• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

zoskoz

Novinari rešetali glasnogovornicu EU zbog Mladićeva sprovoda, ona se pravdala: 'To nisu državne počasti'

kako se samo migolje da ne moraju eksplicitno prozvati srbiju. i onda se osloni na te bitange i propalice i yukom gamad koju izvukli iz septicke jame, te ih opet instalirali u rh, vratili na vlast. 😂

zoskoz

Reakcije vrha EU-a na Mladićev sprovod pljuska su europskim vrijednostima

QuoteOsuđeni ratni zločinac Ratko Mladić pokopan je u ponedjeljak uz najviše državne i vojne počasti. Na pogrebu se okupilo tisuće ljudi, među kojima i brojni političari. Iako predsjednik Aleksandar Vučić nije bio na pogrebu, sve je organizirano uz njegov blagoslov. Unatoč tomu, iz Europe mlake reakcije. U ponedjeljak je objavljeno šturo priopćenje u kojemu se čak ni ne osuđuje stav Srbije, dok je danas na X-u reagirala predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen.

U Srbiji, koja je kandidatkinja za članstvo u Europskoj uniji od 2012., posljednjih dana odvijale su se nevjerojatne scene: javno i otvoreno veličanje ratnog zločinca osuđenog za genocid, zločine protiv čovječnosti i ratne zločine. Srbija je Ratka Mladića pokopala u pratnji tisuća ljudi, lijes je bio prekriven zastavama Srbije i Republike Srpske, a izvedena je i počasna paljba. Sve to uz prisustvo mnoštva političara iz samog državnog vrha.

(...)

jos kad bi jednom definirali te famozne europske vrijednosti spram konkretnih prilika... :roll:

zoskoz

Vučić o napadima iz regiona i Evrope: "Postoje stvari koje me zabrinjavaju"; "Želeli su poniženu Srbiju"

QuotePredsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti povodom napada na Srbiju od strane Zagreba, Sarajeva, ali i Ursule fon der Lajen i Antonija Košte.

(...)

"Očekivao sam... Videli smo histeričnu lavinu napada iz Sarajeva, Prištine, Zagreba, Podgorice, sve smo to očekivali. Ništa to nije iznenađujuće. Čak ni žustrina napada, ne korišćenje diplomatskog rečnika. Ne želimo da ulazimo u matricu histeričnih izjava. Vidite da se nisam oglašavao dva dana, ali postoje stvari koje me zabrinjavaju", naveo je. 

Kako je rekao, glavna meta napada je bila Srbija.

"Zabrinjava me što je sahrana poslužila kao alibi nekima u regionu da pokažu koliko mrze Srbiju. Mržnja je tolika jer Srbija brže raste i napreduje. Zato su iz regiona učestvovali u obojenoj revoluciji. Sada razumete dobro, želeli su Srbiju poniženu", rekao je i dodao da Srbija neće da uzvraća histeričnim reakcijama.

"Mi nećemo da uzvraćamo histeričnim reakcijama. Biće reciprociteta, ali moramo da vodimo računa i o Bošnjacima u našoj zemlji."

(...)

znaci bit ce opet premjestanja masovnih grobnica...