• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Anomander Rejk

Kad prođem Futoškom pijacom, oni ispred prodavci s filmovima samo viču : Najnovije, Montevideo, bog te video... A onog pirata uhapsiše u BG...
Tajno pišem zbirke po kućama...

pokojni Steva

I sledi mu dobar komad godina u bajboku.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Plut

Dobro kaže lilit, sreća pa oni nikad ništa nisu skinuli. Gde su sada svi veliki pravdoljupci da traže istu i za njega?

lilit

Siromah pronašao i vratio novčanik sa 4.200 evra
A. Bajrović | 07. 03. 2011. - 12:30h | Komentara: 264

SJENICA - Milanko Obućina (58) iz Sjenice, čija porodica preživljava hraneći se u narodnoj kuhinji, pronašao je pre par dana na ulici novčanik pun novca koji je bez razmišljanja odmah predao policiji. Milanko kaže da nijednog trenutka nije pomislio da zadrži ovaj novac za sebe, koji čak nije želeo ni da prebroji jer ga to nije zanimalo.

A u torbici je, prema policijskom zapisniku, bilo 4.200 evra, 100 dolara i 20 bosanskih maraka.

- Vraćao sam se ujutru oko devet sati iz apoteke sa tabletama, od Pošte prema Staroj autobuskoj stanici, kad sam na trotoaru primetio nešto kao dečji novčanik ili neki notes. Otvorio sam ga i ugledao veliku sumu novca, nisam hteo ni da brojim, odmah sam ga zatvorio. Malo potom je naišla saobraćajna patrola, ja sam ih zaustavio i prijavio šta sam našao. Oni su me odveli u policijsku stanicu gde su napravili zapisnik - priča Milanko, koji zarađuje tako što ponekad za nadnicu kopa kanale ili unosi ugalj.

Milanko je srčani bolesnik, a terapiju često zna i da preskoči jer nema novca za lekove, a često ni za hleb. On čak nije želeo ni da uzme nagradu od dve hiljade dinara, koju mu je ponudio vlasnik novca A. K. iz Sjenice.

- Nisam želeo da uzmem taj novac jer to nije moje, a tuđe mi ne treba. Nisam nijednog trenutka ni pomislio da nađeni novac zadržim za sebe, a kamoli da me neko nagradi za to - kaže Milanko koji, iako crn i naboran od teškog rada, nije promenio moralna načela i nije dobro zamenio zlim.

On i njegova supruga Vidosava imaju ukupno 63 godine staža, oboje su ostali bez posla, a za penziju još nemaju uslova. Žive sa nezaposlenim sinom. Milanku prijatelji u šali kažu da boluje od retke bolesti zvane poštenje, a Milanko se na to smeje i odgovara: ,,Nadam se da je ta bolest prelazna"!
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Суба

Е сад, упоредите то што је тај човек урадио са редовним извештавањем о "Двору", "Фарми", итд.

pokojni Steva

Ispao je glup! 2K dinara za pronalazača novčanika, čist bezobrazluk. Takvom da vrati, pfuj...

Plut

2 hiljade? Svaka čast. 'Za leka mu bilo', što se ono kaže. A ovaj jadnik... ko zna, možda je samo sujeveran.

Anomander Rejk

Kakva raspodela ministarstava. Za kulturu i informisanje zadužen čuveni bradonja, Predrag Marković. Poljoprivreda, šumarstvo i vodoprivreda-Dušan Petrović. Ubedljivo mi je najantipatičniji lik iz DS, a i uopšte među najantipatičnijim političarima.

Plut

Kad nam sad procveta poljoprivreda. Ima mušmula na zrnu žita da izraste.

Karl Rosman

Quote from: Anomander Rejk on 08-03-2011, 13:12:20
Poljoprivreda, šumarstvo i vodoprivreda-Dušan Petrović. Ubedljivo mi je najantipatičniji lik iz DS, a i uopšte među najantipatičnijim političarima.

:shock: Je l' to onaj sto je na konferenciji za stampu DS-a mahao Nedinim racunom za taxi Bodrum-Beograd? Mislio sam da se povukao iz javnog zivota...  :roll:
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

pokojni Steva

Bio je samo na post restantu. Sad kad zajaši, uf uf uf! Šta bi sa poetsko trgovačkom dušicom od privredne komore? Ode sad on malo na klupu? Komendija...

