• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

varvarin

Quote from: lilit_depp on 10-06-2011, 12:41:44
evo i malo indoktrinirajuće lefty literature. btw, meni prijalo čitanje, ali to nije neka novost :lol: :
http://djilas.rs/Knjige/OSPORAVANA-ZEMLJA.pdf

Lilit, samo zarad ravnoteže:
Sigurno znaš da je (budući) veliki demokrata M.Đilas u Crnoj Gori  1941-42.  likvidirao imućne seljake (kulake): nije bitno što možda pomažu partizanski pokret, oni su potencijalni protivnici...jer su bogati.
Tzv.  "leva skretanja..."
Videti Dedijera, drugi tom priloga za biografiju J.Broza... a ima i na Netu, da ne stavljam odmah linkove.
Hoću da kažem: čovek je imao BAŠ neobičan put...

Hobit

Quote from: Lord Kufer on 10-06-2011, 13:39:22
Đilas je bio veliko đubre.

Sreća je to što je pismo koje je uputio ćopavom bilo ''previše pismeno'', pa ga onaj tupan nije razumeo... Da jeste - verovatno bi ga ubio, na mestu.

Jeste Milovan ''ratovao'' po Crnoj Gori, ali... ratovao u RATU, pa sad, tu riknu svakojaki... kolateralna šteta...

Posle rata, sveti Josip je pobio više svojih ''saboraca'', onih koji su se ''borili'' rame uz rame sa njim - nego što ih je stradalo u ratu - od nemačkog metka

Ko je veće đubre?
Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

Lord Kufer

Nije uopšte bila kolateralna šteta nego njegov surovi egoizam (i još nekih).

Hobit

HM
Ko je bio veći ''egoista''
I, koji su to ''još neki''?

Hobit

Može biti...
Ali, umesto što praviš moj ''psihološki profil'', nisi objasnio šta je to što ti  u onom ''pismu'' smeta
Zašto je ''đubre''

Lord Kufer

Pa kad đubre prepisuje iz "demokratskih" udžbenika, misliš da se smrad može sakriti?

lilit

Quote from: varvarin on 10-06-2011, 13:38:14
evo i malo indoktrinirajuće lefty literature. btw, meni prijalo čitanje, ali to nije neka novost :lol: :

Sigurno znaš da je (budući) veliki demokrata M.Đilas u Crnoj Gori  1941-42.  likvidirao imućne seljake (kulake): nije bitno što možda pomažu partizanski pokret, oni su potencijalni protivnici...jer su bogati.
Tzv.  "leva skretanja..."
Videti Dedijera, drugi tom priloga za biografiju J.Broza... a ima i na Netu, da ne stavljam odmah linkove.

Ček sad, ovo je napisao Aleksa Đilas, a ne otac mu. E sad, ako ćemo na osnovu oca "prokazati" :lol: i potomstvo, bojim se da nećemo daleko odmaći od demokrata iz 1941 - 1942.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Lord Kufer

Kad kažeš "Đilas" onda navedi ime, inače se podrazumeva da je Milovan Đilas... Nemam nameru da čitam to đubre ni od jednog ni od drugog.

Hobit

Quote from: Lord Kufer on 10-06-2011, 14:02:13
Pa kad đubre prepisuje iz "demokratskih" udžbenika, misliš da se smrad može sakriti?

MILOVAN prepisao iz ''demokratskih udžbenika''?????
Kojih, molim te?
I, u kojoj biblioteci ili knjižari su se mogli naći u to vreme, u SFRJ, mislim...?

lilit

Quote from: Lord Kufer on 10-06-2011, 14:06:43
Kad kažeš "Đilas" onda navedi ime, inače se podrazumeva da je Milovan Đilas... Nemam nameru da čitam to đubre ni od jednog ni od drugog.

pa ja nigde ni ne rekoh đilas. nit uzeh bič da te nateram da nešto pročitaš.
no, pažljivije čitanje postova (opaska se odnosi na sve učesnike u diskusiji :lol:) ne bi bilo na odmet.  :lol:

Lord Kufer

Pretvaranje jednog zločinca i krvoloka, jednom rečju ludaka, u "disidenta" je bio običan trik da se pomiluju svi takvi slični njemu.
Tito je napravio dil s Amerikancima, udžbenika u Americi ima dosta, kao i aviona i tenkova koje je Jugoslavija tada dobila. Nemo da ste naivni deco.

varvarin

Quote from: lilit_depp on 10-06-2011, 14:04:11

Ček sad, ovo je napisao Aleksa Đilas, a ne otac mu. E sad, ako ćemo na osnovu oca "prokazati" :lol: i potomstvo, bojim se da nećemo daleko odmaći od demokrata iz 1941 - 1942.

