• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Суба

Па пошто је тема била то што је била, и Пејин им је много. Хрвати не завређују да им неко углађен дође у такву емисију.

Plut

Ovu državu je davno trebalo užgati.

Samo toliko, izvin'te na smetnji.

Truman

Slučajno sam nabasao na emisiju dok je taj Pejn govorio, na osnovu njegovog govora tela, izraza lica isl. jasno je da je reč o osobi koja je puna mržnje i samim tim ne može biti objektivna. On je samo predstavnik onog dela Srbije koji je prepun demona i patologije. A tek kad je spomenuo izraz ''hrvatski primitivizam''...gospode bože...
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Father Jape

Група српских интелектуалаца пројектовала је план за ослобођење српских заточеника из Хашког казамата.

http://www.vesti011.com/2012/02/plan-za-oslobo%C4%91enje-mladi%C4%87a-karad%C5%BEi%C4%87a-%C5%A1e%C5%A1elja/
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Stipan

Intelektualaca?! Majko božja budi nam na milosti, ako je ono smislio krem naše inteligencije.

Karl Rosman

"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

pokojni Steva

Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Суба

Два фино угојена момка... Нема довољно гована да се све мотке премажу. Маму им дахијску.

Karl Rosman

Ma kakve motke. Ruku na panj, i tupom sikiricom.
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Ghoul

pih, izem ti takvog gradonačelnika koji dopušta da mu brat vozi autobuse (pa mora da krade od đece), umesto da ga je namestio da bude direktor trans-preduzeća (pa da krade od firme, gospocki)!  :-o :-? :-x
https://ljudska_splacina.com/

Melkor

Ko zna cime se brat bavio pre no sto je taj postao gradonacelnik...
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

pokojni Steva

Quote from: Karl Rosman on 24-03-2012, 21:11:07
Ma kakve motke. Ruku na panj, i tupom sikiricom.

Vi biste to po kratkom postupki? :!:

Ne...
Odveo bi ga u šumu

Ghoul

Quote from: Melkor on 24-03-2012, 21:21:44
Ko zna cime se brat bavio pre no sto je taj postao gradonacelnik...

i to što kažeš, mora da je pre toga krao lizalice od dece na ulici, pa mu ovaj našo 'pošten posao'!

Anomander Rejk

Ovi Zemunci stvarno nisu normalni.
Nakon što koknu bivšeg kompanjona, onda ga na miru poručkaju.
Ništa se ne baca, jel... :shock:
Tajno pišem zbirke po kućama...

Savajat Erp

Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Mme Chauchat

Ti si već počeo da spremaš ispit, pa ne pratiš vesti? ;) Nego stvarno, da li kod nas postoji neki zaseban zakon protiv kanibalizma, ili se to podvodi pod nešto drugo tipa "skrnavljenje leša" ili šta već?

Savajat Erp

Не пратим вести ни иначе, а камоли сад...:) Нема у нашем КЗ ништа против канибализма директно, овлашним прегледом КЗ-а несам нашао ништа слично....а и нисам још стигао до кривичног, није ми за веровати :)

Mme Chauchat

Meho Krljic

Koliko se sećam iz onog slučaja u Njemačkoj od pre neku godinu - kad su se ljudi dogovorili preko Interneta da jedan dođe kod drugog da bude ubijen i pojeden, ni njemački KZ nema stavku za kanibalizam pa čovek za to nije ni osuđen.

Josephine

A meni se čini da su Nemci nakon tog događaja uveli kanibalizam kao krivično delo u svoje zakonodavstvo?

Savajat Erp

За нешто је осуђен у сваком случају :)

Mme Chauchat

Quote from: Meho Krljic on 25-03-2012, 14:42:16
Koliko se sećam iz onog slučaja u Njemačkoj od pre neku godinu - kad su se ljudi dogovorili preko Interneta da jedan dođe kod drugog da bude ubijen i pojeden, ni njemački KZ nema stavku za kanibalizam pa čovek za to nije ni osuđen.
Da, zato sam i pitala, inače mi ne bi ni palo na pamet.

Savajat Erp

Значи, убиство...и то тешко :)

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

pokojni Steva

Ooooovooolki like!  xcheers

дејан

и од мене
...barcode never lies
FLA

Джон Рейнольдс

Погледајте ово чудо градитељства и озбиљан телевизијски извештај који га прати:

Banana otvara nišku Gazelu!