Karl Rosman

Q Q nama. Kud ga ne stavise u turizam i saobracaj?
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Plut

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 08-03-2011, 14:00:04
Šta bi sa poetsko trgovačkom dušicom od privredne komore? Ode sad on malo na klupu? Komendija...

Pa u PKS su mu vrata uvek otvorena. Zadužio ih je svojim zlatnim poetskim njivama.xrotaeye  Ne, ne... to je poljoprivredu stihovima zadužio.  xremyb A turizam... nije i tamo bio? Ne, u trgovini je već bio!  :idea:
Mada... i taj turizam... hm... :roll:

Savajat Erp

Quote from: lilit_depp on 08-03-2011, 09:30:54
Siromah pronašao i vratio novčanik sa 4.200 evra
A. Bajrović | 07. 03. 2011. - 12:30h | Komentara: 264

SJENICA - Milanko Obućina (58) iz Sjenice, čija porodica preživljava hraneći se u narodnoj kuhinji, pronašao je pre par dana na ulici novčanik pun novca koji je bez razmišljanja odmah predao policiji. Milanko kaže da nijednog trenutka nije pomislio da zadrži ovaj novac za sebe, koji čak nije želeo ni da prebroji jer ga to nije zanimalo.

A u torbici je, prema policijskom zapisniku, bilo 4.200 evra, 100 dolara i 20 bosanskih maraka.

- Vraćao sam se ujutru oko devet sati iz apoteke sa tabletama, od Pošte prema Staroj autobuskoj stanici, kad sam na trotoaru primetio nešto kao dečji novčanik ili neki notes. Otvorio sam ga i ugledao veliku sumu novca, nisam hteo ni da brojim, odmah sam ga zatvorio. Malo potom je naišla saobraćajna patrola, ja sam ih zaustavio i prijavio šta sam našao. Oni su me odveli u policijsku stanicu gde su napravili zapisnik - priča Milanko, koji zarađuje tako što ponekad za nadnicu kopa kanale ili unosi ugalj.

Milanko je srčani bolesnik, a terapiju često zna i da preskoči jer nema novca za lekove, a često ni za hleb. On čak nije želeo ni da uzme nagradu od dve hiljade dinara, koju mu je ponudio vlasnik novca A. K. iz Sjenice.

- Nisam želeo da uzmem taj novac jer to nije moje, a tuđe mi ne treba. Nisam nijednog trenutka ni pomislio da nađeni novac zadržim za sebe, a kamoli da me neko nagradi za to - kaže Milanko koji, iako crn i naboran od teškog rada, nije promenio moralna načela i nije dobro zamenio zlim.

On i njegova supruga Vidosava imaju ukupno 63 godine staža, oboje su ostali bez posla, a za penziju još nemaju uslova. Žive sa nezaposlenim sinom. Milanku prijatelji u šali kažu da boluje od retke bolesti zvane poštenje, a Milanko se na to smeje i odgovara: ,,Nadam se da je ta bolest prelazna"!

О, човека!!! Take money and run, бре!  :lol: :lol:
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Son of Man

Джон Рейнольдс

Sindžo, tenkove na ulice nije isterao Milošević, nego Predsedništvo SFRJ.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Anomander Rejk

Opa. Ako Nataša Kandić javno izjavljuje da će Šešelj za mesec dva biti u Srbiji, onda tu nešto ima.
Političke posledice bi mogle biti da radikali malo ojačaju i ipak pređu cenzus, a možda se i još koji bivši Tomin utronja, poput onog pljačljivog generala, i vrati u staro jato...
Ali meni su privukle pažnju više neke druge dve izjave.
Prva ,, očigledna je njegova umešanost u ubistva u Srbiji ''.
Druga ,, očigledno je da nema dokaza za tu umešanost ''.
Pošto jedna izjava potire drugu, meni nije jasno jel žena luda, senilna ili šta već ?
Zna se vrlo dobro krivična procedura. Nekog optuživati za ubistvo, i istovremeno govoriti kako nema dokaza je stupidnost.
Inače, imao sam prilike videti uživo njegove ,, dobrovoljce ''. U životu nisam sreo goru bandu ludaka i razbojnika. Mislim da su neki bili pripušteni iz raznih kazamata.

lilit

Quote from: John Reynolds on 09-03-2011, 11:58:22

Heh, volim ovaj legalizam (bitna je forma, a ne suština) koji povremeno proveje kroz tvoje postove.  :lol:

Son of Man

To ti je ko ono da Srbija nije bila u ratu.

lilit

Quote from: Son of Man on 09-03-2011, 13:37:15
To ti je ko ono da Srbija nije bila u ratu.

