• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Josephine

:)

Zosko, ne možeš baš svakog da prevariš da si bezdušni provokator i srbomrzac. Simpatičan si.

džin tonik

samo se ti nadaj.

Hiperhik

Josephine

Quote from: zorbo on 27-07-2011, 21:11:18
samo se ti nadaj.

Ne nadam se. :)

Hiperhik, kopiraj adresu iz browsera za yt.

Stipan

Ma pusti ti Zoska. Ovo ne deluje kao igra.
Osim toga Euronews tvrdi da su paljevinu izveli Srbi, a ne Albanci.

Josephine

Moguće je. To je onda i njihov kraj na severu Kosova.

džin tonik

sve su to spontane demonstracije obicnog srbskog pucanstva koje vise ne moze izdrzati teror albanskih separatista.

Josephine

Ako je tako, Srbi su odradili posao za Albance. Provokacija uspela. Pacijent se samoubio.

Hiperhik

Stipane, ovo je snimak iz februara 2008.

Zato kazem - repriza.

Josephine

o, jbt, hiperhik, ni ja nisam proveravala datum...:)

Hiperhik

Pa, i situacija i snimci su skoro identični.. Nadam se samo da će i aftermath da bude identičan.
Zaista, zaista se nadam da će da se posle ovog "trešenja gore" rodi - miš.

pokojni Steva

Ovi Otpisani na Rtsu su prava stvar! Marš na Drinu ću posle da pustim sam sebi :-)
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Stipan

Hiperhik, bitango! Ne da si me preveslao...  :x

džin tonik

te vase demonstracije uvijek su nekako impotentne.

Anomander Rejk

Albanci su ispali mnogo pametniji narod od nas. Oni već pedeset godina prave Veliku Albaniju, i faktički su je napravili ; pitanje je samo njenih konačnih granica. Za evropske vrednosti ih zabole stražnjica. A Srbi i dalje trućaju o EU i EU nema alternativu, i teritorija nije važna, i tome slično. Kad uđemo u EU bićemo veličine Lihtenštajna. To smo i zaslužili.
Tajno pišem zbirke po kućama...

pokojni Steva

Nisam siguran za Sorabiu, ali Vojvodina je, ovako skraćena, veličine Belgije i nikad neće ući u EU :-)

džin tonik

gle anomandera kako se vec okrece jacem. prije bilo siptari ovo, siptari ono, a sad su to vec postali albanci. i jos pisani velikim slovom. :D

Anomander Rejk

Aj se malo plakni ladnom vodom, ovaj talas vrućina te skroz obuzeo  :).

Anomander Rejk

Jedino dobro iz svega ovoga što bi moglo izaći, je raniji odlazak žute bande s vlasti. Ne znam kome će više prodavati priču o evropskom putu i Zapadu koji želi Srbiju. Valjda su sad sve maske pale, ako je neko još i mislio da će za Hag dobiti nagradu. Dobio je ....

Джон Рейнольдс

Šiptar može malim ili velikim, po volji. Međutim, ustaša se uvek piše malim slovom. Kad smo već kod slova.

A što se tiče ove hronologije "vesti" s U92... "ekstremistička grupa 1389"... "huligani"... "bili smo nadomak rešenja"... Standardno. Posle "graničnog prelaza" još se neko javlja kao kandidat za paljevinu. Naravno, komentari su bolji od "vesti". Vladimir LDP mi je favorit.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Anomander Rejk

A, čitao sam raniji post tog Vladimira. Apeluje čovek na Srbe da propuste legalne policijske organe Kosova, da rade svoj posao. Šta su ti legalisti iz LDP-nadmašili su i Koštunicu  :).
Inače se traži sednica SB. Rusija i Kina su za, a naši veliki prijatelji i pomagači na evropskom putu, SAD i Britanija su izričito protiv, prete i vetom.

