePozder je u proteklih devet mjeseci, ukupno tri puta nudio jamčevinu. Prvi put je odmah nakon uhićenja ponudio 100.000 eura, što je bilo odbijeno. U svibnju je nudio 690.000 eura, no nakon žalbe USKOK-a, i to je odbijeno.

Saša Pozder, srbijanski poduzetnik koji je upravo optužen u aferi Mikroskopi, jučer je nakon devet mjeseci izašao iz Remetinca i u nastavku postupka će se braniti sa slobode. Istražni zatvor određen mu je još lani u studenom i to zbog opasnosti od bijega. No nakon što je prošli tjedan nadopunio obranu u kojoj je priznao ono za što ga USKOK tereti, iz trećeg pokušaja mu je prihvaćena jamčevina. Ovaj put radilo se o 200.000 eura, koji su uplaćeni na posebni račun zagrebačkog Županijskog suda. Prije no što je Pozder izašao iz Remetinca, na zagrebačkom Županijskom sudu je održano ročište na kojem je njegov branitelj Gordan Preglej, priložio dokaz o uplati jamčevine. Pozder je preko video linka iz Remetinca potvrdio da je upoznat s uvjetima jamstva te je obećao da će ih se pridržavati. U protivnom će ostati bez spomenutih 200.000 eura. Osim što je platio jamčevinu, izrečena mu je i mjera opreza redovitog javljanja policiji. To mora činiti svakog prvog ponedjeljka u mjesecu i to u PU u kojoj je prijavljen. U njegovom slučaju to je PU šibensko-kninska, jer je prijavljen u Skradinu.

- Nakon što je moj klijent dao obećanje da će se pridržavati uvjeta jamstva, ukinut mu je istražni zatvor - kazao je Preglej. USKOK Pozdera tereti da je preko svoje tvrtke hrvatskim bolnicama po višestruko prenapuhanim cijenama prodavao medicinske robote. On ih je, tvrdi USKOK, kupovao za 120.000, 130.000 eura, a prodavao ih je za oko 500.000 eura. Po USKOK-u, činio je to u sklopu zločinačkog udruženja na čijem je čelu bio Hrvoje Petrač. USKOK tereti Petrača i Pozdera da su preko Tome Pavića dogovarali isplatu mita za Vilija Beroša, bivšeg ministra Andreja Plenkovića. Prema optužnici, Beroš se tereti da je primio 75.000 eura mita, a za uzvrat se pobrinuo da ravnatelji pojedinih bolnica u državnom vlasništvu od Pozderove tvrtke kupe robotske mikroskope, ali i da za te javne nabave, koje su bile namještene, osigura novac u proračunu.

sad je eto ministar berosh za 75k eura mita diktirao bolnicama koju ciglu moraju kupiti, a ne po shemi koju opcenito razvila yukom-vlast u srh u svim oblastima gdje se izvlace i pretacu novci poreznika u beograd. eto, individualna stvar, nema veze sa ucjenjivim nelustriranim yukom-bitangama sa debelim dosejima u beogradu i srpskim sluzbama.

a koji bas, bas ne bi kupio ciglu, pa ni kad to nalozi od srpskih sluzbi korumpirani ministar, lako se posklizne. ali to sigurno nema nikakve veze sa ovim nesretnim slucajom:

Ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić smrtno stradao pri padu u krugu bolnice

Onaj stari Sendmen

Onaj stari Sendmen

Bukvalno mi žena otela reč iz usta:

Cela Srbija bez daha gleda video u kojem američka političarka opisuje kako se u 10 koraka pravi autokratija. Mi smo već na devetom

Ja sam ubeđen da nikakvih izbora neće biti više NIKADA, ako dozvolimo da ovo sad prođe. Sve je urađeno da se višestranački sistem potpuno obesmisli, sem tog poslednjeg koraka.

Meho Krljic

I ovo da se pojasni:

Šta povezuje drugog čoveka Alta banke sa guvernerkom NBS Jorgovankom Tabaković?

QuoteProfesor Aleksandar Živković, član Upravnog odbora Alta banke na čiji će račun tri miliona domaćinstava u Srbiji ubuduće uplaćivati dugovanja za struju, ima direktne veze sa guvernerkom Narodne banke Srbije Jorgovankom Tabaković, otkriva ,,Vreme". I to nije sve

džin tonik

Još jedna nepoznata velika kineska kompanija stiže u Srbiju – i to ove godine

QuoteJedan od najvećih i najstarijih nepoznatih kineskih proizvođača automobila "Changan Automobile" najavio je da će ove godine doći na tržište Srbije i Zapadnog Balkana i ponuditi dva potpuno električna modela "Changan Peedal S05" i "Peedal S07".

mac

Koja je logika u zameni slova iz Deepal u Peedal? Ne dobijam nikakve asocijacije na ovo "Peedal".

mac

Nema svrhe od električnih vozila u Srbiji, kada mi još uvek većinu električne energije dobijamo iz fosilnih izvora. Samo 16% energije koju proizvedemo je obnovljiva. Ako električno vozilo troši struju na ugalj onda je to još gore nego da voziš auto na ugalj.

Da bi električna vozila imala ikakvog smisla u Srbiji mora prvo udeo obnovljive energije da poraste na šta znam bar 50%. Mora i mrežna infrastruktura da se prilagodi. Mogli bismo da uvedemo i neku nuklearku, ali prvo moramo mafiju da sklonimo s vlasti, da nas ne bi sve ozračili svojom "kompetencijom".

džin tonik

Quote from: mac on 18-07-2025, 15:08:41Koja je logika u zameni slova iz Deepal u Peedal? Ne dobijam nikakve asocijacije na ovo "Peedal".

pedale, bicikl. toliko pametno kao da si izbacio motor na sagorijevanje i ubacio pedale. :lol:

džin tonik

Završena Drinska regata: "Ovakve manifestacije čuvaju tradiciju i donose napredak"

QuoteDanas je završena Drinska regata - najstarija i najmasovnija manifestacija na reci Drini koja se svakog leta organizuje u Bajinoj Bašti.

(...)

Podsetimo, juče je u 10 sati ujutru, u Bajinoj Bašti započeo spektakularni spust Drinom, od Perućca do Rogačice, čime je Drinska regata dostigla svoj vrhunac, a oko 20.000 ljudi plutalo je rekom Drinom.

:roll:

Meho Krljic

Umesto za juče zakazanog napada na Ćacilend desi se ovo, skoro kao da se Vučiću ne može verovati:

Demolirana ribarnica u Šapcu, vlasnik podržao studentske proteste: Sva stakla polomljena, ispisane preteće poruke

Onaj stari Sendmen

Znači, šta oni rade i kako kradu izbore bukvalno je težak kriminal u rangu deteta imbecila: menjaju birački spisak dan pred izbore i onda ga dan posle izbora ponovo menjaju i ispravljaju sve neregularnosti u fazonu "pojela maca", nikad se nije ni dogodilo!

N1 saznaje: U biračkom spisku u Zaječaru preminuli, interno raseljeni i birači bez prebivališta

Meho Krljic

Ne, ne, problem je kad studenti nose brojanice na protestima!!!!