:lol:
taj rad.

Джон Рейнольдс

Quote from: lilit_depp on 09-03-2011, 13:00:30
Quote from: John Reynolds on 09-03-2011, 11:58:22

Heh, volim ovaj legalizam (bitna je forma, a ne suština) koji povremeno proveje kroz tvoje postove.  :lol:

Mašiš poentu, pa me teraš da se ponavljam jer smo o ovome već raspravljali. SUŠTINA je da je Predsedništvo izvelo tenkove na ulice jer:

- Milošević to nije mogao, morao je da traži od Predsedništva, ergo nije kontrolisao vojsku kao što se sada falsifikuje istorija toliko nedavna da sam u njoj i sam učestvovao

- Kada je krenulo sranje u Jugoslaviji, tokom putujećeg cirkusa grupice predsednika koji su išli iz grada u grad i kao nešto "pregovarali", postojao je zahtev da se JNA ponovo angažuje ne bi li se sprečila dezintegracija. Predsedništvo to nije izglasalo i pri tom je iznesen argument da ne može vojska svaki čas da reaguje po državi kako se kome ćefne.

Mislim da je Žika ovde okačio deo iz Jovićeve knjige, baš o tome.

Milošević nije ugušio ustanak u krvi niti bilo šta od toga. Da ostane na vlasti pomogli su mu Mesić i kompanija. Mada lično smatram da bi se Milošević održao i bez intervencije vojske u noći devetog i jutra desetog, ali to je druga tema.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

lilit

Ali tad je sve već bilo gotovo. Meni je 8. sednica uvod u potpunu kontrolu.
Plus, koliko članova Predsedništva je donelo tu odluku? :)

Ali, ajde, bzvz da raspravljamo, mislim da smo ovde na prilično udaljenim pozicijama. Što ne znači da sam ja u pravu.  :lol:

Джон Рейнольдс

Vojska je tad slušala Predsedništvo i udaljenost naših pozicija nema veze sa činjeničnim stanjem. Na kraju krajeva, ako je već bilo "gotovo", ne bi se Mesić kasnije hvalio ispunjenim zadatkom.

Miloševiću je trebalo još mnogo vremena da učvrsti položaj čak i u Srbiji, pre svega preuzimanjem saveznog MUP-a, ali tek '92 godine, zaboravio sam kad je to tačno bilo. Taj se događaj retko spominje kao bitan, verovatno da bi se falsifikovala činjenica o tome koliku je snagu imao u JNA. Vojsku je "preuzeo" praktično tek kad su je svi ostali napustili, na kraju krajeva etnički sastav visokog komandnog kadra početkom devedesetih je više nego indikativan.

#Τζούτσε

lilit

Quote from: John Reynolds on 09-03-2011, 14:02:18
Vojska je tad slušala Predsedništvo i udaljenost naših pozicija nema veze sa činjeničnim stanjem. Na kraju krajeva, ako je već bilo "gotovo", ne bi se Mesić kasnije hvalio ispunjenim zadatkom.

Miloševiću je trebalo još mnogo vremena da učvrsti položaj čak i u Srbiji, pre svega preuzimanjem saveznog MUP-a, ali tek '92 godine, zaboravio sam kad je to tačno bilo. Taj se događaj retko spominje kao bitan, verovatno da bi se falsifikovala činjenica o tome koliku je snagu imao u JNA. Vojsku je "preuzeo" praktično tek kad su je svi ostali napustili, na kraju krajeva etnički sastav visokog komandnog kadra početkom devedesetih je više nego indikativan.