"Урадићемо ударне рупе", каже човек.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

scallop

Jel' to sa one TV što si rek'o da treba da bude "nacionalna"?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

дејан

ово паралелно може на глупости, мада, могло би и 90% вести са овог топика.
...barcode never lies
FLA

Father Jape

дејан

...barcode never lies
FLA

tomat

Quote from: дејан on 28-03-2012, 22:14:46
ово паралелно може на глупости, мада, могло би и 90% вести са овог топика.

super je ovo no'če kojim seku vrpcu!
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Джон Рейнольдс

Quote from: scallop on 28-03-2012, 21:08:46
Jel' to sa one TV što si rek'o da treba da bude "nacionalna"?

Једини (полу-)аргумент ми је био да би медијску сцену изместити из Београда. Нијансе су у питању.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Father Jape

QuoteUspesi koje smo napravili u košarci, tenisu, rukometu, vaterpolu i odbojci najviše su odmogli našem narodu, zbog toga što, uljuljkani time, ne umemo da sagledamo pravu sliku o tome gde se nalazimo i kako živimo. Svaki Srbin sebe gleda kroz nekog sportistu od koga pravi idola i tako stvaramo kolektivni lažni ego i lažnu sliku, onakvu kakva bi trebalo da postoji o nama u svetu, a ne onu kakva jeste. Mislimo da smo broj jedan, a u stvari nismo. Broj jedan su zapravo ti sportisti koji su napravili uspeh iz nekih svojih ličnih razloga

Marko Jarić

Father Jape

http://www.muzejobjekata.com/

QuoteDa li i dalje razmišljate o periodu devedesetih u Srbiji?
Posedujete li nešto što Vas naročito vezuje za taj period?
Imate li sećanje na to vreme koje želite da podelite sa drugima?

Pozivamo Vas da učestvujete u nastajanju Muzeja koji će, kolekcijom doniranih predmeta, objekata i svedočanstava građana, predstaviti javnosti kako se sećamo devedesetih godina u Srbiji danas.

Джон Рейнольдс

Само да у предизборној кампањи опет не почнемо да слушамо сај-фај пароле типа "вратиће се деведесете".  :(

#Τζούτσε

pokojni Steva

Bogme, hoćemo...

"
Budućnost Srbije kreira se 6.maja i samo od građana zavisi hoće li odabrati one koji će zemlju gurnuti u rat, ili one koji su za mir, prosperitet, kaže Trivan"
http://www.b92.net/info/izbori2012/vesti.php?yyyy=2012&mm=03&dd=28&nav_id=595352

Truman

Marko Jarić: Srbi žive u zabludi

"Svaki Srbin sebe gleda kroz nekog sportistu od koga pravi idola, tako stvaramo kolektivni lažni ego i lažnu sliku o sebi", smatra Jarić.

Marko Jarić je, posle kratkog boravka u Beogradu, potpuno razočaran zbog stanja u Srbiji. Nekadašnji košarkaški reprezentativac, koji je osvojio evropsko i svetsko zlato, u intervjuu za Stori konstatuje da su političari uništili sve.

Štaviše, Marko tvrdi da su veliki sportski uspesi kod naroda prilično iskrivili pravu sliku o tome u kakvoj zemlji živi.

"Nisam se dugo zadržavao u Beogradu, usput sam obavio i neke poslove. Vidim da situacija u Srbiji nije baš najbolja i veoma mi je krivo zbog toga", izjavio je Jarić, a na pitanje da li će se angažovati u sferi sporta u Srbiji, odgovorio je:

"Jedini način da se ikad angažujem jeste da unapred prepoznam mogućnost da napravim neku veću promenu od koje će ljudi u mojoj zemlji imati koristi. Političari su u poslednjih dvadeset godina toliko uništili sve, pa čak i moral ljudi, da je gotovo nezamislivo da ja kao pojedinac nešto promenim. Situacija u zemlji je katastrofalna i veoma sam tužan zbog toga".

Marko smatra da su veliki sportski uspesi negativno uticali na svest ljudi o tome u kakvoj zemlji žive.

"Uspesi koje smo napravili u košarci, tenisu, rukometu, vaterpolu i odbojci najviše su odmogli našem narodu, zbog toga što, uljuljkani time, ne umemo da sagledamo pravu sliku o tome gde se nalazimo i kako živimo. Svaki Srbin sebe gleda kroz nekog sportistu od koga pravi idola i tako stvaramo kolektivni lažni ego i lažnu sliku, onakvu kakva bi trebalo da postoji o nama u svetu, a ne onu kakva jeste. Mislimo da smo broj jedan, a u stvari nismo. Broj jedan su zapravo ti sportisti koji su napravili uspeh iz nekih svojih ličnih razloga", objašnjava suprug Adrijane Lime.