Lilit, moja ispravka.
Nisam obratio pažnju da je autor Aleksa.
O Aleksi nemam ništa loše da kažem, naprotiv.
Pomislio sam da je u pitanju još jedna očeva knjiga - a bilo ih je puno, od NOVE KLASE, pa redom...
Kad pominjem ČUDAN životni put, mislim na oca. Koji je bio partijski bič, partijski ideolog... i taze demokrata.

lilit

da, da...slažem se. čini mi se da je m.đ. tek debelo posle titove smrti "došao do pameti".

džin tonik

skalop nije bio u kumrovcu; pricaju ljudi kako tetura nekim adama u potrazi za grobom cede najveceg.

pokojni Steva

Quote from: lilit_depp on 10-06-2011, 14:18:46
da, da...slažem se. čini mi se da je m.đ. tek debelo posle titove smrti "došao do pameti".

Ali Vojvodina ipak osta tanja za Baranju...  :x
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

varvarin

Što reče Pašić:  I ti si u pravu!!

Hobit

Quote from: Lord Kufer on 10-06-2011, 14:11:43
Pretvaranje jednog zločinca i krvoloka, jednom rečju ludaka, u "disidenta" je bio običan trik da se pomiluju svi takvi slični njemu.
Tito je napravio dil s Amerikancima, udžbenika u Americi ima dosta, kao i aviona i tenkova koje je Jugoslavija tada dobila. Nemo da ste naivni deco.

U Jugoslaviji su se tada ''vozili'' AMERIĆKI avioni i tenkovi???
Sa'ce scallop da te grdi (da ne upotrebim arhaizam - kara)

varvarin

http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Sumnja-u-slucaj-kravljeg-ludila.sr.html

Сумња у случај ,,крављег лудила"
"Кикинђанка, за коју се верује да је оболела од ове болести, у критичном је стању. – У Србији је неколико људи имало Кројцфелд-Јакобово обољење које је слично болести ,,лудих крава"... "

Opet neko uvozio meso...

Hobit

... ili su krave poludele od Stevinih ''blokada''  ... xrofl

lilit

Dijagnozu bi trebalo uzeti s velikom rezervom pošto ima mnogo neuroloških bolesti sa sličnom simptomatikom.

Što se tiče uvoza, možda je žena samo putovala po inostranstvu pre 20 godina. :lol:. Period inkubacije se meri u decenijama.

A možda ni naše krave nisu imune. Pre milion godina mi je drugarica s veterine pričala da su imali neke krave kojima su na patologiji radili obdukciju i kao sumnjalo se na JK. Niko drugi s veterine mi to posle nije potvrdio, tako da nije baš da verujem u tu priču, ali ko bi ga znao.

pokojni Steva

Quote from: Hobit on 10-06-2011, 15:40:58

Onako drugarski, zamolio bih da se razrada ove tema "blokira".

Lord Kufer

Ta bolest ludih krava dobija se od toksičnih metala u prionima, tamo gde nema dovoljno bakra u ishrani goveda.

Hobit

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 10-06-2011, 16:01:22
... ili su krave poludele od Stevinih ''blokada''  ... xrofl

:evil:

hm

dobro

Lord Kufer

Posle raskantavanja sa Staljinom, JNA je dobila američke tenkove Šerman, M-47 Paton II, avione F-84 tanderžet i f-86 sejbr i još raznoraznih simpatičnih spravica.

varvarin

Bili smo najsimpatičniji Amerima, sve dok se Tito nije izmirio sa Hruščovom...   :?:

Lord Kufer

Mogli smo još onda da uđemo u NATO. Nudili su nam da prave autoput, ali da oni naplaćuju putarinu. Naši nisu hteli, pa smo pravili taj autoput Brasvo-Jedisvo sledećih 30 godina. A sve je moglo biti drukče. Sada bismo imali svih 380 milijardi dolara duga i jednu demokrasku državu.

Hobit

Quote from: Lord Kufer on 10-06-2011, 16:20:59
Mogli smo još onda da uđemo u NATO. Nudili su nam da prave autoput, ali da oni naplaćuju putarinu. Naši nisu hteli, pa smo pravili taj autoput Brasvo-Jedisvo sledećih 30 godina. A sve je moglo biti drukče. Sada bismo imali svih 380 milijardi dolara duga i jednu demokrasku državu.