Ali Johne, tenkove na ulicu je isteralo Predsedništvo koje su činili predstavnici: Vojvodine, Kosova, Srbije i Crne Gore. 
Vidiš da se isplatilo imati Pokrajine koje bismo sad da ukinemo.  :lol:

Šalu na stranu, mislim da je Milošević preuzeo vojsku mnogo mnogo ranije. Zanimljiv momenat je i da je Ratko Mladić unapređen dan nakon sednice tog Predsedništva. Možda se radi samo o koincidenciji.  :mrgreen:

Джон Рейнольдс

I Makedonija je glasala za izvođenje tenkova, ali je Tupurkovski bio protiv uvođenja vanrednog stanja koje je zatraženo nešto malo kasnije. Da li je, po tvojoj logici, Milošević "držao" i Tupurkovskog?

Uzred...

Predsednik Predsedništva, Stjepan Mesić od 30. juna 1991. Proglašenje nezavisnosti Hrvatske - 25. jun 1991.

Kad smo već kod koincidencija. Pod stranim pritiskom, BTW.

#Τζούτσε

lilit

Ma ne kažem ja da su tu čista posla in general, ali mislim da raspad Jugoslavije ne bi imao ovakav tok da su rezultati 8. sednice bili drugačiji. No, ajde, to je sad šbbkbb kategorija.

varvarin

http://www3.serbiancafe.com/lat/vesti/3/84710/natasa-kandic-seselj-stize-pre-izbora.html

Nataša Kandić: Šešelj stiže pre izbora
desk - 09. mart 2011. u 05.12

Predsednica Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić izjavila je da će Vojislav Šešelj, kome se sudi u Haškom tribunalu, vrlo brzo biti pušten na slobodu...

...,,Tu nema pobede pravde, jer je Tribunal na primeru pokazao koliko ta pravda postaje udaljena", kazala je Kandićeva.

Ona je rekla da je ,,toliko očigledno da lider radikala ima svoje mesto u pripremi i organizovanju ubistava (u Srbiji), ali isto tako je očigledno da nedostaju podaci i dokazi, kao i da se niko time ne bavi ozbiljno".

,,Postoje neki interesi koji sprečavaju otkrivanje istine i mi već osam godina ne znamo kako je do ubistava došlo, ko je na kakav način, sem izvršilaca učestvovao, znao a nije hteo ništa da preduzme", kazala je Kandićeva. (Tanjug)

JEL OVA LJUTNJA  ZNAČI DA NATA TREBA DA VRATI  HONORAR?  Auuu... :cry:
(PS:  Anomander, tek sad videh tvoj post!)

Джон Рейнольдс

Quote from: lilit_depp on 09-03-2011, 14:41:50
Ma ne kažem ja da su tu čista posla in general, ali mislim da raspad Jugoslavije ne bi imao ovakav tok da su rezultati 8. sednice bili drugačiji. No, ajde, to je sad šbbkbb kategorija.

Osma sednica ima mnogo veći uticaj na srpsku politiku (zapravo, imala je do formiranja vlade DS / SPS, sa LDP-om u senci, izdankom treće komunjarske frakcije) nego na raspad Jugoslavije. Šta je s Maspokom? Šta je sa šiptaskim divljanjem koje je i bilo razlog sazivanja Osme sednice? Sve je to počelo još krajem šezdesetih, mnogo pre Ustava iz '74. Ono čega se i mi sećamo - slovenačke akcije protiv štafete, kampanja "Slovenija moja dežela"...

Dakle, obrni-okreni, Osma sednica je samo jedan događaj u nizu, ali pažljivo odabran za potenciranje da bi se krivica svalila isključivo na Srbiju. Zapravo, raspad je počeo mnogo ranije i mnogo zapadnije. I to su činjenice, a ostalo su lična mišljenja, poput mog da Jugoslavija nije trebalo ni da bude formirana. Ali to je ŠBBKBB.

#Τζούτσε

lilit

Quote from: John Reynolds on 09-03-2011, 15:10:07
...a ostalo su lična mišljenja, poput mog da Jugoslavija nije trebalo ni da bude formirana.

Ajde bar negde da se složimo.  :)

Anomander Rejk

Bjelogrlić se izvinuo i zvanično, posebno porodicama stradalih zbog izjave o Divjaku... sad ne znam više šta da mislim, toliko mi blesavo deluje ponašanje ovih glumaca... sad kao sarajevski novinari mu postavili tendenciozno pitanje o Divjaku, on se trapavo snašao... a lepo ima snimak gde priča kako se družio s njim.. Ajd što političari lažu, nego su počeli i umetnici.

angel011

We're all mad here.