Джон Рейнольдс

Očekujem da naša proevropska vlada sad pohapsi par Grobara i pripadnika 1389 i istakne ih kao glavne krivce za sukobe s jugozapadnim srpskim još-malo-pa-susedom.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

džin tonik

Quote from: Anomander Rejk on 27-07-2011, 22:43:18
Jedino dobro iz svega ovoga što bi moglo izaći, je raniji odlazak žute bande s vlasti. Ne znam kome će više prodavati priču o evropskom putu i Zapadu koji želi Srbiju. Valjda su sad sve maske pale, ako je neko još i mislio da će za Hag dobiti nagradu. Dobio je ....

dobro zboris. jasno je kako zapad ne zeli srbiju u svojoj sredini. zapad se je distancirao od fasizma 1945.
samo se pretvara i slabi srbiju raznim zahtjevima. zasto?
eno, onaj norveski ubojica djece poziva se na srbiju. zapad, koliko god trom bio, shvatio je da srbija mora prije svega proci denacifikaciju. svojom internacionalnom propagandom, koliko god bila tipicno srbska i glupa, uspjela je izazvati veliko zlo cak i u jednoj kulturnoj zemlji poput norveske i vrijeme je da joj se stane na kraj, t.j. na vrat.

Anomander Rejk

Ja sam načuo da se i u Švabiji nešto sprema, neke samoubice inspirisane srpskim fašizmom... pričuvaj se  :idea:

Джон Рейнольдс

:D

Ko o čemu, ustaša o fašzmu.

#Τζούτσε

džin tonik

Quote from: Anomander Rejk on 27-07-2011, 22:58:32
Ja sam načuo da se i u Švabiji nešto sprema, neke samoubice inspirisane srpskim fašizmom... pričuvaj se  :idea:

samo se ti sali. jos nisi shvatio da je onaj tren kad se norvezanin pozvao na srbiju istoj dosao kraj u obliku u kojem postoji od 1918.
sjeti se iraka. srbija se ni nakon gubitka kosova (= zadnja opomena) nije okrenila od fasizma, vec je nastavila staru politiku obmanjivanja kako sopstvenog naroda, tako i na internacionalnoj sceni. nato ne ostavlja napola obavljen posao.
ovaj put neces imati kamo pobjeci.

Anomander Rejk

Nećeš ni ti. Džaba će ti biti švapski standard, uređenost, sve, kad neka ćelija pokrene akciju... baj-baj  xyxy

džin tonik

dok je srbska nije mozdana, nema straha.

pokojni Steva

Bem ti, ko je ovaj Andrija Igić?! Pa to bi bila uvreda i za Žikinu šarenicu.

ginger toxiqo 2 gafotas

Umrla književnica Agota Kristof

Književnica madjarskog porekla Agota Kristof umrla je u 76. godini u svom domu u Švajcarskoj, objavila je danas madjarska novinska agencija MTI.

"Agota Kristof je umrla u noći izmedju utorka i srede, u 76. godini, u svom domu u Nešatelu", navela je agencija pozivajući se na izvore iz porodice književnice.

Agota Kristof, rodjena 1935. u Madjarskoj, emigrirala je 1956. u Švajcarsku pošto je ugušena madjarska revolucija. Od 1978, na francuskom jeziku je napisala 23 drame od kojih je devet izvedeno. Naredne decenije postigla je veliki uspeh u Evropi romanom "Velika sveska" koji su književni kritičari poredili sa delima Samjuela Beketa i Ežena Joneskoa.

Knjige Agote Kristof uglavnom o posleratnom društvu, prevedene su na više od 10 jezika. Medju njenim delima su "Treća laž" i "Dokaz".

Prestala je da piše 2005. posle objavljivanja autobiografije. Dobitnica je više nagrada medju kojima su italijansko priznanje "Alberto Moravija" 1988. i švajcarske nagrade "Gotfrid Keler" 2001. i "Fridrih Šiler" 2005. Austrijska nagrada za evropsku književnost dodeljena joj je 2008, a ove godine je dobila madjarsku državnu nagradu Košut.
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Alexdelarge

ali, kakve veze ima smrt spisateljice krimi romana sa srbijom danas. :mrgreen:
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

džin tonik

shvatili rip-ovci da neki ne prate onaj njihov topic pa krenuli u napad. dnevno tri mrtva u serbiju today dok svi ne pocnemo ripovati.