Eto.
I ko se sada vraća na Tita?????
E, mogli smo.... ali nismo...
Imali smo Tita i radničko samoupravljanje i put bratstvo - jedinstvo (koji je, uzgred, pravljen po američkim standardima - od betona), imamo i Novi Beograd (koji je, uzgred, građen ''američkim parama''), i, od svega, ostade nam dug od...
kolko ono beše..... :?

varvarin

Lorde, ne preteruj!  :)
Usput, u nedelju u 16 sati, miting ispred Filozofskog fakulteta: NE NATO-u!

CorwinM

Ovo je, jednostavno rečeno, laž i klevetanje.
There are no desperate situations, there are only desperate people.

pokojni Steva

... ili su krave poludele od Stevinih ''blokada''  ... xrofl

Ta žena mi je bliska i draga rođaka.

Lord Kufer

Lijeva skretanja su bila izazvana nepromišljenom glupošću. Uhvaćen je jedan spisak želja tamošnjih nacionalista na kojem su bile najuglednije ličnosti koje je trebalo pridobiti. Đilas i društvo su procenili da su ovi već pristali na ponudu da sarađuju, pa je odlučeno da se likvidiraju. Nisu svi bili za to, ali ih je dosta pobijeno.

Hobit

Quote from: Lord Kufer on 10-06-2011, 16:07:41
Posle raskantavanja sa Staljinom, JNA je dobila američke tenkove Šerman, M-47 Paton II, avione F-84 tanderžet i f-86 sejbr i još raznoraznih simpatičnih spravica.

To je bila ''simbolična'' količina naoružanja i tehnike, Malo je korišćena, nije održavana i VEOMA BRZO je rashodovana, te se JNA preorjentisala na Sovjetsko oružje.
Ta ''pomoć'' nije vredna pomena

Hobit

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 10-06-2011, 16:31:46

Ta žena mi je bliska i draga rođaka.

sorry

Lord Kufer

Ih, koliko je samo filmova ovde snimljeno s tom simboličnom pomoći ;)

varvarin

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=06&dd=08&nav_id=517522

DSS: Protest protiv NATO skupa
Izvor: Beta
Beograd -- DSS pozvao građane na protesni skup u nedelju ispred Filozofskog fakulteta, zbog ponižavanja zemlje održavanjem NATO skupa u Beogradu.

Ta stranka je ponovila da vlast u Srbiji čini sve da sakrije da je NATO organizator Strategijske vojne konferencije.

"DSS je u više navrata osudila održavanje tog skupa čiji je cilj približavanje Srbije NATO i više puta smo pozvali vlast da ga otkaže. Održavanje te konferencije je veliko poniženje za Srbiju", kazao je potpredsednik DSS Miloš Jovanović...

varvarin

Quote from: CorwinM on 10-06-2011, 16:30:59
Ovo je, jednostavno rečeno, laž i klevetanje.

Ej, postoji malo veća literatura o levom teroru i levim zastranjivanjima u Crnoj Gori.
A Dedijer navodi imena i prezimena tih  kulaka.

Evo, nasumice:
http://www.montenegrina.net/pages/pages1/istorija/cg_u_2_svj_ratu/lijeve_greske_drugo_ime_za_zlocin.htm

Što meni ne paše, jer ... ja sam idejno zaostao, negde levo.
Ali desilo se. Kao i dahauski procesi, kao i likvidacija frakcionaša sa drezdenskog kongresa...
Sad, ja jesam zaostao levo, ali ovo ne mogu da ne vidim.

Hobit

Quote from: Lord Kufer on 10-06-2011, 16:36:08

Pusti te filmove...   :lol:
To je čista prevara
Ofanzive, bitke.... borba protiv okupatora...
Ako naletiš na nekog ''preživelog'', iz tog perioda, i ako uspeš da ga nagovoriš da bar, pod starost, ''postane'' pošten - reći će ti: ''Ma kakve borbe, kakve ofanzive.... sine, pa mi smo samo BEŽALI da nas ne pobiju, i, uz put, skupljali narod da ga krijemo po planinama''
Ja sam naleteo i na takve...

Nego, ideš li ti, Lorde, na miting, u nedelju?
:cry:

Hobit

Znači - ništa borba protiv NATO-a
Razočarao si me i kao čovek i kao komunista

Lord Kufer

Kakva borba protiv natoa? Idi u Libiju, Avganistan, Jemen, pa se bori protiv natoa.