On čak tvrdi da bi bilo bolje da ne postoje sportski idoli koji su stvoreni u prethodne dve decenije.

"Tako bi narod saznao u kakvu su ga situaciju doveli političari i kakav je naš položaj u svetu. Tek tada bismo možda počeli na pravi način da se razvijamo kao društvo", zaključio je Marko Jarić.

http://www.vesti-online.com/Sport/Kosarka/214092/Marko-Jaric-Srbi-zive-u-zabludi

Ja od Marena nesto ovako pametno nikada ne bi ocekivao...

Savajat Erp

Quote from: Truman on 29-03-2012, 19:14:07

Svaki Srbin sebe gleda kroz nekog sportistu od koga pravi idola

Не баш сваки...ево, нпр. мене живо заболе за спорт...као и још неке овде рекао бих. :)

Mme Chauchat

Savajate, jel bilo ovo, do sada, za tebe, od mene?  xremyb

Savajat Erp

Truman

Do sad sam mislio da je pametan samo zato što je oženio Limu, a sad vidim da u njemu čuči i društvena svest. Ko bi rek'o...

Džek

Opet, kao pre četiri godine, mladi u NS nastradaše u nekom lokalu. Ovaj put, diskoteka Kontrast.

Šestoro mrtvih. Novi Sad-bezbedan grad. Nek' tu parolu nabije sebi gde sunce ne sija, ili neka je prikaže porodicama nastradalih, koji su se već, koliko čujem, počeli okupljati ispred objekta.

http://www.rtv.rs/sr_ci/hronika/sestoro-mrtvih-u-pozaru-u-diskoteci-kontrast-u-novom-sadu_310139.html
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Anomander Rejk

Ma taj Kontrast je praktično folkoteka, puštaju se narodnjaci mada verujem da ima i zabavnjaka. Poznat je po tučama, incidentima, mislim da je bilo i pucnjave. Ja sam bio jednom tamo, davno, i nikad više, taj lokal je najobičnija napucana rupa za mlaćenje para.
Laundž, pa hotel Putnik, sada i ovo. I šta će biti ? Ništa, pričaće se deset dana o bezbednosti u gradu, o lošem radu inspekcija i nebezbednosti objekata, krenuće za koji dan inspekcije u masovne obilaske, i kada se sve smiri opet će se po starom. Do sledećeg objekta i do sledećih žrtava. Čisto sumnjam da će i ovo promeniti išta po pitanju bezbednosti.

Meho Krljic

Jadni ljudi... A ispada da je još i sreća da je samo šestoro poginulih (i dvoje povređenih) jer je bilo oko 350 ljudi u trenutku izbijanja požara.... Koliko shvatam, ovo šestoro je bilo u toaletu i umrlo je od gušenja dimom... Naravno, Anomander je verovatno u pravu, bezbednost ovakvih objekata je avaj, generalno na niskom nivou, inspekcije ili ne rade šta treba ili primaju mito i nažalost, na kraju izginu ljudi... Bilo bi lepo da ovaj užas bude pokretač nekakve promene, da protivpožarne mere počnu da se shvataju ozbiljno, da objekti ne mogu da rade sem ako nisu bezbedni, ali... čak i onda, neke nesreće će biti neizbežne.

tomat

ti noćni klubovi/lokali ne mogu da srede ni pristojnu ventilaciju, a kamoli nešto drugo  :x
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Anomander Rejk

Pa slažem se sa Mehom da će uvek biti moguće nesreće, ali ovde je najverovatnije reč o teškom nemaru. Informacija ima puno, ali barem prema onom što tvrde ljudi koji pišu da su bili tamo, te zabavljačice su mahale nekakvim prskalicama, da li je to najverovatnije dohvatilo kablove na podu, zavese i ostalo, a onda se krov urušio i desilo se šta se desilo. Koliko čujem, ni protivpožarni aparat nije radio. Kontrast ima čitavu istoriju incidenata, i trebalo je davno da bude pod katancem.
Ali ovo je već treći takav događaj u NS sa stravičnim posledicama. Nešto u lancu odgovornosti očito ne valja, a slutim da je žmirenje inspekcija jedan od glavnih problema.

scallop

Ja se, eto, ne slažem. Za vatru nikad nije kriv ni vatrogasac, ni protivpožarni aparat. Zapitajte se, zašto niko ništa ne može vlasnicima?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Ghoul

Quote from: scallop on 01-04-2012, 13:16:12Zapitajte se, zašto niko ništa ne može vlasnicima?

zato što su oni vatrostalni.

scallop

Tačno. Njih nikako da ugasimo.