Agota

Agota Kristof  :( mnogo mi je znacila,njene knjige su promenile moj zivot.
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Gaff

Sum, ergo cogito, ergo dubito.

angel011

Quote from: Gaff on 28-07-2011, 13:52:24
Dogodilo se u nas, pa rek'o valjda ovde ide ova vest.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/268376/Slovacki-navijac-poginuo-kada-je-proturio-glavu-kroz-siber-autobusa

"Nakon uviđaja obavljene su neophodne diplomatsko-konzularne procedure, a autobusi sa navijačima su, nakon pranja, nastavili put ka Sofiji u pratnji srpske policije."

Gaddemit, nisu mogli da ih premeste u druge autobuse, nego su malo sastrugali ostatke nesrećnog idiota pa su veselo nastavili da se voze autobusom koji je prethodno bio prekriven krvlju (i verovatno ne samo krvlju) njihovog ortaka?
We're all mad here.

SIMERIJANAC

Saopštenje Udruženja novinara Srbije i Asocijacije medijskih fotografa kojim se obrazlaže dodela prve nagrade na konkursu.
I ti smradovi se posle čude kad na protestima dobiju po pički od demonstranata.

Anomander Rejk

Danas su nam vladini zvaničnici rekli istinu, koju ionako svi znamo.
Bogdanović-KFOR otvoreno izvršava naloge Vlade Kosova, i pomaže uspostavljanje kosovske državnosti na celoj teritoriji. Ajde ? A ja mislio da je NATO tu da štiti 1244. Hvala za otkrivanje tople vode  :idea:.
Ljajić : Hag je paravan za pravi uslov-Kosovo.
Oće li neko biti pozvan na odgovornost, hoće li nam objasniti zašto smo se ponižavali sa Hagom, pregovorima sa Prištinom i sl. ?

Stipan

Neće, ne opterećuj se sa glupostima.

mac

Ponižavanje je prejaka reč. Ja bih se zadržao na "ispunjavanju obaveza". Dakle, hoće li nam neko objasniti zašto smo ispunjavali obaveze prema Hagu? Odgovor: neće (preteče me Stipan).

DušMan

Quote from: Gaff on 28-07-2011, 13:52:24
Dogodilo se u nas, pa rek'o valjda ovde ide ova vest.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/268376/Slovacki-navijac-poginuo-kada-je-proturio-glavu-kroz-siber-autobusa

Video sam jutros ovo. Doduše, ne sam čin dekapitacije, nego dva autobusa parkirana na autoputu, sa šokiranim putnicima i policijom pored.
Samo nam je još to falilo na već postojeću gužvu na Gazeli.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

sandjama

danas mi ortak javio da su izgleda in the nursery svirali 26-og u prizrenu???? jebo' mater, da sam pre znao pa da se nekako organizujemo i spojimo lepo i korisno: prvo (inkognito) na taj shiptarski art festival, pa u povratku da pomognemo braci srbima u borbi protivu dusmana. bio bi to nenadjebivi vr' ovog leta.

ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!