Hobit

Ja neću.
Zašto?
Pa ja sam za ulazak u NATO

Hobit

Pih

ni mene   :)

varvarin

Pošto se periodično pojavljuju  novoistoričari koji tvrde da su partizani samo i jedino  bežali... a zbog ovih mlađih koje mrzi da kopaju po toj temi... evo nasumice o jednoj epizodi (opearacija WEISS, kod nas - bitka na Neretvi). Primetimo da podatke daje hrvatski povjesničar, posle 2000. godine.

http://povijest.net/sadrzaj/lenta/20-st/ww2/219-bitka-na-neretvi.html

...Tijekom gotovo dvomjesečnih borbi partizani su pretrpjeli gubitke od oko 10.000 poginulih, nestalih i ranjenih te oko 2.000 zarobljenih vojnika.

Nijemci su izgubili 514 poginulih, 1214 ranjenih i 158 nestalih vojnika. Domobrani i ustaše su pretrpjeli gubitke od 126 poginulih, 258 ranjenih i 218 nestalih. Poznati talijanski gubici su iznosili 1.605 poginulih, 983 zarobljenih, a 259 regimenta div. "Murge" bila je u potpunosti uništena (nepoznati gubici). Četnički gubici procjenjuju se na 2.000 – 3.000 ljudi. Total osovinskih gubitaka iznosi 6.500-7.500 ljudi.

IZVORI:

Enciklopedija Jugoslavije, 1956, svezak II: Četnici u II sv. ratu; Četvrta neprijateljska ofenziva
B. Alink, N. Anić, G.J. Zwanenburg, et al: Drugi svjetski rat, IKRO "Mladost", Zagreb, 1980.
Branko Dubravica: Vojska antifašističke Hrvatske 1941-45, V. Gorica, 1996.
Nikola Anić: Antifašistička Hrvatska: NOV i PO Hrvatske, 1941.-1945., Multigrad Marketing d.o.o., Zagreb: 2005
Nikola Anić: Njemačka vojska na teritoriju Hrvatske: 1941-1945, Hrvatski institut za povijest, 2002.
Bogdan Krizman: Pavelić između Hitlera i Mussolinija, Globus, Zagreb 1983.
B. Krizman: Ustaše i III Reich, Globus, Zagreb 1983.
Mladen Paver: Bataljon Feniks, ALFA, Zagreb 1987.
http://forum.axishistory.com/
http://www.wikipedia.org/

Hobit

Quote from: Hobit on 10-06-2011, 16:56:20
Quote from: Lord Kufer on 10-06-2011, 16:36:08

Pusti te filmove...   :lol:
To je čista prevara
Ofanzive, bitke.... borba protiv okupatora...
Ako naletiš na nekog ''preživelog'', iz tog perioda, i ako uspeš da ga nagovoriš da bar, pod starost, ''postane'' pošten - reći će ti: ''Ma kakve borbe, kakve ofanzive.... sine, pa mi smo samo BEŽALI da nas ne pobiju, i, uz put, skupljali narod da ga krijemo po planinama''
Ja sam naleteo i na takve...

Nego, ideš li ti, Lorde, na miting, u nedelju?
:cry:

Izvor (između ostalih)  Boško Radonjić, živi na Novom Beogradu, Pariske komune... učesnik NOR-a od 41. nosilac spomenice, visoki oficir u to vreme, posle rata pukovnik UDBE....  posle toga, neko vreme, ''prazan prostor''... Profesor istorije, bio i direktor škole... još je živ, i zdrav, napisao tri knjige, o ratovanju, ''izgradnji socijalizma'' i o dugogodišnjem boravku na moru, sa osvrtom na Petrovu rupu. Izdao ih je sam, dobio sam po primerak, sa posvetom i potpisom autora.

lilit

meni nije baš najjasnije što ste protiv socijalizma. evo, kod mene u imperiji pravi socijalizam na delu i niko se ne buni. :lol:

Albedo 0

čuješ ''ako naletiš na nekog živog iz tog perioda'', dakle Hobite, tebi niko u porodici nije bio partizan? I ti znaš da su samo bježali? Jedan djed mi je bio ranjavan 2 a drugi 3 puta. Pretpostavljam u toj bežaniji... dok su žderali gibanicu... oh wait... to su četnici radili.