Džek

Ovo je zemlja umetnika...
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

pokojni Steva

Savajat Erp

Melkor

"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

varvarin

http://srb.time.mk/read/13dd1e0abc/54ea5acaf9/index.html

Uhapšeni napadači na dečaka Roma

Uhapšena su trojica mladića koji su pretukli juče dečaka romske nacionalnosti Aliju Omerovića ispred Trgovačke škole u Beogradu...

Ovu trojicu predao bih drugim Romima, da skratim istražni postupak.

varvarin

Da li su joj smanjili honorar, pa je udarnički zapela?

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=03&dd=10&nav_category=12&nav_id=498167

Kandićeva: Maltretiraju svedoke
Izvor: B92
"Beograd -- Fond za humanitarno pravo došao je do informacije da je za oslobađanje iz pritvora jednog osumnjičenog, u Tužilaštvu za ratne zločine uzet novac..."

Da se razumemo - sve smo videli, pa treba istražiti i ovu denuncijaciju: da li iko u tužilaštvu uzima novac.
Gospođa Kandić doslovno kaže: Naravno da nemamo dokaze, ali imamo informacije da su uzeli novac.
Ovo je tugaljivo - ja mogu da kažem: naravno da nemam dokaze, ali ima informacije da gospođa Kandić radi... (dopisati po želji)
ALI.
Ono što me je oduševilo, to su gospođine reči iz istog intervjua:
"ANALIZOM SUĐENJA U HAGU DOŠLI SMO DO ZAKLJUČKA DA OVDAŠNJI TUŽILAC PRIPREMA SVEDOKE ODBRANE U HAGU!!"

Pa to, mater mu jebem! Da ih ovdašnji tužilac ne pripremi, oni bi drukčije govorili u Hagu... Ovako, još poneki Srbin tamo uspe da im pobegne s kurca!! Inače bi osuđenost bila 100% !!!

Kako ovo nazvati? Denuncijacija? Srbomržnja? Patologija? Ili - najcrnja prodana duša?
Pre neki dan, nekoliko NVO (uključujući njen FHP), napalo je tužioca za ratne zločine, što goni generala Divjaka. Jer:
- Ne doprinosi poverenju u regionu
- jer pokušava da promeni istorijsku sliku o Srbima, kao, i oni su bili žrtve  (!!!) Posebno je ovo drugo lepo elaborirala gospođa Branka Prpa.

scallop

A da ti, brate Varvarine, napišeš priču za sledeću radionicu? Ja ću ti budem NVO. :mrgreen:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

varvarin

Radije samo na pivo.
Lakše mi da pljuckam na tuđe priče... :lol:

scallop

Ma, i za pivo me otkačiš. :x

xcheers
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

angel011

Quote from: varvarin on 11-03-2011, 09:57:35
http://srb.time.mk/read/13dd1e0abc/54ea5acaf9/index.html

Uhapšeni napadači na dečaka Roma

Uhapšena su trojica mladića koji su pretukli juče dečaka romske nacionalnosti Aliju Omerovića ispred Trgovačke škole u Beogradu...

Ovu trojicu predao bih drugim Romima, da skratim istražni postupak.

I to onima koji nisu tako čisti i fini i odlični đaci... :evil:
We're all mad here.

mac

Quote from: varvarin on 11-03-2011, 10:53:40
Lakše mi da pljuckam na tuđe priče... :lol:

Ako pritom budeš i glasao imaću više materijala za statističku analizu.

Anomander Rejk

Quote from: varvarin on 11-03-2011, 10:15:49
Da li su joj smanjili honorar, pa je udarnički zapela?

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=03&dd=10&nav_category=12&nav_id=498167

Kandićeva: Maltretiraju svedoke
Izvor: B92
"Beograd -- Fond za humanitarno pravo došao je do informacije da je za oslobađanje iz pritvora jednog osumnjičenog, u Tužilaštvu za ratne zločine uzet novac..."