lilit

That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

pokojni Steva

Vidiš ti kako pametan čovek brzo razmišlja. Znači, bole nas sedalo za "KosovA! KosovA!" - vratite ga SrbimA(!), istorijska je srpskA! teritorijA! I RS je istorijska srpskA! teritorijA!, pogotovo Prirodnjački muzej u Sarajevu gde je poslednji vrabac prepariran 1908. Ali to je, srpski vrabac!, i to tako mora i ostati. TačkA!
I odmah usleđujući zarez,
" Srbi, daklem, vrabac je vaš, KosovA! je vašA!, a mi smo... Evo baš smo opravili novog Pikolominija, a i Vaš drugi omiljeni Latin, Prinz Eugen se sve bolje oseća  :). Ako bismo mogli, imamo neka nesređena posla sa one 64 županije, pa ako nije greda, potrebovali bismo onu severnu teritoriju, za prolaz samo...  :roll:"
"Bre, bre, ne se ždereš bre. Ako bate. Bujrum izvolte! To su ionako pič..., banda prečanska. A, vraćate nam ih kad, u utorak?"
"Ako nije greda, od nedelje, bilo koje srede  :roll:"
"Ma nosi! KosovA! KosovA! kosov", udaljujući ton.
"I još samo, onaj, vrabac, srpski...khm...mislim, ako vam trenutno ne treba..."
"Jebo to vrabac, kad vr`ćeš?"
"Od nedelje, bilo koji četvrtak!  :roll: Može?"
"Jebo te vrabac da te jebo. Može i petak...KosovA!, KosovA! koso...", sve uz talambase, prašilo se u daljini...
Vrapci,  :shock:, zanemeli...

Суба

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 29-07-2011, 14:12:57
Vidiš ti kako pametan čovek brzo razmišlja. Znači, bole nas sedalo za "KosovA! KosovA!" - vratite ga SrbimA(!), istorijska je srpskA! teritorijA! I RS je istorijska srpskA! teritorijA!, pogotovo Prirodnjački muzej u Sarajevu gde je poslednji vrabac prepariran 1908. Ali to je, srpski vrabac!, i to tako mora i ostati. TačkA!
I odmah usleđujući zarez,
" Srbi, daklem, vrabac je vaš, KosovA! je vašA!, a mi smo... Evo baš smo opravili novog Pikolominija, a i Vaš drugi omiljeni Latin, Prinz Eugen se sve bolje oseća  :). Ako bismo mogli, imamo neka nesređena posla sa one 64 županije, pa ako nije greda, potrebovali bismo onu severnu teritoriju, za prolaz samo...  :roll:"
"Bre, bre, ne se ždereš bre. Ako bate. Bujrum izvolte! To su ionako pič..., banda prečanska. A, vraćate nam ih kad, u utorak?"
"Ako nije greda, od nedelje, bilo koje srede  :roll:"
"Ma nosi! KosovA! KosovA! kosov", udaljujući ton.
"I još samo, onaj, vrabac, srpski...khm...mislim, ako vam trenutno ne treba..."
"Jebo to vrabac, kad vr`ćeš?"
"Od nedelje, bilo koji četvrtak!  :roll: Može?"
"Jebo te vrabac da te jebo. Može i petak...KosovA!, KosovA! koso...", sve uz talambase, prašilo se u daljini...
Vrapci,  :shock:, zanemeli...

Ово ни совјетска Ставка не би дешифровала.

Anomander Rejk

KFOR dao ultimatum ; silom ili milom, ukloniti barikade.
Ni Gandijevski otpor nije dozvoljen. Ali važno je nipošto ne odustati od EU, EU nema alternativu.

varvarin

Kad ministar progovori od srca:

http://srb.time.mk/read/df01a99826/e9e47567c4/index.html

Rasim Ljajić: Pravi uslov je Kosovo

28. jul 2011.
Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić izjavio je da bi uskoro moglo da se vidi da je hapšenje haških optuženika bilo izgovor za pravi uslov za buduće članstvo Srbije u EU - rešavanje statusa Kosova...

...Uskoro će se videti da su hapšenje Gorana Hadžića i ostalih haških optuženika, kao uslovi da Srbija dobije status kandidata za ulazak u EU, bili izgovor za "ono što može da bude pravi razlog, a to je rešavanje statusa Kosova i Metohije", ocenjuje Rasim Ljajić.

mac

I Srbija želi da se reši status Kosova, samo ne na štetu Srbije.

lilit

pa rasim je vazda bio najbolji politicar iz srbije. mozda sad pocnemo i malo vise da ga cenimo.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.