Da se razumemo - sve smo videli, pa treba istražiti i ovu denuncijaciju: da li iko u tužilaštvu uzima novac.
Gospođa Kandić doslovno kaže: Naravno da nemamo dokaze, ali imamo informacije da su uzeli novac.
Ovo je tugaljivo - ja mogu da kažem: naravno da nemam dokaze, ali ima informacije da gospođa Kandić radi... (dopisati po želji)
ALI.
Ono što me je oduševilo, to su gospođine reči iz istog intervjua:
"ANALIZOM SUĐENJA U HAGU DOŠLI SMO DO ZAKLJUČKA DA OVDAŠNJI TUŽILAC PRIPREMA SVEDOKE ODBRANE U HAGU!!"

Pa to, mater mu jebem! Da ih ovdašnji tužilac ne pripremi, oni bi drukčije govorili u Hagu... Ovako, još poneki Srbin tamo uspe da im pobegne s kurca!! Inače bi osuđenost bila 100% !!!

Kako ovo nazvati? Denuncijacija? Srbomržnja? Patologija? Ili - najcrnja prodana duša?
Pre neki dan, nekoliko NVO (uključujući njen FHP), napalo je tužioca za ratne zločine, što goni generala Divjaka. Jer:
- Ne doprinosi poverenju u regionu
- jer pokušava da promeni istorijsku sliku o Srbima, kao, i oni su bili žrtve  (!!!) Posebno je ovo drugo lepo elaborirala gospođa Branka Prpa.
Ekonomska kriza je svuda u svetu. Presušuju izvori. Ko će više bacati pare nekim
babama iz kruga dvojke. Polako im prolazi voz, pa su nervozne.

SIMERIJANAC

Istražujemo: Kako se čovek provede u Beogradu kad kontrira Sergeju

Bilo je dovoljno prošetati samo dvadesetak metara u majicama s likovima haških optuženika i begunaca, pa da policija juče kod zgrade TV B92 u Novom Beogradu zaustavi i legitimiše ekipu ,,Alo!" Za razliku od Sarajeva i Zagreba, gde se Gotovina, Merčep, Divjak i Orić, što uživo, a što na majicama, šetaju kao narodni heroji, Radovan Karadžić i Ratko Mladić kao likovi na majicama bili su sasvim dovoljan povod našim policajcima da novinare ,,Alo!" upišu u svoje beležnice kao ,,opasne elemente".

Ideja je u principu bila veoma jednostavna: testirati da li je moguće da, kao što je nedavno Sergej Trifunović na sarajevskoj premijeri filma ,,Montevideo, bog te video" prošetao ,,lokalnog heroja" Jovana Divjaka, mi učinimo isto s Karadžićem i Mladićem. Ali...
,,Performans" je trajao manje od minut. Prvom članu našeg dvojca bez kormilara, koji je uspeo da laganim korakom stigne na nekoliko metara od ulaza u zgradu, taman kada je hteo da skrene levo prišao je jedan od neuobičajeno velikog broja prisutnih policajaca. Usledio je oštar pogled na majicu s likom Ratka Mladića, a potom i ono čuveno: ,,Molim vas, pođite sa mnom."
Videvši kako je prošao njegov kolega, naš drugi novinar pokušao je da se otvori ,,daminim gambitom" preko parkinga pored zgrade. Ali, posle svega pet koraka i njega je ,,startovao" jedan od policajaca. Usledila je krajnje mirna i takoreći dečački naivna reakcija...

- Da, izvolite? U čemu je problem - upitao je naš novinar policajca, dok je njegov kolega već uveliko ,,prolazio kroz motorolu". Umesto odgovora, usledila su kontrapitanja: ko smo, šta smo i zašto smo tu gde smo. Dok smo odgovarali (Ma ništa, samo šetamo...), policajci su nas posmatrali ispod oka, šarajući pogledom od naših lica do likova Radovana Karadžića i Ratka Mladića na našim majicama. Nikakvih dodatnih pitanja nije bilo, nikakvih ružnih ili teških reči, nikakve reakcije... Samo tišina, koju je u jednom trenutku prekinuo zvuk ,,motorole", iz koje su stigli odgovori na naše podatke: ,,Ne prolaze." U prevodu, momci su čisti, nema potrage, nema ih u evidenciji. Barem nas nije bilo do tog trenutka...
Ipak, situacija je mirisala na privođenje, ali neprijatna tišina je prekinuta pokazivanjem novinarskih legitimacija, kao i zvaničnom verzijom odgovora na pitanja ko smo, šta smo i zašto smo tu gde smo, ne bi li se situacija otkravila. Do tada krajnje službeni, policajci malo su se ,,otvorili".
- U toku je poseta nekih ambasadora, pa su povišene mere bezbednosti, a vi ste u majicama s likovima haških optuženika i oznakama organizacije ,,SNP Naši 1389" - objasnio nam je jedan od policajaca, dok su retki prolaznici gledali šta se dešava - neki s pogledima kojima su očigledno odobravali akciju policije, a neki sa simpatijama prema likovima na našim majicama. Niko da se zaustavi i podrži jednu ili drugu stranu. Ipak, mimika je bila dovoljna da se zaključi da je rezultat tesan – podjednak broj prolaznika bio je za i protiv.
Usledilo je kraće ćaskanje i razmena iskustava (,,Jes', vala, i mi radimo po ovom mrazu... A kakve su plate vas novinara, dobijete li barem nešto više za ovakve poslove?"), policajci su nas zamolili da se udaljimo. Da ne bi morali da privode. Naravno, poslušali smo ih...

Divjak na slobodi
Bivši general Armije BiH Jovan Divjak, uhapšen 3. marta na bečkom aerodromu na osnovu međunarodne poternice koju je raspisala Srbija zbog zločina u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 1992, pušten je iz ekstradicionog pritvora uz kauciju od 500.000 evra. Predstavnica za medije austrijskog suda Krista Zemanek rekla je da je Divjaku oduzet pasoš i da neće moći da napusti Austriju dok ne bude doneta odluka o njegovoj sudbini, javio je AP. Austrijski ministar spoljnih poslova Mihael Špindeleger juče je rekao da Austrija neće izručiti Divjaka Srbiji, uz obrazloženje da međunarodni pravni stručnjaci smatraju da bi to bilo nezamislivo.

M. Lončar - M. S. Prelić

http://www.alo.rs/vesti/36380/Mladicu_skidaj_Mladica

varvarin

Oće majice, jebem li im sunce srbonacističko!!!!
Sve to turiti za denacifikaciju!!!

džin tonik

koji ludjak moze usporedjivati ratne zlocince poput mladica sa generalima hrvatske vojske...
ah da, relativizacija na djelu. svi smo krivi, ko nas bre zavadi. da je kojim cudom fasistica srbija pobijedila sada bi u vukovaru i srebrenici stajali spomenici herojima karadzicu i mladicu, a kosti izmasakriranih hrvata bile bi srbske nejaci. bilo bi "ustase pobise milion srba".

Savajat Erp

Quote from: Josipovitch Broznjev on 11-03-2011, 17:42:12
ko nas bre zavadi.

Превише се понављаш, хлапец! :)

mac

Bosanski general Jovan Divjak se juri po komandnoj odgovornosti. Ako su pojurili onog nesrećnog Milana Milutinovića, koji se ni u svoj posao nije mešao, onda vala i Divjak ima da odgovara. Ako se ispostavi da nije kriv (mada ne vidim kako) onda će biti oslobođen, kao što su i Milutinovića oslobodili.

scallop

Lično video u Hrvatskoj bilbord neke banke sa sloganom "Lakše je s Gotovinom" (i fotografijom da ne bi bilo zabune sa gotovinom).

varvarin

http://www.politika.rs/pogledi/Todor-Kuljich/STRUGANJE-PLOCE.lt.html

Todor Kuljić
Struganje ploče
Organizovani zaborav je nešto drugo. Nose ga interesi

Kao što je ,,Politika" već pisala, pored službenog ulaza u Dom omladine u Beogradu istaknute su tri nove spomen-ploče, posvećene donatorima i inicijatorima rekonstrukcije tog zdanja. To su gradska uprava, sekretarijat za kulturu, agencija za investicije i vlada SAD – odnosno, kako je to tamo navedeno, američki narod. Stara spomen-ploča, na kojoj je pisalo da je Dom omladine otvoren 1964. godine, na inicijativu tadašnjih vlasti i uz podršku Josipa Broza Tita, temeljno je izbrušena, odnosno izbrisana.
Da li je reč o lekovitom zaboravu ili o nasilnom brisanju istorije?...